Ga naar inhoud

koningsjef

Lid
 • Aantal items

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

koningsjef's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

10

Community reputatie

 1. Ha @Simurgh, ik ben soms wat ongeduldig Maar de spullen zijn in perfecte orde ontvangen en ben er erg tevreden mee. Heb de gorilla-tape nog niet uitgeprobeerd maar ben er heel benieuwd naar. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. De waka waka light vind ik in ieder geval echt een topspeeltje. Had die nog niet eerder ergens gezien.. ben toen ik tegen kwam in de shop es gaan zoeken en het leek me al een mooi hebbedingetje. Nou dat is het zeker! Verder ben ik ook erg blij met de zaadpakketten kruiden en groente.. ECO dus geen gen-rommel die zich niet voortplant. Kan eigenlijk niet wachten om de mooie Mylar bag open te maken en erin te kijken maar dat is natuurlijk zonde Overigens misschien een idee om ook een fruitpakket op te nemen? Bijvoorbeeld met gewone of bosaardbeitjes? Die laatste kunnen zich lekker ongestoord voortplanten al zijn ze misschien niet net zo lekker als gewone aardbeien. Ow en de meesten hier zullen het waarschijnlijk al hebben.. maar misschien ook zo'n klein waterbestendige pocketversie van SAS-survival handbook? Of zoiets soortgelijks ofzo. (Ben helemaal enthousiast aan het verzinnen wat er nog meer zou kunnen ) Kan in ieder geval niet genoeg benadrukken dat ik de service echt top vind !!
 2. Kan kennelijk maar 2x een edit uitvoeren dus nieuw berichtje. Maar goed.. kennelijk is de DHL toch al geweest vanmorgen vroeg. Er bevond zich iig een briefje in de brievenbus die zich helaas 80 meter van ons huis staat. Waarschijnlijk dan toch gemist om de een of andere onduidelijke reden. Hopelijk morgen meer geluk .. ben erg benieuwd naar mn spulletjes EDIT: Moet ik toch al snel opnieuw een edit uitvoeren en mijn woorden inslikken. De DHL net aan de deur die opnieuw langsgereden kwam om toch nog een poging te wagen vandaag. Topservice dus ook van die chauffeur. Blij verrast dat het er nu toch is en nu gauw de spulletjes uitpakken
 3. Ik vind de shop er ook erg goed uitzien. Aantal mooie producten ook.. heb zelf inmiddels de Waka Waka light binnen. (Topservice om dat overigens gelijk vanaf de leverancier te laten komen ivm uitverkoop!!!) Wat een prachtig apparaatje is dat zeg. Het regent hier momenteel flink en toch blijft ie laden. Ook erg prettig dat je verschillende standen kunt kiezen. Als ik zo het assortiment bekijk heb ik ook nog wel wat aanvullingen. Ik zou er bijvoorbeeld ook wat goedkopere tassen aanbieden. Mijn BOB was bijv. maar 30 euro maar voldoet prima.. 129 euro is een stevig bedrag voor een lege tas. Denk dat het belangrijk is om ook aan de budgetprepper te denken Dus bijvoorbeeld ook een goedkopere zaklamp of firesteel aanbieden. En wellicht een goedkopere multitool of zakmes al vind ik de Mora Companion al wel een mooi mes voor een mooie prijs. Ben benieuwd naar de ontwikkeling van de webshop en zeker gezien de goede service die ik tot nu toe ontvangen heb zal ik er vaker bestellen EDIT: Hoop overigens wel dat er de mogelijkheid komt om een andere bezorgdienst te kiezen. Ben absoluut geen fan van DHL. Vaak een week op mijn pakketjes moeten wachten als zij het bezorgen.. heb eigenlijk enkel goede ervaringen met PostNL qua levertijden en dergelijke. Wordt vandaag weer geïllustreerd; Pakketje via PostNL is er al wel.. pakketje via DHL niet maar de DHL is inmiddels al voorbij gereden en heeft bij buren wel bezorgd. Heb in het verleden al zodanig veel slechte ervaringen gehad met andere bezorgdiensten dat ik nu eigenlijk alleen nog bij webshops bestel die via PostNL bezorgen. EDIT 2: Nou het is inmiddels feest. Zojuist is de status bij DHL gewijzigd naar: Zending niet afleverbaar. Wat nou niet afleverbaar?! Zit verdorie al twee dagen thuis voor het raam. Ik ZIE em gewoon voorbij rijden! Heb zo het vermoeden dat ze het adres gewoon niet kunnen vinden. Heeft de DHL als enige vaker last van hier. Kan ik waarschijnlijk weer naar zo'n centrum van hun wat me zeker 2 uur kost.. terwijl ik hier al twee dagen voor Jan Lul zit te wachten. Hoop dus echt dat er in ieder geval een keuze komt op de website.. via DHL bestel ik iig nooit meer. Wat een waardeloze toko is dat.
