Ga naar inhoud

BTF

Lid
 • Aantal items

  360
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

BTF's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

72

Community reputatie

 1. Als je zo'n machine hebt, kan je dan van zelf proberen door hoe dik leer de machine gaat, of kan je de machine daar mee beschadigen? Bij electrische machines weet ik dat je motor kan beschadigen (doorbranden) als door te dik leer probeert te gaan, maar bij een handmachine is dat niet mogelijk. Volgens mij kan hooguit de naald breken, maar kan je naaimachine verder geen schade oplopen. Klopt dit?
 2. Is het ene model beter geschikt voor naaien van leder dan het andere? Kan een 99K bijvoorbeeld beter door leer dan een 127/128? @DickBerts , hoe denk jij daar over?
 3. Kan je met een normale antieke singer eigenlijk door (dun) leer naaien, of is dat zonder meer af te raden?
 4. @Joop. Ik wil naaimachine gebruiken voor met name het herstellen en verstellen van kleding. Die leernaaimachine klinkt wel interessant, ik zal me daar eens over inlezen. @freeman een electrische machine handbediend maken? Daar had ik nog nooit van gehoord. Hoe doe je dit?
 5. Naaimachinenaalden zal ik alvast online bestellen. Ik heb al een redelijke collectie goede kwaliteit garen, dus die hoef ik niet meer te kopen. Jammer eigenlijk dat het niet meer nieuw gemaakt wordt in de 'oude' kwaliteit, want dan zou ik gewoon een nieuwe kunnen kopen.
 6. @DickBerts, dat is een mooi aanbod, bedankt , ik PM je dadelijk even mijn woonplaats. Van chinese namaak had ik überhaupt nog nooit gehoord, zo zie je maar. Ik ga vanavond even alle topics van Singer Gekkies doorlezen. Zijn alle onderdelen nog leverbaar? Het lijkt me wel interessant om daar ook een voorraadje van aan te leggen. En als alle onderdelen nog leverbaar zijn, zou je theoretisch zo'n machine helemaal moet kunnen reviseren toch?
 7. Ah interessant. Moet dit topic niet daar naar toe? Of is een groep iets anders dan een subforum?
 8. Ik overweeg een antieke singer te kopen. Nu heb ik gezien dat marktplaats hier echt vol mee staat. Ik heb echter geen idee waar op te letten bij de aankoop. Bij sommige exemplaren op marktplaats staat dat ze werken, maar dat is nog geen garantie dat het goed werkt. Andersom zijn er mooie exemplaren, maar daar staat niet bij of ze nog werken. Waar moet ik op letten? Is elke machine nog te repareren, of kunnen sommige exemplaren echt helemaal verpest zijn?
 9. Je kan het beste preppen wat je eet vind ik, dan kan je blijven rouleren. Ik eet volkoren, dus dan zou het raar zijn om normale pasta te kopen want dat blijft liggen en raakt over de datum. De volkoren pasta kan ik gewoon blijven kopen en raakt nooit over de datum.
 10. Ik zet de thermostaat nooit hoger dan 17 graden. Ik ben daar inmiddels aan gewend en vind dit een prima temperatuur. 2 nadelen: 1. visite klaagt dat het te koud is. 2. als je bij andere op bezoek komt die de verwarming boven de 20 graden hebben, ervaar je het al snel als warm.
 11. De systeembanken zijn in Europees verband allemaal met elkaar verbonden. Als er meerdere systeembanken vallen heb je echt een economische SHTF. Dat geld kan gewoon beschikbaar gesteld worden, is een kwestie van extra geld 'creëren'. Dit kan echter niet zo een enorme inflatie.
 12. BTF

  Hoeveel knopen?

  Ok, dank je. Zie dat deze op you tube staan, dus ga dit weekend oefenen.
 13. Volgens mij licht dat er vooral aan wat voor schede je hebt. Bij een leren schede is het risico op roest groter dan bij kydex. Mes na gebruik gewoon reinigen, drogen, en beetje olie er op. Ik gebruik ook ballistol.
 14. Met name dat laatste kan een motief zijn ja. Het is een goede afleider. Ik vind het sowieso wel gevaarlijk als je ziet hoe makkelijk mensen zich op laten jutten. Een beetje media-aandacht, mening van president et voila. Als ze willen kunnen de boel nog meer opjutten en dat zou er uiteindelijk martial law afgekondigd kan worden. [/einde complotmodus]
×
×
 • Nieuwe aanmaken...