Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

JamHard

Lid
 • Aantal items

  957
 • Registratiedatum

 • Dagen gewonnen

  8

Alles dat geplaatst werd door JamHard

 1. Vandaag is het dan zover,... Mijn derde verjaardag op preppers.nl! Gister een taart besteld voor de gelegenheid om dit te vieren, de kaarsjes uit de noodvoorraad voor op de taart klaar gelegd om bij thuiskomst te ontdekken dat de kogel dan toch door de kerk was gegaan. Door het proces van de afgelopen maanden, kwam dit dan ook echter niet geheel als een verrassing, maar toch altijd weer sneller dan verwacht. De signalen waren er, maar helaas werdt hier weinig acht op geslagen en bleven we als community op dezelfde rampage doorgaan en zo de sloopkogel dichter naar ons onderkomen bra
 2. Ik denk niet dat dat zal boeien als het er echt op aan komt, maar inderdaad,... Het ziet er niet uit, zeker niet als je al niet zo groot bent en ook nog eens een tuinbroek aan hebt:p Daar komt bij dat ook ik redelijk wat ervaring achter de kruiwagen heb en dit niet aan beveel om een wandeling mee te gaan maken. @FKAGB De wheelie ziet er prachtig uit, maar inderdaad is de prijs ook iets dat mij weerhoud, maar lijkt me super lopen,... Juist door de balans van de twee wielen en toch de optie hebt om nagelang de situatie te kezen voor een breed, of juist een smal spoor.
 3. De brandnetel is een van de weinge planten die voor zijn afweermechanisme (de brandhaartjes), tevens de afweerstoffen bij zich draagt. Het sap dat vrijkomt uit het blad helpt de irritatie tegen te gaan. Door het blad in de mond te stoppen en hier op te kauwen heb je maar vrij kort last van de irritatie door het sap dat vrijkomt en de pulp na het kauwen op de geïrriteerde plaats wrijven. Mocht je het geen prettig idee vinden om het blad direct in de mond te stoppen, dan volstaat het om een vlam langs de onderkant te halen waardoor je de haartjes weg brand.
 4. JamHard

  Water protocol

  Een Ger is een mongoolse tentwoning, ook wel "Yurt"genoemd:) De dreiging voor ons zou bijvoorbeeld zijn bij schaarste en/of verontreiniging van het drinkwaternet zijn en zo zijn er nog wel meer uitgangspunten te bedenken. Omdat het voor ons niet mogelijk is om een extreem grote buffer aan te houden i.v.m. ruimtegebrek, hebben wij voor deze oplossing gekozen, daar wij ook in de gelukkige omstandigheid zitten dat we op héle korte afstand de beschikking hebben tot een aantal vennen met een behoorlijke inhoud aan "relatief schoon" (lees: wel eerst filteren) water buiten het drinkwaternet om
 5. JamHard

