Ga naar inhoud

Wish

Lid
 • Aantal items

  559
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Wish

 1. Als je shanghai index vergelijkt met een jaar geleden is er nog steeds een plus van ruim 40%. Ik heb helaas geen glazen bol, maar ik denk dat de beurzen eerder zullen dalen dan stijgen de komende maand(en) Op de lange termijn zullen ze echter wel stijgen, dat heb je na elke beurs crash gezien, (1929, 1987 en 2008). Het kapitalistische systeem zal niet wezenlijk veranderen, want welk alternatief is er?? Socialisme zoals je in China en de USSR heb gezien? hoeveel miljoenen doden heeft dat opgeleverd? Venezuela probeert het nu, en er is een tekort aan werkelijk alles.
 2. Zoals al eerder door andere gezegd, hangt het allemaal van de prijs af. Indien het een aantrekkelijke prijs is heb ik ook wel interesse.
 3. Een groot gedeelte van de problemen komt doordat de samenleving verandert. Er is steeds minder vraag naar laaggeschoold werk. Een simpel voorbeeld; als je tegenwoordig niet met een computer kan omgaan, kan je eigenlijk het merendeel van het werk niet meer doen. Vroeger kon je eigenlijk altijd wel in de fabriek terecht (productiewerk), maar nu moet je als operator een administratie in een ERP systeem ( SAP enz) bijhouden. Wat moet/kan de samenleving met mensen die niet het gewenste niveau hebben voor de moderne samenleving? Ja je zou een soort "melkert" banen kunnen creëren, maar ik denk dat het goedkoper is om die mensen in de bijstand te houden. Je zou de bijstand regels kunnen versoepelen voor die mensen, dat ze vrijwilligerswerk mogen doen. (geen betaald werk!) Moet je ook uitkijken dat ze geen betaalde banen van de arbeidsmarkt verdringen. Dan zit je echter weer met het probleem dat je iedereen in de bijstand op IQ moet testen. (mag denk ik niet van de privacy wet) Het sociale vangnet staat al op instorten, dus we hebben eigenlijk ook geen geld om extra uit te geven.
 4. Dat is precies de reden dat ik al een tijdje aan het kijken ben voor een goede kluis. (of natuurlijk spullen kopen) Ik heb het altijd vreemd gevonden dat mensen die financieel verstandig zijn, en geld sparen, gestraft worden door de overheid. Mensen die hun geld altijd verbrast hebben, hoeven niets/minder te betalen aan de zorg en krijgen toeslagen.
 5. Ik vraag me serieus af of het enig verschil had gemaakt als men op andere politieke partijen had gestemd, gedurende die periode. Bijvoorbeeld een regering van SP, SGP en GroenLinks (ik noem maar gewoon een paar partijen, mag ook andere zijn) Alle partijen hebben mooie praatjes, maar zodra ze op het pluche zitten (in de regering) Zullen ze alles doen om daar te blijven, ongeacht hoe dat voor de burgers uitpakt. Uiteindelijk denken alle politici alleen maar aan zichzelf, wat hun politieke richting ook is. Misschien ben ik wel iets te negatief, maar ik geloof er niets van dat politici er voor ons zitten. Ze zullen best met goede bedoelingen in de politiek zijn gegaan, maar dat leren ze snel af.
 6. Voor een hele grote groep mensen geldt ook dat hun levensstandaard simpel te hoog was/is ten opzichte van wat ze zich kunnen veroorloven. Bijvoorbeeld 10+ jaar terug was het normaal om de overwaarde van je huis op te nemen, en dat geld te gebruiken om op vakantie te gaan of een auto te kopen. Of mensen die bij de wehkamp een tv op krediet kopen. Sparen voor magere tijden deed niemand, lijkt het wel. En nu het economisch slechter gaat, kom je dan in de problemen. En om dan te zeggen dat het helemaal niet hun eigen schuld is, vind ik te ver gaan. Ja banken/bedrijven hebben hadden misschien minder scheutig moeten zijn met geld lenen, maar de mensen waren er zelf bij en hebben hun handtekening gezet. En als ik om mij heen kijk lijkt het wel alsof nog steeds een boel mensen niet geleerd hebben om wat zuiniger te zijn. €50+ voor mobiel abbo, €70+ voor Ziggo, €100+ per week uitgaan, vaak nieuwe kleding, vakantie, etc. etc Een budget hebben de meeste mensen niet. Nu zeg ik zeker niet dat het voor iedereen geldt.
