Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

FincaInSpanje

Lid
 • Aantal items

  8906
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  18

FincaInSpanje won de laatste dag op 18 januari

FincaInSpanje had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

5857 Uitstekend

3 Volgers

Over FincaInSpanje

 • Titel
  SHTF Expert

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Catalunya
 • Interesses
  Trollen
 • Beroep
  Gigolo
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Nu op sommige plekken zoveel regen in een paar dagen tijd, wat normaliter in drie maanden valt. Wat krijgen die Aussies dit jaar te verduren. Ik denk dat hier nog vele jaren over nagepraat wordt daar. https://m.hln.be/nieuws/buitenland/naast-de-bosbranden-wordt-australie-nu-ook-geteisterd-door-zondvloed~a9efeded/
 2. https://www.nu.nl/buitenland/6024652/waarschijnlijk-al-duizenden-mensen-met-nieuw-virus-besmet-in-china.html?redirect=1 Zeker 1700 personen in China besmet, mogelijk al duizenden.
 3. FincaInSpanje

  Klimaatrealisme

  50% van de biomassa komt van het kappen van gezonde bomen. Dat is dus het grootste probleem.
 4. Tweede dode in China. https://www.ad.nl/buitenland/mysterieuze-longziekte-china-eist-tweede-dode~a81aa207/
 5. Waar blijft de gezamenlijke inkoopactie van de prepshop?🥳 @Luke
 6. Inderdaad stenen is altijd een goede investering geweest zowel in binnen- als buitenland. Daarom doen we onze woning in NL in principe niet weg en gaat deze over naar de kids. Zelfde overigens voor Spanje. Kids mogen het hebben straks. Huis NL heeft voor mij geen nut af te lossen. Mijn rente is o.b.v. de "oude" Euribor en die staat negatief. Ik betaal al minimaal 5 jaar nog geen 100€ aan de hypotheek. 2028 loopt deze af dus nog een jaar of 8. Finca in Spanje is schuldenvrij. Nieuwe Villa (BOL/BIL) zit nog ongeveer 50% hypotheek op dus hier aflossen lijkt het meest logisch. 🤔 Nu kun je bij mijn bank op twee manieren aflossen. Ten eerste kun je aflossen zodat je maandbedrag lager wordt. En optie twee is aflossen in looptijd. Je houdt dan hetzelfde maandbedrag maar je bent eerder klaar met betalen. De laatste optie is dus het aantrekkelijkst als je het kan blijven opbrengen. Net te horen gekregen van mijn vrouw dat ik mag doen wat ik wil met onze pingping, maar ondanks de lage rente wil ze het geld van de kids op de spaarrekeningen houden. En er kan er maar één de baas zijn dus zij wint.😍
 7. Ik zal zelf aftrappen. Ik geloof al een tijdje niet meer in sparen dus stapte zo nu en dan in de edelmetalen om wat rendement te maken. Echter nu op een laag pitje door de hoge goudprijs. Anderhalf jaar geleden besloot ik om voor investeren te gaan. Bijna al mijn pingping stop ik in de nieuwe BOL/BIL. Cash hou ik beperkt achter de hand. Mijn dilemma wat ik met mevrouw Finca moet bespreken is het Spaargeld van de kinderen. Wij sparen voor onze kids vanaf hun geboorte om ze straks een leuke start te kunnen geven. Dat doen de oma's en opa's ook. We hebben hierbij een bepaald spaarbedrag in gedachten voor als ze 21 zijn en voldoende wijsheid in pacht hebben hiermee om te gaan. Nu kunnen we twee dingen doen. Het zo laten en door blijven sparen met verlies of we kunnen het geld "tijdelijk" gebruiken om de hypotheek op de BOL te verlagen. Stel de hypotheek is 2,5% en we kunnen dit een stukje verlagen. Dan betalen we dus iets minder rente en/of aflossing. Feitelijk besparen we dus 2,5%. De uitdaging dan wordt om voor de 21e van de kids het streefbedrag weer in cash te hebben, zodat we dat kunnen meegeven. Wat is wijsheid?
 8. Het is nu officieel. De eerste grote bank heeft de spaarrente op 0 gezet, dus feitelijk verlies je door nu te sparen door de inflatie. Mogelijk krijgen we zelfs te maken met negatieve rente. Wat doe jij als prepper met je spaargeld? Verander je iets aan je tactiek? Ga je voor gear, edelmetalen, sterke drank, extra voorraad? Investeer je nu juist of ga je versneld de hypotheek aflossen?
 9. Voordeel van Mercedes is weer de distributie ketting dus geen riem. En de motoren lopen goed onderhouden wel 600.000 zonder grote problemen. Ook het vermogen speelt mee voor mij en een goede automatische versnellingsbak. Mijn Sprinter is professioneel ge-tuned dus niet met een kastje. Hierdoor heb ik 60pk meer gekregen wat lekker is berg op en met een zware aanhanger erachter.
 10. @candyman, de deco vindt ik zelf niet de allerbeste ivm de afwijkende vorm en hoe die in de hand ligt. En de geleider om een beetje recht te zagen heb ik al een paar keer vast moeten zetten.
 11. Tegenwoordig moet je linkse mensen betalen om de linkse activist uit te hangen.🤡🤡🤡 Het belangrijkste deze week is dat de Aussies hulp hebben gekregen vanuit het buitenland en dat er voor wederopbouw diverse acties worden opgezet.
 12. Als we dus vanaf nu af aan onder de preppers afspreken dat Parkside/Bosch de standaard wordt, dan blijven we universeel bezig en kunnen we elkaars accu lenen bij een shtf.😍
 13. FincaInSpanje

