Ga naar inhoud

Wish

Lid
 • Items

  559
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Wish won de laatste dag op 23 februari 2013

Wish had de meest gelikete inhoud!

Wish's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

162

Reputatie

 1. Ik ga er vanuit dat er niet veel mensen zijn die hiermee akkoord gaan. En staat ook niet bij hoe ze het financieel willen regelen, krijgen die mensen dan een toeslag/uitkering voor die vluchteling voor kosten onderdak/ eten etc? Als die toeslag hoog genoeg is zijn er vast wel mensen die dit willen, al is het maar om er misbruik van te maken.
 2. Wij hebben betonstaalmatten gebruikt, die zijn 6m bij 3m. Die buigen wij dan in cilinder vorm, en zetten die omhoog, en doen er aan de bovenkant een zeil overheen. Het hout droogt dan goed, lucht kan er nog doorheen. En je bent veel sneller klaar, je gooit het hout er gewoon in, niets stapelen. En je slijpt een stuk uit die mat zodat je het hout er onder weer uit kan halen.
 3. http://www.zerohedge.com/news/2014-02-03/california-and-after-drought-and-why-its-only-going-get-worse Het is daar op het moment niet zo goed wonen, i.v.m. droogte.
 4. Je went inderdaad goed aan de kou. Wij hebben een houtkachel beneden, en die warme lucht word ook naar boven geblazen met een ventilator. Die houtkachel is eigenlijk te klein om het hele huis te verwarmen, en dus is het nu 19 graden beneden en 15 graden boven. (Wij hebben een oud vrijstaand huis in de weilanden) De cv zetten wij er echter niet bij aan, vinden we niet nodig. Ik kan ook rustig de hele dag boven zitten, waar het15 graden is, en dan heb ik het niet koud. De rest van het gezin verklaard mij weleens voor gek dat ik de cv dan niet aanzet, maar ach ik heb er geen last van.
 5. Het hele "groene" gebeuren is op dit moment ook wel een hype, en dat gaat ook wel weer over. Je moet naar het gehele proces kijken, dus ook hoe vervuilend de productie van "groene" technologie is en de levensduur en onderhoud. En op het complete plaatje moet je een kosten baten analyse loslaten. Het overgrote gedeelte van de bevolking/bedrijven zijn niet bereid om extra te betalen voor "groene" stroom. Het is onzinnig als Nederland en de EU allemaal "groene" doelstelling gaat stellen, en de rest van de wereld (China o.a.) trek zich er niets van aan. Die zogenaamde milieu conferenties van landen, is niets meer dan chantage van vervuilende landen, om te eisen dat ze geld krijgen van het "rijke" westen. Dat kost alleen maar onnodig geld.
 6. Een groot probleem is opslagcapaciteit, die hebben we in Nederland eigenlijk niet. Als gevolg daarvan exporteert Nederland overdag het overschot en 's nachts word het weer geïmporteerd. Hierdoor is energie overdag goedkoop, en is het niet rendabel om een gascentrale dan te laten draaien. En om die centrale alleen 's nachts te laten draaien kan niet uit, dan kan de investering niet uit. Dus logisch dat er geen nieuwe centrales meer gebouwd worden. Ik zou als energiemaatschappij ook geen verliesgevende centrale in bedrijf houden, enkel zodat andere groene energie kunnen gebruiken. Daar komt bij dat accu's produceren zeer vervuilend werk is, in China waar de meeste gemaakt worden hebben ze een meer die je vanuit de ruimte kan zien vol met giftige reststoffen van het maken van die accu's. Windmolens zijn ook niet milieu vriendelijk om te maken, en hebben veel onderhoud nodig.
