Ga naar inhoud

koningsjef

Lid
 • Aantal items

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door koningsjef

 1. Ha @Simurgh, ik ben soms wat ongeduldig Maar de spullen zijn in perfecte orde ontvangen en ben er erg tevreden mee. Heb de gorilla-tape nog niet uitgeprobeerd maar ben er heel benieuwd naar. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. De waka waka light vind ik in ieder geval echt een topspeeltje. Had die nog niet eerder ergens gezien.. ben toen ik tegen kwam in de shop es gaan zoeken en het leek me al een mooi hebbedingetje. Nou dat is het zeker! Verder ben ik ook erg blij met de zaadpakketten kruiden en groente.. ECO dus geen gen-rommel die zich niet voortplant. Kan eigenlijk niet wachten om de mooie Mylar bag open te maken en erin te kijken maar dat is natuurlijk zonde Overigens misschien een idee om ook een fruitpakket op te nemen? Bijvoorbeeld met gewone of bosaardbeitjes? Die laatste kunnen zich lekker ongestoord voortplanten al zijn ze misschien niet net zo lekker als gewone aardbeien. Ow en de meesten hier zullen het waarschijnlijk al hebben.. maar misschien ook zo'n klein waterbestendige pocketversie van SAS-survival handbook? Of zoiets soortgelijks ofzo. (Ben helemaal enthousiast aan het verzinnen wat er nog meer zou kunnen ) Kan in ieder geval niet genoeg benadrukken dat ik de service echt top vind !!
 2. Kan kennelijk maar 2x een edit uitvoeren dus nieuw berichtje. Maar goed.. kennelijk is de DHL toch al geweest vanmorgen vroeg. Er bevond zich iig een briefje in de brievenbus die zich helaas 80 meter van ons huis staat. Waarschijnlijk dan toch gemist om de een of andere onduidelijke reden. Hopelijk morgen meer geluk .. ben erg benieuwd naar mn spulletjes EDIT: Moet ik toch al snel opnieuw een edit uitvoeren en mijn woorden inslikken. De DHL net aan de deur die opnieuw langsgereden kwam om toch nog een poging te wagen vandaag. Topservice dus ook van die chauffeur. Blij verrast dat het er nu toch is en nu gauw de spulletjes uitpakken
 3. Ik vind de shop er ook erg goed uitzien. Aantal mooie producten ook.. heb zelf inmiddels de Waka Waka light binnen. (Topservice om dat overigens gelijk vanaf de leverancier te laten komen ivm uitverkoop!!!) Wat een prachtig apparaatje is dat zeg. Het regent hier momenteel flink en toch blijft ie laden. Ook erg prettig dat je verschillende standen kunt kiezen. Als ik zo het assortiment bekijk heb ik ook nog wel wat aanvullingen. Ik zou er bijvoorbeeld ook wat goedkopere tassen aanbieden. Mijn BOB was bijv. maar 30 euro maar voldoet prima.. 129 euro is een stevig bedrag voor een lege tas. Denk dat het belangrijk is om ook aan de budgetprepper te denken Dus bijvoorbeeld ook een goedkopere zaklamp of firesteel aanbieden. En wellicht een goedkopere multitool of zakmes al vind ik de Mora Companion al wel een mooi mes voor een mooie prijs. Ben benieuwd naar de ontwikkeling van de webshop en zeker gezien de goede service die ik tot nu toe ontvangen heb zal ik er vaker bestellen EDIT: Hoop overigens wel dat er de mogelijkheid komt om een andere bezorgdienst te kiezen. Ben absoluut geen fan van DHL. Vaak een week op mijn pakketjes moeten wachten als zij het bezorgen.. heb eigenlijk enkel goede ervaringen met PostNL qua levertijden en dergelijke. Wordt vandaag weer geïllustreerd; Pakketje via PostNL is er al wel.. pakketje via DHL niet maar de DHL is inmiddels al voorbij gereden en heeft bij buren wel bezorgd. Heb in het verleden al zodanig veel slechte ervaringen gehad met andere bezorgdiensten dat ik nu eigenlijk alleen nog bij webshops bestel die via PostNL bezorgen. EDIT 2: Nou het is inmiddels feest. Zojuist is de status bij DHL gewijzigd naar: Zending niet afleverbaar. Wat nou niet afleverbaar?! Zit verdorie al twee dagen thuis voor het raam. Ik ZIE em gewoon voorbij rijden! Heb zo het vermoeden dat ze het adres gewoon niet kunnen vinden. Heeft de DHL als enige vaker last van hier. Kan ik waarschijnlijk weer naar zo'n centrum van hun wat me zeker 2 uur kost.. terwijl ik hier al twee dagen voor Jan Lul zit te wachten. Hoop dus echt dat er in ieder geval een keuze komt op de website.. via DHL bestel ik iig nooit meer. Wat een waardeloze toko is dat.
