Ga naar inhoud

FincaInSpanje

Lid niveau 2
 • Aantal items

  9150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  22

FincaInSpanje won de laatste dag op 25 januari 2020

FincaInSpanje had de meest gelikete inhoud!

7 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Catalunya
 • Interesses
  Trollen
 • Beroep
  Gigolo
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

FincaInSpanje's Achievements

SHTF Expert

SHTF Expert (11/11)

6.3k

Community reputatie

 1. Wat is de huidige prijs per kilowatt van deze batterij en hoeveel laadcycly gaat deze mee? Dat zijn dd eerste vragen die mij te binnen schieten.
 2. Het is waar je jezelf het beste bij voelt. Ik heb een boerderij landinwaarts waar ik me verder prima voel, maar mijn vrouw zou nooit permanent op die berg willen vertoeven. We hebben ook een woning op nog geen kilometer van zee, waar het in de zomer wat drukker is maar in de winter wonen er ook mensen (Locals, gepensioneerden en emigranten). Aan zee minder grond maar meer faciliteiten, relatieve luxe, etc. Landinwaarts meer ruimte, basics etc.
 3. Onroerend goed prijzen fluctueren altijd met een langzame trend omhoog (inflatie, vraag en aanbod, hoog- of laagconjunctuur etc). In Nederland zitten we ondanks corona op een piek qua prijzen, maar dat is omdat er te weinig aanbod is en de rente historisch laag is. Bovendien is er veel geld beschikbaar bij de banken. Voor Spanje ligt dat verhaal weer anders. Het aanbod is gigantisch, er is een corona crisis en bijna een kwart van de Spanjaarden heeft geen werk of inkomen. Daarnaast ligt de (vakantie)verhuur markt op zijn gat op een paar grote steden na. De komende periode hier, vanaf nu tot misschien wel de volgende 1-2 jaren moet je dus je slag slaan om een leuke slag te slaan. Daar kun je nooit tegenop sparen @Hermanusb. Stel de vraagprijs van een leuk object ligt op de top op 100.000€. Dan kun je hiervoor nu voor 60-65.000€ bieden bijvoorbeeld. Over een paar jaar kost het weer 100.000€ of meer. Dus tegen economische omstandigheden kun je bijna niet tegenop sparen. Ook hebben de banken veel inbeslagnames momenteel omdat mensen hun rekeningen niet kunnen betalen. Die kijken maar deels naar de waarde van de woning en meer naar de schuld die er tegenover staat. Hun main business is niet onroerend goed beheerder spelen, maar de geldmarkt. Zo kocht ik bijna twee jaar terug mijn toekomstige BOL bij de bank. Ik kocht het van de bank 85.000€ onder de onafhankelijke taxatie van de toenmalige marktwaarde. Mijn advies is dus om als het lukt nu juist iets te zoeken en mogelijk te kopen, omdat de omstandigheden erg gunstig worden/zijn. Over het algemeen geldt voor een buitenlander hier dat je 60-70% hypotheek kunt krijgen. Voor een object van 100.000€ is dus 30-40.000€ eigen geld nodig en voor de rest krijg je een 20 jaars hypotheek tegen iets meer dan 2% rente momenteel. Eerder aflossen mag altijd tegen 0.25% boete. Dus 10.000 extra aflossen kost je 250€. Dan kun je kiezen het hypotheek maandbedrag hetzelfde te houden (dus dan ben je eerder afgelost) of gewoon je 20 jaar aan te houden (dan daalt je maandbedrag). In de kleine gemeente waar mijn BOl ligt wonen formeel iets meer dan 11.500 personen, dus zeg even 5.000 gezinnen. Er staan momenteel 600 woningen te koop. Dus dat is best veel.
 4. Er zijn verschillende manieren om voor je ouders te zorgen en ik vind het niet meer dan normaal dat je dat doet voor mensen die jou hebben grootgebracht en verzorgd. Ik heb geen grootouders meer maar niemand heeft er in een verzorgingshuis of bejaardenflat gezeten. En dat gaat ook niet gebeuren bij mijn ouders en de ouders van mijn vrouw, mits er natuurlijk iets medisch aan de hand is waardoor het niet mogelijk is om voor hen te zorgen. Sterkers nog mijn ouders en schoonouders wonen in NL al ruim 10 jaar op 100 meter van ons huis. In Spanje wordt de nieuwe BOL/BIL ingericht voor meerdere gezinnen compleet met lift. Nu ben ik vaak in Spanje en mijn ouders wonen al 3 jaar bij mij. Ze zijn gepensioneerd en 70+ maar nog redelijk fit en hebben hier relatief een wereld leven vergeleken met NL achter de geraniums. Mochten ze gebreken krijgen dan zullen wij gewoon meer moeten doen en ze hier verzorgen.
