Ga naar inhoud

Huisvrouw

Lid niveau 2
 • Items

  71
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Huisvrouw's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

100

Reputatie

 1. Hi Ellen, volgens de USDA zou de bolognaise saus inderdaad zo lang houdbaar kunnen zijn: "The USDA notes that low acid foods, like meat, keep their best quality when stored for up to five years. Additionally, if you canned the meat sauce correctly, it can last indefinitely but will slowly lose nutritional value, texture, and flavor after five years. Nu is bolognaise wel vlees in een tomatensaus maar daar kon ik niet spciaal iets over vinden. Bij de mayo vind ik alleen opmerkingen dat je het 3 a 4 maanden langer dan de houdbaarheids datum kan gebruiken: "If you store your mayonnaise according to the USDA guidelines, it will stay fresh and edible for 3-4 months past the expiration date. Ik denk dat dit zou kunnen kloppen omdat volgens mij het vet zich separeert. Succes, Wendy
 2. JJ&A: men heeft mij wel eens verteld dat batterijen in de koelkast bewaard moeten worden. Iemand ervaring? EN ja helaas ook wel eens een leeggelopen batterij gehad 😞 Onderschat zilvervisjes niet. We zijn gezegend met beidde soorten de zwarte en de grijzen (papier en koolhydraten). Alleen luchtdichte plastic dozen zijn veilig. Gelukkig zijn het verder geen schadelijke (ziektes) insecten maar geurolie en plakstrips houden ze niet tegen. Mij is verteld dat we het huis zullen moeten laten "gassen"maar ik ben niet zo van de gif.
 3. Lampen zitten we dankzij een actie vd gemeente heel goed :-), WD 40 zal ik extra kopen, ballistol kende ik niet. Gereedschap mag alleen maar goed zijn anders wordt het niet gekocht (goed opgevoed door paps) maar ik zal idd even door de schroevenvoorraad gaan hoe we met de standaardmaten zitten. Verder herinner ik me dat we al lang zeggen dat we nwe boren (opzet) nodig hebben. Komt op de lijst. Bedankt
 4. WIj hebben hier veel poolse winkels en daar is oa melkpoeder heel goedkoop te krijgen (en goede vol vette). Bovenstaande zaken weer top, meeste heb ik al maar emmers, vaseline en plakband komen nog op mijn lijstje er bij. Bedankt!
 5. Ha, ik lees net een item op NOS, wordt bijna op mijn wenken bediend. ALLES wordt dus duurder. Bedankt mevr Grijpstra, daar zitten een paar goede tips bij> meststof en suiker daar kan ik zeker nog wat extra van inkopen. De rest zit ik al goed in, azijn gebruik ik veel bij het inmaken en daar heb ik ook suiker bij nodig. Lucifers komt ook op mijn lijstje.
 6. Ik probeerde me te bedenken welke producten in de nabije toekomst zeker duurder en schaarser zullen worden ivm de oorlog, mislukte oogsten en energieprijzen. Graan, papier, aluminium, nikkel, plantaardige olie gaan problematisch worden. Er zijn er vast nog wel meer. Nu hebben we natuurlijk allemaal een voorraad (toch?) maar er zijn voor iedereen beperkingen. Wij hebben bijvoorbeeld zilvervisjes (alles al geprobeerd geloof me) en ik kan niet teveel papierprodukten op voorraad houden maar dat zou er zeker bij moeten. Meel bewaar ik in de vriezer (meelmot) en heeft ook geen meerjarige houdbaarheidsdatum. Het gaat me om gewone huishoudproducten die makkelijk houdbaar zijn. Ik zou het fijn vinden om van jullie nog een aantal zaken te horen die ik extra-extra zou kunnen inkopen. Zelf heb ik al gekocht (natuurlijk in aanbiedingen :-)) wasmiddel, douchezooi, aluminiumfolie, vershoudfolie, bakpapier, zonnebloemolie, koffie, pasta. Wat zou ik nog kunnen doen? Er zijn vast nog producten die er bij moeten waar ik niet aan denk nu. Ik weet bijvoorbeeld batterijen maar hoe lang zijn die houdbaar? Alvast bedankt, Huisvrouw
 7. @Red Zoals gewoonlijk doet de ene jaar het een het wat beter en het andere jaar het andere. Courgettes wilde bij mij dus niet dit jaar. Net de tweede zaailingen geplant. De eerste wilde maar niet goed bevrucht worden dus ik denk dat ik zelf maar met een kwastje in de weer ga. Maar dat wordt weer even een paar weekjes wachten. Ook mijn nwe aardbeien (merk corona, echt) wilde niet, de oude zijn doordragers en die gaan nu wel goed. Aalbessen waren er weinig en appels zijn er ook weinig. Daar was een te late vorst schuld aan. Heel goed was de sla (nu te warm), snijbiet, prei, erwten (voorbij), kruiden, koolrabi (voorbij, tweede zaailingen gaan er in), c nero, koolrapen, bietjes, augurken, cassis bessen, frambozen (komen nog) en tomaten. Tomaten ben ik erg blij mee. Ik heb 9 Tin Tim's in heel grote potten. Ze zitten echt tjokvol, is een struiktomaatje. Een aanrader vind ik nieuw zeelandse spinazie. Moeten jullie maar even googlen. Heeft wel wat plek nodig maar kan goed tegen hitte en ik kan vaak tot in oktober oogsten.
 8. Naast kolonisten van Catan spelen wij hier ook wel the Legends of Andor. Hebben ook de verschillende delen maar die nog niet allemaal gedaan. Bij de Legends of Andor moet je samen overleggen welke strategie te volgen en dat wil nog wel eens moeilijk zijn ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...