 4. Is een bijl van 550 gram minder dan een van 700 gram? Lijkt me heldere vraag toch? Ik zag enkele van die getallen langskomen.. maar het gewicht van een bijl zegt mij weinig. Heb nu met het boekje van Dick in ieder geval al meer inzicht.
 5. Goh wat een goed boekje Dick ! Nooit geweten dat er nog zoveel verschil zat in die bijlen. Heb er nu misschien meer nodig dan ik dacht ! Erg prettig ook dat er allerlei tips instaan over het gebruik enzo.
 6. Nog even ter aanvulling.. een melding wanneer iemand reageert op jouw post lijkt me ook errug fijn. Ken het van andere fora en dat werkt erg prettig en snel.
 7. Hallo allen, Ik heb nog een bijl (en wellicht meerdere) nodig. Heb er nu nog geen maar wil er minimaal 1 en wellicht meerdere hebben. Maar waar moet ik nu als leek op letten bij de aanschaf? Ik wil uiteraard een bijl die niet zomaar afbreekt. Ik heb zodoende begrepen dat een Hickory steel erg goed is? Maar wat willen de verschillende gewichten van een bijl nu precies zeggen? Is bijv. een bijl van 550 gram minder dan een van 700? Wat ik zoal met de bijl zou willen doen is brandhout hakken, bomen omhakken maar bijvoorbeeld ook hout uithakken om er iets van te maken. Voor de eerste twee activiteiten kan ik me indenken dat ik een grotere, zwaardere bijl nodig heb en voor het laatste, fijnere werk heb ik waarschijnlijk meer aan een kleinere lichtere bijl. Maar zoals dus al eerder gevraagd wat is dan goed? Welke staalsoort? Gewicht? Steel?
 8. Ik wil me graag bij Maicha aansluiten. Ik wil namelijk eigenlijk ook een topic starten over een onderwerp (bijl).. maar besloot eerst te zoeken of het al besproken was. Vervolgens krijg ik inderdaad een gigantische lading topics.. waarbij ik niet eens direct op de post uit kom waar het woord 'bijl' gebruikt wordt. Oftewel.. ik maak zodadelijk ook maar weer een nieuw topic aan.. Het lijkt mij ook een zeer goed idee om een aantal stickies van terugkerende onderwerpen te maken. Het beste idee om dat werkbaar te maken is om info, links enzovoort te verzamelen in de eerste post van een thread. Er zijn een aantal threads die zich daar perfect voor lenen en op die manier is het voor nieuwkomers perfect duidelijk waar ze moeten kijken. Hebben ze dan nog een vraag.. dan kan die altijd nog gesteld worden.
 9. Belangrijk is wel dat je bijzonder goed uitkijkt waar je dit doet !!! De Dakota Fire Holes zijn namelijk absoluut niet geschikt voor veengronden. Het veen kan ondergronds in brand raken.. maanden sluimeren en opeens uitbreken in een felle bosbrand.
 10. Hehe... het is me gelukt om het enkel aan de buitenkant aan te brengen ja ;-)
 11. Ik heb zelf een paar pannen en RVS thermosflessen behandeld met hitte bestendige lak/verf.. werkt perfect. Heb de tip opgedaan via een van de video's van Dave Canterbury.. waarin ie een budget BOB gaat samenstellen.. hij koopt een of ander gaar pannetje.. behandelt het met heat primer.. et voila.. pannetje werkt perfect. Dus zelfs het goedkoopste pannetje voldoet dan perfect.
