Ga naar inhoud

Dr.Prepper

Lid niveau 2
 • Aantal items

  2712
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  30

Dr.Prepper won de laatste dag op 24 augustus 2021

Dr.Prepper had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Prepper Island
 • Interesses
  Prepping

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Dr.Prepper's Achievements

Mankinds only hope

Mankinds only hope (10/11)

6.1k

Community reputatie

 1. Dat klopt, bij een mailinglist kan je niet zien wie de andere geadresseerden zijn. Lijkt me ook terecht bij een mass mailing, ivm privacy. Alleen ik heb niet de indruk dat @Keyser Suze of iemand anders uberhaupt iets heeft gedaan met mailchimp of alternatief goed systeem, dus ...
 2. Lieve mensen, dank voor de mooie woorden. De 48 uur zijn voorbij, dus dit topic is nu dicht.
 3. Als ik een tip mag geven: registreer gratis account bij http://www.mailchimp.com. Copy/paste hier de link waarmee iedereen zich kan inschrijven. Tot 2000 adressen is dit kostenloos. En wie privacy wil, registreert desnoods tijdelijk/alternatief mailadres voor deze inschrijving.
 4. Dank voor de vele hartverwarmende reacties. Ook de boze, teleurgestelde en verdrietige reacties tonen aan hoe hecht de band is geworden. Veel van de gestelde vragen kunnen jullie ook onderling beantwoorden. De rest hieronder. Er zijn er die aangeven dat ze dit wel hadden zien aankomen. Voor degene voor wie het wel een complete verrassing is … aandachtspuntje Maar ik ga jullie ook even een kleine schop onder de kont geven. Wie is hier nou de community, jullie 4000 of wij tweetjes? Ik zie het ook heus als een compliment, maar je bent zelf in charge. Waar een wil is, is een weg. Het geld uit de communitypot is voor de community. Ik zou zeggen: start er een topic over, wissen ideeen uit. Dit beloven we ook zo lang mogelijk te blijven doen, de kosten zullen laag zijn en kunnen we wel hebben. Ten eerste: Zoals we al aangaven, de informatie gaat niet verloren. Overdragen van het huidige forum is om twee redenen een slecht plan: Ten eerste, alle emails, ipadressen en informatie op dit forum kun je moeilijk overdragen aan iemand anders, toen mensen hier hun account aanmaakten was dat 'not part of the deal', sterker nog, preppers.nl heeft altijd beloofd de OPSEC van haar leden maximaal te beschermen. "Zomaar" aan een andere beheerder geven gaat niet gebeuren. Stel dat een groep zo ver wil gaan om hier een heuse preppers vereniging, met alles erop en eraan voor over heeft om in het leven te roepen, dan valt er over te praten, mits er voldoende draagvlak voor is. Ten tweede: Het is geen must. Het kennisdeel wat er nu staat blijft toegankelijk. Voor de ongoing concerns en nieuwe activiteiten zijn genoeg alternatieven te bedenken. Ik wil dit forum niet marginaliseren, maar life goes on after preppers.nl. Kies de mensen met wie je graag contact wil blijven houden. Gebruik dit shtf-momentje om opnieuw focus te leggen wat écht belangrijk is. Wij hebben gefungeerd als facilitator. Maar de mensen, dat zijn jullie. Het was onvermijdelijk, eens zou deze stap komen. We hebben de laatste maanden al meerdere signalen afgegeven dat we er grote moeite mee hebben en het potje met energie ervoor is op. We hebben enorm veel steun gehad van de mods, maar ook hen is het niet in de kouwe kleren gaan zitten. Met geld heeft het niks te maken, maar wel met dingen doen die je energie geven. Dat is lange tijd zo geweest, maar nu niet meer. (kleine nuance: 1 jaar heeft de community betaald, de rest zelf of uit sponsoring). T.a.v. nieuwe admins aanstellen (als iemand zich daar uberhaupt aan zou willen wagen) zie reactie hierboven aan Salbie. Tsja, opgeven, stoppen, roer om ... we hebben weloverwogen gedaan wat ons goeddunkt. En voor onszelf heeft dit ook enorm veel moed gevraagd, we zijn zeker niet over 1 nacht ijs gegaan en de kans is uiterst klein dat we erop terugkomen. Ja natuurlijk, ook jij bent iemand met goeie ideeen en die klaar staat om te helpen met dingen bouwen toch? Mooie nuchtere opmerking, je hebt gelijk
 5. Dank voor de vele reacties. We snappen dat het voor velen een teleurstelling is. Slecht nieuws kan je niet mooier maken dan het is. En we zijn er preppers voor om vervolgens oplossingen te bedenken. Later vandaag zal ik nog terugkomen op de vragen.
