Ga naar inhoud

Icewind

Lid
 • Items

  138
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Icewind won de laatste dag op 14 februari 2015

Icewind had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Tilburg
 • Interesses
  fotografie, Knifes, leathercraft
 • Nieuwsbrief
  Ja
 • Homepage
  http://www.dgleather.nl

Icewind's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

516

Reputatie

 1. Ik denk daar heel anders over Tom. Ik ben ook begonnen van scratch maar door veel te kijken hoe iets gemaakt is en veel doen leer je ontzettend veel bij. Over een jaar moet je jezelf eens herhalen en je zult lachen omdat je het verschil ziet. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit een mes gemaakt en zal dat misschien ook nooit doen. Jij bent daar goed in dus kijk ik op dezelfde manier naar jou. Maar het zou zomaar kunnen dat wanneer ik er aan zou beginnen en ik werkelijk de smaak te pakken krijg, ik de skill's snel zal verbeteren. Ik wed dat je als je gaat voor hoge kwaliteit je steeds probeert jezelf te verbeteren.Ik denk dat jij een vakman bent die het leerwerk, als de ambities daar zijn, zomaar in z'n vingers heeft. Oefening baart kunst.
 2. @MyronPrps en @fragalot sheaths voor bijlen kan ook. Dat zijn meer kappen met retention en mogelijk ook met steel bescherming. Sorry maar ik moet hier even m'n weg vinden. Ik ben gepromoveerd tot een mega topic geloof ik.
 3. Je bedoelt de naaipriem? Op de foto´s staan ze met twee en een enkele tand, ik heb ook met vier en zes. Die koop je ofwel bij Boomsma, Berten in België waar ik persoonlijk het meeste koopr of Das Lederhaus in Duitsland om er een paar te noemen.
 4. In de buik van de sheath vocht behandeling Het geheel krijgt een behandeling met een leder conditioner wordt opgeboend en dan volgt de randafwerking. Riemekes en retentionstrap maken en drukkers ed. monteren Ondertussen de welt die verhindert dat het mes door het stiksel gaat snijden gemaakt maar pic. vergeten te maken, oeps:cool: Welt ingelijmd tesamen met de beltloop. Klem erop en laten drogen. Na een uurtje kan het stikken beginnen. Lange draad en 2 zadelnaalden Randen burnishen, demontabele riemlus aan het harnas bevestigen en alles lekker invetten opboenen en opblinken. Troep opruimen en voor de kijkers thuis ongeveer uitstallen wat je zoal nodig hebt voor een project als dit. En na zo´n acht tot tien uur van noeste arbeid weet je alweer niet wat je nu weer zal gaan maken.
 5. Hoe ik het doe bedoel ik dus leathercraft mee! Ik laat hier aan de hand van een aantal foto´s zien hoe bijvoorbeeld de zwarte F1 tot stand kwam. Allereerst? Leer, plantaardig gelooid tuigleer van minimaal 3,5 millimeter dik. Dat plonsen we het water in tot de lucht er uit is. Je neemt je leer redelijk ruim, beter bijsnijden dan te kort komen. Het leer wordt om het voorwerp, in dit geval een Fällkniven F1 gewrapt in folie tegen het vocht, gevouwen en aan beide kanten in model gedrukt. Door herhaaldelijk de contouren van het object op te zoeken het leer er steeds verder in persen met speciale tools. Wachten, het leer gaat voor een half uur de oven in op 50°C. Wanneer eruit, opnieuw vormen en persen, weer de oven in voor 30 min en dit herhaalt zich tot het leer zijn eigen kleur terug begint te krijgen en begint te drogen. Nog steeds vochtig maar hard. Dan logo erop en in de tang voor een uur. Dan de hele zaak in model snijden, groeven trekken Wat je van je moeder nooit mocht, lekker zwart maken Begin de stikgaten te steken, dit is zeer secuur werk, Je verknalt het per slot van rekening in de eerste keer met wat pech. Straps maken en dyen
 6. Zelf woon ik in Tilburg Noord. De goede kant er van laten we maar zeggen. Ik moest laatst geld afhalen en denk ik ga even naar het winkelcentrum. Geldautomaat pleite! Wel verd#@&è#me! Ok, de inpandige Jumbo blijkt dan zo´n mobiele knakenkast te hebben. De pas erin, noppes, nada, zilch, sheisse! Andere pas, zelfde verhaal. Ik pak m´n biezen en ga naar de voor ons verkeerde kant van Tilburg Noord, mooi weer wie doet je wat. Zou je denken, toch? Ik kom bij het Tilburgse Verdiplein uit en het was een eeuw geleden dat ik daar ooit was. En inderdaad, mooi weer, het zag er zwart van de mensen. Letterlijk! Er stonden aan alle kanten groepjes van een stuk of vijf allochtonen van alle categorieën, je durft gewoon je auto niet meer uit. Die hadden werkelijk het complete plein ingepalmd. Nu ben ik niet echt bang uitgevallen en een vervelende Marokkaan meer of minder maakt me niet zoveel maar als er nogal wat van die groepen rond een flappentap circuleren krijg ik daar toch griezelige gevoelens bij. Toch maar doorgereden en volgende keer wanneer nodig zware regen afwachten,hahaha.
 7. Deze bushcraft sheath voor een Fällkniven F1 is gemaakt uit 3,5 mil plantaardig gelooid tuigleer gekleurd in zwart. Hij heeft een firesteel loop en zowel het harnas als alleen de riemlus zijn afneembaar. Deze sheath kan horizontaal en verticaal bevestigd worden.Ik zal eerdaags een kleine tutorial plaatsen over hoe ik eea. doe.
 8. Een buscraft style sheath voor de Fällkniven F1. Gemaakt van 3,5 mil. plantaardig gelooid tuigleer. Gekleurd in Spanish brown. Deze sheath kan zowel horizontaal als verticaal gedragen worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...