Ga naar inhoud

Joris Driepinter

Lid
 • Aantal items

  851
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Joris Driepinter won de laatste dag op 10 mei 2013

Joris Driepinter had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Mokum
 • Interesses
  knives and gear, precious metals, Austrian economics, politics, philosophy, history and booties
 • Beroep
  keeping my sweet hot educated nymphomanic bisexual Brazilian girlfriend happy
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Joris Driepinter's Achievements

Specialist

Specialist (6/11)

480

Community reputatie

 1. Hoe kom je daar nou bij? Volgens mij zijn er een boel tegenstanders van de dienstplicht, tegen het verplichten an sich, waaronder ikzelf.
 2. https://www.onlineseminar.nl/seminar-volgen/ondemand/4314/rtlz-the-big-reset.html
 3. Dit is wat mij betreft het beste antwoord op de vraag "Wat is de ideale bijl?". Ray Mears denkt er overigens net zo over. Voordeel van een "gewone" of "echte" bijl ten opzichte van tomahawks of allerhande andere bijltjes met één of andere plastic handle constructie (zoals bijvoorbeeld Fiskars), is dat je de steel kan vervangen, mocht die ooit breken.
 4. Beste @Lekker, Als 150 EUR ongeveer de grens is dan zijn de eerder genoemde Bark River en Survive! Knives inderdaad geen optie. Verder ben ik het ermee eens dat de ESEE-4, de Ontario RBS Afghan en de Becker BK16, goede adviezen zijn voor jou die passen binnen jou criteria. De BK16 heeft inderdaad gladde handvaten, maar die zou je eventueel kunnen vervangen voor custom G10 of Micarta handvaten (en dan blijf je alsnog onder de 150 EUR) - zie eBay. Echter zou ik ook zeggen dat de lagere prijs ergens vandaan moet komen, dus als je geen plastic handvaten wil, moet je je budget verruimen c.q. meer betalen, simple as that. Als laatste wilde ik je nog even adviseren naar de Hogue EX-F01 te kijken. Er zijn twee versies: met 5 inch blade en met een 7 inch blade. Deze messen zijn gemaakt van full tang gecoate A2 tool steel, dat redelijk tough is en met 5.5 chromium in ieder geval niet zo snel roest als de 1095 opties die eerder genoemd zijn. Uiteraard zijn de Fällkniven F1 en S1 echt stainless, maar die chippen dan weer een stuk sneller dan high carbon steels die niet stainless zijn...
 5. Ik denk dat ik nu al voor de tweede keer meer dan vijf jaar met m'n Appie huismerk afwasborstel doe...
 6. Joris Driepinter

  Lemmet lengte

  EDC: 3.5 - 4 inch Survival: 8 - 12 inch Overigens is een survival mes waar je niet mee mag/kan hakken of batonnen geen survival mes maar een kut mes, naar mijn bescheiden mening.
 7. LOL dat het jou mes is, had ik al begrepen. Je schreef immers letterlijk 'mijn mes'. De foto liet verder ook niks aan onduidelijkheid over: overduidelijk een foto van een groot, survival mes. (Voor specifiek de jacht zou ik een veel kleiner mes prefereren overigens.) Als ik naar aanleiding van de foto van jou mes, geplaatst in dit draadje 'Het allerbeste mes voor een prepper', vervolgens de vraag stel 'wat is het?', dan vraag ik natuurlijk niet of dat een mes is (of een broodrooster) maar dan impliceer ik graag te willen weten wat de algemene specificaties zijn, zoals het merk, type en staalsoort en dergelijke...
 8. Al dat gelul over "illegaal". Iets dat geen slachtoffers maakt (anders dan jezelf) zou niet illegaal moeten zijn. (Het kopen van vuurwerk maakt geen slachtoffers.)
 9. True. Maar zelfs de USD fluctueert in waarde. Al het geld, elk betaalmiddel, alles van waarde, fluctueert in waarde. Als er maar tien- of honderdduizend mensen de USD zouden gebruiken zou-ie ook veel meer in waarde fluctueren. De Bitcoin zal naar mijn verwachting, minder fluctueren naar mate het meer gebruikers gaat krijgen. Echter vertrouw ik de Bitcoin ook niet. Ook vanwege de extreme fluctuaties op dit moment. Maar goud en zilver zijn de afgelopen veertig jaar ook behoorlijk op en neer gegaan en dat houdt me ook niet tegen. Ik vind Bitcoin te schimmig en te geheimzinnig; ik heb er geen zicht op; hackers kunnen het jatten zoals onlangs is gebleken (wat bijvoorbeeld niet mogelijk is met je grammen bij GoldRepublic); en volgens mij is ook Bitcoin niet bestand tegen de hackers-krachten van de NSA of Guoanbu, wanneer grote overheden zich tegen de Bitcoin gaan keren. Maar we zullen zien. Ik blijf er zeker open voor staan en het in de gaten houden. Het is in ieder geval al een fantastische alternatieve manier om zwart geld te stallen. En wordt steeds meer als online betaalmiddel geaccepteerd. En dat is met een kilo zilver toch een stuk lastiger op dit moment.
 10. Zo'n vermoeden heb ik ook, dat het bij 500 EUR begint. Ik denk dat je voor een beetje leuk 7 inch lang lemmet al gauw 700/800 EUR of meer kwijt bent. Mocht ik ooit zo veel geld voor een mes overhebben, dan laat ik persoonlijk liever een cutsom Busse naar wens maken...
 11. Maar waar praten we dan over, qua prijs, bij een 6 of 7 inch fixed blade?? Alleen een plek op de wachtlijst kost namelijk al 200 EUR... "In order to reserve your place on my waiting list you need to pay 200 EUR (non-refundable). One month before I start working on your order I will inform you, and a 50% downpayment is necessary (minus the already paid 200 EUR) before I will start making your knife."
 12. @200m² Uiteraard bevestigt de uitzondering de regel. Het spijt me voor u.
 13. Ik ben orgaandonor sinds m'n zestiende. Ten eerste vind ik het gewoon egoïstisch om het niet te zijn. Persoonlijk zou ik het ook kunnen billijken dat donoren voorrang krijgen op niet-donoren mocht men zèlf ooit een orgaan nodig hebben. Voor elke theorie of conspiracy theory is wel een goed artikel op het internet te vinden. Ik geloof niet zo in het bovenstaande. Er is voor mij een groot verschil tussen een kasplant zijn en slapen. Namelijk dat je in je slaap kan 'wandelen' èn zó weer wakker bent als men wil. Mijn beste jeugdvriend was donor en is twee jaar terug overleden aan een hersenbloeding. Hij werd inderdaad aan de beademing gehouden en overleed nadat men de stekker er uit trok en is toen direct geopereerd voor bepaalde organen. Ik geloof niet dat-ie anders ooit nog wakker zou zijn geworden en zelfs al zou er 0.00000000000001% geweest zijn dat-ie ooit wakker zou zijn geworden, dan was-ie wakker geworden als een onherkenbaar mongooltje met een gigantische hersenbeschadiging. Want een tijdje "kasplantje zijn" is namelijk errug ongezond. In tegenstelling tot slapen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...