 7. Zijn er hier dan ook mensen die een BOL in het buitenland hebben? En gebruik je dat dan als vakantieadres, dus ieder jaar erheen? Ik heb weleens gekeken naar een stukje land met huis in Frankrijk of Spanje, als je in een beetje afgelegen gebied zit kan je voor €50.000 wel wat aardigs kopen. Waar ik voornamelijk me zit is de wetten in die landen. Zo heb ik een keer een stuk op de tv gezien over Spanje, dat als een projectontwikkelaar daar een weg wil aanleggen, dat ze jouw land mogen afpakken en daar de weg op aanleggen, en dat jij ook nog moet betalen daarvoor. Ik wist niet wat ik hoorde, dat is toch te belachelijk voor woorden. Alleen al daarom zo ik niet in Spanje gaan wonen.
 8. Ik gebruik gewoon mijn telefoon als wekker en klok, en laat hem op op het werk
 9. Je verwarmt je water voor douche dan elektrisch? De wasdroger die wij hebben is ook op gas. Die gebruiken wij alleen in de winter, de rest van het jaar hangen wij de was buiten.
 10. ok, als je voor die "rechten" dan ook geen belasting meer hoeft te betalen.
 11. De terugverdientijd voor een zonneboiler is veel te lang, is iets van 20+ jaar. Moet je voor zo'n houtkachel met cv aansluiting een speciale HR ketel hebben? (kan ik niet op die site vinden) Onze HR+ ketel is nog geen twee jaar oud, dus dat zo niet uit kunnen. Isoleren hebben wij al maximaal gedaan.
 12. Ik noteer de meterstanden elke Zaterdag, en die zet ik dan in Excel zodat ik een goed overzicht heb (en grafieken enz.) Water is in Nederland niet duur, dus een aparte leiding voor regenwater aanleggen kan financieel niet uit. Ik probeer de rest van het gezin zover te krijgen dat ze koude douches gaan nemen, maar helaas ze zijn nog niet zover Ieder jaar stappen wij over van leverancier, dit jaar kregen we een korting van €180, vorig jaar kregen we iets meer korting. Het word op een gegeven moment ook een beetje een sport, om zo weinig mogelijk te verbruiken.
 13. Zijn er hier ook mensen die actief bezig zijn met hun verbruik van gas, water en elektra te minimaliseren? Wij zijn er nu al een tijd mee bezig (ongeveer 2 jaar nu) en ons elektra verbruik dit jaar is gedaald met 35.4% in vergelijking met vorig jaar, gas is 26.1% gedaald en water 14.7% gedaald. We verbruiken nu per jaar: 2164 KwH elektra 147 kuub water 627 kuub gas Wij wonen met 3 personen in een vrijstaand huis (allemaal weiland om ons huis, dus veel wind, huis is jaren '50) Wij hebben een houtkachel, en die verbruikt ongeveer 11 kuub hout per jaar. Onze zonnepanelen leveren gemiddeld ongeveer 1900 KwH per jaar op. We denken erover om nog één paneel te kopen, zodat we evenveel produceren als verbruiken. Wij hebben ook een puntstuk in de tuin, maar daar zit ijzerdeeltjes in, we zijn nog aan het zoeken voor een goede manier om het schoon te krijgen. Indien het systeem instort is het makkelijker aanpassen als je al minimaal verbruikt. En het scheelt natuurlijk geld
 14. Zoals ik al zei krijgen bepaalde mensen voorrang. En ook al ben je dakloos, je kan je nog wel inschrijven bij een woningvereniging. http://daklozenuitkering.linktrailer.nl/column-geef-ze-een-dak-geen-geld-voor-een-dak/
 15. Ik heb begrepen dat het vaak mensen met psychische problemen en/of verslavingsproblemen zijn. Het is zeer klote om op straat te leven, maar je hebt echter wel een dakloze uitkering van €600 per maand. Ik bedoel iedere Nederlandse staatsburger heeft recht op een bijstand (als je je aan de voorwaarden en plichten houdt) en daarvan kan je dan een goedkoop huurhuis huren. Natuurlijk krijg je die bijstand alleen als je een vast woonadres hebt, en de wachttijden voor een huurhuis zijn ook niet normaal meer. Vroeger was het zo dat bepaalde mensen voorrang konden krijgen op die wachtlijst, bijvoorbeeld een moeder met jonge kinderen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...