Ga naar inhoud

Jan c

Lid
 • Aantal items

  231
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jan c

 1. @Lekker :Gewoon even luidop aan het denken : moesten we nu eens onze eigen werklozen te werk stellen ipv vluchtelingen (die al te kampen hebben met een taalbarriére ) ? Lijkt je dat geen strak plan ?
 2. Komt goed uit , vandaag m'n opslagplaats voor m'n brandhout ( +/- 25 kuub kastanje , wilg , beuk , eik , ) afgewerkt .Laat 't maar vriezen en sneeuwen ,
 3. Jan c

  kluis

  Er al eens aan gedacht dat een inbreker het al niet zo nauw neemt met de wet en het hem waarschijnlijk niet veel kan schelen of dat wapen al dan niet ingeschreven staat ?
 4. Mensen beginnen massaal voorraad in te slaan , iemand nog een reden nodig om te preppen : http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2385915/2015/07/05/Lege-schappen-in-Griekse-supermarkten.dhtml
 5. Ook hier hebben we een regenwaterput van 20 000 liter .Hebben eigenlijk nog nooit zonder regenwater gezeten en moest dat gebeuren hebben we nog een steenput van 6 meter diep ( gevonden tijdens graafwerken tijdens verbouwingen , toen zuiver laten maken en nieuwe aanzuigleiding voorzien ).
 6. Deze laat ik aan me passeren , heb al een dergelijk toestel en jawel die panasonic zijn echt wel uitstekende toestellen . Wens de winnaar er veel plezier mee . Topkarma @tom666
 7. Varken , koe , eekhoorntje of een lief klein katje mogen wel , maar geen honden @lewieke
 8. Goed idee om ze 2 snoepjes te beloven als ze het komen vertellen , probeer ik ze morgen uit te leggen !
 9. Heb zelf ook 2 kleine koters (5 en 7 jaar ) , ook hier hebben we al 1000 x uit de doeken gedaan dat ze niet met wildvreemden mogen spreken en al zeker niet zomaar met iemand mogen meegaan voor een snoepje / ijsje of een leuk hondje even verderop in de wagen ... En hoe goed je als ouder je best ook doet er komt wel eens een moment dat je je kind(eren) niet goed zien én dat er iets dergelijks kan gebeuren : Kwam dit "sociaal experiment " op het net tegen en was geschokt hoe snel kinderen met wildvreemden mee gaan .Morgen het "lesje over stoute mensen " nog maar eens herhalen .
 10. @tom666 ,Maar het verhaal dat je in Belgistan gasleidingen zomaar kan aanpassen klopt niet . Alle aanpassingen moeten door een erkend keuringsorganisme (bijvoorbeeld Vincotte) of door een erkende installateur nagekeken worden (niet elke zelfstandige installateur heeft deze licentie), er moet eveneens een isometrisch schema opgemaakt worden met de plaats en diameter van de gasleidingen . Stel dat er ooit iets gebeurt met de gasleidingen zal je verzekeringsagent mogelijks zijn handen van het dossier afhouden . Een keuring kost iets van een 120 a 150 € per huishoudelijke installatie. Succes met de werken !
 11. Jan c

  Konijnen leed

  Lovenswaardig maar :noem me een dierenbeul , zelf zie ik me als realist , had het beestje ook verlost met een klap van mijn hand tegen zijn nek .Zo heb ik onlangs ook een aangereden kat uit zijn lijden verlost .
 12. Zal mensen die er vanuit gaan dat er nooit iets kan mislopen met onze welvaart staat misschien eens wakker schudden , eigenlijk geen slechte zaak .(zolang er geen slachtoffers vallen door stroomuitval uiteraard )
 13. @lewieke : mooie installatie ! Nieuw of 2de hands op de kop kunnen tikken ?
 14. Al eens gedacht aan scouting of een andere jeugdbeweging? Leer je niet enkel tenten zetten , kampvuur maken , knopen leggen , hout sjorren ,... ik heb er jaren geleden vrienden voor het leven gemaakt en mijn vrouw ontmoet :-) Heb je daarna nog tijd genoeg voor die extremesurvival
 15. Top machine waar je jarenlang plezier aan zal beleven op voorwaarde dat je op tijd en stond (jaarlijks of iedere 300 draaiuren )olie en filters vervangt .
 16. @lewieke : ook hier staat de vaatwas op de zonneboiler .Wel vooraf nakijken of de toestellen hiervoor geschikt zijn , sommige (oudere) vaatwassen en wasmachines kun je enkel op koud water ( minder dan 40 graden) aansluiten.
 17. Jan c

  m2 tuin

  Zo , onze 7 bakken staan klaar (goed voor zo'n 20 m2 ) .De compost en de paardenmest die ik er sinds eind vorig jaar heb laten rusten vandaag ook ingewerkt met een woelvork .Bij de tuinhandel om de hoek gehoord dat ik er voor een prikje een grond staal kan achterlaten om te laten analyseren .Op basis daarvan geven ze dan vrijblijvend advies voor eventuele extra bemesting . Waarschijnlijk begin ik volgend weekend met wat voorzaaien achter glas .
 18. Met de huidige regels en wetten heb ik nog 23 jaren dienst voor de boeg , zal dan 60 zijn en 42 jaren dienst achter de boeg . Lijkt me ruimschoots voldoende om dan te "mogen " genieten van mijn oude dag .De laatste jaren nog wat part time werken en het wat rustiger aan doen lijkt me ook wel wat ...Maar denk wel dat ze tegen het jaar 2038 de regeltjes al lang zullen hebben aangepast , mschn ga ik tegen die tijd wel machines gaan herstellen met een rollator :-)
 19. Jan c

  m2 tuin

  Voetballende kinderen tussen de radijzen en sla is geen zo'n strak plan , maar moet toegeven dat het deels door een gebrek aan tijd was
 20. Jan c

  m2 tuin

  Vorig weekend gestart met het in elkaar flanzen van enkele verhoogde bedden .Het worden er 7 van elk 4 1/2 meter .Na enkele mislukte oogsten proberen we het eens op deze manier .
 21. Onze volgende wagen - huidige is een zuinig 15jaar oud golfje - zal waarschijnlijk geen diesel meer worden. Daarvoor doen we echt te weinig kilometers (+/- 15000 km/ jaar) . Kijken uit naar een zuinige benzine , iets in de aard van een caddy life , berlingo ... Ook ik heb mijn fiets terug van onder het stof gehaald (ondanks het feit dat ik een bedrijfswagen heb en brandstof niet zelf moet betalen ) ,betrapte me er meer en meer op dat ik voor belachelijk korte afstanden de bestelwagen nam . Zal mijn conditie ook goed doen .
 22. Bij deze : indien je eens een lift nodig hebt naar de club (kost je slechts een pint ;-) )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...