Ga naar inhoud

JohnVonSchutz

Lid
 • Aantal items

  2333
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Alles dat geplaatst werd door JohnVonSchutz

 1. Dank je wel @Rien interessant stuk. Leidt ook naar goeie links. Wel zorgwekkend en dst met de golfstroom..... Op zich wel grappig, ik vertelde mn ouders 35 jaar geleden dat ik dacht dat er een ijstijd aan komt. Ik zal eens vragen of ze dat nog weten en dan deze link laten lezen. Thx
 2. Ben begonnen met het kijken van deze serie. Zijn 4 delen van.
 3. Sry voor de late reactie, ik ben erg druk. 😁 ja dat klopt. Grappig hoe dat jaren later weer terug komt.
 4. Ja dat boek heb ik natuurlijk alπŸ˜€. Inderdaad mooi boek. Ik zal eens kijken of ik de yt filmpjes kan vinden waardoor ik ben begonnen.
 5. Het moeten idd long bows worden. Bij ander hout blijf ik van de buitenkant af maar bij taxus zal ik een paar groeiringen eraf schrapen om van teveel spinthout af te komen. Wat pijlen betreft; ik denk dat ik veilig blijf met een paar rondhout stukken van de bouwmarkt. Het ligt nog wel in mn planning om de pijl met een stenen pijlpunt te maken met hars enzo maar eerst maar eens de boog maken.
 6. Voor komend jaar heb ik weer een nieuw taxus boog project op de agenda staan. De vorige was van een taxus stammetje maar hoe dat afliep weten we. Dus dit keer maar een wat dikkere stam gevonden. Omdat zuinige ik toch het maximale aan bogen eruit wil halen vroeg dit om de stam eerst in te zagen en daarna te splijten. Het hout is ruim een jaar geleden gekapt en bijna een jaar geleden en gespleten. Omdat het dunne stukken zijn verwacht ik dat ze deze zomer wel droog genoeg zijn om verder te gebruiken.
 7. Ja die van primitieve tech heeft echt heel veel leuke filmpjes op yt. Ik kijk er graag naar.
 8. Geen idee maar ik hou het draadje in de gaten omdat ik noh een balkin heb waar ik misschien zoiets kan doen. Ik dacht eraan om van die grote metselemmers te gaan gebruiken. Misschien mn regenwater afvoer gebruiken voor extra water.... Ik weet het nog niet maar succes met je project. Mooie verzameling van lekker fruit.
 9. Als ik de keuze zou hebben tussen een katapult of een (kruis)boog dan zou ik het wel weten.
 10. Ik vind een katapult opzich niet zo verkeerd. Alles waarmee je een projectiel kan versnellen lijkt me een betere optie dan helemaal niks. Je bent natuurlijk wel beperkt in de afstand naar je doel. Op yt is nog wel wat te vinden over "slingbow". Dat lijkt mij de beste optie als je iets groters dan een blikje goed wilt raken.
 11. Dank je voor de reminder. Dit is zo een lang vergeten project. Vroeger wel eens geprobeerd maar toen geen succes. Ik zal eens kijken of er ergens een berk staat
 12. Ja dat snap ik best. Mooi mesje toch. πŸ˜€
 13. Uhhh idd goed mes maar gooi hem niet heel stoer in een boom want dan breekt echt af.
 14. Ik zie het er wel van komen dat een of andere mafkees/terroist dan eerst doodleuk langs zoveel mogelijk mens gaat lopen om dan vervolgens positief getest te worden op corona. Hippie iedereen thuis, ook waar terreur.
 15. Ja een weinig populair gedachtengoed maar als je er over nadenkt niet heel vreemd verzonnen. Als de beurzen niet in elkaar zouden klappen eigenlijk wel ideaal. Ja ik weet het je mag het niet zeggen maar wil niet zeggen dat het misschien wel de waarheid is.
 16. Gevonden!! https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1191284/mezze-met-zelfgemaakt-platbrood Alleen ik kon toen geen sumac alleen vinden dus gebruik ik za'atar. Daar zit het ook in en te koop bij de AH. Ik heb ze een paar keer gemaakt met mijn jongens gewoon zo in een pan op een open vuur. Echt lekker en een groot avontuur. Kwam deze ook tegen maar nog niet geprobeerd, misschien zijn hier preppers die hem wel tegen komen in hun keuken en er iets over kunnen zeggen. https://thetortillachannel.com/nl/marokkaans-platbrood/
 17. Maak ik idd geregeld zelf. Ik voeg er zelf wat kruiden aan toe om het wat meer smaak te geven. Ik zal zo ff kijken waar dat recept is. Kwam er bij tieval een keer achter dat toen ik een keer het brood in een pan deed met teveel olijfolie dat het heel knapperig wordt. Ook lekker?
 18. Ik zou graag wat groots willen slachten of een keer gaan jagen maar tot nu toe niet verder gekomen dan het slachten van roadkills.
 19. Jaren geleden alles klaar gemaakt, gekocht, bedacht en geprept. Dan door omstandigheden alles een beetje laten liggen, totdat........... Corona. Heerlijk om al mn preps te zien, hoe ik toch nog alles heb, hier een daar een aanvulling of vernieuwing omdat je dan ineens weet waarvoor je het doet. Heerlijk aan het opschakelen terwijl je andere nog ziet aanmodderen. Its nice to be a prepper. ?
 20. Ik heb begrepen dat ze er bij het waterleidingsbedrijf alles aan doen om iedereen van water te blijven voorzien, ook begrepen dat ze op dit moment zelfs mensen met een betalingsachterstand niet afsluiten omdat ierdereen zijn of haar handen moet kunnen wassen.
 21. Goed bezig, ziet er nu al stukken beter uit. Ik ben blij dat jullie het gaan opknappen in plaats van plat gooien en iets nieuws neerzetten.
 22. Al heeft Corona Bier helemaal niks met een virus te maken kan je toch zien wat dat doet met een bedrijf als het met iets negatiefs wordt verbonden. https://markets.businessinsider.com/stocks/corona_1-stock
×
×
 • Nieuwe aanmaken...