 7. Wish

  Californië: 1 jaar water?

  Het probleem is ook waar die mensen wonen. Californië is een woestijn! De enigste reden dat het bewoonbaar is is omdat men gigantische hoeveelheden water van andere staten naar Californië sluist via pijpleidingen. En dan gaan ze daar ook nog grootschalige landbouw bedrijven. Ik las laatst dat ongeveer 80% van het drinkwater dat er verbruik word in Californië door de industrie wordt verbruik (landbouw) Landbouw in een woestijn, hoe verzin je het.
 8. De mensen die steeds het nieuwste en duurste willen (huis, auto etc. etc.) komen zichzelf vanzelf een keer tegen. Of ze verliezen hun baan of houden er geen rekening mee dat als ze met pensioen gaan minder inkomsten hebben (niet altijd maar dat kan, als je weinig pensioen opbouwt) Hoogmoed komt voor de val. Niet altijd maar wel vaak. Zie het ook bij mij in de buurt mensen hadden en tophypotheek, twee auto's (leningen) en paar keer per jaar op vakantie, het kon allemaal niet op. En doen verloor één van de twee zijn werk, en doen zaten ze. Ze konden die hypotheek niet betalen, laat staan de andere leningen. Uiteindelijk gedwongen verkoop van het huis. Het is nu 2015, banken crisis is begonnen in 2008. 7 jaar geleden! En nog steeds heb je mensen die zoals in mijn bovenstaande voorbeeld leven, dan denk ik, je vraagt er zelf om. En daarna gaan ze wel zeuren/klagen hoe zielig ze zijn, en dat het niet hun schuld is, daar erger ik me mateloos aan. Ik ben al jaren bezig met bezuinigen, hypotheek aflossen, zonnepanelen aangeschaft (die heb ik er over een paar jaar uit) abonnementen de duur uit. etc. etc. Er is zoveel dat men kan doen, dat relatief pijnloos is. [EDIT] Kijk / lees veel op onderstaande sites, zijn weliswaar veel op Amerika gericht, maar het idee van "minder uitgeven dan er binnenkomt" is overal toepasbaar. http://forum.mrmoneymustache.com/ http://www.early-retirement.org/ http://www.bogleheads.org/forum/index.php?sid=2cacf80c845f09d23a3cfb419318540f
 9. En aangezien er steeds minder mensen op vakantie kunnen (en al helemaal buiten de EU) is dat probleem ook zo opgelost (als je je baan houd valt het allemaal wel mee)
 10. Natuurlijk wij als burgers zullen de rekening betalen, verbeterende export is goed voor de bedrijven (en het rijk krijgt meer omzetbelasting) en de duurdere import (zoals olie) zal worden doorberekend aan de eindklanten (burgers) Maar is dat ooit anders geweest? Ik dacht meer van, meer export is hogere winst, dan zijn die bedrijven minder snel geneigd mensen te ontslaan. Dat zou wel positief zijn.
 11. Tenminste wel goed voor de export. [EDIT] voor de mensen die beleggen, beleggen jullie nu meer in bijvoorbeeld US $, nu de euro laag staat? Ik had al een paar ETF's die in $ genoteerd zijn, en denk eraan om die wat uit te breiden, i.p.v mijn € ETF's. Normaal ben ik er niet echt fan van, om een extra wisselkoers risico te lopen, maar is misschien nu geen gek idee.
 12. Het 1957, vanaf die tijd moest er ook pas premie betaald worden. Dus het zijn de 80+ van nu die er al van geprofiteerd hebben, dus niet overdrijven met je 118. In 1947 was het de noodwet, en die was voor drie jaar bedoeld, maar werd steeds verlengt. Het spreekt voor zich dat we die mensen nu niet meer kunnen korten. En het was enkel een voorbeeld, het gaat erom dat als je grote groepen mensen hebt die meer krijgen dan dat ze betalen, dat dan vroeger of later de verzorgingsstaat omvalt. Omdat dan simpelweg het geld op is of omdat de mensen die het geld moeten opbrengen niet langer bereid zijn dat te betalen. Een ander voorbeeld is het pensioen. Men ging massaal met de VUT, en had een eindloon regeling. Dit terwijl het allang bekent was dat er een grijze golf zat aan te komen, en er veel minder werkende zouden zijn op de premies te betalen. 30 jaar pensioenpremie betalen en dan 70% van laatst verdiende loon ontvangen, is belachelijk. Veel eerder had men de pensioen leeftijd en AOW leeftijd moeten verhogen en eindloon regeling afschaffen. We betalen steeds meer en krijgen steeds minder. We kunnen beter de hele verzorgingsstaat afschaffen, en iedereen minder belasting laten betalen. Dan zorgt iedereen maar voor zichzelf (zoals in Amerika).
