Ga naar inhoud

anonimoes

Lid
 • Items

  150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

anonimoes's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

92

Reputatie

 1. Lol, gelukkig zit daar een zogeheten kooi van faraday omheen. Als je het deurtje zou slopen en het ijzer eruit zou slijpen krijg je een behoorlijk gevaarlijk apparaat
 2. Ik heb een Sony Z3C, woon in de hoofdstad maar ik krijg niets binnen . ze geven aan dat deze automatisch geschikt zou moeten zijn....
 3. Vergis je niet in woekerende planten! Ik had ooit een mooie houten kist met een laag vijverplastic, worteldoek en nog een laag vijverplastic. Hierin stond een woekerende bamboe die geschikt was voor in/bij het water. Hij is dus nooit verzopen. Toen ik m na 3 jaar van zijn plek wilde halen waren de wortels op meerdere plekken door de bodem naar beneden gestoken en ze zaten onder de klinkers in de stoep voor de gevel. Leek in eerste instantie nog meer te vallen maar zodra ik de eerste scheuten zag opkomen wist ik dat ik snel moest zijn. Heb een strook van ~4 meter bij 0,5 meter klinkers verwijderd en langzaam de wortels helemaal uit gegraven. Deze bamboe woekerde wel maar niet uit een enkel klein haarworteltje (er moest tenminste 1 wortelknoop blijven zitten). Ik heb m wegekregen maar was een rotklus! Als dit spul nog harder gaat zou ik zeker oppassen.
 4. http://preppers.nl/forum/threads/14049-BOV-ford-transit-2-5di-grijs-kenteken-bestelbus-6-persoons-bj-2000-120-000km staat erop strax ff foto's maken
 5. ik bewaar ze allemaal, altijd handig als je een prijs wilt hebben. wat voor auto rijdt jij dat je ook gestalkt wordt?
 6. Juist maar voor ~2950 euro heb je dan wel een goed onderhouden ford transit + 5 extra wielen met acceptabele banden, niet super mooi maar alle beginnende roest meteen professioneel afgelast. APK tot eind augustus 2016. Ik koop waarschijnlijk morgen een hilux omdat ik vindt dat ik dat heb verdiend als dit niet doorgaat rijdt ik nog een jaar of wat door met de transit. Wat ik er zelf wel aan zou doen binnen 10.000 km's - distributieriem (400 euro als je het laat doen door ford, 80 euro matriaal en redelijk zelf te doen als je ruimte en tijd hebt), neem dan altijd spanrol en waterpomp mee. Deze zitten er nu 50.000 km op. bus heeft nog maar 120.000 gelopen en zal binnen 80.000 km ook nog wel een keer een andere koppeling willen, maar dit zijn allemaal relatief goedkope onderdelen. Het is wel wat werk maar er is goed aan te sleutelen. alle historie aanwezig (tot 48.000 service stickers van dealer) toen heb ik m gekocht, excel sheet me alle onderhoud (incl alle details over filter banden etc.). Haynes manual bijgevoegd, kleine aanpassing gemaakt in bedrading (3 way switch antidiefstal EN laten lopen zonder sleutel!!), deze duidelijk in schema's bijgetekend. Fors kingpin dakrek goed voor 150kg (bus max officieel 100 op dak hebben maar veel meer gaat ook). trekhaak aanwezig. 0 electrische opties. enkel diesel solemoid in brandstof pomp moet 12V hebben om te kunnen rijden (behoorlijk EMP proof ) manuele bosch pomp op zeer gewilde transit 2.5 di banana motor. 6 persoons, grijs kenteken. 12V permanent in dashbord, zelf bijgebouwd 12V en 2x USB + voltmeter die enkel aan staan als het contact aan staat (netjes gebouwd met een signal wire vanuit de fuse box (5a fused) naar een 40A relay (10A Fused) die een sterk contact punt geeft in dash en en achterin de laadruimte. De hele eigen bedrading is apart van de accu afgetapt (daar nog een keer 60A gezekerd.) Dit soort spul sloop ik eruit als ie naar de handel gaat, voor een mede preppert kan het blijven. Elke week een boel kaartjes van inkopers onder de ruit dus ik raak m zeker kwijt, zou leuk zijn als ie door een liefhebber in nederland gereden wordt ipv afgetrapt in t oostblok / afrika. Hij is het waard! nadelen: sloom 110 op gps max herrie bellen in de auto met klanten doe ik niet, naar huis bellen wel achterwiel aandrijving dus niet geschikt voor offroad stilstaan / wegrijden. Met een beetje tempo kom je wel heel ver overigens. Veel bodemvrijheid, komt zeker verder dan gewone personen auto. Als het zover komt komt er wel een advertentie in te koop deel.
 7. Er gebeurt zoveel dat hij inderdaad vrij warrig over kan komen. Nu is hij ook in real life niet de meest gestructureerde man.
 8. anonimoes

