Ga naar inhoud

koningsjef

Lid
 • Items

  61
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door koningsjef

 1. Is een bijl van 550 gram minder dan een van 700 gram? Lijkt me heldere vraag toch? Ik zag enkele van die getallen langskomen.. maar het gewicht van een bijl zegt mij weinig. Heb nu met het boekje van Dick in ieder geval al meer inzicht.
 2. Goh wat een goed boekje Dick ! Nooit geweten dat er nog zoveel verschil zat in die bijlen. Heb er nu misschien meer nodig dan ik dacht ! Erg prettig ook dat er allerlei tips instaan over het gebruik enzo.
 3. Hallo allen, Ik heb nog een bijl (en wellicht meerdere) nodig. Heb er nu nog geen maar wil er minimaal 1 en wellicht meerdere hebben. Maar waar moet ik nu als leek op letten bij de aanschaf? Ik wil uiteraard een bijl die niet zomaar afbreekt. Ik heb zodoende begrepen dat een Hickory steel erg goed is? Maar wat willen de verschillende gewichten van een bijl nu precies zeggen? Is bijv. een bijl van 550 gram minder dan een van 700? Wat ik zoal met de bijl zou willen doen is brandhout hakken, bomen omhakken maar bijvoorbeeld ook hout uithakken om er iets van te maken. Voor de eerste twee activiteiten kan ik me indenken dat ik een grotere, zwaardere bijl nodig heb en voor het laatste, fijnere werk heb ik waarschijnlijk meer aan een kleinere lichtere bijl. Maar zoals dus al eerder gevraagd wat is dan goed? Welke staalsoort? Gewicht? Steel?
 4. Belangrijk is wel dat je bijzonder goed uitkijkt waar je dit doet !!! De Dakota Fire Holes zijn namelijk absoluut niet geschikt voor veengronden. Het veen kan ondergronds in brand raken.. maanden sluimeren en opeens uitbreken in een felle bosbrand.
 5. Hehe... het is me gelukt om het enkel aan de buitenkant aan te brengen ja ;-)
 6. Ik heb zelf een paar pannen en RVS thermosflessen behandeld met hitte bestendige lak/verf.. werkt perfect. Heb de tip opgedaan via een van de video's van Dave Canterbury.. waarin ie een budget BOB gaat samenstellen.. hij koopt een of ander gaar pannetje.. behandelt het met heat primer.. et voila.. pannetje werkt perfect. Dus zelfs het goedkoopste pannetje voldoet dan perfect.
 7. Hallo allen, Ik ben al een tijdje bezig met het inventariseren welke groenten, fruit en kruiden ik het best kan gaan verbouwen. Heb enkele boeken gelezen en ben ook zelf al aan de slag gegaan de afgelopen jaren.. maar nu wil ik op wat grotere schaal zaad gaan inslaan. Daarbij loop ik echter tegen een probleem. Er is een enorme overvloed aan rassen van bepaalde soorten. Ik wil echter natuurlijk het beste van het beste neerzetten.. meest geschikt voor ons klimaat, goede opbrengst, liefst zo min mogelijk extra zorg enz. Ik zie echter door de bomen het bos niet meer. Zijn er hier meer mensen die zich met de diverse rassen bezig houden of kopen jullie gewoon wat zakjes en zien jullie wel verder? Ik koop overigens vrijwel nooit hybride zaad.. ik houd een klein beetje hybride in voorraad omdat er vaak geclaimd wordt dat het zoveel meer oplevert .. maar dat is voor mij ook de enige reden om het kopen. Heb het liefst doordragers of soorten waarbij je voldoende zaad kunt oogsten wat eveneens weer veel opbrengt.
 8. Hey Prepper053.. Ik ben ook een budgetprepper hoor . Probeer zoveel mogelijk aanbiedingen te kopen of er op te wachten. Voor sommige zaken geldt dat niet.. die koop ik zodra ik er het geld voor heb. Verder speur ik veel naar tweedehands dingen wanneer mogelijk. Bijv. wollen dekens kosten ruim 100 euro op internet of in de winkel.. maar staan soms voor nog geen twintig euro op Marktplaats in perfecte conditie. Verder ben ik sowieso gaan bezuinigen.. minder A-merken of duurdere varianten met alle vormen van boodschappen.. simpelweg om meer over te houden. Overigens ben ik nu zover dat ik zaden ga inslaan.. zodat ik wat meer zelfvoorzienend kan leven en dus veel meer geld kan overhouden. Ben dit jaar begonnen met wat groente.. en merk dat het toch veel scheelt.
 9. Klopt.. wist ie ook wel.. maar hij wilde toch iets hebben. En daarna ging ie dan wel verzinnen hoe ie het weer schoon kon krijgen. Was iig erg amusant.
 10. Vergeten jullie ook kleding niet? Lastig warm blijven als je sokken vol met gaten zitten en je bovenkleding is afgerafeld
 11. Zie dit topic nu dat dreigt te worden bedolven door andere topics.. maar zoals ik al aangaf in mn voorstelpraatje.. ik denk inderdaad ook echt dat het belang van kleding onderschat wordt. Vandaar ook dat ik eigenlijk wil gaan leren om zelf bijv. sokken te breien. Kan wel 100 paar sokken inslaan.. maar het is goedkoper om zelf iets te breien lijkt me Overigens Dick.. had je het over een naai-fabriekje en een verhaal daarachter..? Zou je dat willen vertellen?
 12. Laatst mooi stukje gezien op tv van een prepper. Die vent demonstreerde even hoe ie zoveel mogelijk water ging opslaan bij SHTF. Haalde ie aantal opblaasbare zwembadjes tevoorschijn en legde vanuit iedere kraan in huis een slang in die badjes. Binnen paar uur had ie 10.000 liter water
 13. Dave Canterbury heeft ook een aantal video's gewijd aan de 'Discount Bushcraft Kit'. Ik irriteer me alleen mateloos wanneer ik zie dat hij ergens 3 dollar voor betaalt terwijl we er in Nederland gerust 15 euro voor moeten dokken Magoed.. in die video's stelt ie dus een B.O.B. samen. En hoe je die langzaamaan kunt upgraden.. erg interessant al zal het dus in Nederland/Europa duurder zijn.
 14. Tor Browser. Gegarandeerd privacy.. het is wel traag.. maar het werkt fantastisch. Heb het een tijdje getest bij een groot online spel waar extreem goed gecontroleerd wordt of je niet valsspeelt. Dat gebeurt meestal aan de hand van IP-info en dergelijke.. maar ze konden me niet oppikken.. zelfs niet toen ik de staff daar erover inlichtte en ze uitdaagde om me te vinden. Verder idd alternatieve e-mailadressen enz.
 15. Ligt voor mij eveneens aan het weer. Slaap het liefst in m'n Gelert Tryfan Classic 300. Is wat dik, groot (gepakt) en zwaar maar het slaapt geweldig. Door de dikke slaapzak lig ik ook een stuk beter op m'n thermarest matje.. bovendien heeft ie wel een flinke muts.. maar geen mummyvorm. Ik kan namelijk NIET slapen in een mummyslaapzak .. ik moet beenruimte hebben. Bij warm weer slaap ik echter liever in een goedkope slaapzak van de AH ofzo.. zolang ie maar dun is.
 16. http://www.dumpert.nl/mediabase/1628441/dc30f64e/dumpert_how_to.html Hier is een goede tutorial :-D Nadeel is dat het buiten warm moet zijn. Wanneer het echter niet warm is heb je deze techniek wss ook niet nodig :-D
×
×
 • Nieuwe aanmaken...