 6. We hebben net de 4 jaar niet gehaald. Ik steek de hand in eigen boezem dat het forum te groot is geworden voor ons. Het is altijd onze drive geweest om zoveel mogelijk mensen aan het preppen te krijgen, maar nu breekt ons dit op. Toen we aan dit avontuur begonnen spraken we af dat ik de techniek moest regelen en Mr.G ‘deed’ de community. Voor onszelf was dit een hele goeie yin-yang constructie. De laatste maanden is het meer en meer tijd gaan kosten, omdat de maatschappij onrustiger aan het worden is en dat merken we ook duidelijk op het forum. Voor ons is de rek er nu uit. Het kost ons teveel tijd en energie en het lukt niet meer om dat te combineren met ander werk. It’s over. Eigenlijk is het best raar geweest vanuit preppersperspectief om jezelf zo te organiseren want het preppen is juist iets wat je voornamelijk in de luwte doet, weggedoken onder het maaiveld. Misschien ontstaan uit dit forum wel 10 kleinere nieuwe fora/communities/whatsappgroepen e.d., als dat niet al gebeurd is. Er bestaat voor preppers geen one-size-fits-all, dat is wel duidelijk geworden. Praktisch: Er is geen leuke/makkelijke manier om deze moeilijke knoop door te hakken. Er breekt nu een nieuwe tijd aan. Het forum is nu gesloten voor nieuwe posts en topics, behalve in Oplossingen voor een betere wereld. We bieden in dat subforum de ruimte om nieuwe alternatieven en initiatieven te posten en en te polsen, als vertrekpunt voor een nieuw begin. Dit houden we een week open. De PM’s houden we tot de kerst open. De chat sluiten we ook binnenkort. Dan heeft iedereen ruimschoots de kans gehad om elkaar nog te contacten. Z.s.m. sturen we ook een nieuwsbrief eruit naar iedereen die zich hiervoor heeft ingeschreven. Het forum blijft in statische vorm bestaan als informatiebron en naslagwerk voor alle kennis die bij elkaar gebracht is. We zullen een duidelijke link opnemen naar nieuwe/andere fora (vanuit de suggesties) om bezoekers naar door te verwijzen. Dit topic blijft 48 uur open. Ik wil alle moderators van nu en voorheen bedanken - @AWOL @Changing the mindset @Chinook @Cyberbeer @Floshtf @Greener @Highway @Kungfufox @leidseprepper @lewieke @netuyas @Raycoupe @Vempain @Vlinder - en iedereen die heeft bijgedragen aan de mooie tijd in deze community en sterkte met alles wat gaat komen. Happy prepping! ** UPDATE ** Zie vervolgpost met reactie op veel gestelde vragen.
 7. Onze forumsoftware werkt met een berispingensysteem voor moderators, om in te grijpen wanneer dat nodig is. Om duidelijkheid te scheppen in hoe en wanneer wordt ingegrepen, zetten we het volgende uiteen: Als je een overtreding maakt, dan krijg je daarvoor punten. Punten die volgen uit een berisping blijven 6 maanden staan en bij 5 punten in een half jaar tijd, zorgt het systeem voor een automatische 24 uurs ban. Geef je daarna aanleiding voor nog een berisping dan volgt automatisch een weekban of een permanente ban. Deze blijft altijd staan en dan ben je simpelweg niet meer welkom. Ook niet stiekem onder een andere naam. Het Berispingen systeem Waarschuwing: 0 punten Off topic posten: 1 punt Grof taalgebruik: 2 punten Trollen (hinderlijk off topic posten): 2 punten Beledigen van andere members: 2 punten Overtreden forumregels: 2 punten of meer* Bij een overtreding volgt eerst een waarschuwing (0 punten), of een modopmerking in het topic (let op: dit is een waarschuwing aan iedereen in dat topic). Wordt deze genegeerd of komt het later weer voor, dan volgt daarna een berisping (zie puntentelling). NB: Moderators zullen in duidelijke gevallen sneller handelen. Dit is vereist bij bijvoorbeeld spam, nieuwe gebruikers die trollen en niet komen om op constructieve wijze deel te nemen aan dit forum. Gebruikers die een nieuw account aanmaken na een permaban, krijgen direct weer een permaban plus een IP-ban. Meelezen is dan ook niet meer mogelijk. * Bij het overtreden van de forumregels wordt een afweging gemaakt in de mate waarin. Net zoals bij te hard rijden, is er een verschil tussen 5 of 50 km te hard en de consequenties die dit heeft. Tot slot: Het is nooit leuk als iemand je op de regels wijst, of je op je gedrag aanspreekt. Heb je een waarschuwing/berisping of andere maatregel ontvangen, denk alsjeblieft even na voor je via pm reageert (wat uiteraard altijd mag om bv. verduidelijking te vragen, evt. bij andere moderator). Bekende opmerkingen als "Steek het maar waar de zon niet schijnt" vallen ook onder het beledigen van andere leden, ook in pm (een moderator is ook gewoon een lid) en zal wederom tot een maatregel leiden. Kom je er niet uit met de moderators, ga dit niet op het forum in het openbaar bespreken, maar stuur een mail naar support@preppers.nl (de admins).
 8. Tweede kamer net ook bijeen gekomen, al viel ik enkel in het laatste stukje dus weet niet precies wat er zoal gezegd is. Indruk die ik kreeg was dat er vooral oproep tot de-escalatie was.
 9. Eten, deken(s), beetje geld (of evt sieraden van goud/zilver, als ruilmiddel)
 10. Dr.Prepper

