Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

FincaInSpanje

Lid
 • Aantal items

  9150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  22

FincaInSpanje won de laatste dag op 25 januari 2020

FincaInSpanje had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

6235 Uitstekend

7 Volgers

Over FincaInSpanje

 • Titel
  SHTF Expert

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Catalunya
 • Interesses
  Trollen
 • Beroep
  Gigolo
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Wat is de huidige prijs per kilowatt van deze batterij en hoeveel laadcycly gaat deze mee? Dat zijn dd eerste vragen die mij te binnen schieten.
 2. Het is waar je jezelf het beste bij voelt. Ik heb een boerderij landinwaarts waar ik me verder prima voel, maar mijn vrouw zou nooit permanent op die berg willen vertoeven. We hebben ook een woning op nog geen kilometer van zee, waar het in de zomer wat drukker is maar in de winter wonen er ook mensen (Locals, gepensioneerden en emigranten). Aan zee minder grond maar meer faciliteiten, relatieve luxe, etc. Landinwaarts meer ruimte, basics etc.
 3. Onroerend goed prijzen fluctueren altijd met een langzame trend omhoog (inflatie, vraag en aanbod, hoog- of laagconjunctuur etc). In Nederland zitten we ondanks corona op een piek qua prijzen, maar dat is omdat er te weinig aanbod is en de rente historisch laag is. Bovendien is er veel geld beschikbaar bij de banken. Voor Spanje ligt dat verhaal weer anders. Het aanbod is gigantisch, er is een corona crisis en bijna een kwart van de Spanjaarden heeft geen werk of inkomen. Daarnaast ligt de (vakantie)verhuur markt op zijn gat op een paar grote steden na. De komende per
 4. Er zijn verschillende manieren om voor je ouders te zorgen en ik vind het niet meer dan normaal dat je dat doet voor mensen die jou hebben grootgebracht en verzorgd. Ik heb geen grootouders meer maar niemand heeft er in een verzorgingshuis of bejaardenflat gezeten. En dat gaat ook niet gebeuren bij mijn ouders en de ouders van mijn vrouw, mits er natuurlijk iets medisch aan de hand is waardoor het niet mogelijk is om voor hen te zorgen. Sterkers nog mijn ouders en schoonouders wonen in NL al ruim 10 jaar op 100 meter van ons huis. In Spanje wordt de nieuwe BOL/BIL inger
 5. https://www.dealert.nl/?utm_source=geenstijl&utm_medium=banner&utm_campaign=secondpost&utm_content=jerry Geen eten of drinken. Jerrycan 5l Handgel met pompje.
 6. Frikadel Goreng van corned beef met aardappelen.
 7. Over Smac gesproken. In het AD nasi maken uit de voorraadkast. https://www.ad.nl/koken-en-eten/koken-met-blik-met-deze-verrassende-ingredienten-maak-je-een-snelle-nasi~a0076109/ Snelle nasi met diepvriesgroente INGREDIËNTEN Scheut zonnebloemolie 1 blikje Smack, in blokjes 1 el knoflookpoeder 1 el uienpoeder 1 el ketoembar 300 g gekookte rijst, het liefst van een dag ervoor (van de Chinees) 100 g wortelrijst 200 g Mexicaanse groenten 4 eieren 2 el zilveruitjes 2 el sambal badjak BEREIDING 1 Verhit een scheut olie in wok en bak de smack krok
 8. Ik denk dat het een mooi stukje kan worden ook waarin het preppen wat meer wordt uitgelegd. En omdat het telefonisch is en niemand in beeld komt, dan is het behoorlijk anoniem.
 9. Het gaat er bij deze regering niet om hoeveel doden er vallen, maar ze willen het volk slechts doen geloven dat ze er alles aan doen de ziekenhuizen en het personeel te voorzien in voldoende middelen. Zolang de IC's niet vol lopen, hebben zij het goed gedaan. En blijven ze populair bij het schaapjesvolk. Dagelijks vallen er 100+ doden en dat zijn slechts de positief geteste corona gevallen. Je hoort Rutte niet zeggen, joh laten we vanavond eens stilstaan bij de al 1000 doden en een momentje van respect tonen. Veel nabestaanden hebben nl. niet eens afscheid kunnen nemen.
 10. Je moet de zee niet onderschatten en als je zeeziek wordt dan is dat geen pretje. Dat kan ik uit ervaring vertellen. Ik heb ooit gedacht zo'n ondankbare reddingsboot te kopen die ze op doe cruise schepen hebben. Hierin de basis voorzieningen en een klein zuinig dieseltje plaatsen. Daarnaast de mogelijkheid om elektrisch te varen door het hele ding vol zonnepanelen te plakken (a la solar challenge) en een paar windmolentjes. Toen ik ging uitrekenen wat het zou kosten en hoe zwaar dat ding zou worden ..... toen waren er ook nog geen lithium accu's die betaalbaar waren.
 11. Kritische blogger krijgt waarschuwing om nep nieuws. https://www.dvhn.nl/groningen/RIVM-waarschuwt-YouTuber-Tom-Zwitser-uit-Groningen-verspreidt-nepnieuws-met-corona-video’s-25484091.html?fbclid=IwAR354ILlnUjiGYrhJed8ZpTot-_jfp6jTuOI4dR8goivPy7u2ko2miPVRTQ&harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F
 12. Ja, hoor. Ik zit hier op 1.2 hectare afgesloten van de buitenwereld met elektrisch hek en een eigen weg/oprijlaan van 100+ meters. In geval van nood kan ik naar andere locatie van 12 hectare volledig off the grid, maar ik wacht momenteel op een nieuwe omvormer want de oude heeft wat kuren. Ik ga gemiddeld om de dag even de deur uit om boodschappen bij te kopen om de voorraad op peil te houden.
 13. Hier wordt volop getest bij elk mogelijk Corona geval. Iedereen houdt zich trouw aan de regels en alles verloopt zeer gemoedelijk, ook wanneer iemand een "foutje" maakt door te dichtbij te komen. In het dorp waar ik momenteel zit spreekt, waarschijnlijk de burgemeester, dagelijks door de speakers het volk toe. Het lijkt wel of je dan direct merkt dat het nog rustiger op straat is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...