  Water protocol

  Wij hebben zelf in onze Ger geen wateraansluiting (wel buiten, maar m.b.t. bewustheidsfactor daar gehouden), dus werken wij met een roulatiesysteem van 6 jerry cans van 20 liter en bij dreiging uit te breiden met 10 liter waterzakken die hier op voorraad liggen (15 st) die tevens zijn te koppelen met elkaar, 30 liter vat in de auto en nog een zak van 15 liter met kraantje in de schuur,... Lijkt me een aardige buffer voor verschillende uitgangspunten;)
 6. Van harte met de nieuwe uitdagingen die op jullie pad komen @AWOL en @Vempain. En voor @Changing the mindset een tijd van rust om weer tot jezelf te komen.
 7. Thanx @Järv, voor deze constructieve bijdrage. Of iemand het nu wel of niet met je standpunt eens is, dan nog is dit een betere bijdragen dan alleen maar "oneliners". Tevens zou het een ieder sieren als men met respect naar elkander blijft communiceren, dan blijft iedereen wat gemotiveerder om bij te blijven dragen.
 8. Wel of niet goed in plakken en knippen is irrelevant, dan zou hier niemand iets zonder onderbouwing kunnen plaatsen. Het draagt in ieder geval wel bij aan het topic met het verstrekken van inzichten/wetenswaardigheden en/of al dan niet onderbouwde feiten. Mocht je zelf andere inzichten/wetenswaardigheden en/of al dan niet onderbouwde feiten hebben die je wil delen om de bepaalde standpunten te bekritiseren, dan staat je dit uiteraard vrij om dit met ons te delen.
 9. Als ze dan maar wel zo'n kek hoedje opzetten:p
 10. Ziet er uit als een beest van een lachel @Geert! Daar ga je het niet snel koud mee krijgen,... Mooi man!
 11. Nah,... dan zullen wij hier wel weer van doen hebben met het zogenaamde "brabants kwartierke"
 12. Zoals in @Mr. Gold zijn onderschrift staat,... Kwaliteit komt altijd boven drijven!
 13. Voor de duidelijkheid, ik draai de boel helemaal niet om,... Kleine samenvatting: Je plaatst met je post een heleboel memsen hier op het forum in een hokje, waarbij je dus niets toevoegt aan de discussie. Daar wordt je onder anderen door mij op aangesproken, waarbij ik je tevens de vraag stel wat je met die post aan bij wil dragen, dus uit respect naar jou toe, geef ik je de kans dit toe te lichten. Vervolgens kom je met een post waarop je dingen die in het verleden zijn voorgevallen met andere forumleden ons in onze (de mensen die op je post hebben gereageerd) broek wil schui
 14. Ik moet helaas stellen dat je hier m'n vraag niet mee beantwoord,... Echter wel dat je de mensen die nu op je post reageren woorden in de mond legt dat die je uitgemaakt hebben voor K*racist en je vrijheid van meningsuiting zouden beperken en vervolgens geen respect voor je zouden hebben. Dit heeft voornamelijk te maken met omgangsnormen en het gebrek aan respect wat je in je post door laat schemeren door mensen hier weer een stempel te geven.
 15. En wat denk je hier precies mee BIJ te dragen, als ik zo vrij mag zijn deze vraag te stellen? Naar mijn opinie voeg je met deze opmerking niets toe aan het topic. En nee,... dit heeft niets te maken met dat ik je in deze zou beperken in je vrijheid van memingsuiting, wel met het gegeven dat deze opmerking alleen maar polariseert.
 16. Mooi intervieuw Monique;) Wel ontzettend jammer van de trieste opmerkingen... Kom mensen, netjes opstellen in rijen van twee. TJOP, TJOP,... Op naar de slachtbank!
 17. Zelf gebruik ik deze al geruime tijd en op een paar kleine dingetjes na ben ik hier heel goed over te spreken. Alle kaarten zijn gratis en elk land is beschikbaar (totaal iets van 8gb) https://play.google.com/store/apps/developer?id=MapFactor
 18. Ik stel je een oprechte vraag en dit is het antwoord waar je mee aan komt kakken? Nog meer verwijten i.p.v. proberen constructief mee naar oplossingen te zoeken waar je zelf invloed op uit kunt oefenen. Het is zoveel makkelijker om aan de kant te schreeuwen! Ben oprecht teleurgesteld in dit "wat jij classificeert als" antwoord! Lekker blijven droeftoeteren, dat gaat ons echt verder helpen,... Toppertje!
 19. Wat ik persoonlijk hier uit haal zijn voornamelijk iemand woorden in de mond leggen. En als reactie,... Nog meer woorden in de mond leggen. Geen bronnen? On topic: ... Reden tot versneld preppen? Naar aanleiding van het moord en brand schreeuwen neem ik aan dat dit voor jou een dikke JA is. Waar ik vooral benieuwd naar ben is wat je zoal ondernomen hebt op dit vlak. Zelf ontbreekt het ons jammer genoeg aan de financiële middelen om dit eventueel te versnellen en/of op te schalen, dus vandaar mijn vraag,... Misschien dat er ook nog
 20. Ik zou bijna de indruk krijgen, dat ik een slechte invloed op je zou hebben:p
 21. Omdat ik en andere preppers die al wat langer met de materie bezig zijn bepaalde zaken nog al eens als algemene beschouwing zien en onbewust er van uitgaan dat een beginnend prepper deze materie al kent, zal ik dan toch een toelichting geven op bovenstaande m.b.t. de essentiële zaken om je lichaam operationeel te houden voor de eerste 72 uur. Het allerbelangrijkste is dat je ten aller tijden tracht je lichaamstemperatuur op pijl te houden, samen met je vocht- en energiehuishouding. Onderstaande is in mijn optiek een goed uitgangspunt om je noodpakket mee te vullen en zijn de barre mi
 22. De toevoeging van @GodelEscherBach is zeker een mooie toevoeging en zoals ik er tegenaan kijk niet zo zwart/wit. De betreffende rugzak/noodtas voorzien met de essentiële zaken om over een tijdspanne van 72 uur de zorg te bieden voor je lichaam staat bij ons centraal,... Dat wil zeggen dat dit een constante factor is, of we nu thuis kunnen blijven of op pad moeten is irrelevant, de tas staat er. Daarom is dit in mijn opinie een belangrijk aspect van het preppen,... Een 72 uurs verzekering binnen handbereik. Ga je eerst je kasten vol plempen en er gebeurt iets , waardoor je toch noodg
×
×
 • Nieuwe aanmaken...