  Klimaatrealisme

  Ik zag een keer een docu op een buitenlandse zender en dat ging over China in dit geval. Waar kwam het op neer. De Chinezen lachen hun ballen uit de broek over hoe er momenteel een klimaatgekte bezig is. We weten allemaal dat als China, VS, Rusland en andere grote partijen niet mee doen dat het effect op de aarde minimaal is. Dus ook al doen we zoveel als mogelijk hier, dan is het effect wereldwijd nauwelijks meetbaar. Ik heb het nu over alle door de mens veroorzaakte vervuiling dus niet alleen over CO2, Stikstof etc maar over wat we lozen in rivieren, bodem, plastics etc etc. De Chinezen gaven aan dat als ze zouden willen er op echt grote schaal verbeteringen kunnen komen. Je moet dan denken aan mega machines die lucht kunnen zuiveren en de slechte stoffen eruit haalt, mega machines die water in rivieren en op zee van vervuiling kunnen ontdoen, zo ook voor de bodem. Hier kan een autoloze zondag of een keertje minder vliegen niet tegenop. Het zit hem dus ten eerste in de schaalvergroting op hele grote schaal en ten tweede ziet een land als China de noodzaak nog niet in. Dus als zij niet gedwongen worden door sancties of boycot van Chinese producten dan steken zij ook geen geld in klimaat verbetering of het opruimen van alle toxische stoffen. Dus als je de wereld wilt verbeteren dan koop je niets meer van Chinese, Amerikaanse of Russische bodem net zolang tot deze landen mee gaan doen. Maar dat wordt al lastig want er komt al zoveel uit bijvoorbeeld China. Een EU moet dus op zoek naar middelen om deze landen te dwingen mee te doen. Een voorbeeld zou zijn op al deze producten een vervuilings tax te heffen en dit geld in ontwikkeling van grootschalige machines te stoppen. Daarnaast zul je het klimaatplan moeten aanpassen want de grootste vervuilers zoals luchtvaart, transport en zware industrie die zitten hier niet in of worden ontzien. Dus of we gaan duizenden miljarden steken in een marginaal plan of we ontwikkelen mega machines, groen aangedreven die vele malen meer uit het milieu kunnen halen.
 14. Parkside is dus gewoon Bosch, goed spul. De universele accu's 20V heb je in 2ah en 3ah.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...