Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

FincaInSpanje

Lid
 • Aantal items

  9146
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  22

FincaInSpanje won de laatste dag op 25 januari

FincaInSpanje had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

6174 Uitstekend

7 Volgers

Over FincaInSpanje

 • Titel
  SHTF Expert

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Catalunya
 • Interesses
  Trollen
 • Beroep
  Gigolo
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Er zijn verschillende manieren om voor je ouders te zorgen en ik vind het niet meer dan normaal dat je dat doet voor mensen die jou hebben grootgebracht en verzorgd. Ik heb geen grootouders meer maar niemand heeft er in een verzorgingshuis of bejaardenflat gezeten. En dat gaat ook niet gebeuren bij mijn ouders en de ouders van mijn vrouw, mits er natuurlijk iets medisch aan de hand is waardoor het niet mogelijk is om voor hen te zorgen. Sterkers nog mijn ouders en schoonouders wonen in NL al ruim 10 jaar op 100 meter van ons huis. In Spanje wordt de nieuwe BOL/BIL ingericht voor meerdere gezinnen compleet met lift. Nu ben ik vaak in Spanje en mijn ouders wonen al 3 jaar bij mij. Ze zijn gepensioneerd en 70+ maar nog redelijk fit en hebben hier relatief een wereld leven vergeleken met NL achter de geraniums. Mochten ze gebreken krijgen dan zullen wij gewoon meer moeten doen en ze hier verzorgen.
 2. https://www.dealert.nl/?utm_source=geenstijl&utm_medium=banner&utm_campaign=secondpost&utm_content=jerry Geen eten of drinken. Jerrycan 5l Handgel met pompje.
 3. Frikadel Goreng van corned beef met aardappelen.
 4. Over Smac gesproken. In het AD nasi maken uit de voorraadkast. https://www.ad.nl/koken-en-eten/koken-met-blik-met-deze-verrassende-ingredienten-maak-je-een-snelle-nasi~a0076109/ Snelle nasi met diepvriesgroente INGREDIËNTEN Scheut zonnebloemolie 1 blikje Smack, in blokjes 1 el knoflookpoeder 1 el uienpoeder 1 el ketoembar 300 g gekookte rijst, het liefst van een dag ervoor (van de Chinees) 100 g wortelrijst 200 g Mexicaanse groenten 4 eieren 2 el zilveruitjes 2 el sambal badjak BEREIDING 1 Verhit een scheut olie in wok en bak de smack krokant, voeg dan specerijen toe en bak kort mee. 2 Voeg de rijst toe en bak goed aan, breng op smaak met zout en peper. 3 Voeg de diepvriesgroenten toe. Bak spiegeleieren. Serveer met de zilveruitjes en wat sambal.
 5. Ik denk dat het een mooi stukje kan worden ook waarin het preppen wat meer wordt uitgelegd. En omdat het telefonisch is en niemand in beeld komt, dan is het behoorlijk anoniem.
 6. Het gaat er bij deze regering niet om hoeveel doden er vallen, maar ze willen het volk slechts doen geloven dat ze er alles aan doen de ziekenhuizen en het personeel te voorzien in voldoende middelen. Zolang de IC's niet vol lopen, hebben zij het goed gedaan. En blijven ze populair bij het schaapjesvolk. Dagelijks vallen er 100+ doden en dat zijn slechts de positief geteste corona gevallen. Je hoort Rutte niet zeggen, joh laten we vanavond eens stilstaan bij de al 1000 doden en een momentje van respect tonen. Veel nabestaanden hebben nl. niet eens afscheid kunnen nemen. Hoe meer ouwetjes er gedoseerd sterven, des te beter voor Rutte. Het scheelt toekomstig AOW en pensioen, woonruimte, zorg en de vergrijzing. Per saldo dus allemaal voordelen, want ouwetjes kosten geld. Er wordt nu al gediscussieerd dat mensen van 70+ misschien straks beter niet meer op de IC kunnen gaan liggen, m.a.w. sterf maar. Ik ken 70 plussers die fitter en gezonder zijn, dan menig 40 plusser. Het hele verhaal lijkt dan ook één grote rekensom te worden, waarbij het de economie zo min mogelijk beschadigd mag worden en waarbij de regering een zo gunstig mogelijk imago houdt.
