Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

FincaInSpanje

Lid
 • Aantal items

  8998
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  22

FincaInSpanje won de laatste dag op 25 januari

FincaInSpanje had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

5986 Uitstekend

5 Volgers

Over FincaInSpanje

 • Titel
  SHTF Expert

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Catalunya
 • Interesses
  Trollen
 • Beroep
  Gigolo
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Volgens de Chinezen zijn 80% van de fabrieken weer begonnen met produceren. Echter volgens de reders varen er maar 20% van de containerschepen. Dus iemand liegt er. Gisteren zag ik een interview met Nederlands grootste leverancier van fietsonderdelen. Die hebben normaliter voorraden voor 3mnd liggen aan onderdelen. De leverancier gaf aan dat China op zijn gat ligt en nu proberen ze overal bij tussenhandelaren alles op te kopen om zo lang mogelijk te kunnen blijven leveren. Dan is dit slechts één voorbeeld dus we gaan dit op zeker merken.
 2. Er zijn in de EU iets van 60+ gevallen bekend nu, dus mondkapjes dragen lijkt me nog overbodig.
 3. Goud naar nieuwe record in Euro's, 46.7k per kilo. Even vanaf blijven tot een dal.
 4. Gezien jullie leeftijd is het handiger om toch nu te kijken en eventueel te kopen. 1. Dan kun je de woning nog helemaal aanpassen naar je zin. 2. Je lost al een groot deel af. 3 Je levensverzekering zal een stuk lager uitvallen. 4. Je hebt al een goedkoop vakantiehuis. 5. Je kunt er aarden en de weg vinden onder de locals en evt vrienden en kennissen opdoen. Daarnaast zou ik niet te groot kopen op deze leeftijd, want groot betekent meer werk/onderhoud. Eén , twee hectare lijkt me ideaal wat voor NL begrippen nog heel groot is.
 5. 😍 @Mrsjones, ik lees het nu pas goed, maar het was nog vroeg. 😂 Nog niet goed over nagedacht dus een goed punt. Twee ruimtes zijn wel te vinden in de meeste huizen en een neutrale om je om te kleden, wassen, ontsmetten. Lucht verversing zal een uitdaging worden om dat afzonderlijk te regelen.
 6. In Spanje bouwt men met thermo blokken, hierin zitten lucht kamers. Toch valt de isolatie behoorlijk tegen, maar ze malen er niet om. Dan stoken ze toch wat meer. Een vriend bouwde zijn huis op de NL manier met spouwmuur en isolatie. Zelf ben ik begonnen met isolatie van de binnen wanden afgedekt door gipsplaten. Dat noem ik gemakshalve even half geïsoleerd. Ook heb ik alle ramen vervangen door dubbel glas met rolluiken. Er bestaan tegenwoordig ook isolatie systemen die je aan de buitenkant van de woning plaatst. Isoleren is één maar goed verwarmen is net zo goed. Ik heb gekozen voor vloerverwarming op lage temperatuur. De thermostaat zet je dan in principe op de gewenste temperatuur de hele winter door.
 7. Misschien andere discussie en lullig als er bekenden sterven, maar voor de mensheid is het niet slecht als we een stapje terug doen. Ook economie en wederopbouw geeft weer nieuwe kansen voor de overlevers. De Spaanse griep 102 jaar geleden heeft tussen de 50 en 100 miljoen slachtoffers geëist, dat was destijds zo'n 5% van de wereldbevolking.
 8. Inderdaad. 7.000.000.000 mensen 4.200.000.000 besmet 84.000.000 doden bij 2%
 9. JD heeft waarschijnlijk al een zwembad.
 10. Deze storm komt in ieder geval niet in de top 10. https://www.alletop10lijstjes.nl/top-10-grootste-stormen-in-nederland/
 11. Interessant, ik heb ook nog zo'n machine op de plank staan.😁
 12. Ik denk dat we vandaag de 1000 doden (volgens officiële cijfers) gaan passeren. In China is de nieuwjaar vakantie nu echt voorbij zo willen ze ons doen geloven en fabrieken starten het werk weer op. Dat zou in mijn ogen een groot risico met zich meebrengen want dan heb je straks duizenden nieuwe gevallen per dag erbij.
 13. Bij ons voel het mee. Het was eerder een storm in een glas water. 😂 Harde wind en stormachtig dat zeker, maar zeker niet de storm des doods die verwacht werd. Ik denk dat veel mensen er rekening mee hebben gehouden.
 14. Ja deels. Bij koken op LPG kun je problemen ondervinden met het vloeibaar worden van het gas en er kan zelfs brand ontstaan. LPG is gemaakt voor tractie doeleinden. Beter koken op Propaan of Butaan in de zomers. Uitleg. https://www.dewitschijndel.nl/butaan-propaangas-of-lpg/
 15. Waarom LPG en niet propaan/butaan? Ik betaal in Spanje zo'n 13€ momenteel voor een fles. Het fluctueert tussen 12-16€ ongeveer maar in NL moet je al gauw aan de dubbele prijs denken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...