Ga naar inhoud

Saved Bro

Lid
 • Items

  262
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Hoog en droog
 • Interesses
  Geloof, gezin en goede contacten
 • Beroep
  Bouwnijverheid
 • Nieuwsbrief
  Ja

Saved Bro's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

336

Reputatie

 1. Grmbl. En heb nog wel expres ff een paar zoektermen geprobeerd.... . Lijkt me handig het lekker bij dat draadje te houden!
 2. Volgens mij wel zo'n thema dat ieder jaar de kop op steekt (elfsteden tocht anyone?), maar er zijn weer eens berichten die een koude winter suggereren. Linkje naar de Big Wobble: http://www.thebigwobble.org/2015/10/its-great-debate-of-autimn-2015-and.html?utm_source=BP_recent Nu is net die storm Joachin langs Amerika gegaan (grote overstromingen aan de oostkust) en deze is vervolgens gedraaid richting de westkust van het Europese continent. Het is de afgelopen week dus ook een stuk kouder wat op zich logisch is als je bedenkt dat de storm koude meeneemt van die koude plek in de oceaan. Laat ik de eerste maar zijn die het onderwerp aansnijd. Hebben we direct weer een draadje om alle relevante info voor dit jaar op te kwakken. Heb er zelf erg weinig verstand van, maar heb wel het idee dat het een zinnig onderwerp is om in de gaten te houden. Waarschijnlijk geen grote SHTF als het ff wat kouder wordt, maar ik kan me voorstellen dat het een versterkend effect kan hebben op een ander mogelijk SHTF. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan verder verslechterende relatie met Rusland (of zelfs oorlog) en het dichtdraaien van de gaskraan. Of persoonlijke SHTF's omdat een sector weer een economische tik krijgt (bijvoorbeeld de bouw met een hele strenge winter). Zal zelf me ff inlezen op het topic van vorig jaar. Hoeven we niet onnodig in herhaling te vallen. Any thoughts on the matter?
 3. We waren op zoek naar plantjes voor onze nieuw te starten moestuin in de buurt. Kudzu maar niet anders dan de SHTF dat er echt niets groens overleeft in onze tuin. Kun je ondanks gebrek aan groene vingers alsnog zeggen dat je iets kunt laten groeien. FF zonder dollen. ga denk ik binnenkort wat Kudzu voor in de kluis bestellen. Voor een SHTF wel een mooie methode om veel mensen relatief snel van voedsel te voorzien. Als dit voorkomt dat de mensen zich (vanwege honger) tegen elkaar zouden keren dan heb je daarna misschien ook wel weer voldoende saamhorigheid om het kreng eronder te krijgen na de SHTF.
 4. Dat de criminaliteit vanzelf zakt (numeriek) zou ook te maken kunnen hebben met dat mensen elkaar massaal over de kling jagen als de shtf een SHTF met hoofletters is. Theocratie anyone
 5. Laat het nu net vier voor negen zijn dat ik dit lees Edit: Zojuist gekeken. Volgende week weer dus. Is me nu al duidelijk dat je dergelijke dingen niet ff voor de lol kunt doen in een gebied als dat. Heb nu al het gevoel dat ik zwaar ervaring tekort zou komen voor dat soort ongein.
 6. Heb jij een vrouw die je aankooplusten in bedwang houdt? Er staan nog teveel andere zaken op de gezamenlijke wish-list. Dus voorlopig zal het daar nog wel even bij blijven. Gelukkig heb ik vanwege mijn werk wel een legitiem excuus om leuk gereedschap te kopen.
 7. Heb afgelopen week mijn eerste echte mes opgehaald. Een ESEE 6. Hoezo echt mes? Had eigenlijk al vrij vlot een respectabele jaap in mijn vinger. Daarmee eigenlijk wel in mijn behoefte aan messen voorzien. Één kwaliteitsmes van formaat is mij genoeg.
