Ga naar inhoud

PrepperSjors

Lid
 • Aantal items

  50
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door PrepperSjors

 1. Zeer graag! Wanneer is dat event?
 2. Hoi @joris welkom op dit forum Een waterfilter is inderdaad een goeie om mee te starten maar simpelweg een sixpack 2L mineraalwaterflessen in je kelderkast zetten is goedkoper en voor situaties die jij schetst ook een prima oplossing.
 3. Van wat ik gelezen heb op het internet vindt infectie plaats via de slijmvliezen (dus ogen, neus, mond) en kun je je daartegen wapenen door deze af te schermen met een volgelaatsmasker met P3 filter.
 4. Hoe kun je je het beste beschermen tegen dit virus, stel dat het de oversteek naar Nederland weet te maken?
 5. Ik heb al zo'n 3-4 jaar een rugzak van Miltec (kleur OD, maat small) als EDC en ik vind het een topding! Kost ook geen drol en alles past erin
 6. Tof filter, die Grayl filters! Het feit dat je eigenlijk maar 1 watercontainer bij je hoeft te hebben is wel handig. Al is dat zakje dat bij je Sawyer-filter zit erg klein en licht, het scheelt toch weer. Grayl claimt zo te zien ook een aantal virussen te kunnen tegenhouden. Ik dacht dat de Sawyer dit niet doet, maar daar moet ik me dan nog even extra op inlezen.
 7. My Self Reliance: https://www.youtube.com/channel/UCIMXKin1fXXCeq2UJePJEog/videos Journal of the Yurt: https://www.youtube.com/watch?v=e47NMAsvNag&list=PLB5380C2563119249
 8. En hoe zit het qua verkrijgbaarheid van onderdelen voor zulke bussen hier aan deze kant van de oceaan?
 9. Ik ben benieuwd Wat betreft Sprinters overigens; ik vind het hele mooie bussen en mijn eerste keuze ging daar ook naar uit. Vooral als je regelmatig vanlife-filmpjes op YouTube kijkt dan wordt je al snel bevooroordeeld. Maar Sprinters zijn ook duur qua aanschaf en qua onderhoud/onderdelen. Althans, dat is wat ik heb gelezen. Wat ik ook een nadeel van de Sprinter ten opzichte van een Renault Master vind is dat de Sprinter erg tabs toeloopt naar de bovenkant. Een Master heeft rechtere wanden, waardoor je bij je plafond meer ruimte overhoudt om bijvoorbeeld kastjes e.d. te maken.
 10. Ik vind het een topding! Ik vind vooral deze vorm erg fijn (zie foto hieronder). Hij ligt veel prettiger in de hand dan een decoupeerzaag met 't handvat aan de bovenkant. Bij dit model heb je 'm echt in je hand liggen, iets dat wat mij betreft veel meer controle geeft. Recht zagen ligt zoals al gezegd ook wel aan je zaagvaardigheden Maar oefening baart kunst, dus vooral niet opgeven zou ik zeggen Als je zaagje krom trekt dan kan dat door verschillende dingen komen; Het hout is te dik/hard. Je zet teveel kracht (laat de zaag het werk doen, zij mij opa altijd). Of het is echt gewoon een kutzaagje. Ik gebruik zelf nu toevallig zaagjes van de AC Tion en die bevallen prima. Ik zaag voornamelijk MDF, OSB en underlayment. Geen massief hout of hardhout.
 11. Hij wordt alleen om mee te kamperen en dus als BOV mocht dat nodig zijn. Dat er nog btw en bpm bij de aanschaf van een ex-zakelijke bus komt kijken was ik gelukkig al van op de hoogte. Op zich zie ik op Marktplaats ook regelmatig margewagens voorbij komen, dus daar mik ik op. Een hefdak zien we overigens niet zitten. Daarom kiezen we ook voor hoogte 2 (H2) bus, zodat je gewoon in de bus kunt staan, zonder iets te moeten ombouwen.
 12. Ja hier nog een Parkside-fanboi Ik heb 2 accutollen, decoupeerzaag, reciprozaag, invalzaag, afkortzaag, verstekzaag, kolomboor en compressor van Parkside
 13. Zoals een aantal van jullie al weten ben ik van plan een bestelbus om te gaan bouwen tot camperbus. Het idee is om hiermee te kunnen kamperen maar ook om als BOV te kunnen gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar een bus van na 2009 met Euro 5 goedkeuring, zodat we ook eventueel een milieuzone in kunnen rijden. Qua afmeting heb ik het liefst een L2H2, zodat ik gevoelsmatig nog onder de kleine campertjes val Ik zit zelf aan een Renault Master te denken. Graag zou ik van jullie horen of je dit een goed idee lijkt en zo niet, wat zou ik beter/anders kunnen doen? Ook als je 't wel eens bent zou ik graag ervaringen willen horen of dingen waar ik op moet letten.
 14. Ja ik heb ze net even zitten bekijken. Zo wat een klus zeg. Die hoek bij de voorruit en het hele dak eraf..
 15. Wauw hele vette setup Ik ben van plan om zelf een accubank te gaan bouwen op basis van Li-ion 18650 cellen uit oude laptopvoedingen e.d. zodra de salderingsregeling wordt afgebouwd in 2023. Ik heb nu 6 panelen op het dak liggen en heb nog 6 panelen in de schuur staan die ik komend voorjaar (ik ga niet met deze kou en glibberigheid het dak op) op het dak erbij ga leggen.
 16. Top! Overdreven dure tool maar wel erg effectief. Ik heb er direct eentje besteld, thnx
 17. Wij hebben er hier eentje om de hoek hangen, aan de gevel van een supermarkt. Erg fijne gedachte
 18. Offtopic maar ik wil onze kampeerbus gaan isoleren met schapenwol, omdat schapenwol geen vocht opneemt, en dus ook niet gaat schimmelen/rotten door condensvorming. Met andere woorden, woonde je maar in Nederland. Dan had ik je wel van al die zakken schapenwol af kunnen helpen
 19. Van wat ik begrepen heb mag je gewoon 5 planten (met THC) in je bezit hebben. Dus mocht er inderdaad een 'smurf' bij je op de stoep staan, dan kan hij gewoon je plantjes tellen en weer vertrekken, toch?
 20. Fascinerende plant, maar nadat ik wat afbeeldingen van de vernietigende kracht van dit plantje in Amerika heb gezien, zou ik zoiets nooit maar dan ook echt nooit hier willen introduceren. Al doe je nog zo je best, het gaat gewoon een keer mis.
 21. Ja ik kende 'm al en heb er ook al eens op zitten kijken. Echter eet ik geen vlees dus voor mij niet heel erg interessant Hoewel ze ook een paar vegaopties hebben zie ik
×
×
 • Nieuwe aanmaken...