Ga naar inhoud

Jan c

Lid niveau 2
 • Aantal items

  231
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Jan c

 1. Komt goed uit , vandaag m'n opslagplaats voor m'n brandhout ( +/- 25 kuub kastanje , wilg , beuk , eik , ) afgewerkt .Laat 't maar vriezen en sneeuwen ,
 2. Ook hier hebben we een regenwaterput van 20 000 liter .Hebben eigenlijk nog nooit zonder regenwater gezeten en moest dat gebeuren hebben we nog een steenput van 6 meter diep ( gevonden tijdens graafwerken tijdens verbouwingen , toen zuiver laten maken en nieuwe aanzuigleiding voorzien ).
 3. Deze laat ik aan me passeren , heb al een dergelijk toestel en jawel die panasonic zijn echt wel uitstekende toestellen . Wens de winnaar er veel plezier mee . Topkarma @tom666
 4. Varken , koe , eekhoorntje of een lief klein katje mogen wel , maar geen honden @lewieke
 5. Goed idee om ze 2 snoepjes te beloven als ze het komen vertellen , probeer ik ze morgen uit te leggen !
 6. Heb zelf ook 2 kleine koters (5 en 7 jaar ) , ook hier hebben we al 1000 x uit de doeken gedaan dat ze niet met wildvreemden mogen spreken en al zeker niet zomaar met iemand mogen meegaan voor een snoepje / ijsje of een leuk hondje even verderop in de wagen ... En hoe goed je als ouder je best ook doet er komt wel eens een moment dat je je kind(eren) niet goed zien én dat er iets dergelijks kan gebeuren : Kwam dit "sociaal experiment " op het net tegen en was geschokt hoe snel kinderen met wildvreemden mee gaan .Morgen het "lesje over stoute mensen " nog maar eens herhalen .
 7. @tom666 ,Maar het verhaal dat je in Belgistan gasleidingen zomaar kan aanpassen klopt niet . Alle aanpassingen moeten door een erkend keuringsorganisme (bijvoorbeeld Vincotte) of door een erkende installateur nagekeken worden (niet elke zelfstandige installateur heeft deze licentie), er moet eveneens een isometrisch schema opgemaakt worden met de plaats en diameter van de gasleidingen . Stel dat er ooit iets gebeurt met de gasleidingen zal je verzekeringsagent mogelijks zijn handen van het dossier afhouden . Een keuring kost iets van een 120 a 150 € per huishoudelijke installatie. Succes met de werken !
 8. Jan c

  Konijnen leed

  Lovenswaardig maar :noem me een dierenbeul , zelf zie ik me als realist , had het beestje ook verlost met een klap van mijn hand tegen zijn nek .Zo heb ik onlangs ook een aangereden kat uit zijn lijden verlost .
 9. @lewieke : mooie installatie ! Nieuw of 2de hands op de kop kunnen tikken ?
 10. Al eens gedacht aan scouting of een andere jeugdbeweging? Leer je niet enkel tenten zetten , kampvuur maken , knopen leggen , hout sjorren ,... ik heb er jaren geleden vrienden voor het leven gemaakt en mijn vrouw ontmoet :-) Heb je daarna nog tijd genoeg voor die extremesurvival
 11. Top machine waar je jarenlang plezier aan zal beleven op voorwaarde dat je op tijd en stond (jaarlijks of iedere 300 draaiuren )olie en filters vervangt .
 12. @lewieke : ook hier staat de vaatwas op de zonneboiler .Wel vooraf nakijken of de toestellen hiervoor geschikt zijn , sommige (oudere) vaatwassen en wasmachines kun je enkel op koud water ( minder dan 40 graden) aansluiten.
 13. Jan c

  m2 tuin

  Zo , onze 7 bakken staan klaar (goed voor zo'n 20 m2 ) .De compost en de paardenmest die ik er sinds eind vorig jaar heb laten rusten vandaag ook ingewerkt met een woelvork .Bij de tuinhandel om de hoek gehoord dat ik er voor een prikje een grond staal kan achterlaten om te laten analyseren .Op basis daarvan geven ze dan vrijblijvend advies voor eventuele extra bemesting . Waarschijnlijk begin ik volgend weekend met wat voorzaaien achter glas .
 14. Jan c

