Ga naar inhoud

hhpp

Lid
 • Items

  622
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

hhpp won de laatste dag op 19 november 2015

hhpp had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

hhpp's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

922

Reputatie

 1. @Erny: Hartstikke interessant. En prima te lezen. @Wafels: bedankt voor de extra info.
 2. Mooi verslag van een paar mooie dagen. Bedankt voor het delen. Mooi geschreven trouwens. Waande me heel even zelf op jouw stek.
 3. hhpp

  Mijn BOV is thuis

  Gefeliciteerd met deze bad-ass Jeep. Gaaf.
 4. Indrukwekkend verhaal van deze knul. Wat een uitstraling zeg. Mooie boodschap. Bedankt voor het delen @Ronin Kogaratsu
 5. @SantinoD Het beste mes voor jou is toch echt een kwestie van persoonlijke voorkeuren, smaak e.d. En je handen. Wat voor de 1 geweldig in de hand ligt levert de ander hot spots op. Youtube staat vol met video's over het "beste survivalmes". En welk forum je deze vraag ook deelt, je krijgt meteen merken en modellen te horen die geweldig zijn. Wat het wat makkelijker maakt is dat je voor jezelf een budget hebt vast gesteld. Binnen die 200,- valt er genoeg te kiezen. Ga ook even voor jezelf na over welke vaardigheden je beschikt op gebied van slijpen, snede herstellen e.d. je discipline wat betreft onderhoud, invetten e.d. Afhankelijk daarvan zou je bijvoorbeeld kunnen bedenken welke staalsoort daar wel of juist niet bij past. De ene soort roest nl sneller, de andere soort slijpt veel makkelijker. Ben je dan iemand die het onderhoud uitstelt na gebruik zoals schoonmaken en invetten en een hekel heeft aan slijpen dan weet je dat je niet een staalsoort moet nemen die vaker geslepen moet worden en gevoeliger is voor roest e.d. Goeie merken voor survivalmessen zijn o.a. Tops, Esee, Becker/Ka-bar, Schrade, Bark River, Cold Steel, Real Steel, Busse/Scrapyard e.d. Maar kijk ook naar Benchmade en Spyderco die uitstekende vaste messen maken geschikt voor survival met bushcraft eigenschappen. Ga gewoon eens een paar keer op de koffie bij mensen met messen en voel hoe ze in de hand liggen en vraag naar ervaringen. Er zijn echt honderden messen die gewoon goed zijn en kunnen wat jij benoemt en nog meer ook.
 6. Er zijn meerdere messen met een dergelijke pivot. En Enlan heeft heel veel modellen met deze pivot uitgevoerd. Idd als je 1 mesje hebt wordt het wat snders. De andere kant is dat de Enlan mesjes oha erg goed gemaakt ijn voor het geld en dat je zelden je pivot hoeft bij te stellen. Voor grondig schoonmaken (mes uit elkaar) heb je dan wel een probleem hoewel WD40 je een heel eind brengt.
 7. Je kan het natuurlijk vaker gebruiken en voor meerdere messen.
 8. @Longmen: en anders hier ook te koop http://www.exduct.com/knife-accessories á $ 18,50
 9. Dit is een Enlan. Dat tooltje is gewoon te koop. Zie posting @Heksenboot.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...