Ga naar inhoud

Ratman

Lid
 • Aantal items

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Ratman's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

15

Community reputatie

 1. Ik zou ook niet snel voor vaccinatie kiezen, ook de normale griepprik hoef ik niet. gezond eten is meer mijn ding, vitamines en mineralen zorgen ervoor dat je weerstand beter wordt. verder ben ik het helemaal met Hermanusb eens. De kwaliteit van leven is belangrijker dan de lengte.
 2. Ik heb een tijdje een onderkomen gehad in een garagebox, uiteindelijk zit ik nu op een boot. bij een SHTF ben ik binnen een kwartier op zee met mijn boot. Verder heb ik tijdens mijn reizen regelmatig buiten geslapen, soms is het handig dat er nog wat sociale controle is. Zo heb ik in Turkije in een hangmat geslapen bij een parkeerplaats langs de snelweg, daar was een winkel die 24u open was en bewaking. andere keer op het strand, daar was ik wel helemaal alleen. In een gebedshuis of bij een bouwval in de woestijn. Eigenlijk was ik nooit bang voor mensen met slechte bedoelingen maar wel voorzichtig, in de woestijn werd ik wel een keer gewekt door een vos die op zoek was naar voedsel.
 3. Ik ook een budget prepper, nu bezig met de water installatie: 2e hands een set Osmose membranen gekocht en dit is nu min of meer werkend met een Karcher K2 hogedruk pomp. kan dan zeewater in drinkwater omzetten.
 4. Ik ben langzaam aan aan het overstappen op LiFePo4 accu's, de eerste accubank van 12V 270Ah is klaar, er volgt nog een grote 24V bank van 500Ah en daar moet de hele huishouding op draaien. Het opladen gebeurt met een aantal zonnepanelen en twee windmolens van ieder 400Watt. Verder een zaklampje van Olight die ook op Lithium cellen werkt, gaan erg lang mee.
 5. Grappig dit onderwerp. tijdens een motorreis door centraal azie heb ik vele huizen volgens deze bouwmethode gezien met als hoogtepunt de oude ommuurde stad Kiva in Oezbekistan. Deze stad had ook de vestingmuren geheel van stro en leem opgetrokken en het was al 500 jaar oud.
 6. Mijn boot is geheel van staal, dat is al een goede basis maar heeft vele lekken wat betreft EMC. Patrijspoorten, en luiken zijn genoeg om binnen te kunnen bellen en via 4G te interenetten De dakluiken kunnen van een metalen plaat worden voorzien plus een litze rand. Dan zijn er nog andere zaken om rekening mee te houden: Bedrading naar buiten toe (antennes/ wind sensoren/ walstroom/ navigatie verlichting) Wat kun je aan de ramen en de rubberr randen doen?
 7. Nu ook het middel MMS toegevoed aan de voorraad, dit beschouw ik wel als een paardenmiddel voor als symptomen optreden.en zeker niet preventief gebruiken. Nog een middel wat ik in huis heb, is natriumbicarbonaat. Verder gezonde voeding en vooral elke dag een avocado. vezelrijke voeding en ik gebruik al jaren geen suiker meer. eventueel zink aanvullen. Wat MMS betreft ken ik een aantal gebruikers, de goede werking is wat mij betreft bewezen maar je moet het niet teveel gebruiken. in Nederland niet verkrijgbaar maar in Duitsland wel, daar kennen we zelfs een arts die het voorschrijft in bepaalde gevallen.
 8. Waar zou ik heen willen varen? Dat hangt van de situatie af, ik kan de zee op en dat is ook in geval van SHTF denk ik de enige optie. De haven waar ik lig is aan zee en ik hoef geen enkele sluis of brug te passeren om weg te komen. Genoeg voorraad me om een aantal maanden te overleven op zee, dat is sowieso fijn.. daarom heb ik de laatste weken ook niet hoeven te hamsteren. Er wordt gewerkt aan Lithium accu's en uitbreiding van de energievoorziening. Ik kook elektrisch maar er komt ook een spiritus kookstel met wat brandstof voor het geval dat.. Een reserve inductiekookplaat en wat onderdelen wordt ook aan gewerkt. Ook onderdelen om een van de omvormers te repareren is iets wat ik handig vind (ik ben elektronicus) Een goede watermaker mag ook niet ontbreken, ik ben er een aan het bouwen.
 9. Dat heb ik ook begrepen, ik gebruik nu preventief 1 theelepel per dag. Bij klachten zal ik het opvoeren naar 3. We maken het ook zelf
 10. 1 tot drie theelepeltjes lijkt me meer in de richting, ik heb het ook in huis en verder zo veel mogelijke verse groente en fruit.
 11. Paniekzaaierij en dan inderdaad een uitvoering van maatregelen alsof het een toneelstuk is. Het komt allemaal steeds ongeloofwaardiger over, zeker als je je bedenkt er hier in NL op gereageerd wordt. we moeten gewoon afwachten of we de echte waarheid ooit te horen krijgen.
 12. Afgelopen week ziek geweest en geen mogelijkheid gehad om boodschappen te doen, kwam niet eens van mijn boot af.... dus maar eens de Prep voorraad aangesproken en oa de kips burgers. Dat viel me niet tegen. Effe in de airfryer en wat aardappelpurree erbij en een blik groente. Heb de oudste genomen ca 4 jaar oud, gewoon nog goed eetbaar. PS.. Ik prefereer wel de Hamburgers van Unox Het wordt ook tijd om de prep voorraad eens een beetje te verversen.
 13. Woon alweer ruim 3 jaar op een zeiljacht, zeewaardig en kan zo de zee op in geval van SHTF. Ik werk op dit moment vooral aan de energievoorziening en een watermaker. Ik streef naar volledige onafhankelijkheid en wil energie opwekken met diverse zonnepanelen en een of twee windmolens. varen doe ik sowieso op windenergie maar er staat ook een dieselmotor in de boot en een generator heb ik ook al gescoord. Nog een hoop werk te doen voordat ik echt weg kan, plaatjes volgen nog.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...