Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

JohnVonSchutz

Lid
  • Aantal items

    2298
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

JohnVonSchutz won de laatste dag op 20 januari

JohnVonSchutz had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1250 Uitstekend

Over JohnVonSchutz

Persoonlijke Informatie

  • Locatie
    In de parel van Gelderland
  • Interesses
    Survival, Preppen, Koken, Games, DIY

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Gevonden!! https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191284/mezze-met-zelfgemaakt-platbrood Alleen ik kon toen geen sumac alleen vinden dus gebruik ik za'atar. Daar zit het ook in en te koop bij de AH. Ik heb ze een paar keer gemaakt met mijn jongens gewoon zo in een pan op een open vuur. Echt lekker en een groot avontuur. Kwam deze ook tegen maar nog niet geprobeerd, misschien zijn hier preppers die hem wel tegen komen in hun keuken en er iets over kunnen zeggen. https://thetortillachannel.com/nl/marokkaans-platbrood/
  2. Maak ik idd geregeld zelf. Ik voeg er zelf wat kruiden aan toe om het wat meer smaak te geven. Ik zal zo ff kijken waar dat recept is. Kwam er bij tieval een keer achter dat toen ik een keer het brood in een pan deed met teveel olijfolie dat het heel knapperig wordt. Ook lekker😀
  3. Ik zou graag wat groots willen slachten of een keer gaan jagen maar tot nu toe niet verder gekomen dan het slachten van roadkills.
  4. Jaren geleden alles klaar gemaakt, gekocht, bedacht en geprept. Dan door omstandigheden alles een beetje laten liggen, totdat........... Corona. Heerlijk om al mn preps te zien, hoe ik toch nog alles heb, hier een daar een aanvulling of vernieuwing omdat je dan ineens weet waarvoor je het doet. Heerlijk aan het opschakelen terwijl je andere nog ziet aanmodderen. Its nice to be a prepper. 😀
  5. Ik heb begrepen dat ze er bij het waterleidingsbedrijf alles aan doen om iedereen van water te blijven voorzien, ook begrepen dat ze op dit moment zelfs mensen met een betalingsachterstand niet afsluiten omdat ierdereen zijn of haar handen moet kunnen wassen.
  6. Goed bezig, ziet er nu al stukken beter uit. Ik ben blij dat jullie het gaan opknappen in plaats van plat gooien en iets nieuws neerzetten.
  7. Al heeft Corona Bier helemaal niks met een virus te maken kan je toch zien wat dat doet met een bedrijf als het met iets negatiefs wordt verbonden. https://markets.businessinsider.com/stocks/corona_1-stock
  8. Mooi tooltje. Ik moest even kijken hoe dat dan werkt. Eigenlijk heel simpel en zonder de comverter goed om te weten wat die code betekend. De 9 vooraan geeft het jaar aan dat het gemaakt is. De 3 cijfers daarna is het dagnummer van dat jaar. Dus bv 9001 is 1 januari 2019 en 9365 31 december 2019. Hoe het werkt met paketten van voor 2010 weet ik niet.
  9. Goede vraag. Ik wist het ook niet maar er is redelijk veel over te vinden. Ik plaats maar even de link. https://broodsmakelijk.nl/verschil-bloem-patentbloem Wat is het verschil tussen bloem en patentbloem? In dit artikel behandelen we het verschil tussen bloem en patentbloem. Het belangrijkste verschil is dat patentbloem betere glutenvormende eiwitten heeft dan normaal tarwebloem. Dit is eigenlijk alleen van belang voor het bakken van brood en broodproducten zoals bijvoorbeeld rozijnenbrood. Een brood of broodproduct gemaakt van patentbloem zal doorgaans hoger, luchtiger en malser worden dan gemaakt van tarwebloem, maar let op: de verschillen tussen de verschillende patentbloemsoorten zijn groot. Die verschillen zien we ook tussen verschillende tarwebloemsoorten. Zijn patentbloem en tarwebloem uitwisselbaar? Stel, je hebt een recept waarin patentbloem staat maar je hebt tarwebloem in je keukenkastje staan. Kan je het patentbloem uit het recept zonder problemen vervangen voor tarwebloem? Ja, meestal wel. Mogelijk wordt het te bakken product iets minder luchtig maar de verschillen zijn vaak klein. Patentbloem is vrijwel altijd uitwisselbaar met tarwebloem. Als een recept tarwebloem voorschrijft kan je zonder probleem dit vervangen door patentbloem. Het bakresultaat zal doorgaans zelfs iets beter worden. Waarom wordt niet alleen patentbloem verkocht als dit toch beter is dan tarwebloem? Dat je twee verschillende soorten bloem kan kopen, tarwebloem en patentbloem, heeft alles te maken met de prijs van het product. Tarwebloem kost meestal in de supermarkt zo'n 35 tot 50 cent per kilogram. Patentbloem verwisselt van eigenaar zo tussen de 80 en 170 cent. het ene patentbloem is het andere