Ga naar inhoud

JamHard

Lid
 • Aantal items

  957
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  8

JamHard won de laatste dag op 19 september 2015

JamHard had de meest gelikete inhoud!

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

JamHard's Achievements

Specialist

Specialist (6/11)

1.7k

Community reputatie

 1. Vandaag is het dan zover,... Mijn derde verjaardag op preppers.nl! Gister een taart besteld voor de gelegenheid om dit te vieren, de kaarsjes uit de noodvoorraad voor op de taart klaar gelegd om bij thuiskomst te ontdekken dat de kogel dan toch door de kerk was gegaan. Door het proces van de afgelopen maanden, kwam dit dan ook echter niet geheel als een verrassing, maar toch altijd weer sneller dan verwacht. De signalen waren er, maar helaas werdt hier weinig acht op geslagen en bleven we als community op dezelfde rampage doorgaan en zo de sloopkogel dichter naar ons onderkomen bracht. waarschijnlijk niet wat een ieder wil lezen, maar naar mijns inzien spot on van @Loreen http://preppers.nl/forum/threads/14110-Voor-Mr-Gold-en-Dr-Prepper?p=403161&viewfull=1#post403161 Wat het forum en de daaruit gegroeide community heeft betekend voor ons heb ik al verschillende malen geventileerd. Hoe we op onze huidige bestemming zijn aangekomen... http://preppers.nl/forum/threads/10009-Down-the-rabbit-hole Wat het forum voor invloed op ons leven heeft gehad... http://preppers.nl/forum/threads/13642-De-invloed-van-het-forum?p=386901&viewfull=1#post386901 Ons doel als preppers, als community... http://preppers.nl/forum/threads/13618-Duizend-redenen-%C3%A9%C3%A9n-doel?p=385458&viewfull=1#post385458 Daarmee wil ik afsluiten en als laatste betoog om mijn enorme dank uit te spreken naar @Mr. Gold @Dr.Prepper en @Ecoprepper, die dit hebben willen faciliteren, alle moderatoren van het heden en verleden, die de boel in goede banen hebben trachten te geleiden en de community,... waar heel veel leuke contacten, inzichten en bovenal hechte vriendschappen uit zijn ontstaan. De keuze respecterend en begrijpend, kan ik niet meer doen dan achter het besluit staan en te erkennen dat we dakloos zijn geworden,... Maar dat neemt niet weg dat dit het einde is, nieuwe initiatieven zullen ontstaan, er zullen nieuwe huizen gebouwd worden, waar een heleboel zijn toevlucht zal zoeken, anderen kijken nog even de kat uit de boom en/of blijven nog even rondzwerven,... relativeren, om vervolgens weer ergens de draad op te pakken. Walk softly,... JamHard Signing off . . . . ____
 2. Ik denk niet dat dat zal boeien als het er echt op aan komt, maar inderdaad,... Het ziet er niet uit, zeker niet als je al niet zo groot bent en ook nog eens een tuinbroek aan hebt:p Daar komt bij dat ook ik redelijk wat ervaring achter de kruiwagen heb en dit niet aan beveel om een wandeling mee te gaan maken. @FKAGB De wheelie ziet er prachtig uit, maar inderdaad is de prijs ook iets dat mij weerhoud, maar lijkt me super lopen,... Juist door de balans van de twee wielen en toch de optie hebt om nagelang de situatie te kezen voor een breed, of juist een smal spoor.
 3. De brandnetel is een van de weinge planten die voor zijn afweermechanisme (de brandhaartjes), tevens de afweerstoffen bij zich draagt. Het sap dat vrijkomt uit het blad helpt de irritatie tegen te gaan. Door het blad in de mond te stoppen en hier op te kauwen heb je maar vrij kort last van de irritatie door het sap dat vrijkomt en de pulp na het kauwen op de geïrriteerde plaats wrijven. Mocht je het geen prettig idee vinden om het blad direct in de mond te stoppen, dan volstaat het om een vlam langs de onderkant te halen waardoor je de haartjes weg brand.
 4. JamHard

  Water protocol

  Een Ger is een mongoolse tentwoning, ook wel "Yurt"genoemd:) De dreiging voor ons zou bijvoorbeeld zijn bij schaarste en/of verontreiniging van het drinkwaternet zijn en zo zijn er nog wel meer uitgangspunten te bedenken. Omdat het voor ons niet mogelijk is om een extreem grote buffer aan te houden i.v.m. ruimtegebrek, hebben wij voor deze oplossing gekozen, daar wij ook in de gelukkige omstandigheid zitten dat we op héle korte afstand de beschikking hebben tot een aantal vennen met een behoorlijke inhoud aan "relatief schoon" (lees: wel eerst filteren) water buiten het drinkwaternet om.
 5. JamHard

  Water protocol

  Wij hebben zelf in onze Ger geen wateraansluiting (wel buiten, maar m.b.t. bewustheidsfactor daar gehouden), dus werken wij met een roulatiesysteem van 6 jerry cans van 20 liter en bij dreiging uit te breiden met 10 liter waterzakken die hier op voorraad liggen (15 st) die tevens zijn te koppelen met elkaar, 30 liter vat in de auto en nog een zak van 15 liter met kraantje in de schuur,... Lijkt me een aardige buffer voor verschillende uitgangspunten;)
 6. Van harte met de nieuwe uitdagingen die op jullie pad komen @AWOL en @Vempain. En voor @Changing the mindset een tijd van rust om weer tot jezelf te komen.
 7. Thanx @Järv, voor deze constructieve bijdrage. Of iemand het nu wel of niet met je standpunt eens is, dan nog is dit een betere bijdragen dan alleen maar "oneliners". Tevens zou het een ieder sieren als men met respect naar elkander blijft communiceren, dan blijft iedereen wat gemotiveerder om bij te blijven dragen.
 8. Wel of niet goed in plakken en knippen is irrelevant, dan zou hier niemand iets zonder onderbouwing kunnen plaatsen. Het draagt in ieder geval wel bij aan het topic met het verstrekken van inzichten/wetenswaardigheden en/of al dan niet onderbouwde feiten. Mocht je zelf andere inzichten/wetenswaardigheden en/of al dan niet onderbouwde feiten hebben die je wil delen om de bepaalde standpunten te bekritiseren, dan staat je dit uiteraard vrij om dit met ons te delen.
 9. Als ze dan maar wel zo'n kek hoedje opzetten:p
 10. Ziet er uit als een beest van een lachel @Geert! Daar ga je het niet snel koud mee krijgen,... Mooi man!
 11. Nah,... dan zullen wij hier wel weer van doen hebben met het zogenaamde "brabants kwartierke"
 12. Zoals in @Mr. Gold zijn onderschrift staat,... Kwaliteit komt altijd boven drijven!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...