Ga naar inhoud

Saved Bro

Lid
 • Aantal items

  262
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Hoog en droog
 • Interesses
  Geloof, gezin en goede contacten
 • Beroep
  Bouwnijverheid
 • Nieuwsbrief
  Ja

Saved Bro's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

336

Community reputatie

 1. Ach ja, wat weet hij nou van democratie. Hij is toch maar een underling van de puppet masters. <mod>Vervolg van dit topic:
 2. Met drie lukt het vast een trampoline eronder te plaatsen
 3. Snap je strekking, maar zou puntje twee even flink willen belichten. Zoals ik in mijn vorige post noemde gedraagt de westerse wereld zich als vazal staten van de VS (waar denk ik toch wel de roots van de schaduw elite ligt, Amerika en elite overlapt elkaar behoorlijk). Grote internationale organisaties (Navo, EU, VN in zekere zin, IMF etc.) spelen een grote rol om de vazal staten in het gareel te houden. Een enkele keer krijg je het gevoel dat regeringsleiders moeite hebben met datgene wat opgelegd wordt, maar ja wat kun je??? Je zit nu eenmaal in hetzelfde schuitje... De coalitie is dermate groot dat eruit stappen geen optie lijkt. Misschien kent iedereen het wel van school. Je weet wel groepsdruk . Deze organisaties doen waar ze voor bedoeld zijn. Een organisatiestructuur handhaven. Controle. Dat dit op langere of korte termijn een confrontatie oplevert met datgene wat dit controlesysteem uitdaagt lijkt me een open deur.
 4. Inderdaad, maar doordat de Navo niet bepaald veroordelend is over de houding van Turkije in deze (expliciet ook het neerhalen van de SU24) keuren ze impliciet goed wat Turkije aan het doen is. WAKKER WORDEN MENSEN!!! Kennelijk heeft het westen er geen moeite met de radicalisering van moslims en het ermee gepaarde geweld bestaansrecht te geven. Dit geldt niet enkel voor Amerika, want het lijkt erop dat de westerse regeringen zich aan het gedragen zijn als vazal staten van de VS.
 5. Dat was ook mijn eigen gedachte. Helaas geeft de rest van de Nato deze gedachte niet mee aan Turkije om Erdogan er even aan te herinneren. Kolof tussen Rusland en de Navo is weer wat dieper geworden. Hoop van harte dat Poetin het bij economische sancties houdt.
 6. Grmbl. En heb nog wel expres ff een paar zoektermen geprobeerd.... . Lijkt me handig het lekker bij dat draadje te houden!
 7. Volgens mij wel zo'n thema dat ieder jaar de kop op steekt (elfsteden tocht anyone?), maar er zijn weer eens berichten die een koude winter suggereren. Linkje naar de Big Wobble: http://www.thebigwobble.org/2015/10/its-great-debate-of-autimn-2015-and.html?utm_source=BP_recent Nu is net die storm Joachin langs Amerika gegaan (grote overstromingen aan de oostkust) en deze is vervolgens gedraaid richting de westkust van het Europese continent. Het is de afgelopen week dus ook een stuk kouder wat op zich logisch is als je bedenkt dat de storm koude meeneemt van die koude plek in de oceaan. Laat ik de eerste maar zijn die het onderwerp aansnijd. Hebben we direct weer een draadje om alle relevante info voor dit jaar op te kwakken. Heb er zelf erg weinig verstand van, maar heb wel het idee dat het een zinnig onderwerp is om in de gaten te houden. Waarschijnlijk geen grote SHTF als het ff wat kouder wordt, maar ik kan me voorstellen dat het een versterkend effect kan hebben op een ander mogelijk SHTF. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan verder verslechterende relatie met Rusland (of zelfs oorlog) en het dichtdraaien van de gaskraan. Of persoonlijke SHTF's omdat een sector weer een economische tik krijgt (bijvoorbeeld de bouw met een hele strenge winter). Zal zelf me ff inlezen op het topic van vorig jaar. Hoeven we niet onnodig in herhaling te vallen. Any thoughts on the matter?
