Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Ratman

Lid
 • Aantal items

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ratman

 1. Nu ook het middel MMS toegevoed aan de voorraad, dit beschouw ik wel als een paardenmiddel voor als symptomen optreden.en zeker niet preventief gebruiken. Nog een middel wat ik in huis heb, is natriumbicarbonaat. Verder gezonde voeding en vooral elke dag een avocado. vezelrijke voeding en ik gebruik al jaren geen suiker meer. eventueel zink aanvullen. Wat MMS betreft ken ik een aantal gebruikers, de goede werking is wat mij betreft bewezen maar je moet het niet teveel gebruiken. in Nederland niet verkrijgbaar maar in Duitsland wel, daar kennen we zelfs een arts die het voorschrijft in bepaalde gevallen.
 2. Waar zou ik heen willen varen? Dat hangt van de situatie af, ik kan de zee op en dat is ook in geval van SHTF denk ik de enige optie. De haven waar ik lig is aan zee en ik hoef geen enkele sluis of brug te passeren om weg te komen. Genoeg voorraad me om een aantal maanden te overleven op zee, dat is sowieso fijn.. daarom heb ik de laatste weken ook niet hoeven te hamsteren. Er wordt gewerkt aan Lithium accu's en uitbreiding van de energievoorziening. Ik kook elektrisch maar er komt ook een spiritus kookstel met wat brandstof voor het geval dat.. Een reserve inductiekookplaat en wat onderdelen wordt ook aan gewerkt. Ook onderdelen om een van de omvormers te repareren is iets wat ik handig vind (ik ben elektronicus) Een goede watermaker mag ook niet ontbreken, ik ben er een aan het bouwen.
 3. Dat heb ik ook begrepen, ik gebruik nu preventief 1 theelepel per dag. Bij klachten zal ik het opvoeren naar 3. We maken het ook zelf
 4. 1 tot drie theelepeltjes lijkt me meer in de richting, ik heb het ook in huis en verder zo veel mogelijke verse groente en fruit.
 5. Paniekzaaierij en dan inderdaad een uitvoering van maatregelen alsof het een toneelstuk is. Het komt allemaal steeds ongeloofwaardiger over, zeker als je je bedenkt er hier in NL op gereageerd wordt. we moeten gewoon afwachten of we de echte waarheid ooit te horen krijgen.
 6. Afgelopen week ziek geweest en geen mogelijkheid gehad om boodschappen te doen, kwam niet eens van mijn boot af.... dus maar eens de Prep voorraad aangesproken en oa de kips burgers. Dat viel me niet tegen. Effe in de airfryer en wat aardappelpurree erbij en een blik groente. Heb de oudste genomen ca 4 jaar oud, gewoon nog goed eetbaar. PS.. Ik prefereer wel de Hamburgers van Unox Het wordt ook tijd om de prep voorraad eens een beetje te verversen.
 7. Ratman

  Zeiljacht als woning

  Woon alweer ruim 3 jaar op een zeiljacht, zeewaardig en kan zo de zee op in geval van SHTF. Ik werk op dit moment vooral aan de energievoorziening en een watermaker. Ik streef naar volledige onafhankelijkheid en wil energie opwekken met diverse zonnepanelen en een of twee windmolens. varen doe ik sowieso op windenergie maar er staat ook een dieselmotor in de boot en een generator heb ik ook al gescoord. Nog een hoop werk te doen voordat ik echt weg kan, plaatjes volgen nog.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...