 5. https://www.dealert.nl/?utm_source=geenstijl&utm_medium=banner&utm_campaign=secondpost&utm_content=jerry Geen eten of drinken. Jerrycan 5l Handgel met pompje.
 6. Frikadel Goreng van corned beef met aardappelen.
 7. Over Smac gesproken. In het AD nasi maken uit de voorraadkast. https://www.ad.nl/koken-en-eten/koken-met-blik-met-deze-verrassende-ingredienten-maak-je-een-snelle-nasi~a0076109/ Snelle nasi met diepvriesgroente INGREDIËNTEN Scheut zonnebloemolie 1 blikje Smack, in blokjes 1 el knoflookpoeder 1 el uienpoeder 1 el ketoembar 300 g gekookte rijst, het liefst van een dag ervoor (van de Chinees) 100 g wortelrijst 200 g Mexicaanse groenten 4 eieren 2 el zilveruitjes 2 el sambal badjak BEREIDING 1 Verhit een scheut olie in wok en bak de smack krokant, voeg dan specerijen toe en bak kort mee. 2 Voeg de rijst toe en bak goed aan, breng op smaak met zout en peper. 3 Voeg de diepvriesgroenten toe. Bak spiegeleieren. Serveer met de zilveruitjes en wat sambal.
 8. Ik denk dat het een mooi stukje kan worden ook waarin het preppen wat meer wordt uitgelegd. En omdat het telefonisch is en niemand in beeld komt, dan is het behoorlijk anoniem.
 9. Het gaat er bij deze regering niet om hoeveel doden er vallen, maar ze willen het volk slechts doen geloven dat ze er alles aan doen de ziekenhuizen en het personeel te voorzien in voldoende middelen. Zolang de IC's niet vol lopen, hebben zij het goed gedaan. En blijven ze populair bij het schaapjesvolk. Dagelijks vallen er 100+ doden en dat zijn slechts de positief geteste corona gevallen. Je hoort Rutte niet zeggen, joh laten we vanavond eens stilstaan bij de al 1000 doden en een momentje van respect tonen. Veel nabestaanden hebben nl. niet eens afscheid kunnen nemen. Hoe meer ouwetjes er gedoseerd sterven, des te beter voor Rutte. Het scheelt toekomstig AOW en pensioen, woonruimte, zorg en de vergrijzing. Per saldo dus allemaal voordelen, want ouwetjes kosten geld. Er wordt nu al gediscussieerd dat mensen van 70+ misschien straks beter niet meer op de IC kunnen gaan liggen, m.a.w. sterf maar. Ik ken 70 plussers die fitter en gezonder zijn, dan menig 40 plusser. Het hele verhaal lijkt dan ook één grote rekensom te worden, waarbij het de economie zo min mogelijk beschadigd mag worden en waarbij de regering een zo gunstig mogelijk imago houdt.
 10. Je moet de zee niet onderschatten en als je zeeziek wordt dan is dat geen pretje. Dat kan ik uit ervaring vertellen. Ik heb ooit gedacht zo'n ondankbare reddingsboot te kopen die ze op doe cruise schepen hebben. Hierin de basis voorzieningen en een klein zuinig dieseltje plaatsen. Daarnaast de mogelijkheid om elektrisch te varen door het hele ding vol zonnepanelen te plakken (a la solar challenge) en een paar windmolentjes. Toen ik ging uitrekenen wat het zou kosten en hoe zwaar dat ding zou worden ..... toen waren er ook nog geen lithium accu's die betaalbaar waren. Dan kun je inderdaad beter gaan zeilen, al is een catamaran ook niet slecht. ?
 11. Kritische blogger krijgt waarschuwing om nep nieuws. https://www.dvhn.nl/groningen/RIVM-waarschuwt-YouTuber-Tom-Zwitser-uit-Groningen-verspreidt-nepnieuws-met-corona-video’s-25484091.html?fbclid=IwAR354ILlnUjiGYrhJed8ZpTot-_jfp6jTuOI4dR8goivPy7u2ko2miPVRTQ&harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F
 12. Ja, hoor. Ik zit hier op 1.2 hectare afgesloten van de buitenwereld met elektrisch hek en een eigen weg/oprijlaan van 100+ meters. In geval van nood kan ik naar andere locatie van 12 hectare volledig off the grid, maar ik wacht momenteel op een nieuwe omvormer want de oude heeft wat kuren. Ik ga gemiddeld om de dag even de deur uit om boodschappen bij te kopen om de voorraad op peil te houden.
 13. Hier wordt volop getest bij elk mogelijk Corona geval. Iedereen houdt zich trouw aan de regels en alles verloopt zeer gemoedelijk, ook wanneer iemand een "foutje" maakt door te dichtbij te komen. In het dorp waar ik momenteel zit spreekt, waarschijnlijk de burgemeester, dagelijks door de speakers het volk toe. Het lijkt wel of je dan direct merkt dat het nog rustiger op straat is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...