 8. Ik koop consequent Caterpillar sokken als werksokken. Stelt me wel enigzins teleur dat dat niet afdoende is om ze uit het slop te trekken...
 9. We proberen allemaal het lichtknopje te vinden
 10. Je zit een heel eind in de richting waar ik ook in denk. In ieder geval waar het betreft dat ze flink sturen. Eens in de zeven jaar gepland zou kunnen. De vraag blijft wat is het belang (je schets een paar opties die niet ondenkbaar zijn). @Yarrnick sluit uit dat het met het goddelijke te maken heeft. Vind ik zelf te kort door de bocht. Los van het geloof in God denk ik wel dat je kunt stellen dat de gevolgen van een Shemitah jaar als een soort oordeel over 'het volk' komen. Dit sluit in ieder geval aan op de thematiek van de Shemitah. Of je dit ziet als een gevolg zou zijn van zegen of vloek van bovenaf mag een ieder voor zichzelf bepalen. P.S. Deze post zou volgens sommigen wellicht op (of over) de grens liggen van reli-discussie dus laten we het inhoudelijk houden. @Dr.Prepper indien nodig verwijder ik de post wel
 11. Ik denk dat het verschil er wellicht in zit dat ze niet zozeer specifiek op datum zouden plannen (want dat is inderdaad wel erg complex), maar wellicht wel dat men zich doelen stelt. Bijvoorbeeld macht naar je toe trekken door de ander financieel van je afhankelijk te maken (schulden). Let wel dat grote hoeveelheden geld tot je beschikking hebben maakt dat je heel veel druk uit kunt oefenen om je agenda tot uitvoering te brengen. Denk niet dat het heel erg ver gezocht is om te zeggen dat een hoop dingen daadwerkelijk gepland zijn (niet zozeer op datum, maar dus wel als doelen).
 12. Hmmm. Om ff eerlijk te zijn vind ik je argumentatie een beetje slapjes. Als ik je goed begrijp is dat je bedoeld dat ze het voor de lol doen (for teh lülh?). Veel mensen hier onderkennen de cyclus van de zeven jaar wel. Vraag blijft of dit zo gepland zou zijn door de elite en wat hun belang daarbij is. Edit: Iemand die hier wat over zou willen zeggen?
 13. Aangezien ik deze redenatie wel vaker langs zie komen wil ik er toch een keer op doorvragen. Dat er relatief veel joodse mensen zijn in de elite kringen wil ik best aannemen, maar is er wellicht sprake van een onderscheid tussen deze mensen en het jodendom (ofwel orthodox gelovige joden)? Punt dat ik wil maken is dat de elite (Rothchilds bijvoorbeeld) er een andere moreel op na houden dan die bijvoorbeeld in het jodendom (of christendom). Aangezien het Shemitah jaar een bijbelse oorsprong heeft zie ik het belang van de elite niet om gepland gebruik te maken van dergelijke data. Wat voor baat hebben zij op wat voor manier dan ook de Bijbelse ideologie te propaganderen? Zelf zou ik juist zeggen dat onder 'leiding' van de elite eerder het tegenovergestelde gebeurt. Geenszins mijn bedoeling een reli-discussie te beginnen, maar ik wil graag weten wat voor argumenten er aan deze uitspraak ten grondslag liggen. (PM if needed).
 14. Ik denk dat een overtuiging dat het mis zal gaan niet zou moeten resulteren in alles van je af te gooien en als het ware in je bunker te gaan zitten. Dat je bepaalde tendensen denkt te herkennen is iets anders dan een glazen bol tot je beschikking hebben. Daarbij is het hele systeem en het ingrijpen van overheden en centrale banken te ingewikkeld om er van uit te gaan dat je een crash exact kan voorspellen. Voorbereiden kan prima samengaan met het meedraaien in de maatschappij. We merken vanzelf wel wanneer het geen zin meer heeft met alle gekte mee te doen . p.s. was dat nou sarcastisch bedoeld
×
×
 • Nieuwe aanmaken...