Ga naar inhoud

Amazing Dree

Lid niveau 2
 • Aantal items

  2414
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Alles dat geplaatst werd door Amazing Dree

 1. Ik heb er te weinig verstand van, zal Flos ff inseinen, kan hij ons van extra info voorzien ?
 2. Ik moet vier stukken gras van 1m bij 2m gaan omspitten, staan al meer dan een maand uitgelijnd, maar het is hier nogal nat. Kan niet wachten om te beginnen ?. Dan randen erom heen maken, met straatklinkers, dakpannen, enz. En volstorten met grond, met houtvezel erdoor. En dan volplanten, heb er zin in. Wanneer de corona-shit me wel eens wat veel wordt, mag ik daar graag aan denken. Dus idd, voorzaaien maar ?
 3. Zo, dit draadje even uit het stof halen. Gezien de uitermate verslechterende toestanden op de wereld, iets om je ook mee bezig te kunnen houden, om aan vers voedsel te kunnen komen. De tijd van voorzaaien begint, en wat is er leuker, om de kracht van moeder natuur bezig te zien, op je vensterbank ! Wanneer we in een eventuele lockdown terecht komen, is dit wellicht een positief iets, op vele fronten. Kijk je zaadvoorraden na, en hup, hup, hup aan de slag ?
 4. Super interessant draadje om weer te lezen. Nu vier jaar later. Hoe denk ik daar nu over ? Tjee ff mijn hersens afstoffen, betreft deze materie...... Aangezien we op de buiten wonen, in relatief dun bevolkt gebied, zouden wij voor een voorlopige bug inn gaan. Huis prepareren, voor komende familie, en bevriende preppers, en de aanwezige voorraad bekijken. Waterfilters hebben we, ook 2 ibc's met regenwater, dus dat is geen probleem. Ook kachels aanwezig, genoeg houtvoorraad om een tijd te kunnen koken en verwarmen. Proberen om de Landrover aan de praat te krijgen. Alle prepspullen van zolder halen, en kijken of er gaten zijn, wat dat betreft, voor de dagdagelijkse verzorging. Schema maken, voor wie wat moet doen, wachtloopschema bedenken. Bakkie koffie zetten (dus buiten de rocket stove aansteken) dus gelijk mezelf realiseren, dat de meest simpele dingen veel meer tijd gaan kosten.......tijdens de koffie, bedenk ik me snel, dat we heel snel een diep gat in de grond moeten graven, een soort kelder, voor de diepvriesinhoud......en nog een put om als wc te gebruiken..... Poeh, zal best tegenvallen allemaal......
 5. Volgens onze @Geert moet je altijd een oneven aantal kippen hebben
 6. Ja, zoiets. Nu lees ik in de post hieronder, dat meer wielen, meer weerstand geven. Dat geloof ik graag, maar die karren lopen vaak zo soepel, dat die weerstand misschien te verwaarlozen is. Pas met baby, 2 zakken kattenvoer (15 kg) en nog meer boodschappen, met te platte bandjes toch nog soepel gelopen. Denk dat het een kilo of 25 was.
 7. Ik zou toch goed de kosten - baten in de gaten houden. waarom 1 wiel of 2 ? Loopt dat handiger ? Ik heb geen idee. Zelf loop ik met een 3 wielige kinderwagen gewoon door het natuurgebied, ook onverhard, loopt als een tierelier. Zou toch een verder googlen, misschien kom je nog goedkope kinderwagens tegen. Bij kringloopwinkels in kleinere plaatsen ?
 8. Mooi ding hoor. Als we er nog geen hadden, had ik er wel zo een gewild.
 9. Gaan we een keertje kijken Geert, misschien kunnen we tips geven
 10. Lijkt me interessant hoe dat in beeld word gebracht.
 11. Gisteren een indringende film gezien bij NPO. Deze film heet Lore. Over Duitsland tijdens het beƫindigen van de tweede WW. Duitse SS familie, die dan in een SHTF situatie komen. Prepwaardig, i.i.g. het beeld wat er gebeurt als je van huis en haard verdreven wordt. De voorstelling die leden van dat gezin hebben, van wat er allemaal niet klopt van hun denkbeelden, word mooi in beeld gebracht. Aanrader !!