 12. Daar heb je volkomen gelijk in.. van die voetballers die bijv. tien auto's hebben is te gek voor woorden. Ik bezoek ook heel af en toe een voetbalwedstrijd.. maar als ik dan zie wat voor mensen vaak de seizoenskaart hebben en wat de prijs daarvoor wel niet is.. dan denk ik ook.. is dit nu wel zo slim van je? Zoals ik in een ander topic al zei.. ik vul belastingaangiftes in als bijbaantje..er komen bij ons genoeg van die gezinnen van 4 a 5: seizoenskaarten a 400 euro ofzo.. en dan ook nog een abonnement op Eredivisie Live enzo.. terwijl ze nog amper rond kunnen komen. Onvoorstelbaar...
 13. Klopt helemaal Kans. Las enkele maanden terug bijvoorbeeld een bericht dat 1 op de 5 bruggen in Amerika ieder moment kan bezwijken vanwege het ernstig achterstallige onderhoud. Verder zijn talloze staten failliet of zo goed als failliet.. cijfers vandaag vallen weer tegen begreep ik dus het zal wss niet lang meer duren. Ik heb overigens paar jaar terug in Rotterdam meegemaakt dat er geen kraanwater beschikbaar was ivm gesprongen leiding. 3 uur later waren alle supermarkten in de omgeving van die wijken door alle vloeistoffen heen. Geen melk/fris/sap/water meer te krijgen.. ondanks dat het binnen enkele uren waarschijnlijk gemaakt zou zijn. (bleek ook te kloppen) Dat heeft me wel aan het denken gezet destijds. Vraag me overigens af of ik mijn geld wel investeer in zo'n generator. Ze maken altijd zo'n enorme herrie.. dus ik maak me dan zorgen of ik niet investeer in iets wat me tot een doelwit maakt. Het zijn tenslotte prijzige dingen.. en als dat gejat wordt is het erg zonde. Zijn er wellicht ook fluisterstille generatoren? of komen we dan gewoon uit bij zonnepanelen ofzo?
 14. Jullie hebben beiden wel een punt. Ik denk echter dat het sociale stelsel in Nederland fors versoberd zal moeten worden. In Nederland werken 7,1 miljoen mensen in vol- en deeltijd banen. De totale bevolking bedraagt 16,7 miljoen mensen. Dat betekent dat er 9,6 miljoen mensen zijn die niet werken maar die wel op enige manier geld krijgen via sociale instellingen. Voor kinderen is er kinderbijslag, voor ouderen is er AOW + pensioen, voor mensen zonder werk zijn er de bijstand / uitkeringen. Voor studenten is er subsidie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het blijkt nu echter dat er momenteel nog maar iets meer dan 2 arbeiders zijn op 1 gepensioneerde. De helft van mensen boven de 55 werkt niet meer maar leeft gemiddeld wel tot een jaar of 80 a 85. Veel mensen vinden dat ze desondanks recht hebben op een goed pensioen, er is immers zo'n jaar of 30 a 35 voor gewerkt menen ze. Dat is helaas grote flauwekul. Om een periode van 30 jaar pensioen te krijgen, had je grofweg de helft van je salaris aan je pensioen moeten besteden wanneer je 30 jaar gewerkt hebt.(Immers.. je werkt dan voor een totale periode van 60 jaar.. dus de helft nu en de helft voor later) Voor de meeste mensen geldt dat ze niet eens bij die 50% in de buurt komen. Sterker nog, de meeste mensen dragen zo rond de 25 a 33% af.. de rest moet dus of verdiend worden door forse beleggingswinsten of door nieuwe arbeidskrachten die net beginnen op de arbeidsmarkt. Oftewel.. het stelsel in Nederland werkt perfect bij bevolkingsgroei maar stort ineen bij afnemende bevolkingsgroei. Het is dus een groot Ponzi (piramide) spel.
