Ga naar inhoud

carismo

Lid
 • Aantal items

  2285
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

carismo won de laatste dag op 27 mei 2020

carismo had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  North of Belgium
 • Interesses
  Survival, MA, Creative prepping
 • Beroep
  Instructor

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

carismo's Achievements

Last (wo)man standing

Last (wo)man standing (9/11)

2.1k

Community reputatie

 1. Stroppen kan evengoed op een stuk nylon band zoals spanriemen ( 2-3 euro in action), het weegt niets en kan makkelijk opgebouwen of opgerold worde.. Een lusje maken met ducttape ( of als je machine hebt) en je kan het aan elke boom, tak of ander ding hangen met een sukje touw of carabiner.. strak trekken met de ene hand beetje polijstpasta erover aan 1 kant en ready voor gebruik. Die zelfde techniek kan je ook gebruiken met schuurbanden medium korrel ( max 3 cm breed die je doorknipt en ook een lus aan maakt) om je mes makkelijk in convex te onderhouden.
 2. Met aanzetten doelde ik echt wel op slijpen...Aanzetstalen zijn allesbehalve duurzaam voor de snede en ook niet echt bevorderlijk voor de voedselveiligheid. Haaien zijn niet geschikt voor consumptie wegens te hoge concentraties zware metalen, bpa's en dioxines.. ( beetje zelfde verhaal voor alle toprooffvissen en zeezoogdieren).. door ze te vangen voor consumptie vern## kt men een ecosysteem.
 3. Het is een combinatie van verschillende elementen... taaiheid en hardheid van het metaal, slijphoek, snedevorm, onderhoud, gebruik (misbruik),... Een easy to sharp mes kan ook lang scherp blijven zonder tussentijdse slijpbeurten als je het na gebruik tekens ff afstropt. Ook heb je staalsoorten ( voornamelijk roestvrij staal ) die moeilijk te slijpen zijn die ook redelijk snel terug bot gaan. Als je gaat naar de duurdere messen (+ 600 euro bv bij koksmessen) blijven deze erg lang scherp en zijn ook redelijk makkelijk manueel weer aan te zetten...
 4. Ik heb een 100k mobilhome wens maar weet dat ik me dat niet kan veroorloven.. Kinderen kosten letterlijk een fortuin, meer bevolking doet de vraag het aanbod overlopen en dus betaal je belachelijke prijzen voor oa huisvesting in de grotere steden .. Los van het feit dat ik genoeg zelfkennis heb om te beseffen dat ik geen geen oudermateriaal ben, merk ik toch op dat vele, ondanks die kinderwens niet geschikt zijn om op een verantwoorde manier hun kids op te voeden en ze de kans geven om ze zelf te laten uitzoeken wat ze later graag willen doen .. iets wat je al te vaak ziet in bepaalde wijken waar ze met te veel op een appartementje van 50m2 wonen en men nergens rust kan vinden... Waardoor kids vaak leerachterstand oplopen... En net zoals hun ouders in die negatieve spiraal terecht komen.
 5. Dat is het logische gevolg toch...
 6. Plaats genoeg is voor de mens... ik vrees van niet. Hoe zit het met gesloten ecosystemen (ook op globaal niveau)die verstoord of zelfs vernietigd worden... zoals bossen die gerooid worden door verharding voor behuizing en landbouw voor veervoeder, alsook sleepnet visserij om kweekvis te voeden, waarbij de riffen die co2 vasthouden, 40-70% bijvangst dat sterft... . De laatste jaren is de de steeds groeiende tekenpopulatie een voorbeeld van de verstoring van zo'n gesloten ecosysteem.. Ook drinkwater wordt op lange termijn een groot probleem Betreft overbevolking zal men zal nooit afstappen van het recht op kinderen, al zou dat best gekoppeld mogen worden aan plichten en richtlijnen (denk bv aan voorwaarden waaraan men moet doen indien men zou adopteren...) In het belang van de planeet is het best frappant dat de partijen die zogenaamd zich inzetten voor ecologie en de kleinst mogelijke afdruk zich tegendraads opstellen tegen de maatregelen die het meeste op zouden leveren. (gezinsuitbreiding, vleesconsumptie, visserij(sleepnetten) en onnodig vrachtvervoer. Maar wel op tafel kloppen staan voor lage emissiezones in centrumsteden die vaak op een boogscheut naast vervuilende industrie staat en tegen emissievrije energie is. Ik las onlangs een artikel met een vergelijking dat op weekbasis een vlees consumerende fietser reeds een veel grotere afdruk heeft dan een vegetarische autorijder... dus op dat gebied heb ik wel een beetje reserve opgebouwd om af en toe voor de gezelligheid aan een kampvuurtje te zitten.