Ga naar inhoud

Jan c

Lid niveau 2
 • Items

  231
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  West - Vlaanderen

Recente bezoekers van dit profiel

709 profielweergaven

Jan c's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

138

Reputatie

 1. Komt goed uit , vandaag m'n opslagplaats voor m'n brandhout ( +/- 25 kuub kastanje , wilg , beuk , eik , ) afgewerkt .Laat 't maar vriezen en sneeuwen ,
 2. Ook hier hebben we een regenwaterput van 20 000 liter .Hebben eigenlijk nog nooit zonder regenwater gezeten en moest dat gebeuren hebben we nog een steenput van 6 meter diep ( gevonden tijdens graafwerken tijdens verbouwingen , toen zuiver laten maken en nieuwe aanzuigleiding voorzien ).
 3. Deze laat ik aan me passeren , heb al een dergelijk toestel en jawel die panasonic zijn echt wel uitstekende toestellen . Wens de winnaar er veel plezier mee . Topkarma @tom666
 4. Varken , koe , eekhoorntje of een lief klein katje mogen wel , maar geen honden @lewieke
 5. Goed idee om ze 2 snoepjes te beloven als ze het komen vertellen , probeer ik ze morgen uit te leggen !
 6. Heb zelf ook 2 kleine koters (5 en 7 jaar ) , ook hier hebben we al 1000 x uit de doeken gedaan dat ze niet met wildvreemden mogen spreken en al zeker niet zomaar met iemand mogen meegaan voor een snoepje / ijsje of een leuk hondje even verderop in de wagen ... En hoe goed je als ouder je best ook doet er komt wel eens een moment dat je je kind(eren) niet goed zien én dat er iets dergelijks kan gebeuren : Kwam dit "sociaal experiment " op het net tegen en was geschokt hoe snel kinderen met wildvreemden mee gaan .Morgen het "lesje over stoute mensen " nog maar eens herhalen .
 7. @tom666 ,Maar het verhaal dat je in Belgistan gasleidingen zomaar kan aanpassen klopt niet . Alle aanpassingen moeten door een erkend keuringsorganisme (bijvoorbeeld Vincotte) of door een erkende installateur nagekeken worden (niet elke zelfstandige installateur heeft deze licentie), er moet eveneens een isometrisch schema opgemaakt worden met de plaats en diameter van de gasleidingen . Stel dat er ooit iets gebeurt met de gasleidingen zal je verzekeringsagent mogelijks zijn handen van het dossier afhouden . Een keuring kost iets van een 120 a 150 € per huishoudelijke installatie. Succes met de werken !
 8. Jan c

  Konijnen leed

  Lovenswaardig maar :noem me een dierenbeul , zelf zie ik me als realist , had het beestje ook verlost met een klap van mijn hand tegen zijn nek .Zo heb ik onlangs ook een aangereden kat uit zijn lijden verlost .
 9. @lewieke : mooie installatie ! Nieuw of 2de hands op de kop kunnen tikken ?
 10. Al eens gedacht aan scouting of een andere jeugdbeweging? Leer je niet enkel tenten zetten , kampvuur maken , knopen leggen , hout sjorren ,... ik heb er jaren geleden vrienden voor het leven gemaakt en mijn vrouw ontmoet :-) Heb je daarna nog tijd genoeg voor die extremesurvival
 11. Top machine waar je jarenlang plezier aan zal beleven op voorwaarde dat je op tijd en stond (jaarlijks of iedere 300 draaiuren )olie en filters vervangt .
 12. @lewieke : ook hier staat de vaatwas op de zonneboiler .Wel vooraf nakijken of de toestellen hiervoor geschikt zijn , sommige (oudere) vaatwassen en wasmachines kun je enkel op koud water ( minder dan 40 graden) aansluiten.
 13. Jan c

  m2 tuin

  Zo , onze 7 bakken staan klaar (goed voor zo'n 20 m2 ) .De compost en de paardenmest die ik er sinds eind vorig jaar heb laten rusten vandaag ook ingewerkt met een woelvork .Bij de tuinhandel om de hoek gehoord dat ik er voor een prikje een grond staal kan achterlaten om te laten analyseren .Op basis daarvan geven ze dan vrijblijvend advies voor eventuele extra bemesting . Waarschijnlijk begin ik volgend weekend met wat voorzaaien achter glas .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...