Ga naar inhoud

Rothbard

Lid niveau 2
 • Items

  1817
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Rothbard won de laatste dag op 15 mei 2013

Rothbard had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rothbard's prestaties

Prepper goeroe

Prepper goeroe (8/11)

1k

Reputatie

 1. Hoe hoger de temperatuur en hoe sterker deze fluctueert, hoe sneller de voedingswaarde en smakelijkheid zullen afnemen. Dit verschil is niet gering (zie http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ie50452a015).
 2. Inderdaad typisch en voorspelbaar, bij een stortvloed aan domme, vage en onserieuze reacties op een serieuze oproep zou ik ook afhaken. Jamal Zyat is echter minder schaapachtig dan het merendeel van de preppers op dit forum.
 3. Niet direct wat ik 'de overheid grootdeels aan de kant zetten' zou noemen. Pats boem weg huizenmarkt, vaarwel aannemers, binnen de kortste keren een huizentekort zoals Nederland nog nooit gezien heeft. De wet van de onbedoelde gevolgen.
 4. Ik heb een tijdje Krav Maga gedaan, en ik zou zeggen: verspil je tijd niet. Dat wat je in het filmpje ziet is allemaal gechoreografeerd. Mijn docent was ongetwijfeld prima in staat zich te redden in een veelheid aan situaties, maar dat was dan ook een beer van een uitermate agressieve en ervaren vent. Voor mensen die hun leven niet toe willen wijden aan Krav Maga is het een goede manier om neergestoken of in elkaar geslagen te worden. In ieder geval wat ik leerde had niet heel veel met de realiteit te maken, sparren was er niets eens bij, en volgens mij is dat zo met de meeste Krav Maga scholen. Was wel heel leuk en goed voor de conditie, daar niet van. Als ik dat filmpje wat Ronin geeft zo even bekijk zie ik Meneer Jansen al zeggen: "Ok, jij slaat hier, en dan doe ik dat afweren." Ben benieuwd of ze dat allemaal überhaupt in 1 take gedaan hebben. Ook heel leuk hoe hij met zijn 'tegenstander' naar de grond gaat. De positie op 0:27 is perfect om je hoofd eraf geschopt te krijgen door zijn vriendje. Na het 2e filmpje is het helemaal duidelijk; gewoon wegblijven daar. In de chaos van een straatgevecht is het voor velen ook een goed idee om met beide benen stevig op de grond te blijven staan, het laatste wat je dan wilt is op de grond terecht komen, bovendien heb je niet altijd plaats om een goede low kick te geven. Ik denk dat boksen wel goed is. Je leert klappen incasseren zodat je niet meteen verstijft als zoiets eens in het echt gebeurt, traint je reflexen, leert agressie, verfijnt iets dat waarschijnlijk al redelijk intuïtief is, en geeft je een gezond zelfvertrouwen, heel belangrijk als je gevechten wilt vermijden. Verder zou ik hier eens rondkijken: http://www.nononsenseselfdefense.com/ Heeft veel goede dingen te zeggen over vermijding; psychologie van ruziezoekers, overvallers etc.
 5. Je probeerde mij de zienswijze aan te schrijven dat ik eigenrichting als alternatief voor het leger zie. Maar dagelijkse binnenlandse rechtshandhaving is helemaal geen taak van het leger, en kan dus ook niet overgenomen worden door eigenrichting. Dat argument werkt gewoon niet, dat is 1. 2 is dat ik nooit eigenrichting als een wenselijk rechtssysteem verdedigd heb. 3 is dat de discussie over de dienstplicht gaat, en niet over legers of rechtshandhaving an sich. Drie punten waarom jouw punt geen hout snijdt en niet relevant is. En van jou (als zelfbewuste volwassen persoon) verwacht ik opzicht wel dat je dat begrijpt.
 6. Sinds wanneer is het Nederlandse leger normaal verantwoordelijk voor binnenlandse rechtshandhaving, en wat heeft dit te maken met dienstplicht? Je hebt overigens weer niet goed gelezen of hebt een slecht geheugen. Ga dat draadje nog maar eens terugzoeken en kijken wat ik precies verdedig en waarom. Als je in staat bent een fatsoenlijk argument te formuleren hoor ik het, van dat dommige geneuzel wordt echter niemand beter, doe maar gewoon niet.