 13. Inderdaad word je gestraft als je spaart, maar je kan er wel iets aan doen. Zo kan je bij een notaris laten vast leggen dat als je in een bejaarde huis terecht komt, je kinderen hun kindsdeel al krijgen op papier. Nu zullen die kinderen weliswaar vermogensrendement moeten betalen, als ze boven de grens komen, maar dat kan die ouder jaarlijks terug schenken. Is op deze manier nog steeds goedkoper dan de eigen bijdrage te moeten betalen voor bejaardenhuis. En je kan ook al eerder beginnen met belastingvrij schenken aan je kinderen. (schenker moet voor schenken op papier wel rente betalen, immers het geld/huis is dan niet meer van de schenker maar die maakt er nog wel gebruik van, dus daar moet een vergoeding tegenover staan) http://financieel.infonu.nl/geld/77197-schenken-op-papier-voordelen-en-nadelen.html De verzorgingsstaat zoals ie was is niet meer op te brengen, er zijn/komen veel te veel mensen aan die gebruik maken van die verzorgingsstaat en te weinig belasting betalers. Daar komt bij dat er groepen mensen zijn die gedurende hun leven minder premie/belastingen hebben betaald dan dat ze kosten, als dat relatief weinig mensen zijn is het op zich niet erg, dat kan dan opgevangen worden door de andere mensen die wel genoeg betalen, maar dat is helaas niet het geval, er zijn simpel weg te veel mensen die meer kosten dan ze hebben opgebracht. Denk dan bijvoorbeeld aan de mensen die 50+ waren doen AOW werd ingevoerd, die hebben maar een paar jaar AOW premie betaald, en daarna wel de rest van hun leven AOW gekregen. Dat ze die dus verminderen kan ik inkomen, echter moet daar dan wel tegenover staan dat de belastingen omlaag gaan, zodat men dat geld kan sparen om zelf de noodzakelijke zorg etc te kunnen kopen. Maar onze overheid kennende zal dat wel niet gebeuren, de burgers zullen wel minder krijgen en hetzelfde (of meer) moeten betalen. Vanuit sociaal oogpunt is het niet netjes om er op deze manier tegenaan te kijken, maar het geld is een keer op.
 14. Ik ga er vanuit dat er niet veel mensen zijn die hiermee akkoord gaan. En staat ook niet bij hoe ze het financieel willen regelen, krijgen die mensen dan een toeslag/uitkering voor die vluchteling voor kosten onderdak/ eten etc? Als die toeslag hoog genoeg is zijn er vast wel mensen die dit willen, al is het maar om er misbruik van te maken.
 15. De media heeft er een handje van om de waarheid te verdraaien/te liegen. Zolang er geen onafhankelijk onderzoek is geweest, kan je er weinig van zeggen. Wat er gebeurd voordat de politie hem neerschoot? Waarom vluchtte hij? had hij een wapen? Dit soort vragen spelen allemaal mee in de beslissing om een persoon neer te schieten. Hij had dan misschien wel zijn handen omhoog, maar hij probeerde schijnbaar nog steeds te vluchtten. En er staat dat de agenten 13 keer geschoten geschoten hebben, niet dat die man 13 keer geraakt is. Als die agenten daar even goed kunnen schieten als hier dan is hij misschien 5 of 6 keer geraakt. Het is natuurlijk overdreven om op iemand te schieten als hij zijn handen omhoog heeft (en het is duidelijk dat hij geen wapen in zijn handen heeft) Stuur dan een hond op hem af of taser hem.
 16. Betwijfel het, de overleden koning was vrij sterk op het westen gericht. http://www.zerohedge.com/news/2015-01-22/saudi-succesion-its-impact-oil-markets-and-politics "Salman is commonly known for his charitable giving and conservative nature" Misschien ligt het aan maar conservative klinkt niet goed, hij zal eerder de Sharia invoeren dan meer rechten voor de burgers. Ook vanwege de dreiging van IS, door Sharia wetgeving in te voeren kan hij ze paaien.
