Ga naar inhoud

FincaInSpanje

Lid niveau 2
 • Items

  9150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  23

Alles dat geplaatst werd door FincaInSpanje

 1. Wat is de huidige prijs per kilowatt van deze batterij en hoeveel laadcycly gaat deze mee? Dat zijn dd eerste vragen die mij te binnen schieten.
 2. Het is waar je jezelf het beste bij voelt. Ik heb een boerderij landinwaarts waar ik me verder prima voel, maar mijn vrouw zou nooit permanent op die berg willen vertoeven. We hebben ook een woning op nog geen kilometer van zee, waar het in de zomer wat drukker is maar in de winter wonen er ook mensen (Locals, gepensioneerden en emigranten). Aan zee minder grond maar meer faciliteiten, relatieve luxe, etc. Landinwaarts meer ruimte, basics etc.
 3. Onroerend goed prijzen fluctueren altijd met een langzame trend omhoog (inflatie, vraag en aanbod, hoog- of laagconjunctuur etc). In Nederland zitten we ondanks corona op een piek qua prijzen, maar dat is omdat er te weinig aanbod is en de rente historisch laag is. Bovendien is er veel geld beschikbaar bij de banken. Voor Spanje ligt dat verhaal weer anders. Het aanbod is gigantisch, er is een corona crisis en bijna een kwart van de Spanjaarden heeft geen werk of inkomen. Daarnaast ligt de (vakantie)verhuur markt op zijn gat op een paar grote steden na. De komende periode hier, vanaf nu tot misschien wel de volgende 1-2 jaren moet je dus je slag slaan om een leuke slag te slaan. Daar kun je nooit tegenop sparen @Hermanusb. Stel de vraagprijs van een leuk object ligt op de top op 100.000€. Dan kun je hiervoor nu voor 60-65.000€ bieden bijvoorbeeld. Over een paar jaar kost het weer 100.000€ of meer. Dus tegen economische omstandigheden kun je bijna niet tegenop sparen. Ook hebben de banken veel inbeslagnames momenteel omdat mensen hun rekeningen niet kunnen betalen. Die kijken maar deels naar de waarde van de woning en meer naar de schuld die er tegenover staat. Hun main business is niet onroerend goed beheerder spelen, maar de geldmarkt. Zo kocht ik bijna twee jaar terug mijn toekomstige BOL bij de bank. Ik kocht het van de bank 85.000€ onder de onafhankelijke taxatie van de toenmalige marktwaarde. Mijn advies is dus om als het lukt nu juist iets te zoeken en mogelijk te kopen, omdat de omstandigheden erg gunstig worden/zijn. Over het algemeen geldt voor een buitenlander hier dat je 60-70% hypotheek kunt krijgen. Voor een object van 100.000€ is dus 30-40.000€ eigen geld nodig en voor de rest krijg je een 20 jaars hypotheek tegen iets meer dan 2% rente momenteel. Eerder aflossen mag altijd tegen 0.25% boete. Dus 10.000 extra aflossen kost je 250€. Dan kun je kiezen het hypotheek maandbedrag hetzelfde te houden (dus dan ben je eerder afgelost) of gewoon je 20 jaar aan te houden (dan daalt je maandbedrag). In de kleine gemeente waar mijn BOl ligt wonen formeel iets meer dan 11.500 personen, dus zeg even 5.000 gezinnen. Er staan momenteel 600 woningen te koop. Dus dat is best veel.
 4. Er zijn verschillende manieren om voor je ouders te zorgen en ik vind het niet meer dan normaal dat je dat doet voor mensen die jou hebben grootgebracht en verzorgd. Ik heb geen grootouders meer maar niemand heeft er in een verzorgingshuis of bejaardenflat gezeten. En dat gaat ook niet gebeuren bij mijn ouders en de ouders van mijn vrouw, mits er natuurlijk iets medisch aan de hand is waardoor het niet mogelijk is om voor hen te zorgen. Sterkers nog mijn ouders en schoonouders wonen in NL al ruim 10 jaar op 100 meter van ons huis. In Spanje wordt de nieuwe BOL/BIL ingericht voor meerdere gezinnen compleet met lift. Nu ben ik vaak in Spanje en mijn ouders wonen al 3 jaar bij mij. Ze zijn gepensioneerd en 70+ maar nog redelijk fit en hebben hier relatief een wereld leven vergeleken met NL achter de geraniums. Mochten ze gebreken krijgen dan zullen wij gewoon meer moeten doen en ze hier verzorgen.
 5. https://www.dealert.nl/?utm_source=geenstijl&utm_medium=banner&utm_campaign=secondpost&utm_content=jerry Geen eten of drinken. Jerrycan 5l Handgel met pompje.
 6. Frikadel Goreng van corned beef met aardappelen.
 7. Over Smac gesproken. In het AD nasi maken uit de voorraadkast. https://www.ad.nl/koken-en-eten/koken-met-blik-met-deze-verrassende-ingredienten-maak-je-een-snelle-nasi~a0076109/ Snelle nasi met diepvriesgroente INGREDIËNTEN Scheut zonnebloemolie 1 blikje Smack, in blokjes 1 el knoflookpoeder 1 el uienpoeder 1 el ketoembar 300 g gekookte rijst, het liefst van een dag ervoor (van de Chinees) 100 g wortelrijst 200 g Mexicaanse groenten 4 eieren 2 el zilveruitjes 2 el sambal badjak BEREIDING 1 Verhit een scheut olie in wok en bak de smack krokant, voeg dan specerijen toe en bak kort mee. 2 Voeg de rijst toe en bak goed aan, breng op smaak met zout en peper. 3 Voeg de diepvriesgroenten toe. Bak spiegeleieren. Serveer met de zilveruitjes en wat sambal.
 8. Ik denk dat het een mooi stukje kan worden ook waarin het preppen wat meer wordt uitgelegd. En omdat het telefonisch is en niemand in beeld komt, dan is het behoorlijk anoniem.
 9. Je moet de zee niet onderschatten en als je zeeziek wordt dan is dat geen pretje. Dat kan ik uit ervaring vertellen. Ik heb ooit gedacht zo'n ondankbare reddingsboot te kopen die ze op doe cruise schepen hebben. Hierin de basis voorzieningen en een klein zuinig dieseltje plaatsen. Daarnaast de mogelijkheid om elektrisch te varen door het hele ding vol zonnepanelen te plakken (a la solar challenge) en een paar windmolentjes. Toen ik ging uitrekenen wat het zou kosten en hoe zwaar dat ding zou worden ..... toen waren er ook nog geen lithium accu's die betaalbaar waren. Dan kun je inderdaad beter gaan zeilen, al is een catamaran ook niet slecht. ?
 10. Zeker, weet nog dat mijn vader macaroni maakte met smac, beetje kerriepoeder, beetje ketchup ....
 11. Stukje uit het AD met tips om blikvoer op te leuken. https://www.ad.nl/koken-en-eten/te-veel-blikken-bonen-en-pasta-gehamsterd-dit-kun-je-ervan-maken~ab2bdd33/
 12. Maar in ieder geval ook niet het achterste van je tong laten zien, ofwel je voorraden. Dan kun je op enig later moment alsnog aangeven dat je veel vrienden en familie geholpen hebt en je voorraad bijna op is.
 13. Er is geen voedselcrisis en die komt er ook niet voorlopig. Dus je kunt de voorraden op peil houden vooralsnog. Dus iemand helpen lijkt me geen probleem. Kook desnoods een aardappeltje extra voor haar en haar kind. Voorbeeld Een kennis van mij heeft een restaurant, zijn koeling en vriezers liggen vol. Hij moet zijn zaak sluiten voor een paar weken. Hij gaat nu gratis koken en bezorgen voor minder bedeelden.
 14. Zal ergens wel zo'n spel pakketje liggen, maar we hebben wel kaarten. De rest kun je online spelen.
 15. Ik vind het toch wel geruststellend dat ik een eigen bron op 100 meter diepte heb.?
 16. FincaInSpanje

