Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Cord

Lid
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Community reputatie

8 Neutraal

Over Cord

  • Titel
    Jr. prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Ja ik heb een kelder, maar zoals ik al schreef mijn kelder is vochtig. Of grote doos, luchtdicht een oplossing zou zijn? Ik betwijfel dat toch wel, overal lees je dat kazen gewoon op een plank liggen. Want ik heb het hier dus over een hele kaas,u een zogenaamd wiel.
  2. Onze meterkast was laatste zomer wel boven de 30 graden, denk dat de kaas dan wegdrijft.
  3. een update: ik heb de volgende vacuum machine gekocht: ROMMELSBACHER Vakuumierer VAC 485 ik ben benieuwd! :
  4. Hier een kaasliefhebber, vooral oude pittige wat harde kaas. Ik ben aan het afwegen om een paar hele kazen te kopen en probeer uit te zoeken wat de beste manier is om deze te preserveren. In de kelder leggen en regelmatig omdraaien lijkt het simpelste, maar mijn kelder is vochtig, ik ben bang dat dat geen gunstig klimaat is voor kaas. Mogelijk ga ik binnenkort een grote vrieskist aanschaffen, dit schijnt ook een mogelijkheid te zijn, vooral hardere kaassoorten zijn goed in te vriezen lees ik. ik neem aan dat je dan de kaas eerst in stukken snijdt en vacumeerd? Ik houd
  5. dat ziet er nogal redelijk ingewikkeld uit maar het is wel iets zo te zien waar je gewoon de tijd voor moet nemen.
  6. ik ben er zeker niet aan toe om dat soort prijzen te betalen. Als de kwaliteit van goedkopere apparaten te wensen overlaat dan zal ik het gewoon niet doen. Als het alleen maar een kwestie zou zijn van bijvoorbeeld gemak of snelheid heb ik daar geen problemen mee. ik heb zelf nog een industrieel vacuumpompje in de werkplaats, ( wordt hoofdzakelijk gebruikt om freesmallen vast te houden), misschien zou dit een mogelijkheid kunnen zijn, alhoewel als ik kijk naar zakjes met een ventiel, ook aardig prijzig. En dan moet de zaak ook nog blijvend perfect geseald worden, of dat alle
  7. ik ben momenteel dingetjes aan het inpakken in ziplock zakjes, zout, suiker, medicijnen, et cetera. Ook vlees invriezen schijnt beter te zijn als het gevacumeerd is. verder weet ik het ook nog niet precies, ik begin net pas een andere mogelijkheid schijnt te zijn Mylar, maar dat is meen ik geschikt voor een veel langere houdbaarheidperiode.
  8. ja, leek mij ook dat een rol wat handiger zou zijn. Als dat een voordelig adres is, zou je dan kunnen vermelden wie dat is?
  9. ik probeer me een beetje te oriƫnteren op dit onderwerp, er zijn veel apparaten te koop. oa Foodsaver wordt hier over het algemeen lijkt wel goed aangeslagen. Een belangrijk kostenaspect lijkt mij de zakken of rollen; wat zou goedkoper zijn om te gebruiken van deze twee? En natuurlijk ook in de eerste plaats is het kwaliteitsverschil tussen een rol gebruiken of zak gebruiken? aanbevelingen zijn zeer welkom, alvast bedankt
  10. Dit is een link naar een 3M pdf Cleaning Reusable Respirators ik heb het stukje waarin de ontsmettingsmiddelen worden behandeld even door Google translate gehaald, misschien zijn er mede forumleden die deze stoffen beter kunnen duiden,
×
×
  • Nieuwe aanmaken...