Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

kwakster

Lid
 • Aantal items

  365
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

kwakster won de laatste dag op 3 maart 2014

kwakster had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

383 Uitstekend

Over kwakster

 • Titel
  Senior Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Apeldorp
 • Interesses
  Messen & slijpen
 • Beroep
  Heel erg mooi zijn,
 • Nieuwsbrief
  Ja
 • Homepage
  http://www.messenforum.nl
 1. Jammer dat dit forum in zijn actieve vorm ophoudt te bestaan, maar op http://www.messenforum.nl zouden we wat mij betreft best een of meerdere subfora over preppen kunnen openen. Weliswaar een stuk kleinschaliger dan hier, maar het zou mogelijk toch in een behoefte kunnen voorzien.
 2. kwakster

  Convex mes slijpen

  @elloco999: e.e.a hangt af van wat je qua werkzaamheden van plan bent met het mes. Voor allround EDC gebruik zou ik het zelf bij korrel 400/600/800 laten, maar bij gebruik op hout heb je baat bij een hogere graad van polijsting.
 3. kwakster

  Convex mes slijpen

  @elloco999: Ware het mijn mes, en zou ik het handmatig op scherpte moeten houden, dan zou ik kiezen voor waterproof schuurpapier (silicium carbide) op een Gouden Gids of schrijfblok. Het silicium carbide is ruimschoots harder dan de hardste deeltjes in het D2 staal (chroomcarbides), waterproof schuurpapier is goedkoop verkrijgbaar in veel verschillende groftes bij elke bouwmarkt en/of automaterialenzaak, is mooi homogeen van oppervlak, en met een schrijfblok i.p.v. een muismat als ondergrond heb je beduidend minder kans op het afronden van je snede terwijl je toch een ondergrond hebt die net genoeg meegeeft. Wel "edge trailing" slijpen natuurlijk, dus alsof je aan het stroppen bent.
 4. kwakster

  Convex mes slijpen

  @elloco999: Kun je wat meer info geven omtrent het specifieke mes waar het om gaat, alsmede de staalsoort waarvan het gemaakt is ?
 5. @Gamble: als de tijd rijp is om je ontwerp aan de wereld te tonen mag je dat ook op het messenforum doen, mits je dat wilt natuurlijk. We zien altijd graag nieuwe mesjes,
 6. In onderstaand YouTube clipje komt de lichtopbrengst van de Surefire M1 als derde aan bod. Toegegeven, het is niet de sterkste infraroodlamp uit deze vergelijking (de M1 moet het hebben van zijn kleine formaat, de uitstekende bouwkwaliteit, alsook de mechanische & electronische betrouwbaarheid), maar ik zou e.e.a toch niet willen betitelen als "te verwaarlozen" vergeleken met een gloeilamp. Niet voor niets geldt dit kleine infraroodlampje nog steeds als de standaard waar anderen aan afgemeten worden, en de maker van het filmpje zegt dat op een bepaald moment ook.
 7. Deze ligt hier op de plank, een Surefire M1 met infrarood LED: http://www.surefire.com/m1.html Infrarood licht uit een ledje is dus wel degelijk mogelijk.
 8. Leuk he, een beetje klooien met een stuk staal :-) Mag ik zelf ook graag doen bij tijd en wijle.
 9. Al een tijdje bezig met een gebruikersreview van een nieuw type keramisch mes, en heb nu de snede ervan gepolijst t/m 1 micron diamantpasta. Handig als je vooral van dunne plakjes tomaat houdt.
 10. Dit soort klusjes doe ik op mijn Tormek T7 natslijper, die is uitgerust met een silicium carbide slijpsteen (SB-250 Black Silicon) Geen enkel risico op oververhitting van de snede. Heb je nog wat meer info, zoals soort en merk mes, en zo mogelijk ook wat voor staalsoort ? Die buts zoals jij het noemt bestaat uit plastisch vervormd staal (lees: ernstig verzwakt), en dat moet je geheel kwijt voordat je een nieuwe snede aanbrengt. Een beetje terugtikken of buigen van dat verzwakte metaal is niet voldoende: de nieuwe snede zal in dat geval weliswaar scherp geslepen kunnen worden maar te lijden hebben onder een sterk verminderde standtijd op die plek.
 11. Kreeg kort geleden te horen dat de heer de Beer zijn bedrijf & de know-how betreffende de fabricage van Rubber Wheels heeft verkocht aan dit bedrijf in Ierland: ATTO ABRASIVES LTD. DUNMAIN,NEW ROSS CO.WEXFORD IRELAND Website: http://www.attoabrasives.com/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...