Ga naar inhoud

Rothbard

Lid
 • Aantal items

  1817
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Rothbard won de laatste dag op 15 mei 2013

Rothbard had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rothbard's Achievements

Prepper goeroe

Prepper goeroe (8/11)

1k

Community reputatie

 1. Ik zie Goudpensioen nergens stellen dat je verplicht bent een pensioenverzekering af te sluiten. Als je een inkomen hebt ben je echter wel verplicht premie af te dragen voor de volksverzekeringen, waar de AOW onder valt. Ik probeer erachter te komen waarom deze club volstrekt kansloos zou zijn, maar zie het niet echt. Ze gebruiken het woordje 'pensioen' niet volstrekt passend en onderbouwen niet goed waarom goud en zilver goede manieren zouden zijn om je pensioen op te bouwen. Nou en, maakt ze dat echt een 'kansloze club'? Jeetje, beledigd raken is blijkbaar ook een kunst. Nee, Goudpensioen beschuldigt niemand ervan onverstandig te zijn. Integendeel. En als "meerdere onafhankelijke onderzoeken" (niet verder gespecificeerd) dat zeggen moet het wel waar zijn. En wat zegt het dan wel niet over alle andere pensioenregelingen als het Nederlandse pirami... ehhh... pensioenselsel, dat in de huidige vorm in ons leven nog grote sociaal-economische problemen gaat opleveren, de beste is? In ieder geval: als je wilt weten waarom ons pensioenstelsel onhoudbaar is, het wordt hier kort en krachtig met mooie illustraties uitgelegd:
 2. Volgens de projecties uit '72 van MIT zou de ommekeer (het buigpunt in de grafieken (duidelijkere plaatjes in dit bericht)) komen rond 2020, wel degelijk voor ons dus nog. Daarom overigens niet iets om je zorgen over te maken. De Australische professor borduurt gewoon verder op de misverstanden van het MIT onderzoek. Bovendien volgen de data de projectie helemaal niet zo nauwkeurig, en dat is bovendien totaal irrelevant omdat de buigpunten nog niet bereikt zijn, terwijl het juist de buigpunten zijn waar de controverse ligt. (Meer hier (een aantal reacties eronder geven ook een paar goede inzichten).
 3. Hoe hoger de temperatuur en hoe sterker deze fluctueert, hoe sneller de voedingswaarde en smakelijkheid zullen afnemen. Dit verschil is niet gering (zie http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/ie50452a015).
 4. Helemaal fout. Het woord zegt het al: rentenieren. Het gaat dus om leven van rente, rente die komt van investeringen, en juist investeringen zijn heel belangrijk voor een economie. Aan de andere kant verbruikt consumeren slechts kapitaalgoederen, er wordt geen welvaart door gecreƫerd. Zelfs door geld in een sok onder het matras te stoppen wordt de economie niet geschaad; het aanbod van geld neemt erdoor af, waardoor de koopkracht van al het ander geld omhoog gaat. Feitelijk verandert er niets.
 5. Zonder onderbouwing geniet je voorspelling sowieso geen geloofwaardigheid. Het is ook niet concreet wat je voorspelt. Wat houdt die nieuwe economische crisis precies in?
 6. Net zoals cash. Dus mag ik aannemen dat je ook weigert cash te gebruiken? Het debacle met Mt. Gox heeft bewezen dat er een derdenrisico zit aan je bitcoins aan derden afgeven. Als jouw goud uit de kluis van een bank verdwijnt, bewijst dat dan dat er een derdenrisico aan goud zit of dat er een derdenrisico zit aan je goud aan derden afgeven? Juist dit is bij uitstek iets waar Bitcoin een uitkomst kan bieden.
 7. Inderdaad typisch en voorspelbaar, bij een stortvloed aan domme, vage en onserieuze reacties op een serieuze oproep zou ik ook afhaken. Jamal Zyat is echter minder schaapachtig dan het merendeel van de preppers op dit forum.
 8. Dan zou ik 1984 nog eens lezen of kijken en goed nadenken over de aard en verhoudingen.
 9. Het beeld dat Orwell schetste had toch net een iets andere aard dan een verzekeringsmaatschappij waar je je vrijwillig bij aansluit en die je risicoprofiel baseert op informatie die je vrijwillig openbaar maakt.
 10. Het is natuurlijk idioot al je spaargeld op 1 manier aan te houden, en nochtans om een heel groot deel in Bitcoin te steken. Toch een erg matig artikel vol misvattingen, ik heb er een reactie achter gelaten. Hij bekritiseert bijvoorbeeld bitcoins om de instabiele waarde, daarna noemt hij goud als superieur aan fiat, terwijl zowel euro's als dollars de afgelopen jaren toch echt een stuk stabieler dan goud geweest zijn. Zijn stukje over de Oostenrijkse school en Menger is ronduit hilarisch, die man kletst echt uit zijn nek. Wellicht moet hij beter nadenken over wat voor argumenten hij wel en niet wil gebruiken. En tja, de kernvraag. Als ik hem was zou ik het nog wat meer onderzoeken alvorens te concluderen dat Bitcoin niet nodig is, of goud het beste geld. Hier staat wel meteen het beste stukje uit het artikel. Een sociale structuur zonder fiatgeld, spionerende overheden, de belastingdienst en grensposten. Ja, dan zijn we goed op weg.
 11. Satoshi Nakamoto ontkent dat hij Dorian Nakamoto is: http://blog.p2pfoundation.net/bitcoin-founder-satoshi-nakamoti-reconnects-with-p2p-foundation-after-five-years/2014/03/07 Dorian Nakamoto ontkent dat hij Satoshi Nakamoto is:
 12. Ik snap niet hoe je daaruit haalt dat hij in dienst was van de CIA. In de eerste plaats wordt de CIA niet genoemd, in de tweede plaats betekent dat hij aan een aantal projecten gewerkt heeft niet dat hij in dienst was.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...