 17. Wij hebben betonstaalmatten gebruikt, die zijn 6m bij 3m. Die buigen wij dan in cilinder vorm, en zetten die omhoog, en doen er aan de bovenkant een zeil overheen. Het hout droogt dan goed, lucht kan er nog doorheen. En je bent veel sneller klaar, je gooit het hout er gewoon in, niets stapelen. En je slijpt een stuk uit die mat zodat je het hout er onder weer uit kan halen.
 18. Het is wel zo dat de meeste mensen niet zelf voor hun pensioen zullen gaan sparen, de pensioenpremie zal iedere maand uitgegeven worden. Maar dat is dan een keuze van de mensen zelf! En dan moet je het later maar zien te redden met alleen AOW (als dat er dan nog is) Nu betaal je echter voor een pensioen die je waarschijnlijk nooit gaat krijgen, en waar een heleboel mensen wel op rekenen. Ik ben niet tegen een verplicht pensioen, maar wel tegen de huidige manier, één grootte pot. Stort die pensioenpremie op een pensioenspaarrekening, waar alleen die persoon zelf bij kan. (of bij overlijden, zijn/haar nabestaanden) En dat je met dat bedrag kan gaan beleggen, als je dat wilt, anders een spaarrekening. (zoiets hebben ze in Amerika, een 401k)
 19. Ik doe voornamelijk in index beleggen. Sinds afgelopen vrijdag zit ik ook in olie, echter heb ik een tracker gekocht, die verschillende oliebedrijven volgt, 10 bedrijven in totaal. (waaronder shell exxon mobil en bp) Nadeel is wel dat deze tracker genoteerd staat op de Amerikaanse beurs, dus in $, valutarisico.
 20. Dat mensen moeten worden gemotiveerd (lees gepushed) om elk mogelijk werk aan te pakken om maar uit de bijstand te komen, lijkt me logisch. Ja, dan ga je maar ongeschoold werk doen terwijl je universitair geschoold bent, dat is beter dan om kosten van de belastingbetaler leven. Echter je kan te ver doorslaan. Mensen dwingen om te verhuizen naar de andere kant van het land voor een onzeker toekomst, is niet echt sociaal. Dat je je familie en sociale contacten moet achterlaten is jammer dan, ik ben niet bereid om iemand een uitkering te betalen enkel omdat die persoon zijn familie/vrienden niet wil verlaten. Nederland is niet groot, dus je kan altijd op bezoek. Echter krijgen mensen tegenwoordig niet meer een vast contract, is allemaal tijdelijk (vaak via uitzendbureau). Dus je moet duizenden euro's uitgeven om te verhuizen, en krijgt dan een halfjaar contract. En wat als dat daarna niet verlengt word? Moet je dan maar weer verhuizen? Dat men je kan dwingen om voor een vast contract te verhuizen, vind ik op zich logisch.
 21. http://www.zerohedge.com/news/2014-02-03/california-and-after-drought-and-why-its-only-going-get-worse Het is daar op het moment niet zo goed wonen, i.v.m. droogte.
 22. Je went inderdaad goed aan de kou. Wij hebben een houtkachel beneden, en die warme lucht word ook naar boven geblazen met een ventilator. Die houtkachel is eigenlijk te klein om het hele huis te verwarmen, en dus is het nu 19 graden beneden en 15 graden boven. (Wij hebben een oud vrijstaand huis in de weilanden) De cv zetten wij er echter niet bij aan, vinden we niet nodig. Ik kan ook rustig de hele dag boven zitten, waar het15 graden is, en dan heb ik het niet koud. De rest van het gezin verklaard mij weleens voor gek dat ik de cv dan niet aanzet, maar ach ik heb er geen last van.
 23. In Australië gaat het het nog steeds beter dan in de rest van de westerse wereld, en dan komt voornamelijk door de grootte grondstoffen sector (ijzererts, kolen etc.) die ze naar voornamelijk China exporteren. In China vallen de groeicijfers echter ook tegen, de officiële groei is iets van 7.5% en dat is niet genoeg om de stijgende bevolking aan het werkt te houden. En dan zijn er nog bedenkingen of die officiële cijfers wel kloppen.
 24. Wij geen ongeveer eens per maand naar Duitsland, naar de aldi. Een fles wijn is daar één euro per fles goedkoper (precies dezelfde wijn), fles Coca Cola is daar 52 cent per liter, in Nederland is dat 112 cent per liter, drogisterij artikelen zijn daar ook aanzienlijk goedkoper. Wij slaan dan gelijk voor één maand in, en gaan even tanken (plus een paar extra jerrycans). Voor ons kan het wel uit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...