 15. Wat ik begrepen heb van enkele vrienden uit Griekenland is dat men daar ontzettend georganiseerd is via Facebook en andere sociale media. Er is een online aardappelbeurs opgezet.. waar mensen dus andere typen voedsel of objecten ruilen tegen aardappelen (of andere noodzakelijke dingen). Verder is er kennelijk een soort ruilsysteem in medicatie opgekomen aangezien mensen zelf de helft van de medicijnen moeten betalen en velen dat niet kunnen. Er zijn dus mensen die sterven wegens een gebrek aan juiste medicatie. Internet is natuurlijk een snel en goedkoop massamedium.. maar de vraag is hoe effectief je oproep is. Je stort heel Europa in totale anarchie. Politie en leger werken niet meer aangezien die dan niet betaald kunnen worden. Dat betekent plunderingen zoals we die recent nog gezien hebben in Londen en de rest van Engeland. Dat broeit allemaal al dicht onder de oppervlakte.. de zogenoemde "haves and have-not's" dus bij een situatie waarin de volledige politie geen salaris meer krijgt lijkt me dat een reëel scenario Nou ja.. wanneer er dus massale plunderingen plaatsvinden krijg je inderdaad een zware SHTF. Zoals in Engeland dus mensen voor hun leven moesten vrezen zul je dat hier ook krijgen. De vraag is of het dat dan waard is.. en ja, ik weet dat nog geen oorlog is gewonnen zonder bloedvergieten.. maar ik zie je voorstel persoonlijk niet zo zitten al snap ik de gedachte erachter wel. Het beste wat Nederland zou kunnen doen is proberen eensgezind te stemmen voor enkele partijen in plaats van de totale versplintering van politiek die we nu zien. Het maakt dat men zich nog meer bekommert om zetelwinst en minder om de maatschappelijke belangen. We roepen wel heel hard dat we dat niet willen maar dragen er hoofdzakelijk zelf aan bij. Een soort staking van belasting om politici te bewegen tot verandering heeft weinig nut imo. Het raakt de politici niet.. maar Jan de Zelfstandige die een kleine zaak runt des te harder. En degenen die leven van bijstand/uitkering/ of salaris dat afkomstig is van belastinggeld zoals ambtenaren/onderwijzers/politie/leger enzovoort. Ik denk dat het gebrek aan steun aan de Occupybeweging in ieder geval wel duidelijk maakt dat je weinig steun kunt verwachten.
 16. Dit soort woorden doen de mensen die stierven door de Tragedie van Putten 10x in hun graf omdraaien. http://www.verzetsmuseum.org/kinderen/nl/voorkant/gewapend_verzet,meer_weten/tragedie
 17. Ter aanvulling op mijn vorige post: Zeer interessant boek (Engelstalig) wat zich hier volledig op richt is: 'Inventing Europe' van Gerard Delanty. Het beschrijft de geschiedenis van het idee 'Europa' vanaf de Grieken en Romeinen tot nu. Er wordt veel aandacht besteedt aan de zogenaamde identiteit van Europa en hoe zich dat verhoudt tot de andere machtsblokken door de eeuwen heen. Het komt erop neer dat er in feite altijd sprake is geweest van Occident vs. Orient. Daar heeft Europa met name de identiteit aan te danken. Verder zijn er veel anekdotes te vinden over bijv. de Italiaanse eenwording waar bijna geen Italiaan van op de hoogte was toen het gebeurde.
 18. Hm.. ik ben waarschijnlijk de enige die zich hier totaal niet druk over maakt. Op het moment dat wij zoveel geld moeten oversluizen naar dat ESM omdat andere landen het nodig hebben.. komen we zelf in aanmerking voor steun. Dergelijke systemen werken alleen zolang de zwakste schakel stand houdt.. niet lang dus. Verder ben ik ook niet zo benauwd voor het verlies van autonomie of soevereiniteit. 1. We kunnen er toch niets aan doen. Dus ons er druk over maken is een nutteloze verspilling van kostbare tijd en energie. (En gemoedstoestand ) en 2. Er zijn talloze voorbeelden uit het verleden die aantonen dat dergelijke eenwording het best werkt wanneer het volk zo min mogelijk te zeggen heeft. Italië bijvoorbeeld. Italië werd van de een op de andere dag verenigd tot een land. Zoals Massimo D'Azeglio toen al zei: We hebben Italië gemaakt. Nu moeten we Italianen gaan maken. Datzelfde geldt voor Duitsland wat altijd zeer sterk verdeeld was maar uiteindelijk geforceerd één nationaliteit aannam. Beide landen hebben nu weliswaar een soort federaal stelsel zoals de VS.. (Italië niet letterlijk maar de grondwet delegeert veel bevoegdheden naar lagere niveau's van overheid). Een dergelijk federaal stelsel zou uiteindelijk ook de oplossing voor Europa moeten zijn. Dat het volk daar niet klaar voor is boeit dus helemaal niets. Zodra ze 1 nationaliteit opgelegd krijgen is het binnen 20 jaar afgelopen met nationalistische sentimenten. Zolang die wijziging van nationaliteit ze niet in complete armoede stort.. komen mensen namelijk toch niet in actie. Pas als mensen alles verloren hebben of dreigen te verliezen verandert er iets.. en daar zijn we nog erg ver vandaan. Oftewel.. ik maak me totaal geen zorgen over Europa of de fratsen die eruit voortkomen.. zonde van de energie en ik ben toch voor meer eenwording.