 8. Om een hele review te maken gaat me tijdtechnisch gewoonweg niet lukken, maar wil best in het kort kwijt wat ik er van vind. De Small Forest Axe is zoals het al zegt een kleine bosbijl. Veelzijdig in gebruik in het bos, maar wel voor de niet al te grote klussen. De bijl kan zeker in een flinke rugzak (in mijn Saracen zou ik zelfs nog moeten zoeken ) en is verrassend licht in gewicht. De kwaliteit straalt er gewoon vanaf (idd vlijmscherp bij aanschaf) en je ervaart zeker wel het verschil met een budget bijltje in gebruik. Voor in een SHTF een goede bijl om bij je te hebben als je onverwacht op pad moet. Je kunt er voor iedere dag prima je brandhout mee klaarmaken en kleine shelters bouwen. Thuis je eigen houtvoorraad op peil brengen is een brug te ver (de bijl houdt het wel vol, maar jij zeker niet). Hoop dat je er wat mee kan. Ik vind de bijlen van Gransfors hoe dan ook een steengoede aanschaf (als je er het budget voor hebt).
 9. Heb onlangs een Small forest axe van Gransfors bruks gekocht (lucky me!!!). Heb geringe ervaring met het hakken van hout, maar je ervaart met zo'n bijl wel dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt. Leuke aan GB is dat ze er ook een bijlenboekje bij doen. Hierin vertellen ze wat over de bedrijfsfilosofie (wel leuk) waaronder ook het willen overdragen van kennis aangaande soorten bijlen en gebruik ervan. Vooral dat laatste is erg interessant. Kwaliteit van je bijl bepaald uiteraard een deel van de belasting die het hakken vormt. Positie van het te hakken blok is ook een heel belangrijke. Zorg voor een voldoende groot, maar ook zeker voldoende hoog (!) hakblok van minstens kniehoogte. Dit helpt de horizontale lijn bij het haken goed te kunnen maken (waarover @Anvil) het ook had. Het te hakken blok zet je wat meer naar achteren, zodat de bijl bij doorschieten in het hakblok komt en bij voorkeur niet het straatwerk oid. Als je om het blok heen wilt lopen, omdat je hem 'strapt' is het fijn een lomp groot hakblok te hebben. In een SHTF situatie met weinig ervaring: kleine bijl en kleine blokken. Don't bite of more then you can chew.
 10. Denk niet pijn die vergelijkbaar is daarmee. Gelukkig! Anyway, leek het me goed bewust te zijn dat zo'n kerel pissig wordt. Dus snel wegwezen is zeker mijn advies.
 11. Werkt in ieder geval als er geen sprake is van een groep die de vrouw wil verkrachten. Wel een grote maar. Ik kan me voorstellen dat de kerel in kwestie erg boos wordt en de vrouw verder fysiek aan zou kunnen vallen...
 12. Maarten Luther (van de reformatie) zie het volgende: Als ik weet dat de Heer morgen terugkomt, dan plant ik vandaag nog een boom. Komt er op neer dat hoe zeker je ook denkt te weten dat de SHTF binnenkort te gebeuren staat je dit niet al je keuzes moet laten bepalen. Er zijn zat voorbeelden te noemen van mensen die hier gigantisch de mist mee in zijn gegaan (preppers, christenen, sektes etc). Ik wil je aanmoedigen het gevoel dat het 'dichtbij' is heel serieus te nemen. Dit doe ik zelf namelijk ook. MAAR!!! Naast het relevant bezig zijn met je toekomst (en daar hoort naast preppen ook een studie bij) heb je de verantwoordelijkheid ook nu relevant te zijn (voor jezelf en je omgeving). Voor mij betekend dat ik prep (op het moment redelijk intensief), maar dit mag nooit ten koste gaan van de relevantie van het hier en nu. Door gewoon mee te blijven doen met de 'normale' dingen kun je ook relevant zijn voor anderen. Je keuzes enkel laten bepalen door een mogelijke SHTF gaat ten koste van je relaties en ook al zou je gelijk krijgen is er daarmee nog sprake van een afstand tussen jezelf en anderen.
 13. Blij dat ik dat nog ff lees. Wilde KS net zeggen dat hij 'm'n 'go to guy' was. No offence what so ever
×
×
 • Nieuwe aanmaken...