Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Dr.Prepper

Lid
 • Aantal items

  2712
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  29

Alles dat geplaatst werd door Dr.Prepper

 1. Dat klopt, bij een mailinglist kan je niet zien wie de andere geadresseerden zijn. Lijkt me ook terecht bij een mass mailing, ivm privacy. Alleen ik heb niet de indruk dat @Keyser Suze of iemand anders uberhaupt iets heeft gedaan met mailchimp of alternatief goed systeem, dus ...
 2. Lieve mensen, dank voor de mooie woorden. De 48 uur zijn voorbij, dus dit topic is nu dicht.
 3. Als ik een tip mag geven: registreer gratis account bij http://www.mailchimp.com. Copy/paste hier de link waarmee iedereen zich kan inschrijven. Tot 2000 adressen is dit kostenloos. En wie privacy wil, registreert desnoods tijdelijk/alternatief mailadres voor deze inschrijving.
 4. Dank voor de vele hartverwarmende reacties. Ook de boze, teleurgestelde en verdrietige reacties tonen aan hoe hecht de band is geworden. Veel van de gestelde vragen kunnen jullie ook onderling beantwoorden. De rest hieronder. Er zijn er die aangeven dat ze dit wel hadden zien aankomen. Voor degene voor wie het wel een complete verrassing is … aandachtspuntje Maar ik ga jullie ook even een kleine schop onder de kont geven. Wie is hier nou de community, jullie 4000 of wij tweetjes? Ik zie het ook heus als een compliment, maar je bent zelf in charge. Waar een wil is, is een weg.
 5. Dank voor de vele reacties. We snappen dat het voor velen een teleurstelling is. Slecht nieuws kan je niet mooier maken dan het is. En we zijn er preppers voor om vervolgens oplossingen te bedenken. Later vandaag zal ik nog terugkomen op de vragen.
 6. We hebben net de 4 jaar niet gehaald. Ik steek de hand in eigen boezem dat het forum te groot is geworden voor ons. Het is altijd onze drive geweest om zoveel mogelijk mensen aan het preppen te krijgen, maar nu breekt ons dit op. Toen we aan dit avontuur begonnen spraken we af dat ik de techniek moest regelen en Mr.G ‘deed’ de community. Voor onszelf was dit een hele goeie yin-yang constructie. De laatste maanden is het meer en meer tijd gaan kosten, omdat de maatschappij onrustiger aan het worden is en dat merken we ook duidelijk op het forum. Voor ons is de rek er nu uit. Het kost ons teveel
 7. De dag lijkt erg dichtbij te komen dat dit gaat gebeuren. Het EU sprookje is bijna uit, al zullen ze zich in Brussel niet snel gewonnen geven ... De grootste grap van alles is dat ze dit jaar uitgebreid het 30 jarig bestaan van het verdrag van Schengen hadden willen vieren hahahaha. Even keihard ingehaald door de realiteit.
 8. Onze forumsoftware werkt met een berispingensysteem voor moderators, om in te grijpen wanneer dat nodig is. Om duidelijkheid te scheppen in hoe en wanneer wordt ingegrepen, zetten we het volgende uiteen: Als je een overtreding maakt, dan krijg je daarvoor punten. Punten die volgen uit een berisping blijven 6 maanden staan en bij 5 punten in een half jaar tijd, zorgt het systeem voor een automatische 24 uurs ban. Geef je daarna aanleiding voor nog een berisping dan volgt automatisch een weekban of een permanente ban. Deze blijft altijd staan en dan ben je simpelweg niet meer welkom.
 9. Tweede kamer net ook bijeen gekomen, al viel ik enkel in het laatste stukje dus weet niet precies wat er zoal gezegd is. Indruk die ik kreeg was dat er vooral oproep tot de-escalatie was.
 10. Eten, deken(s), beetje geld (of evt sieraden van goud/zilver, als ruilmiddel)
 11. Dr.Prepper

