Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

FincaInSpanje

Lid
 • Aantal items

  9014
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  22

FincaInSpanje won de laatste dag op 25 januari

FincaInSpanje had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

6002 Uitstekend

5 Volgers

Over FincaInSpanje

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Catalunya
 • Interesses
  Trollen
 • Beroep
  Gigolo
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ik vraag me af in hoeverre feesten als Carnaval kunnen bijdragen aan verspreiding of iemands weerstand. Nu het in Italië redelijke paniek is, zijn wij niet erg naïef?
 2. FincaInSpanje

  Buiten wc.

  @Roel, het mooiste zou zijn als je urine en poep kunt scheiden. Hiervoor bestaan ook speciale wc brillen. Voorin plassen en achter valt het in je compostbak.
 3. Een paar maanden geleden niet ver van mij vandaan na 2-3 dagen flinke regen. Het water komt vanuit de bergen en dicht bij het strand/de zee kan het niet snel genoeg weg. Zelf zit ik 900 meter van zee, één rechte straat en gelukkig geen centje last gehad. Wel liep het regenwater rap naar beneden. Bovendien ligt mijn tuin een stuk hoger dan bij de buren en staat het huis 60-80cm boven grondniveau. Ik weet dus dat ik safe zit. De stranden deels weggeslagen.
 4. Kan het helaas nog niet terug vinden. Het was in een programma als Een Vandaag, Nieuwsuur, Editie NL of op RTL Z. Straks nog eens terug zoeken. Wat ik weet is dat het bedrijf 80% van de NL fietsonderdelen markt in handen heeft.
 5. Nou, met zoveel werk lok ik er wel eekhoorns mee die ik afschiet. Dan heb ik vandaag nog te eten.😅😅😅
 6. Die mag uiteraard ook mee ............ op de trekhaak.🤡
 7. Ja dat kan bijna niet anders. Al vind dit virus de Afrikaanse hitte niet zo prettig. Dus vertraagd het.
 8. Ze hebben het in China getest op een aantal zieken. De koorts werd minder, longen sneller genezen en zieken sneller hersteld. Het middel is goedkoop maar er zijn onvoldoende producenten nog. Dus dat wordt een uitdaging. PS morgen een paar doosjes kopen.
 9. Oud malaria middel uit 1934 lijkt te werken tegen dit Corona virus. https://www.nu.nl/buitenland/6031723/70-jaar-oud-malariamiddel-werkt-tegen-door-coronavirus-veroorzaakte-ziekte.html Problem solved, zou je dan zeggen. Kopen: https://www.efarma.nl/a-cq-100-chloroquine-tablet-100mg/15702944
 10. Hoi @Johnny Doe mooie sterke BOV hoor. Toevallig heb ik van de week zgn. Franse accu klemmen gekocht of wel snel klemmen genoemd. Die klik je zo vast en los. Voordeel hiervan is dat je ook ff snel de accu los koppelt. Een auto die niet starten wil, stelen ze niet. 😉 Wat ik me afvraag is of er al Lithium accu's zijn die door een auto dynamo kunnen worden opgeladen. Dat moet haast wel gezien de ontwikkelingen in campers ( @f150? ). Dan zou mijn voorkeur uitgaan naar Lithium. JD heb je ook al gedacht aan je actieradius, grotere of extra tank en/of jerrycans? Ook een fluister generator kan soelaas bieden of klein zonnepaneel kan je accus vol houden.
 11. Nu ben ik geen granen of brood-eter als er andere kliekjes over zijn voor mijn ontbijt, maar een combi van granen, noten en fruit lijkt me een goede basis. Er was hier ooit een dokter op het forum die vertelde ook dat brood m.u.v. echt volkorenbrood niet zo goed is. Ik ben het met @Martin eens dat wanneer je het apart bewaard, je er het langste van kunt genieten. Ik begrijp ook dat je best een voorraadje kúnt maken om niet elke dag te hoeven freubelen in de keuken. Gedroogde vruchten/fruit koop ik wel eens en noten lust ik ook wel. Eens kijken of hier niet iets lekkers van is te maken. Misschien iets icm honing, omdat dat in principe erg lang houdbaar is.
 12. Je kunt tegenwoordig al off the grid gaan met de nieuwe lithium batterijen, omdat deze 10-20 jaar meegaan. Je zult eerst een berekening moeten maken, wat je off grid aan stroom nodig denkt te hebben. Op basis daarvan kies je de panelen en batterijen. Wat heb je nodig. 1. Panelen voor de zon. 2. Mppt laadregelaar die zorgt dat je batterij goed geladen wordt. 3. Accu Bank/ Batterij met het gewenste vermogen. 4. Omvormer die de gelijkstroom uit je batterij haalt en het omzet naar 230v wisselstroom. Dus jou eerste stap is de apparaten en het verbruik optellen wat ke offgrid zou willen. Bijvoorbeeld Vriezer met verbruik 100 watt per uur, dat is 2400 watt/2.4 kilowatt per dag.
 13. Inderdaad Peer, je betaald aan je eigen ondergang en steeds hoger wordende zorgkosten. Goed dat je gestopt bent. Iedereen kan dit als de wil er maar is. Daarnaast hou je nu geld over voor andere dingen.👍
 14. Volgens de Chinezen zijn 80% van de fabrieken weer begonnen met produceren. Echter volgens de reders varen er maar 20% van de containerschepen. Dus iemand liegt er. Gisteren zag ik een interview met Nederlands grootste leverancier van fietsonderdelen. Die hebben normaliter voorraden voor 3mnd liggen aan onderdelen. De leverancier gaf aan dat China op zijn gat ligt en nu proberen ze overal bij tussenhandelaren alles op te kopen om zo lang mogelijk te kunnen blijven leveren. Dan is dit slechts één voorbeeld dus we gaan dit op zeker merken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...