 4. Is een bijl van 550 gram minder dan een van 700 gram? Lijkt me heldere vraag toch? Ik zag enkele van die getallen langskomen.. maar het gewicht van een bijl zegt mij weinig. Heb nu met het boekje van Dick in ieder geval al meer inzicht.
 5. Goh wat een goed boekje Dick ! Nooit geweten dat er nog zoveel verschil zat in die bijlen. Heb er nu misschien meer nodig dan ik dacht ! Erg prettig ook dat er allerlei tips instaan over het gebruik enzo.
 6. Nog even ter aanvulling.. een melding wanneer iemand reageert op jouw post lijkt me ook errug fijn. Ken het van andere fora en dat werkt erg prettig en snel.
 7. Hallo allen, Ik heb nog een bijl (en wellicht meerdere) nodig. Heb er nu nog geen maar wil er minimaal 1 en wellicht meerdere hebben. Maar waar moet ik nu als leek op letten bij de aanschaf? Ik wil uiteraard een bijl die niet zomaar afbreekt. Ik heb zodoende begrepen dat een Hickory steel erg goed is? Maar wat willen de verschillende gewichten van een bijl nu precies zeggen? Is bijv. een bijl van 550 gram minder dan een van 700? Wat ik zoal met de bijl zou willen doen is brandhout hakken, bomen omhakken maar bijvoorbeeld ook hout uithakken om er iets van te maken. Voor de eerste twee activiteiten kan ik me indenken dat ik een grotere, zwaardere bijl nodig heb en voor het laatste, fijnere werk heb ik waarschijnlijk meer aan een kleinere lichtere bijl. Maar zoals dus al eerder gevraagd wat is dan goed? Welke staalsoort? Gewicht? Steel?
 8. Ik wil me graag bij Maicha aansluiten. Ik wil namelijk eigenlijk ook een topic starten over een onderwerp (bijl).. maar besloot eerst te zoeken of het al besproken was. Vervolgens krijg ik inderdaad een gigantische lading topics.. waarbij ik niet eens direct op de post uit kom waar het woord 'bijl' gebruikt wordt. Oftewel.. ik maak zodadelijk ook maar weer een nieuw topic aan.. Het lijkt mij ook een zeer goed idee om een aantal stickies van terugkerende onderwerpen te maken. Het beste idee om dat werkbaar te maken is om info, links enzovoort te verzamelen in de eerste post van een thread. Er zijn een aantal threads die zich daar perfect voor lenen en op die manier is het voor nieuwkomers perfect duidelijk waar ze moeten kijken. Hebben ze dan nog een vraag.. dan kan die altijd nog gesteld worden.
 9. Belangrijk is wel dat je bijzonder goed uitkijkt waar je dit doet !!! De Dakota Fire Holes zijn namelijk absoluut niet geschikt voor veengronden. Het veen kan ondergronds in brand raken.. maanden sluimeren en opeens uitbreken in een felle bosbrand.
 10. Hehe... het is me gelukt om het enkel aan de buitenkant aan te brengen ja ;-)
 11. Ik heb zelf een paar pannen en RVS thermosflessen behandeld met hitte bestendige lak/verf.. werkt perfect. Heb de tip opgedaan via een van de video's van Dave Canterbury.. waarin ie een budget BOB gaat samenstellen.. hij koopt een of ander gaar pannetje.. behandelt het met heat primer.. et voila.. pannetje werkt perfect. Dus zelfs het goedkoopste pannetje voldoet dan perfect.
 12. Daar heb je volkomen gelijk in.. van die voetballers die bijv. tien auto's hebben is te gek voor woorden. Ik bezoek ook heel af en toe een voetbalwedstrijd.. maar als ik dan zie wat voor mensen vaak de seizoenskaart hebben en wat de prijs daarvoor wel niet is.. dan denk ik ook.. is dit nu wel zo slim van je? Zoals ik in een ander topic al zei.. ik vul belastingaangiftes in als bijbaantje..er komen bij ons genoeg van die gezinnen van 4 a 5: seizoenskaarten a 400 euro ofzo.. en dan ook nog een abonnement op Eredivisie Live enzo.. terwijl ze nog amper rond kunnen komen. Onvoorstelbaar...
 13. Klopt helemaal Kans. Las enkele maanden terug bijvoorbeeld een bericht dat 1 op de 5 bruggen in Amerika ieder moment kan bezwijken vanwege het ernstig achterstallige onderhoud. Verder zijn talloze staten failliet of zo goed als failliet.. cijfers vandaag vallen weer tegen begreep ik dus het zal wss niet lang meer duren. Ik heb overigens paar jaar terug in Rotterdam meegemaakt dat er geen kraanwater beschikbaar was ivm gesprongen leiding. 3 uur later waren alle supermarkten in de omgeving van die wijken door alle vloeistoffen heen. Geen melk/fris/sap/water meer te krijgen.. ondanks dat het binnen enkele uren waarschijnlijk gemaakt zou zijn. (bleek ook te kloppen) Dat heeft me wel aan het denken gezet destijds. Vraag me overigens af of ik mijn geld wel investeer in zo'n generator. Ze maken altijd zo'n enorme herrie.. dus ik maak me dan zorgen of ik niet investeer in iets wat me tot een doelwit maakt. Het zijn tenslotte prijzige dingen.. en als dat gejat wordt is het erg zonde. Zijn er wellicht ook fluisterstille generatoren? of komen we dan gewoon uit bij zonnepanelen ofzo?