 12. Klusteam veilig aangekomen op de Finca om half negen. Die gaan even plat nu.
 13. Net de jongens uitgezwaaid, en ik hoop dat ze een hele goede reis hebben. Hond zit nu al voor het raam zuchtend, waar baasje @Charlie blijft. Ben benieuwd hoe dat gaat deze week, het is de eerste keer dat de baas zo lang bij de hond vandaan is. De sfeer zat er al goed in, je had ze moeten zien zitten, met zijn drietjes voorin. Natuurlijk hebben voor voldoende lekkere proviand gezorgd, dus dat zit wel snor. Ook voor Rogan wat makkelijk klaar te maken proviand meegegeven, samen met Moeder Theresa, ook wat zeep, en een zelfgebreide muts voor hem. Het zijn maar kleine dingetjes, die wij konden bedenken, maar hoop dat Rogan er een beetje gemak van heeft, in deze moeilijke tijd voor hem. Deze week zal hoop ik voor hem weer wat afleiding geven, de 4 musketiers zullen hem zeker met veel warmte omhullen, en ze brengen natuurlijk ook wat licht Ook van hieruit zal ik bij nieuws, het doorgeven. Ik mis Charlie nu al......................
 14. Een hazelnoot dan ? Meen gelezen te hebben, dat daar ook struiken van zijn ? Maar dat moet je dan even googlen. Pruimebomen zijn ook leuk, en daar maak je dan weer heerlijke jam van.
 15. @Simurgh Geweldig zeg ! Net samen met dochterlief naar je interview gekeken, en in 1 woord dus: geweldig gesproken. Dochterlief blij, dat het in de MSM ook eens normaal in het nieuws kwam, zonder dat we voor gek versleten worden. Dikke knuffel van ons ! Kuddo hou je tegoed, moet er eerst nog aan anderen uit gaan delen
 16. Mooi stukje Monique. Goed dat het zo weer eens onder de aandacht word gebracht
 17. Hier ook een abnormale hoge vruchtopbrengst, heel veel prachtige appels, 3 boompjes, 1 1/2 wasmand vol. Daarentegen bijna geen 1 pruim, dat viel weer tegen, vergeleken met vorig jaar. Of dat wijst op een koude winter ? Ik hoop het wel, ik hou van winters, zolang ik in een huis kan wonen Misschien is het ook wel goed voor al die vervelende insecten, die er ieder jaar weer bij komen, vooral de nieuwere soorten vanuit het zuiden. Dus ja, laat die winter maar komen, des te meer genieten, als er een echt mooi voorjaar op volgt.
 18. Onze hond loopt eigenlijk nooit los hier, is nogal ondeugend. Maar toen wij op vakantie waren in Spanje, heeft hij 10 dagen losgelopen op de finca, van Finca. Wij geloofden het bijna zelf niet, maar hij liep niet weg, had respect voor de andere campo honden, viel geen kinderen lastig, en controleerde het hele terrein waar wij verbleven. Oke, soms lag er wel een slipper 2 meter verder 's morgens, maar dat was al. Ook liep hij mee, met mensen aldaar, die even wat verder uit de groep gingen. Het klopt wat @Mrsjones zegt denk ik, een boerderijhond gedraagt zich gewoon anders, dan een aangelijnde hond in een stad.
 19. Als dat moet, en we hier niets kunnen ahum vinden, doen we dat. Anders halen we je gewoon op in ................dat is vlakbij voor jou 1 vaart in het voorjaar, en 1 in september. BOL overzees hebben we al een tijdje in the picture.
 20. Dat betekent dat je boten moet hebben, met directe verbinding met het open water. Ook wij hebben dat als optie, maar dan wel een boot confisqueren, wanneer er een ongebruikte ligt, na een bepaalde tijd bug in. Ja, ik weet het, dat mag niet, maar dan nemen we er wel een van een rijke bankier. In zo'n erge SHTF situatie gebruik je wat er voor handen is, hoe erg ik daar nu ook op tegen ben. Prijs me gelukkig met een man, die bijna alle wereldzeeƫn al bevaren heeft, en ook de zeilvaart in zijn bekwaamheid heeft. Hoop dat we nooit voor zo'n beslissing komen te staan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...