Ga naar inhoud

Hollander

Lid
 • Items

  297
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Hollander's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

110

Reputatie

 1. Mr. Gold,

   

  Nu het forum stopt, hoe gaat het verder met de prijsvraag voor de zilveren munt??

 2. Ik hoor krekels in deze sectie van het forum, blijkbaar zijn de stageplekken weer gevuld en moeten wij met zijn allen weer wachten tot de zomer/najaar. AAAHHHH de horror
 3. Hij werkt ook met 4 meiden in een bad?
 4. Zilver en goud kopen is niet alleen sparen, maar ook een goede investering. Of koop jij een nieuwe telefoon voor het goud wat er in zit ?
 5. Voor de mensen die nog twijfelen, dit is de huizenmarkt in echte termen (gecorrigeerd naar inflatie). Nu moet hierbij wel gezegd worden dat tijdens de vorige boom en bust van de huizenmarkt de meeste gezinnen 1 kostwinnaar had, terwijl dat nu voornamelijk 2 kostwinnaars kent. Oordeel zelf:
 6. Voor de mensen die nog echt twijfelde aan mijn verhaal, er is zelfs op internet een leuke infographic gekomen over de Nederlandse huizenmarkt. Is dit een bubbel? http://woningmarktcijfers.staanhier.nl/400jr.html
 7. Als je weet dat de prijs van goud of melk onder de productiekosten komen te liggen dan gaat er aan de aanbod kant wat gebeuren, namelijk faillissementen, dit zet altijd de bodem in de markt. Dit wetende kan je 2 dingen doen om er geld aan te verdienen, 1 productiecapaciteit kopen, 2 het product zelf kopen. Nu is het bij melk wat moeilijker omdat het fysiek kopen van een bederfelijk product niet handig is voor langere termijn. Hierbij kan je beter voor optie 1 kiezen, productiecapaciteit (dan wel een aandeel in een bedrijf die er geld aan gaat verdienen).
 8. Even de redenen op een rijtje zetten waarom je nu vooral NIET moet kopen: We komen vanuit een bubbel die leeg loopt, deze is veroorzaakt door meerdere factoren waarbij gekte en goedkope krediet de voornaamste zijn. We hadden (en hebben): 7x je jaarsalaris lenen (ongekend in de wereld), het langjarige gemiddelde is tussen de 3,5 t/m 4,5x Geen eigen geld meenemen (ongekend in de wereld) Aflossingsvrije hypotheken (ongekend in de wereld) Lening t.o.v. de huiswaarde was groter dan 1 (dus je lening was bij het begin hoger dan de waarde van de woning) Hypotheekrente aftrek bestaat nog steeds (kans dat dit blijft bestaan is 0,0%) Historisch lage rente standen (lang jarig gemiddelde ligt tussen de 7 en 9%) van 4,5% voor 10 jaar Leningen werden en worden gebaseerd op 2 salarissen (werkloosheid loopt snel op!) Er worden gigantische hoeveelheden publiek geld misbruikt om deze bubbel hoger te stuwen, denk hierbij aan startersleningen, kopen zonder eigenaar te worden van de grond (erfpacht) Belastingen op bezit van een woning kan in de nabije toekomst hard stijgen als gemeentes steeds meer in de problemen komen Nationale hypotheek garantie om rentes nog verder te drukken Sociale leenstelsel zal de studenten met zoveel schuld opzadelen dat kopen van een huis pas kan wanneer iedereen 30+ is. Onderhoudskosten zijn de afgelopen jaren niet meegenomen in de koppies van de kopers, omdat er simpelweg een gouden carriere in de huizenmarkt kon worden gecreeërd, tenslotte zat je over 5 a 7 jaar weer in een groter/beter/mooier huis, dus waarom zou je hier rekening mee houden? Maar luister vooral niet naar mij maar naar iemand die er meer van af weet: Kees de kort: 120 pagina’s bullshit Crisis nog maar net begonnen
 9. Heb jij alweer aan het maken van een artikel meegedaan? Ben je onze nieuwe vertegenwoordiger geworden?
 10. Een van de volgende stickers helpt ook:
 11. Het probleem is elke keer onder het tapijt geschoven door onze politici. Als Griekenland in 2009 failliet was verklaard, dan waren de problemen groot, maar te overzien. Nu is Griekenland in een dodelijk spiraal beland waarbij de voorzieningen worden opgeheven simpelweg, omdat alles naar de rentelasten gaat. Griekenland zal nooit herstellen voordat dit schulden probleem wordt opgelost. Het heeft niets te maken met competitiviteit, zoals wordt beweerd door Brussel als alle inkomsten direct wegvloeit via rentelasten. Als Griekenland failliet wordt verklaard, 75% van de schulden wordt kwijtgescholden, dan kunnen ze weer aan een economie denken. Echte economische groei zorgt er weer voor dat er welvaart wordt gecreëerd en dan kunnen ze weer basis gezondheidszorg betalen, eerder niet.
 12. Laat er weer eens een aantal mooie uitspraken maken om wat mythes uit de wereld te helpen. Een land dat geen democratie kent, veel corruptie, veel vriendjespolitiek onder bankiers en politici, een land dat gigantisch hoge belastingdruk kent en waar armoede op straat voelbaar is, is gedoemd om te falen. Dit derde wereldland is niet te redden! Het moet juist falen om zichzelf te herstellen. Wij hebben met zijn allen onze politici niet gemotiveerd om het goede te doen, maar juist het tegenovergestelde. Door elke keer maar net genoeg te doen om het land niet failliet te laten gaan redden we vooral de bankiers en de politici in dat land en niet de gewone burger. Griekenland had voor deze communistische ingrepen relatief weinig private schuld. Als onze intentie was om de bevolking te redden dan hadden we de rente gigantisch laten oplopen door de markt en was het land nu al bezig zich te herstellen. Door de lage private schuld samen met de dan gereduceerde staatsschuld was het land er wel weer overheen gekomen. Helaas hebben we die boot gemist en wij via onze politici melken die Grieken tot het bot toe uit. De bankensector is eigenlijk niet bestaand (zombiebanken), de staat betaald ieder jaar meer aan de rente, dus wat er overblijft voor de bevolking wordt steeds minder. Dit alles heeft alleen maar tot gevolg dat de economie blijft krimpen tot dat de 2 pijnpunten worden aangepakt. Iedereen die nu hier moord en brand schreeuwt over de bedrijven die niet meer leveren, heb ik een aantal vragen. Zou jij een verliesleidend bedrijf runnen incl. alle persoonlijke financiële gevolgen vandien? Zou je co tekenaar willen zijn van de hypotheek van de buurman? Of zelfs familie? Stel jezelf de volgende vraag, waarom wordt er constant door politici gepraat over het herverdelen van welvaart en niet over het creëren van welvaart?
 13. @Neeltje Ik zou best het financiële deel op mij willen nemen. Over voedsel zijn er zat andere op dit forum die daar wat over kunnen vinden.
 14. Verkochte bestaande koopwoningen waren in januari 9,6 procent goedkoper dan in januari 2012. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is de grootste sinds het begin van de prijsindex bestaande koopwoningen in 1995. Dit hangt mogelijk samen met de verandering van de hypotheekregels per 1 januari. De index van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van geregistreerde bestaande koopwoningen in Nederland, die aan particulieren verkocht zijn. Bron: CBS Goed nieuws voor ons preppers, huizen zijn weer betaalbaarder geworden .
 15. Heeft het ook niet te maken met de langere winterperiodes? Omdat de winter t/m feb duurt zijn er ook minder muggen bijv.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...