  m2 tuin

  Voetballende kinderen tussen de radijzen en sla is geen zo'n strak plan , maar moet toegeven dat het deels door een gebrek aan tijd was
 15. Jan c

  m2 tuin

  Vorig weekend gestart met het in elkaar flanzen van enkele verhoogde bedden .Het worden er 7 van elk 4 1/2 meter .Na enkele mislukte oogsten proberen we het eens op deze manier .
 16. Onze volgende wagen - huidige is een zuinig 15jaar oud golfje - zal waarschijnlijk geen diesel meer worden. Daarvoor doen we echt te weinig kilometers (+/- 15000 km/ jaar) . Kijken uit naar een zuinige benzine , iets in de aard van een caddy life , berlingo ... Ook ik heb mijn fiets terug van onder het stof gehaald (ondanks het feit dat ik een bedrijfswagen heb en brandstof niet zelf moet betalen ) ,betrapte me er meer en meer op dat ik voor belachelijk korte afstanden de bestelwagen nam . Zal mijn conditie ook goed doen .
 17. Bij deze : indien je eens een lift nodig hebt naar de club (kost je slechts een pint ;-) )
 18. Inderdaad jammer dat er thuis niet meer geslacht mag worden . Herinner me als kind dat mijn ouders af en toe en varken kochten en het door een bevriende slager lieten uitbenen en verwerken .Geen opgefokte lap zoals je ze al eens voorverpakt in de supermarkt ziet liggen ,maar lekker en eerlijk vlees ...Dieren hebben veel minder stress gehad : geen urenlange transport in de vrachtwagen voor ze gedropt worden bij de slachterij waar ze soms nog eens een hele poos kunnen wachten op de "verlossende " man met de hamer . En neen , ik ben geen vegetarier en kan oprecht genieten van een lekker stuk vlees maar als ik de keuze kon maken paste ik voor deze evolutie van de industrie .
 19. Sinds gisteren zitten de 16 balken die het dak en de muren recht moeten houden in het beton . Heb de plannen ietwat aangepast :het zijn uiteindelijk 7 compartimenten geworden met een totale opslagplaats van 25 kuub hout.Als ik zaterdag nog een dag verder kan bouwen is het af en kunnen we starten met het vullen met brandhout.
 20. @ lewieke : Graag geweten hoe je het hebt klaargemaakt en heb je wat culinaire punten gescoord bij de strenge maar rechtvaardige jury ?
 21. Bedankt voor de tips allemaal ,het houthok zal er als volgt uitzien : lengte 8 meter breedte 1.5 m hoogte 2.5 /2 meter (hellend dak) De kepers om het geheel te stutten zijn Canadese oregon , op het dak komen er eternit golfplaten , de zij- en achtermuur worden grof gezaagde lariks planken (planken zullen telkens een speling van enkele cm's hebben ). Ondergrond worden euro paletten (kosten me niets en als ze rot zijn leg ik gewoon een ander ) Denk er volgende week aan te starten (als het weer wat meezit) , foto's volgen .
 22. Hebben hier ook op de gelijkvloers vloerverwarming , de temperatuur in de vertrekleiding hiervan bedraagt 40 graden .Boven werken we met radiatoren , hiervan moet de temperatuur minstens 60 graden zijn of onze badkamer krijgen we niet aangenaam warm . Om dit te verwezenlijken hebben we na onze ketel een collector met 3 circulatiepompen en de nodige sturing (wat de prijs alweer opdrijft en meer onderhoud en meer kans op defecten ) ,hadden we 5 jaar geleden het budget hadden we zeker ook boven vloerverwarming voorzien ... Lagere stook temperatuur (delta T ligt zeker 20 graden lager )
×
×
 • Nieuwe aanmaken...