Ga naar inhoud

Marc67NL

Lid
 • Aantal items

  2179
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Marc67NL won de laatste dag op 8 augustus 2020

Marc67NL had de meest gelikete inhoud!

5 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Een woestijn.
 • Interesses
  Wildkamperen, overlevings technieken.
 • Beroep
  Vrij beroep, Adviseur.

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Marc67NL's Achievements

Last (wo)man standing

Last (wo)man standing (9/11)

2.7k

Community reputatie

 1. Zo op het laatst toch nog de negeer optie hanteren. Is de enige manier om de laatste uurtjes nog leuk te houden.
 2. Beste @Dr.Prepper en @Mr. Gold, Ik speel al lang met het internet. Ik kan me het BBS nog herinneren. Toch heeft het me nooit aangetrokken om lid te zijn van een forum. Tot ik op zoek naar een serieus bushcraft forum preppers.nl tegenkwam. Wat een sfeer, kwaliteit, en kennis! Dus ben ik lid geworden. En het is nog steeds het enige forum waarop ik actief ben. Ik heb heel veel aan dit forum gehad. Ik ben heel veel wijzer geworden. Het heeft veel voor mijn persoonlijke groei gedaan. Vele geweldige contacten heb ik er opgedaan. En het heeft mij op heel bijzondere plekken gebracht, waar ik anders nooit gekomen zou zijn. Jullie initiatief is meer dan de moeite waard geweest. Voor heel veel mensen heeft het heel veel waarde gehad. Het was, en is, geen verspilde tijd, en geen verspilde energie. Ik geloof wel degelijk dat jullie je doel bereikt hebben. Het was mij een eer en een waar genoegen.
 3. @Mrsjones Op jullie overwinning. En op jullie toekomst. Gefeliciteerd ook met jullie gezinsuitbreiding. Wat een machtig mooi intens verhaal! Die twee zullen heel wat meegemaakt hebben. Maar ik ben ervan overtuigd dat ze nergens beter terecht hadden kunnen komen. Ik wacht met spanning af op meer van je verhalen over de afgelopen periode. Na jullie welverdiende vakantie uiteraard. Geniet ervan!!!
 4. Je moet er niet aan denken dat na een SHTF iedereen er bij loopt in vodden, en op halve zolen. Maar zonder gein, kleding en schoeisel zijn belangrijk in een gematigd klimaat. Schoeisel sowieso overal. Daarnaast kun je met beide ambachten, die elkaar overlappen (ja, woordspeling) veel meer. Tenten maken, slaapgoed, rugzakken, visnetten, ed.
 5. Uit het boven gelinkte artikel: Bron: The New York Times. Prachtig.
 6. En daar gaat het om. Zeker nu we steeds meer op 1 wereld leven. (Steeds afhankelijker van elkaar). We hoeven heus de hele wereld niet te redden. Maar het zou mooi zijn als we een rol spelen in een betere wereld. We hebben heel wat te bieden.
 7. Marc67NL

  Afrika

  Nog een interessant weetje over Afrika: Bron: The Nation. Vooral dat: "........ transforming the continent, experts say, into a laboratory for a new kind of war".
 8. Geweldige post. De vinger op de zwerende zere plek. De reden waarom ik dit artikel "aan de vergetelheid ontrukt" heb, is omdat het feitelijk gaat over de grote veranderingen wereldwijd. Dus niet alleen over IS/Daesh en terrorisme. Het gaat over het einde van "Het Westen". (Overigens wordt Zuid Amerika niet vernoemd, maar mogen we dat er wel bij rekenen. Ook daar zijn ze het westen meer dan zat. Ook daar heeft het westen heel wat "geplunderd". En is van grote invloed geweest op politiek, economie, religie, en cultuur). Het gaat over het drastisch veranderen van onze cultuur, van onze invloed op de wereld, en van onze manier van leven. We stevenen af op een wereld waar het er op z'n Russisch aan toe gaat. Of op z'n Chinees. Op z'n Zuid Amerikaans, of op z'n Indisch. Waarschijnlijk een combinatie daarvan. In ieder geval niet meer op z'n westers. Ik hoop dat er een discussie losbarst over dit voor ons toch wel heel belangrijke onderwerp. Passen we ons aan? Hoe? Houden we stand? Hoe? Wat betekent het voor de huidige generaties westerlingen? En waarom blijft het argument "Dat was ik niet, dat waren onze voorouders" terugkomen. Waarom denken velen dat dat ons het argument en de rechtvaardiging geeft om niets te veranderen? Het wordt denk/vind ik hoog tijd dat wij die "Oost-Indische" oorpluggen eens verwijderen. Doen we dat niet, dan blijft de rest van de wereld ons haten. Met alle gevolgen van dien.
 9. Kleding herstel set. Kun je ook leuk mee bijklussen.
 10. Ik denk dat we er best over kunnen discuteren. En het is een legitieme vraag. Zolang we het niet gaan hebben over mogelijke methodes. Waarover trouwens op andere sites genoeg te vinden is. Ik kan me zeker wel een punt voorstellen waarop mensen zeggen: "Het is genoeg". Zelf hoop ik het voorbeeld van mijn moeder te kunnen volgen: Doorgaan tot en met de laatste snik.
 11. In het scenario van een terroristische aanslag in een drukke stad, is die paar uur meer dan voldoende.
 12. Wellicht @vheeswijk Bestaat er zoiets, een universeel middel tegen zenuwgas? Atropine ken ik wel.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...