 14. Jullie hebben beiden wel een punt. Ik denk echter dat het sociale stelsel in Nederland fors versoberd zal moeten worden. In Nederland werken 7,1 miljoen mensen in vol- en deeltijd banen. De totale bevolking bedraagt 16,7 miljoen mensen. Dat betekent dat er 9,6 miljoen mensen zijn die niet werken maar die wel op enige manier geld krijgen via sociale instellingen. Voor kinderen is er kinderbijslag, voor ouderen is er AOW + pensioen, voor mensen zonder werk zijn er de bijstand / uitkeringen. Voor studenten is er subsidie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het blijkt nu echter dat er momenteel nog maar iets meer dan 2 arbeiders zijn op 1 gepensioneerde. De helft van mensen boven de 55 werkt niet meer maar leeft gemiddeld wel tot een jaar of 80 a 85. Veel mensen vinden dat ze desondanks recht hebben op een goed pensioen, er is immers zo'n jaar of 30 a 35 voor gewerkt menen ze. Dat is helaas grote flauwekul. Om een periode van 30 jaar pensioen te krijgen, had je grofweg de helft van je salaris aan je pensioen moeten besteden wanneer je 30 jaar gewerkt hebt.(Immers.. je werkt dan voor een totale periode van 60 jaar.. dus de helft nu en de helft voor later) Voor de meeste mensen geldt dat ze niet eens bij die 50% in de buurt komen. Sterker nog, de meeste mensen dragen zo rond de 25 a 33% af.. de rest moet dus of verdiend worden door forse beleggingswinsten of door nieuwe arbeidskrachten die net beginnen op de arbeidsmarkt. Oftewel.. het stelsel in Nederland werkt perfect bij bevolkingsgroei maar stort ineen bij afnemende bevolkingsgroei. Het is dus een groot Ponzi (piramide) spel.
 15. Wat ik begrepen heb van enkele vrienden uit Griekenland is dat men daar ontzettend georganiseerd is via Facebook en andere sociale media. Er is een online aardappelbeurs opgezet.. waar mensen dus andere typen voedsel of objecten ruilen tegen aardappelen (of andere noodzakelijke dingen). Verder is er kennelijk een soort ruilsysteem in medicatie opgekomen aangezien mensen zelf de helft van de medicijnen moeten betalen en velen dat niet kunnen. Er zijn dus mensen die sterven wegens een gebrek aan juiste medicatie. Internet is natuurlijk een snel en goedkoop massamedium.. maar de vraag is hoe effectief je oproep is. Je stort heel Europa in totale anarchie. Politie en leger werken niet meer aangezien die dan niet betaald kunnen worden. Dat betekent plunderingen zoals we die recent nog gezien hebben in Londen en de rest van Engeland. Dat broeit allemaal al dicht onder de oppervlakte.. de zogenoemde "haves and have-not's" dus bij een situatie waarin de volledige politie geen salaris meer krijgt lijkt me dat een reëel scenario Nou ja.. wanneer er dus massale plunderingen plaatsvinden krijg je inderdaad een zware SHTF. Zoals in Engeland dus mensen voor hun leven moesten vrezen zul je dat hier ook krijgen. De vraag is of het dat dan waard is.. en ja, ik weet dat nog geen oorlog is gewonnen zonder bloedvergieten.. maar ik zie je voorstel persoonlijk niet zo zitten al snap ik de gedachte erachter wel. Het beste wat Nederland zou kunnen doen is proberen eensgezind te stemmen voor enkele partijen in plaats van de totale versplintering van politiek die we nu zien. Het maakt dat men zich nog meer bekommert om zetelwinst en minder om de maatschappelijke belangen. We roepen wel heel hard dat we dat niet willen maar dragen er hoofdzakelijk zelf aan bij. Een soort staking van belasting om politici te bewegen tot verandering heeft weinig nut imo. Het raakt de politici niet.. maar Jan de Zelfstandige die een kleine zaak runt des te harder. En degenen die leven van bijstand/uitkering/ of salaris dat afkomstig is van belastinggeld zoals ambtenaren/onderwijzers/politie/leger enzovoort. Ik denk dat het gebrek aan steun aan de Occupybeweging in ieder geval wel duidelijk maakt dat je weinig steun kunt verwachten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...