😁 Op zich heb ik geen probleem dat gevaccineerde mensen onvruchtbaar blijken te zijn.. al zeggen veel klinische studies dat die bewering onzin is (met verwijzing naar bovenstaande post dat er te veel hormonale rommel in het kraantjeswater zit) ... en er zullen altijd wel enkele uitzonderingen zijn. Met statistiek kan je ook veel dingen buiten perceptie plaatsen... zo zijn er in verhouding minder mensen gestorven aan het vaccin dan griep en covid samen...
 7. Mijn visie op messen is de laatste jaren wel beetje bijgesteld. Als edc heb ik mijn leatherman wave ingeruild voor een aangepaste victorinox ranger. de wave gaat nog wel in de rugzak maar draag deze niet meer continu aan de riem of in de broekzak. bij kampeertrips roteer ik vaak in verschillende modellen maar ik neig nu meer naar een parangslijl van groot model en een deftig middelgroot mes (esee 4/6 , tops brakimo, kabar becker 2,... dan nog enkele kleinere, een victorinox outrider en een rvs opinel voor foodpreps en te eten. Bij echt outdoor koken (en de preps moeten snel gaan) neem ik een nesmuk stijl koksmes mee... de laatste jaren ben ik ook meer en meer bijltjes en tomahawks gaan waarderen, echter enkel om op een gecontroleerde manier hout te splijten, niet om stammen door te hakken(daar heb ik een goede vouwzaag voor). Ook een E- tool of plooischepje met een scherpe rand mag ook niet ontbreken. Ik heb inmiddels een eigen slijpsysteem ontwikkeld dat makkelijk op elke locatie gebruikt kan worden zonder elek dus alles, van verschillende grootte met een scherp randje blijft ook wel degelijk scherp. Ik ben geen grammenjager op het gebied van tools omdat ik niet met de rugzak ga. Maar ik volg al jaren de filosofie van 2 is 1 en 1 is geen ....dus overlappende tools voor het geval dat er 1 kapot gaat of in het slechtste geval zoek raakt of gestolen wordt.
 8. 🤣🤣 like butter...het papiertje lekker onhandig opspannen... 🤣🤣 ik was echt aan het hopen dat hij niet in zijn vingers zou prikken.
 9. Grappig hoe mensen hun tool noemen. Vic, Vicky, Vickynox, Noxy ... heb ik de afgelopen jaren bij fanaten al gehoord.
 10. Victorinox Outrider is een mooie keuze, het is de grotere versie van de Huntsman zonder het kleine mes en de haak, maar wel met een mes dat blokkeert en een extra kleine kruiskop schroevendraaier. Dit was ook het model dat in de beginjaren van Expeditie Robinson aan de deelnemers beschikbaar werd gesteld. Ik heb zelf meer en meer de voorkeur gegeven voor de Victorinox Ranger (het is een Huntsman met een extra laag: vijl vooraan, kleine schroevendraaier en beitel op de achterkant) maar dan met een upgrade: een mini schroevendraaier in de kurkentrekker, 2 naalden en een pen in de scales. Als backup een wave in de rugzak met bitkit en in de auto een Victorinox rescue tool (glasbreker en glaszaag).
 11. maar niet geschikt om wonden te desinfecteren..
 12. heb zo'n kettle ding maar heb ook een iets kleinere kit voor wandelingen. heb al mooie revieuws gelezen over de vargo hexagon alsook in combo met alcohol ding.
 13. Hangt beetje van de reden van 'dracht' af, in druk toeristisch centrum of een probleemwijk is de kans op tolerantie kleiner... althans in België Ook attitude en beleefdheid tegenover de ordediensten doet veel. ook de context. ik heb b minitools aan de sleutelhanger met ook andere survivalgadgets.. een kleine firesteel aan de Victorinox. Lampje, pincet en firesteel in de zijzakjes van de Leatherman...
 14. Goed punt. Ergonomie is iets persoonlijk. Het tang-gebruik van de multitool bij Leatherman is voor mij aangenamer bij de wave, surge en de 1ste gen charge tti dan andere modellen alsook dan bij Victorinox swisstools Maar voor het gebruik van het mes geef ik voorkeur aan de SAK (91mm en 111mm) van Victorinox (afhankelijk hoeveel lagen). Ook het gebruik van het schaartje, zaag en klein mesje werkt een sak veel aangenamer dan een blok extra gewicht zoals de multitools.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...