 7. Goed argument... Maak hier eens een samenhangend argument van als je wilt. In de eerste plaats klopt dat niet helemaal, en in de tweede plaats zit je helemaal naast het punt. Ik kan er zo nog 10 in dit topic aanwijzen die wel fatsoenlijk kunnen lezen en denken. Ik ben niet uniek daarin hoor, lezen en denken is niet moeilijk . Tja, vandaag moet ik ook het denkwerk voor 5 man doen... Ik ben er zeker van dat je ergens iets mist. Wat mag je echter zelf bedenken. Give a man a fish...
 8. Sorry, maar dit is geen antwoord. "Waarom moet je mensen eens in het jaar een goed pak rammel geven?" - "Omdat we samen deel uitmaken van een gemeenschap." Volgt ook niet. Hoe kom je erbij dat je mensen moet dwingen zich voor een ander in te zetten? Volgens mij zijn jullie veel te emotioneel. Jij bent al de derde die niet fatsoenlijk kan interpreteren. En waarom kan die groep niet uit vrijwilligers bestaan, evt. betaald? Je bedoelt zeker gemeenschapsgeld. En gemeenschapsgeld is soortgelijke munten en briefjes en elektronen als privé-geld. Dus waarom zou gemeenschapsgeld gebruikt moeten worden? Kijk eens naar een bedrijf als Microsoft. Een gigantisch bedrijf met duizenden, tienduizenden SAMENwerkende mensen die de hele SAMENleving verrijken. En niet een dienstplichtige. Hoe is het mogelijk? Nummer 4, proficiat . Het gaat hard hier. Erg teleurstellend, op een preppers forum. Je ziet het @Keyser Suze, preppers zijn niets beter dan de rest.
 9. En laten we meteen iedereen dwingen te gaan sporten en boeken te lezen en gezond te eten en te stoppen met roken en drinken, en alle andere dingen die mogelijk een voordeel op kunnen leveren. Bedenk eens een goed argument. Dan zou er geen grootschalige oorlog en onderdrukking meer bestaan. Wat is je punt precies? Volgens mij mis je ergens iets. Kun je dan even aanwijzen waar ik heb gezegd heb dat ik iets voor niets wil? Bijvoorbeeld een citaat waar ik mij gekeerd heb tegen betaalde wegen of zou willen dat wegen gratis geleverd worden?
 10. Je praat langs me heen. Lees mijn reactie anders nog eens. Dan moet je toch je interpretatievermogen wat opkrikken, want je kletst uit je nek.
 11. En denk je niet dat je fout bezig zou zijn als je ze maandenlang in je kelder op zou sluiten als ze niet naar je luisteren? Waarom geldt dat niet voor de staat? Zijn het geen mensen die de dienstplicht invoeren en afdwingen? Hebben die mensen een superieure morele status die ze toelaat dingen te doen die immoreel zouden zijn als ieder ander ze doet? En wat is het feitelijke verschil tussen iemand 'met rechten' en iemand 'zonder rechten' opsluiten voor volledig onschuldig gedrag? Het is een filosofische kwestie, probeer het eens filosofisch te bekijken. Wat een aannames. Wat is er mis met een vrijwilligersleger? Is het uitknijpen van mensen om daarvoor te betalen niet genoeg? Je beschermt de vrijheid van mensen niet door hun vrijheid te beroven. Alsof je de portemonnee van Jan beschermt door hem te rollen. Ja, wat ongelofelijk egoïstisch, problemen hebben met dwangarbeid... En er is natuurlijk niets egoïstisch aan de wens dat mensen gedwongen worden om dingen te doen die jij belangrijk vind. Mogen mensen nog even van hun jeugd genieten voordat ze fulltime gaan werken en uitgeknepen worden o.a. om te betalen voor die 'vrede en veiligheid'? Waarom zouden mensen 'hun land' überhaupt moeten dienen? Waarom zouden mensen die toevallig geboren zijn op een arbitrair afgebakend stukje aarde dat beheerd wordt door een uiterst inefficiënte en schadelijke organisatie een dergelijke verplichting hebben? Is het probleem wellicht niet dat mensen te individualistisch zijn (want laten we eerlijk zijn, one-size-fits-all werkt gewoon niet), maar jij geïndoctrineerd? Wat is er mis met 'live and let live'? Waarom wil je mensen die niemand iets aangedaan hebben ergens toe dwingen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...