  Water protocol

  Een paar sixpacks (6x2L) Barleduc lijkt me een stuk eenvoudiger oplossing.
 12. Kan je er een kleine review of wat extra info van geven? Zoals prijs, merk, linkje?, hoe hij aanvoelt (kwaliteit), wat je er zoals ik kwijt kunt? Ik ben ook nog op zoek naar een dergelijk vest, dus laat me graag inspireren
 13. Nee, niet weer he? "Reports of explosions and shootings in Bagnolet, suburb east of #Paris" (13:20) UPDATE: Lijkt vals alarm. Vuurwerk bij huwelijk.
 14. @Bla Bla spreek jezelf niet zo tegen joh, met wel/niet off/on-topic. Je zegt zelf al dat het nauw verbonden is in dit topic ...
 15. Totally right natuurlijk, het een óf het ander is geen optie, het moet en-en. Dát is het leven. Dat is yin en yang. Man-vrouw. hoofd-hart. oorlog-vrede. links én rechts. Een plicht aan een ieder om een bijdrage te leveren aan de harmonie daarin. Zonder het ene ook niet het andere.
 16. Het risico van "die linkse kliek" er allemaal de schuld van geven is dat dit ook je zicht op het geheel kan beperken. We hebben de VVD gekozen als grootste partij in onze regering, niet bepaald links. Ik constateer wel de problemen die het geeft als je links en rechts laat samenwerken. Simpelgezegd zou het vast beter allemaal rechts of allemaal links moeten zijn, zodat actie en reactie goed op elkaar aansluiten. Als karikatuur: Rechts plundert arme landen leeg om hun aardse bronnen, zet die volkeren tegen zich op, maar sluit en bewaakt de grenzen in een maximale poging de terroristen buit
 17. Ik lees dat @FincaInSpanje @Charlie en @Flow vandaag door Frankrijk rijden - Ben benieuwd wat jullie ervan merken tijdens de reis, als jullie daar iets over willen laten weten, graag.
 18. Sinds het Verdrag van Schengen zijn de grenzen hooguit nog symbolisch. De vraag is: hoe lang nog. Schengen stond de afgelopen dagen al zwaar ter discussie en onder druk. Nu Frankrijk na de aanslagen gisteren de grenzen heeft gesloten (lees: controles aan de grens) lijkt het einde van Schengen dichterbij dan ooit. Spreek voor jezelf. Ik kan overduidelijk het verschil tussen een vluchteling en een terrorist zien. Een terrorist pleegt aanslagen en draagt wapens, een vluchteling niet. Ik snap best het punt wat je probeert te maken, je hebt het waarschijnlijk over een potentië
 19. Kan je toelichten wat je bedoelt? Van déze aanslag of in zijn algemeenheid? Het lijkt me dat dit soort aanslagen simpelweg niet te voorkomen is.
 20. Live SKY News op https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg Mogelijk ook gijzeling gaande in concert hall ... "60 mensen gegijzeld in Bataclan volgens Fr24"
 21. Veel dank en diepe buiging voor @AWOL, @Vempain en @Changing the mindset - CtM voor de bijdrage die je aan het forum hebt gegeven als mod en AWOL en Vempain voor al het geen dat gaat komen Superfijn!
 22. Goed nieuws! Hebben met Noodzaken.nl een nieuwe adverteerder aan boord met een mooie banner op de homepage van preppers.nl en daarmee zijn de kosten voor de hosting van de site weer voor een jaar gedekt!
 23. Voor de knife nutties ... al vraag ik me erg af of het niet iets teveel van het goede is. Wat vind jij ervan? Nu op Kickstarter: TUSK - The Universal Survival Knife De funding gaat behoorlijk goed, zijn net gestart en zo goed als op de helft van de €29.000 die ze nodig hebben.
 24. Toch is de mate van oxideren voor zover ik weet redelijk verwaarloosbaar en primair cosmetisch. Ik heb het dan niet over de waarde die het heeft voor mensen die alles 'mint' condition willen bewaren, maar de zilverwaarde an sich. Als het zou oxideren zoals niet-edelmetalen, dan werden er niet van dit soort mooie schatten gevonden: * http://www.nu.nl/buitenland/4031970/zilverschat-van-47-miljoen-euro-teruggevonden-in-gezonken-schip.html * http://www.nationalgeographic.nl/artikel/zilverschat-gevonden-in-den-haag * http://wibnet.nl/verleden/geschiedenis/arabische-zilverschat-gevonden-in-
 25. https://www.youtube.com/watch?v=fnicr2KRP5I "War is hell. And I think that hell is closing in on our paradise". De Nederlandse Commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif windt er geen doekjes om in zijn TED-talk 'Your Call' een maand geleden in Arnhem. Tevens een mooie en hoopvolle talk. Maar het gemak waarmee hij tot 2 keer toe waarschuwd voor een derde wereldoorlog, is opvallend. Ik kreeg kippenvel toen ik het hem hoorde uitspreken. Het hoeft niet per se als zekerheid of voorspelling te worden geinterpreteerd, het kan ook als uitgelegd worden als: als we zo doorgaan. Ofzo. M
×
×
 • Nieuwe aanmaken...