Ga naar inhoud

Jester

Lid niveau 2
 • Items

  415
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Jester won de laatste dag op 27 september 2022

Jester had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jester's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

27

Reputatie

 1. Leuk om te horen Kans, ik ben ook in Congo bezig. Net begonnen, maar wat schitterend geschreven! En die foto dan op de cover: prachtig
 2. @Dick, dank voor de tip - besteld & binnengekregen. Met zo'n zak kan ik vast een jaar of 2 m'n tanden poetsen
 3. Keltisch zeezout (tenzij iemand een betere webshop weet of ervaring mee heeft) Nog meer Bar le duc Boek van James Wong: Grow your own drugs Mes: Beretta Loveless Drop Point Hunter o.a. omdat ik de lederen foedraal [ ] zo mooi vind Nog wat American Silver Eagles
 4. Haha, en mocht Bolo het lezen: sorry voor de verwisseling, bij mijn weten was het niet Freudiaans bedoeld (maar ja, Freud zat natuurlijk ook meer in het onderbewuste quadrant, dus dit zegt nix )
 5. Ivan heeft een mooi stuk geschreven met een hoog budget-prep-info gehalte: Nood rantsoenen zijn ruk en alleen idioten kopen deze!
 6. Plus het zeer compacte volume, geldt zowel voor de repen (ik zal binnenkort eens een smaaktest doen) als de blikken met gevriesdroogd eten. Zodoende heb ik ook een 30 dagen pakket van dat Katadyn vriesdroogspul in huis, in combinatie met een groot assortiment spul van de AH, Sligro, Aldi, Toko, etc. Diversiteit vind ik erg belangrijk qua preps (idem voor PM's, edelmetalen). Mooie, vurige post Ivan. Echter, je maakt ook een principieel punt die grens aan de Supermarkt-Gedachte-In-Communistisch-Rusland, onder het motto: "1 soort ontbijtgranen is meer dan genoeg" (i.t.t. de Amerikaanse supermarkten waar schappen volstaan met alle breakfast cereals. Bottom line: Jouw kritiekpunt over "waar voor je geld" kan je doortrekken naar praktisch elke productgroep, wel of niet prepper gerelateerd. Dan kan je iedereen voor gek verklaren die een BMW koopt (in plaats van een Opel, daar kan je immers ook prima in rijden), die een Spyderco mes koopt (in plaats van een Opinel of Mora, daar kan je ook mee snijden), die dure wandelschoenen koopt (als je kisten van de dump even lekker inloopt heb je ook perfecte schoenen), ga zo maar door. Ja, ik benijd je dat je zo helder en efficient kan denken, jouw overlevingskans zal ook vele malen groter zijn dan de mijne als de SHTF, maar tegelijkertijd maakt het je misschien een enorm saaie zak, die bij alle mooie franje in de wereld loopt te mokken dat het allemaal maar overdreven is, dat het ook eenvoudiger kan, etc. Haha, nee hoor, wees gerust: ik ga geen quasi-psycho profielschets van jouw proberen te maken, ik bedoel het illustratief Je post zie ik voornamelijk als een hele goeie voor http://preppers.nl/forum/threads/909-Zijn-er-ook-budget-preppers-aanwezig, dus ik zou zeker daar vandaan een link naar deze thread maken. Wacht, ik doe het voor je
 7. Leuk, ben benieuwd ook naar jouw mening erover. Ik zit ook nog te dubben of ik deze zal aanschaffen ...
 8. Ik zou zeggen: fuck kant-en-klare broodmix. Gewoon bloem met droge gist, suiker, zout en water. As simple as that Het basisbroodrecept van Jamie Oliver gebruik ik, maar dan halveer ik meestal het recept (of nog kleiner deel, 1/3 geeft ook al flink brood) PS: Je kan ook grotere pakken gist kopen, bijvoorbeeld bij een molenwinkel als deze. (hier koop je ook bv zakken bio tarwe van 25kg ofzo) Zie ook draadje: Handmolen om granen e.d. mee te malen
 9. Hahaha LOL (al vind ik duur van houdbaarheid wel een tikkie andere categorie dan zeggen dat een verzorgingsmiddel goed werkt, ik geloof je wel, maar een motivatie erbij vind ik wel zo handig)
 10. Welke criteria hanteer je voor de conclusie dat het 'onvoorstelbaar goed' poetst? De mate waarin het tegen caries/gaatjes helpt weet je toch pas bij een volgend tandarts bezoek?
 11. Nog interessant om te delen wat je gekocht hebt & voor welke prijs? Dan worden we er allemaal weer een stapje en hapje wijzer van ;-)
 12. @Cardhu, daar zit ook best iets in. Timing is cruciaal natuurlijk. Het kan best zijn dat er een moment komt dat je er - gezien de omstandigheden - toch anders over gaat denken, maar dat zie je dan wel. Belangrijkste is om te preppen voor eigen consumptie en behoefte.
 13. @Thexder: knap werk, man! Ik heb laatst een eerste poging gepleegd met het slijpen van keukenmessen (Global) met een speciale steen voor dit soort Japanse messen (ook van de kookwinkel, steen van zo'n 70 pleuri - sjongejonge!) maar het lukte voor geen meter! Mijn geduld was al snel op ... gelukkig had ik ook nog een kadobon van dezelfde zaak liggen en daar (van het zelfde merk als de steen) een tooltje met gleuf erin gekocht. Met 10 x op en neer, en nu weer perfect scherp Dus diep respect voor jouw ouderwetse handwerk, kudos!
 14. Mooi ding zeg, ook +1 op mijn wishlist!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...