Ga naar inhoud

hhpp

Lid
 • Items

  622
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door hhpp

 1. @Erny: Hartstikke interessant. En prima te lezen. @Wafels: bedankt voor de extra info.
 2. Mooi verslag van een paar mooie dagen. Bedankt voor het delen. Mooi geschreven trouwens. Waande me heel even zelf op jouw stek.
 3. hhpp

  Mijn BOV is thuis

  Gefeliciteerd met deze bad-ass Jeep. Gaaf.
 4. Indrukwekkend verhaal van deze knul. Wat een uitstraling zeg. Mooie boodschap. Bedankt voor het delen @Ronin Kogaratsu
 5. @SantinoD Het beste mes voor jou is toch echt een kwestie van persoonlijke voorkeuren, smaak e.d. En je handen. Wat voor de 1 geweldig in de hand ligt levert de ander hot spots op. Youtube staat vol met video's over het "beste survivalmes". En welk forum je deze vraag ook deelt, je krijgt meteen merken en modellen te horen die geweldig zijn. Wat het wat makkelijker maakt is dat je voor jezelf een budget hebt vast gesteld. Binnen die 200,- valt er genoeg te kiezen. Ga ook even voor jezelf na over welke vaardigheden je beschikt op gebied van slijpen, snede herstellen e.d. je discipline wat betreft onderhoud, invetten e.d. Afhankelijk daarvan zou je bijvoorbeeld kunnen bedenken welke staalsoort daar wel of juist niet bij past. De ene soort roest nl sneller, de andere soort slijpt veel makkelijker. Ben je dan iemand die het onderhoud uitstelt na gebruik zoals schoonmaken en invetten en een hekel heeft aan slijpen dan weet je dat je niet een staalsoort moet nemen die vaker geslepen moet worden en gevoeliger is voor roest e.d. Goeie merken voor survivalmessen zijn o.a. Tops, Esee, Becker/Ka-bar, Schrade, Bark River, Cold Steel, Real Steel, Busse/Scrapyard e.d. Maar kijk ook naar Benchmade en Spyderco die uitstekende vaste messen maken geschikt voor survival met bushcraft eigenschappen. Ga gewoon eens een paar keer op de koffie bij mensen met messen en voel hoe ze in de hand liggen en vraag naar ervaringen. Er zijn echt honderden messen die gewoon goed zijn en kunnen wat jij benoemt en nog meer ook.
 6. Er zijn meerdere messen met een dergelijke pivot. En Enlan heeft heel veel modellen met deze pivot uitgevoerd. Idd als je 1 mesje hebt wordt het wat snders. De andere kant is dat de Enlan mesjes oha erg goed gemaakt ijn voor het geld en dat je zelden je pivot hoeft bij te stellen. Voor grondig schoonmaken (mes uit elkaar) heb je dan wel een probleem hoewel WD40 je een heel eind brengt.
 7. Je kan het natuurlijk vaker gebruiken en voor meerdere messen.
 8. @Longmen: en anders hier ook te koop http://www.exduct.com/knife-accessories á $ 18,50
 9. Dit is een Enlan. Dat tooltje is gewoon te koop. Zie posting @Heksenboot.
 10. Mss is het toch handig een gedetailleerde fotoreportage te maken over draagcomfort en vooral ook de knelpunten van steekwerende vesten bij de dames? Kan mss verhelderend werken, want nu is het lastig visualiseren.
 11. Heb ooit twee tassen voor de probeer uit China laten komen. De 1 hield het een dag vol en de ander ongeveer 4 dagen. Je kan mazzel hebben natuurlijk, maar wat @Greener schreef kan ik dus onderschrijven. Hetzelfde geldt wat de dames @Stuudje en @Loreen schrijven. Beter voelen, passen en kijken.
 12. Ik heb trouwens verder geen belang bij het vest en zit te denken of het niet handig is met 2 personen te testen. Iemand met ervaring van dit soort vesten mss en mijn verschillende messen? Ik zie hier al wat namen voorbij komen, dus.....
 13. Das wel een goeie :-) Nou ik er zo over nadenk, is het mss toch wel nuttig me aan te melden. Ik heb wel een aantal messen met heel verschillende geometrie die ik uit zou kunnen testen op een dergelijk vest. Waaronder de hissatsu natuurlijk, maar ook andere tactische messen die meer of minder op doorboren zijn gemaakt of bijvoorbeeld vooral op cutting, slashing e.d. @Mr. Gold Ik meld me bij deze aan voor deze review.
 14. Als iemand de Hissatsu wil lenen om dit te doen prima maar ik ga hier echt iemand met een vest aan mee steken, want ...... Straks kan ik alleen nog plaatjes van messen verzamelen en heb ik daar veels te veel tijd voor :-)
 15. hhpp

  Echt vs namaak

  Heel goed. Uitzonderingen bevestigen de regel.
 16. hhpp

  Echt vs namaak

  Even een quote van een ander forum: "Mijn vrouw raakte vandaag behoorlijk gewond bij het snijden van een stokbrood op een houten snijplank. Dit zeker niet al te goedkope broodmes van Sabatier 2 Lions international brak spontaan finaal doormidden (zie foto). Het gevolg was een diepe snijwond in haar vinger EN teen met veel bloedverlies. Levensgevaarlijk en onbegrijpelijk. Dit mes is nog geen twee jaar oud en door mij nieuw aangeschaft. Mijn andere messen van ditzelfde merk per direct richting afvalbak. Ik vraag me af wat hier de oorzaak van kan zijn en waarschuw bezitters van messen van dit merk (Sabatier 2 Lions international) bij deze voor een dergelijke situatie." Dit is een topic van enkele weken geleden en betreft dus het normale gebruik van een keukenmes. Laat staat als het gebruikt gaat worden voor survival;)
 17. Kies voor datgene waar je mee overweg kunt.
 18. hhpp

  Echt vs namaak

  Ik dacht dat we het over survivalsituaties hadden. In dit soort situaties heb je vaak alleen wat je op je lijf draagt tot je beschikking. Idd een leatherman of een (keuken)mes, maar je kan niet oneindig op het lijf meedragen/meetorsen. Je moet keuzes maken. Immers, overleven staat op het spel. En mss moet je dan kiezen tussen een bijl of een 6 maanden jonge baby. Als je de gelegenheid hebt om een bijl mee te nemen, des te beter. Maar kan dat niet, wat dan? Dan liever een goed survivalmes dan een keukenmes. Tenzij dat keukenmes een hakmes is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...