 19. Hallo allen, Ik ben al een tijdje bezig met het inventariseren welke groenten, fruit en kruiden ik het best kan gaan verbouwen. Heb enkele boeken gelezen en ben ook zelf al aan de slag gegaan de afgelopen jaren.. maar nu wil ik op wat grotere schaal zaad gaan inslaan. Daarbij loop ik echter tegen een probleem. Er is een enorme overvloed aan rassen van bepaalde soorten. Ik wil echter natuurlijk het beste van het beste neerzetten.. meest geschikt voor ons klimaat, goede opbrengst, liefst zo min mogelijk extra zorg enz. Ik zie echter door de bomen het bos niet meer. Zijn er hier meer mensen die zich met de diverse rassen bezig houden of kopen jullie gewoon wat zakjes en zien jullie wel verder? Ik koop overigens vrijwel nooit hybride zaad.. ik houd een klein beetje hybride in voorraad omdat er vaak geclaimd wordt dat het zoveel meer oplevert .. maar dat is voor mij ook de enige reden om het kopen. Heb het liefst doordragers of soorten waarbij je voldoende zaad kunt oogsten wat eveneens weer veel opbrengt.
 20. Ik beleg ook zo nu en dan. Heb niet echt een doel voor ogen dan af en toe wat winst te nemen als extraatje. Het gaat me iig redelijk goed af.. zit bij de goedkoopste broker dus ik voer relatief veel trades uit .. en verkoop dus als ik bijv. 1% winst heb.. 1% winst per week levert een aardig centje op .. Gaat ook prima als je dagelijks aan de knoppen kunt zitten en met limieten werkt.. en ach.. als het fout gaat heb ik liever aandelen dan cash. Aandelen staan op naam en zijn in 1929 ook niet verdampt/geconfisqueerd/verdwenen. Ze waren lang niets waard.. maar ze waren iig stukken meer waard dan geld. De buurman is van de aandelen Philips van zijn vader met pensioen gegaan. De vader had ze gekocht na de uitbraak van de crisis.. ze waren nu een klein fortuin waard. Zelfs als er een grote reset komt .. heb ik liever aandelen dan cash. Cash is dan echt volkomen nutteloos.. bij aandelen bestaat er in ieder geval nog gerede kans dat je op lange termijn iets overhoudt.
 21. Hey Prepper053.. Ik ben ook een budgetprepper hoor . Probeer zoveel mogelijk aanbiedingen te kopen of er op te wachten. Voor sommige zaken geldt dat niet.. die koop ik zodra ik er het geld voor heb. Verder speur ik veel naar tweedehands dingen wanneer mogelijk. Bijv. wollen dekens kosten ruim 100 euro op internet of in de winkel.. maar staan soms voor nog geen twintig euro op Marktplaats in perfecte conditie. Verder ben ik sowieso gaan bezuinigen.. minder A-merken of duurdere varianten met alle vormen van boodschappen.. simpelweg om meer over te houden. Overigens ben ik nu zover dat ik zaden ga inslaan.. zodat ik wat meer zelfvoorzienend kan leven en dus veel meer geld kan overhouden. Ben dit jaar begonnen met wat groente.. en merk dat het toch veel scheelt.