  Water protocol

  Een paar sixpacks (6x2L) Barleduc lijkt me een stuk eenvoudiger oplossing.
 11. Kan je er een kleine review of wat extra info van geven? Zoals prijs, merk, linkje?, hoe hij aanvoelt (kwaliteit), wat je er zoals ik kwijt kunt? Ik ben ook nog op zoek naar een dergelijk vest, dus laat me graag inspireren
 12. Nee, niet weer he? "Reports of explosions and shootings in Bagnolet, suburb east of #Paris" (13:20) UPDATE: Lijkt vals alarm. Vuurwerk bij huwelijk.
 13. @Bla Bla spreek jezelf niet zo tegen joh, met wel/niet off/on-topic. Je zegt zelf al dat het nauw verbonden is in dit topic ...
 14. Totally right natuurlijk, het een óf het ander is geen optie, het moet en-en. Dát is het leven. Dat is yin en yang. Man-vrouw. hoofd-hart. oorlog-vrede. links én rechts. Een plicht aan een ieder om een bijdrage te leveren aan de harmonie daarin. Zonder het ene ook niet het andere.
 15. Het risico van "die linkse kliek" er allemaal de schuld van geven is dat dit ook je zicht op het geheel kan beperken. We hebben de VVD gekozen als grootste partij in onze regering, niet bepaald links. Ik constateer wel de problemen die het geeft als je links en rechts laat samenwerken. Simpelgezegd zou het vast beter allemaal rechts of allemaal links moeten zijn, zodat actie en reactie goed op elkaar aansluiten. Als karikatuur: Rechts plundert arme landen leeg om hun aardse bronnen, zet die volkeren tegen zich op, maar sluit en bewaakt de grenzen in een maximale poging de terroristen buiten te houden. Links was er in eerste instantie niet aan begonnen om andere landen leeg te roven en hoeft ook minder te vrezen voor de terroristen die het voorbrengt. Hoe fokking complex is het om dan links en rechts te laten samenwerken ... wat zeker niet gaat werken is als we de gevolgen van een rechtse actie (kortgezegd: die internationale inmenging) met een linkse reactie (kortgezegd: iedere vluchteling met open armen ontvangen) proberen op te vangen ... PS: is misschien enigzins offtopic qua aanslagen in Parijs, maar zoals hier boven ook al wordt opgemerkt, zit het wel direct in elkaars verlengde ...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...