Ga naar inhoud

Amazing Dree

Lid niveau 2
 • Items

  2414
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  12

Amazing Dree won de laatste dag op 17 december 2022

Amazing Dree had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Amazing Dree's prestaties

Last (wo)man standing

Last (wo)man standing (9/11)

4.4k

Reputatie

 1. Ik heb er te weinig verstand van, zal Flos ff inseinen, kan hij ons van extra info voorzien ?
 2. Ik moet vier stukken gras van 1m bij 2m gaan omspitten, staan al meer dan een maand uitgelijnd, maar het is hier nogal nat. Kan niet wachten om te beginnen ?. Dan randen erom heen maken, met straatklinkers, dakpannen, enz. En volstorten met grond, met houtvezel erdoor. En dan volplanten, heb er zin in. Wanneer de corona-shit me wel eens wat veel wordt, mag ik daar graag aan denken. Dus idd, voorzaaien maar ?
 3. Zo, dit draadje even uit het stof halen. Gezien de uitermate verslechterende toestanden op de wereld, iets om je ook mee bezig te kunnen houden, om aan vers voedsel te kunnen komen. De tijd van voorzaaien begint, en wat is er leuker, om de kracht van moeder natuur bezig te zien, op je vensterbank ! Wanneer we in een eventuele lockdown terecht komen, is dit wellicht een positief iets, op vele fronten. Kijk je zaadvoorraden na, en hup, hup, hup aan de slag ?
 4. Super interessant draadje om weer te lezen. Nu vier jaar later. Hoe denk ik daar nu over ? Tjee ff mijn hersens afstoffen, betreft deze materie...... Aangezien we op de buiten wonen, in relatief dun bevolkt gebied, zouden wij voor een voorlopige bug inn gaan. Huis prepareren, voor komende familie, en bevriende preppers, en de aanwezige voorraad bekijken. Waterfilters hebben we, ook 2 ibc's met regenwater, dus dat is geen probleem. Ook kachels aanwezig, genoeg houtvoorraad om een tijd te kunnen koken en verwarmen. Proberen om de Landrover aan de praat te krijgen. Alle prepspullen van zolder halen, en kijken of er gaten zijn, wat dat betreft, voor de dagdagelijkse verzorging. Schema maken, voor wie wat moet doen, wachtloopschema bedenken. Bakkie koffie zetten (dus buiten de rocket stove aansteken) dus gelijk mezelf realiseren, dat de meest simpele dingen veel meer tijd gaan kosten.......tijdens de koffie, bedenk ik me snel, dat we heel snel een diep gat in de grond moeten graven, een soort kelder, voor de diepvriesinhoud......en nog een put om als wc te gebruiken..... Poeh, zal best tegenvallen allemaal......
 5. Volgens onze @Geert moet je altijd een oneven aantal kippen hebben
 6. Ja, zoiets. Nu lees ik in de post hieronder, dat meer wielen, meer weerstand geven. Dat geloof ik graag, maar die karren lopen vaak zo soepel, dat die weerstand misschien te verwaarlozen is. Pas met baby, 2 zakken kattenvoer (15 kg) en nog meer boodschappen, met te platte bandjes toch nog soepel gelopen. Denk dat het een kilo of 25 was.
 7. Ik zou toch goed de kosten - baten in de gaten houden. waarom 1 wiel of 2 ? Loopt dat handiger ? Ik heb geen idee. Zelf loop ik met een 3 wielige kinderwagen gewoon door het natuurgebied, ook onverhard, loopt als een tierelier. Zou toch een verder googlen, misschien kom je nog goedkope kinderwagens tegen. Bij kringloopwinkels in kleinere plaatsen ?
 8. Mooi ding hoor. Als we er nog geen hadden, had ik er wel zo een gewild.
 9. Gaan we een keertje kijken Geert, misschien kunnen we tips geven
 10. Gisteren een indringende film gezien bij NPO. Deze film heet Lore. Over Duitsland tijdens het beƫindigen van de tweede WW. Duitse SS familie, die dan in een SHTF situatie komen. Prepwaardig, i.i.g. het beeld wat er gebeurt als je van huis en haard verdreven wordt. De voorstelling die leden van dat gezin hebben, van wat er allemaal niet klopt van hun denkbeelden, word mooi in beeld gebracht. Aanrader !!
 11. Klusteam veilig aangekomen op de Finca om half negen. Die gaan even plat nu.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...