patentbloem niet Grote kwaliteitverschillen bij bloem en patentbloem In een recept word meestal patentbloem opgenomen in plaats van tarwebloem omdat het een iets betere bakaard heeft. Het te bakken product wordt dan iets luchtiger en malser. Maar... het ene patentbloem is het andere patentbloem niet. In onze grote meel- en bloemtest, waarbij we meer dan 100 meel- en bloemsoorten hebben getest en broden van hebben gebakken, kregen we soms onverwachte bakresultaten. Zo zou je mogen verwachten dat alle patentbloem soorten beter bakken dan tarwebloem soorten. soms is een bepaald soort bloem beter dan een veel duurder patentbloem, maar als je gaat bakken moet je wel weten welke dat is. Maar het tegendeel bleek soms waar, soms is een bepaald soort bloem beter dan een veel duurder patentbloem, maar als je gaat bakken moet je wel weten welke dat is. Daarom hebben we het voor je getest en kan je de uitslagen zien in onze grote meel- en bloemtest inclusief foto's. Hieronder zie je als voorbeeld drie foto's van de bakresultaten van tarwebloem en patentbloem, waarbij het Jumbo tarwebloem (maar dan wel van Polskie-mlyny) beter presteert dan bijvoorbeeld het veel duurdere tarwebloem van Markant. Ook opvallend, hoewel patentbloem normaalgesproken veel duurder is dan gewone bloem, blijkt het patentbloem van Lidl dat erg goedkoop is, beter te presteren dan de meeste andere bloemsoorten. Lidl patentbloem zonder toevoegingen markant-vomar-coop patentbloem zonder toevoegingen Jumbo - polskie-mlyny tarwebloem zonder toevoegingen Hoe ontstaat het verschil tussen tarwebloem en patentbloem? Tarwebloem en patentbloem worden beiden gemaakt van de tarwekorrel. Die bestaat uit grofweg drie onderdelen: de zemel, de kiem en het meellichaam. Dat laatste is "het witte poeder" dat je ziet als je tarwe met een vijzel fijnwrijft. fijngestampte tarwekorrel, waar de zemel (lichtbruin) en het bloem (wit) duidelijk zichtbaar zijn Dat witte poeder, dat we bloem noemen, bestaat weer uit twee delen: eiwitten en zetmeel. Het verschil tussen tarwebloem en patentbloem zit hem in de kwaliteit van het eiwit. Het bloem dat vlak onder de zemel zit heeft minder goede eiwitten dan het bloem dat in het midden van de tarwekorrel zit. De traditionele molenaar kan alleen maar tarwebloem maken. Hij maakt eerst volkorentarwemeel van de tarwekorrels door deze te malen. Vervolgens gaat hij met zeven alle zemelen en de kiem uit het meel zeven. Wat dan overblijft heet tarwebloem. De manier waarop de tradionele molenaar het tarwe maalt noemt men een vlakmaalderij. In de meelfabriek, en dat wordt ook een hoogmaalderij genoemd, is men in staat het buitenste en binnenste deel van het bloem uit de tarwekorrel van elkaar te scheiden. Het buitenste deel (of een combinatie van deze twee) noemt men tarwebloem. Als men alleenhet bloem uit het midden van de tarwekorrel gebruikt wordt het patentbloem genoemd. Om het meer technisch te beschrijven, patentbloem beschikt, normaal gesproken, over betere glutenvormende eiwitten dan tarwebloem. Die gluten geven het deeg voor een brood elasticiteit en is in staat de kooldioxide belletjes die de gist maakt tijdens het rijzen vast te houden waardoor het deeg rijst. Hoe beter die gluten zijn, hoe hoger het brood kan rijzen zonder te scheuren. Witbrood Witbrood kan je maken van tarwebloem én van patentbloem. In zijn algemeenheid heeft patentbloem betere gluten vormende eiwitten. Daarom kan je van patentbloem, normaal gesproken, hogere en malsere broden bakken dan van tarwebloem, maar dat is geen wet van Meden en Perzen. Voor tarwebloem en patentbloem bestaan in Nederland geen kwaliteitseisen of wettelijke normen en mede daarom zijn de verschillen groot. Ja een copy past maar doen of ik het verzonnen hebt is ook niet goed
  10. JohnVonSchutz

    Buiten wc.

    Netjes gemaakt. Blij dat je alles geschuurd hebt😁. Zijn van die klusjes waar je tegen opziet maar als het klaar is ben je blij.
  11. Een bal suiker, hoeveel is dat ongeveer?
  12. Ik ben inderdaad benieuwd. 😃 En welkom😀
  13. Kennis Skills . . . Fuiken Klemmen Voedelvoorraad
  14. Herkenbare opmerking. Ik heb zo een paar mensen die het weten en inderdaad die hebben gezegd dat ze naar mij toekomen. Nu heb ik wel wat eten maar door mijn eerdere prepplan heb ik ingezet op het vinden en vangen van voedsel. Nu ben ik verhuisd dus ik zou het eigenlijk opnieuw moeten bekijken. Maar als er mensen hierheen zouden komen dan is het geen luilekkerland maar werken en meedoen als je wat wilt eten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...