  Project HC

  Mooi project, te gek. Zo'n kans krijg je niet vaak.
 17. @Tullie, hoewel ik voldoende voorraad heb om het een paar maanden uit te zingen, was Italië de aanleiding toch nog even wat voorraden op te hogen. Ik zou wat basis ingrediënten halen voor voldoende variatie voor drie weken. Dus rijst, pasta, aardappelen, brood, ontbijt granen, vlees, vis en groentes. Hiermee kun je elke dag iets anders fabriceren. Ook loont het om wat diepvries bakjes of zakken te vullen. Kook je toevallig soep, maak dan wat extra en vries dan een paar bakjes in. Zo hetzelfde voor je andere maaltijden. Voor je er erg in hebt, dan heb jij je vriezer gevuld voor drie weken lock down. ?
 18. Twee blikken soep die als nr 1 uit de test kwamen. Erwtensoep van de Aldi. https://www.distrifood.nl/assortiment/nieuws/2018/01/aldi-beste-uit-test-bij-erwtensoep-101115090?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.76845333.1210973357.1547024230-511489130.1542384443 Tomatensoep van de Jumbo. https://www.testgoed.nl/tomatensoep
 19. Ik wil ook nog even de stoofvlees van de Aldi noemen. Er zijn wederom twee smaken te weten Oma's recept en met Belgisch bier. Als carnivoor testte ik deze potten als de nr 1 stoofvlees uit blik/pot/bokaal. Zie hieronder de test https://www.preppers.zone/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=713&hilit=stoofvlees+ultieme Bij de Aldi in BE is het in het vaste assortiment en het wordt gemaskt door de Equinox fabriek. Lang houdbaar en makkelijk op te leuken of te combineren met van alles of dit nu rijst, brood, pasta of aardappelen is, het smaakt altijd.
 20. Ik ook en je kunt natuurlijk ook een hele kaas kopen. Ik hou bijv van kaas die minimaal 2 jaar, liefst 3 oud is. Dus kopen als deze nog jong of belegen is en op de plank houden. Eenmaal aangebroken gelijk grote stukken vacumeren.
 21. Er is eigenlijk maar één echte goed merk om te vacumeren en dat is een Henkelman. De Foodsaver is een goedkoop alternatief maar niet voor professioneel gebruik. Ook met zakken en rollen heb je veel kwaliteitsverschil. De dikkere zakken werken het fijnst en die houden perfect het vacuüm vast. Tip is om na het vacumeren meerdere seals, zeker twee te branden/smelten.
 22. + Chilipoeder voor pittige byte.?
 23. Ja, het verbaasde me dat de Ravoli in blik sterk is verbeterd sinds de laatste keer dat ik het at.?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...