Ga naar inhoud

JohnVonSchutz

Lid niveau 2
 • Items

  2333
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

JohnVonSchutz won de laatste dag op 4 maart 2023

JohnVonSchutz had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  In de parel van Gelderland
 • Interesses
  Survival, Preppen, Koken, Games, DIY

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

JohnVonSchutz's prestaties

Last (wo)man standing

Last (wo)man standing (9/11)

1.3k

Reputatie

 1. Ben begonnen met het kijken van deze serie. Zijn 4 delen van.
 2. Sry voor de late reactie, ik ben erg druk. 😁 ja dat klopt. Grappig hoe dat jaren later weer terug komt.
 3. Ja dat boek heb ik natuurlijk alπŸ˜€. Inderdaad mooi boek. Ik zal eens kijken of ik de yt filmpjes kan vinden waardoor ik ben begonnen.
 4. Het moeten idd long bows worden. Bij ander hout blijf ik van de buitenkant af maar bij taxus zal ik een paar groeiringen eraf schrapen om van teveel spinthout af te komen. Wat pijlen betreft; ik denk dat ik veilig blijf met een paar rondhout stukken van de bouwmarkt. Het ligt nog wel in mn planning om de pijl met een stenen pijlpunt te maken met hars enzo maar eerst maar eens de boog maken.
 5. Voor komend jaar heb ik weer een nieuw taxus boog project op de agenda staan. De vorige was van een taxus stammetje maar hoe dat afliep weten we. Dus dit keer maar een wat dikkere stam gevonden. Omdat zuinige ik toch het maximale aan bogen eruit wil halen vroeg dit om de stam eerst in te zagen en daarna te splijten. Het hout is ruim een jaar geleden gekapt en bijna een jaar geleden en gespleten. Omdat het dunne stukken zijn verwacht ik dat ze deze zomer wel droog genoeg zijn om verder te gebruiken.
 6. Ja die van primitieve tech heeft echt heel veel leuke filmpjes op yt. Ik kijk er graag naar.
 7. Geen idee maar ik hou het draadje in de gaten omdat ik noh een balkin heb waar ik misschien zoiets kan doen. Ik dacht eraan om van die grote metselemmers te gaan gebruiken. Misschien mn regenwater afvoer gebruiken voor extra water.... Ik weet het nog niet maar succes met je project. Mooie verzameling van lekker fruit.
 8. Als ik de keuze zou hebben tussen een katapult of een (kruis)boog dan zou ik het wel weten.
 9. Ik vind een katapult opzich niet zo verkeerd. Alles waarmee je een projectiel kan versnellen lijkt me een betere optie dan helemaal niks. Je bent natuurlijk wel beperkt in de afstand naar je doel. Op yt is nog wel wat te vinden over "slingbow". Dat lijkt mij de beste optie als je iets groters dan een blikje goed wilt raken.
 10. Dank je voor de reminder. Dit is zo een lang vergeten project. Vroeger wel eens geprobeerd maar toen geen succes. Ik zal eens kijken of er ergens een berk staat
 11. Ja dat snap ik best. Mooi mesje toch. πŸ˜€
 12. Uhhh idd goed mes maar gooi hem niet heel stoer in een boom want dan breekt echt af.
 13. Gevonden!! https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191284/mezze-met-zelfgemaakt-platbrood Alleen ik kon toen geen sumac alleen vinden dus gebruik ik za'atar. Daar zit het ook in en te koop bij de AH. Ik heb ze een paar keer gemaakt met mijn jongens gewoon zo in een pan op een open vuur. Echt lekker en een groot avontuur. Kwam deze ook tegen maar nog niet geprobeerd, misschien zijn hier preppers die hem wel tegen komen in hun keuken en er iets over kunnen zeggen. https://thetortillachannel.com/nl/marokkaans-platbrood/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...