 22. Er staan slechts enkele verwijzingen. Wanneer je bijv. het artikel van de Wall Street Journal erbij neemt, lees je dat er vooral sprake is van een hoop giswerk. Er wordt gesproken over bedragen zonder daarbij op een juiste manier te refereren naar de herkomst. (Voorbeeld: Zinnen 4 t/m 8 noemen 2 gigantische bedragen zonder enige bron.) Wel wordt er constant gesproken over 'estimates' of synoniemen daarvan. Halve eeuw weggegooid staat letterlijk in het artikel: "Whereas in reality, it has stymied private tourism, exploration, and research for nearly half a century." Engels is mijn moedertaal.. ik geloof dus niet dat ik dit verkeerd lees. Bovendien is dit een statement zonder enige onderbouwing. Nergens in het artikel wordt dit verder verduidelijkt. Het staat in een gekopieerd kader en ontbeert feitelijke onderbouwing. Wat betreft de technologieën, men heeft het over NASA en het ontbreken van de noodzaak voor NASA om kost-efficiënt te werk te gaan. Echter wordt nergens in het artikel aangehaald waar dat op gebaseerd is. Tuurlijk kan iedereen op zn klompen aanvoelen dat de NASA flink gespendeerd heeft. Zeker in het Koude Oorlog tijdperk.. maar ik vind het te makkelijk om dan ook te roepen dat alle technologieën allang bekend waren. Dat er geen nieuwe ontdekkingen en dergelijke zijn gedaan.. en dat er dus massaal geld over de balk is gesmeten voor niets. Kom dan met een fatsoenlijke empirische analyse en dus ook met alternatieven om de geponeerde stelling te staven. Dit is gewoon een broddelwerkje.. en leunt op wat knip en plakwerk van anderen. De samenhang tussen de diverse alinea's is me ook niet geheel duidelijk. Dit schijnt geschreven te zijn door een associate professor, wanneer ik dit soort kwaliteit zou inleveren voor mijn thesis zou ik de deur gewezen worden. Overigens wil ik nog best geloven dat de getallen enigszins kloppen.. maar je moet toegeven dat dit artikel geen academische kwaliteit is. Er zijn passages die prima geformuleerd zijn en waar je inderdaad goed de getallen erbij kunt vinden.. maar ik mis structuur en zoals ik dus al eerder zei: empirisch onderzoek.
 23. Ten eerste ben ik het fundamenteel oneens met je aanname dat een machtsblok creëren in de weg staat van een verenigde mensheid. Ten tweede kan ik me niet vinden in dat artikel. Het is erg slecht geschreven. Er worden wat cijfertjes gedropt zonder bronverwijzing of enige referentiekader. Verder worden er enkele stellingen en meningen geponeerd zonder fundamentele onderbouwing. Ik kan er dus helemaal niets mee. Die opmerking over bijv. een halve eeuw weggegooide investering in onderzoek enz. waar zijn de onderbouwingen daarvan dan? Waar baseren zij zich dan op? Hoe hebben ze de rest weten te kwantificeren? Welke technologieën zijn er volgens hen dan gebruikt en wat was het alternatief? Ze vervallen mijns inziens in exact dezelfde fout die ze NASA of de Amerikaanse overheid verwijten; goochelen met cijfers en geen redelijke onderbouwingen.
 24. Je zou kunnen pleiten voor een eenmalig massaal pensioen voor mensen tot een bepaalde leeftijd. Het creëert ruimte op de arbeidsmarkt voor jongere mensen die daardoor geld kunnen verdienen en dus huizen kunnen gaan kopen waardoor ook daar doorstroom op gang komt. Het zou voor Nederland dus een welkome oplossing zijn omdat de bouwsector en gerelateerde sectoren zo'n 20% van de economie beslaan. (Zeg ik even uit m'n hoofd) Overigens moet dat dan wel meteen gepaard gaan met duurzame oplossingen aangezien je anders over een aantal jaar met hetzelfde probleem zit. Wat voor oplossingen dat moeten zijn weet ik ook niet
 25. Hm ja.. dat was wellicht wat ongelukkig geformuleerd. Ik wilde meer het punt naar voren brengen dat er in het verleden fouten zijn gemaakt die nu opnieuw gemaakt dreigen te worden. Namelijk het doorschuiven van de rekening. Vroeger had men bijv. de vut-regeling.. die was toen al niet betaalbaar.. en is dus ook afgeschaft maar dat wordt nog wel betaald. Mijn vader heeft als ie met pensioen gaat 50 jaar gewerkt.. en moet vanwege wanprestaties van zijn pensioenfonds nog vrezen voor z'n pensioen ook. Gelukkig hebben mijn ouders altijd goed gespaard en hebben ze dus een buffer maar het is wel erg wrang. Overigens vrees ik voor mijn eigen generatie die inmiddels ook wel de 'verloren generatie' wordt genoemd. Opgegroeid in enorme welvaart zonder er ooit iets voor te hoeven doen..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...