 7. Je moet de zee niet onderschatten en als je zeeziek wordt dan is dat geen pretje. Dat kan ik uit ervaring vertellen. Ik heb ooit gedacht zo'n ondankbare reddingsboot te kopen die ze op doe cruise schepen hebben. Hierin de basis voorzieningen en een klein zuinig dieseltje plaatsen. Daarnaast de mogelijkheid om elektrisch te varen door het hele ding vol zonnepanelen te plakken (a la solar challenge) en een paar windmolentjes. Toen ik ging uitrekenen wat het zou kosten en hoe zwaar dat ding zou worden ..... toen waren er ook nog geen lithium accu's die betaalbaar waren. Dan kun je inderdaad beter gaan zeilen, al is een catamaran ook niet slecht. 😍
 8. Kritische blogger krijgt waarschuwing om nep nieuws. https://www.dvhn.nl/groningen/RIVM-waarschuwt-YouTuber-Tom-Zwitser-uit-Groningen-verspreidt-nepnieuws-met-corona-video’s-25484091.html?fbclid=IwAR354ILlnUjiGYrhJed8ZpTot-_jfp6jTuOI4dR8goivPy7u2ko2miPVRTQ&harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F
 9. Ik heb deze week geïnvesteerd in Butt coins.🤡🤡🤡
 10. Ja, hoor. Ik zit hier op 1.2 hectare afgesloten van de buitenwereld met elektrisch hek en een eigen weg/oprijlaan van 100+ meters. In geval van nood kan ik naar andere locatie van 12 hectare volledig off the grid, maar ik wacht momenteel op een nieuwe omvormer want de oude heeft wat kuren. Ik ga gemiddeld om de dag even de deur uit om boodschappen bij te kopen om de voorraad op peil te houden.
 11. Hier wordt volop getest bij elk mogelijk Corona geval. Iedereen houdt zich trouw aan de regels en alles verloopt zeer gemoedelijk, ook wanneer iemand een "foutje" maakt door te dichtbij te komen. In het dorp waar ik momenteel zit spreekt, waarschijnlijk de burgemeester, dagelijks door de speakers het volk toe. Het lijkt wel of je dan direct merkt dat het nog rustiger op straat is.
 12. Na een tijdje meer lezend te zijn geweest zal ik een kleine bijdrage proberen te leveren uit Spanje. De noodtoestand is van kracht en je mag alleen de straat op met een reden, bijvoorbeeld inkopen, apotheek of doktersbezoek. Een aantal beroepen hebben een vrijbrief om te werken. Denk dan vooral aan zorgmedewerkers. Je mag maar met één persoon in de auto en wordt je aangehouden en je overtreed de regels dan krijg je een boete van 600€ die kan oplopen tot wel 30.000€. Spanje is het land van de toeristen en die mogen nog het land uit, maar niet meer in. Binnen 7 dgn gaan alle hotels dicht. Mensen houden zich in het algemeen goed aan de regels. Mijn respect hiervoor. Madrid is het epicentrum van de Corona ellende. Een zus van een collega werkt daar in het zkh en dat valt haar zwaar. Regelmatig zit ze erdoor en belt ze huilend op. Ze is afhankelijk van het OV en wordt soms al na 4 uur rust weer opgeroepen. Elk kwartier sterft er iemand in Madrid aan Corona. De mensen hebben veel pijn op de borst, hoesten hard en hebben vaak hoge koorts. De patiënten komen het zkh aan de ene kant binnen en de lijkwagens rijden de doden er aan de andere kant weer uit. Zo erg is het momenteel. De noodmaatregel zal waarschijnlijk tot na de Paasweek van kracht zijn, dat is hier 12 april.
 13. Zeker, weet nog dat mijn vader macaroni maakte met smac, beetje kerriepoeder, beetje ketchup ....
 14. Stukje uit het AD met tips om blikvoer op te leuken. https://www.ad.nl/koken-en-eten/te-veel-blikken-bonen-en-pasta-gehamsterd-dit-kun-je-ervan-maken~ab2bdd33/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...