  Water protocol

  dat zal verschillen per gemeente en waar je in een gebied zit. ik heb me wat ingelezen in mijn regio. Amsterdam Daar wordt op een aantal gebieden water gewonnen en gezuiverd. Dit gaat naar opslag (in de nacht) waar het uit wordt geleverd aan de klant. 's nachts maakt men meer dan er wordt verbruik en overdag net andersom. Of het risico in die opslag ligt (dat is immers al schoon) en wat er daarna nog wordt getest / gefilterd is mij niet duidelijk. Ik sta ook open voor alle info.
 9. anonimoes

  Water protocol

  http://www.watershop.aquatechnic.nl/index.php?item=waterfilter-hele-woning&action=article&group_id=10000009&aid=87&lang=NL mooie systemen, maar 5 micron is niet heel fijn, ik kan alleen niet inschatten wat die 2x actieve koolstof nog doen.
 10. anonimoes

  Water protocol

  Dank ook voor deze nuttige post. Ik heb een Sawyer, alleen ik haal daar momenteel niet alle te gebruiken water doorheen. Is de algehele conclusie dat ik niet moet miepen en uit de kraan moet drinken en pas actie moet ondernemen als er iets mis is? Het nieuws zie ik altijd als eerste dus als me dat gaat helpen is dat verzorgd. Daarnaast drink ik en vrouw eerst lauw water, kids echter niet. die hangen soms al aan de kraan voor ik wakker ben. dus "mijn gezin er niet mee lastig vallen" lijkt me wat onzinnig. Dan ga ik zelf ook weer gewoon uit de kraan drinken. Kunnen we allemaal tegelijk de superebola krijgen.
 11. Sinds er een stukje van mijn tand is afgebroken omdat ik altijd kwijlend met een lampje tussen mijn tanden aan de auto en andere dingen sleutelde heb ik nu toch een voorkeur ontwikkeld voor een koplampje.
 12. Mogelijk dat mijn trouwe transit eruit gaat en er een Toyota Hilux voor in de plaats komt. De onverwoestbare rijdende zeecontainer gaat mogelijk met een exporteur mee, of ik dump m bij mijn vakantie huis en trek er af en toe wat onderdelen af, of ik verpats m aan een forumlid. Waarom de Transit weg: - ik wil al een behoorlijke tijd over naar een 4x4 - .. Waarom ik m ook wel zal missen: - roest een beetje maar met af en toe een lapje staal doet ie het prima - onverwoestbare motor / bak, slechts 120.000 km gelopen en je weet gewoon dat je alles kunt repareren met ductape - nooit bellen onderweg (te veel herrie) - geen zeurende kinderen te horen op de achterbak (te veel herrie) - geen slechte muziek op de radio (te veel herrie) - altijd op tijd aankomen (ding is zo traag dat je extra tijd neemt om ergens te komen) - nooit verkeersboetes (hij gaat echt maar 110) - die ruimte, alles gooi je erin, en als t niet past gooi je het erop. Het dikke Kingping dakrek tilt moeiteloos 100+ kilo, zit met 10 pootjes vast aan de bus
×
×
 • Nieuwe aanmaken...