Ga naar inhoud

Nunya

Lid
 • Items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Nunya won de laatste dag op 7 juni 2020

Nunya had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Nunya's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

26

Reputatie

 1. Even ter info/aanvulling. Wat ik lees in de wet tekst zegt dat een katapult valt onder categorie 1 van de Wet Wapens en Munitie. Verder staat in artikel 13 van die wet het volgende: "1 Het is verboden een wapen van categorie I te vervaardigen, te transformeren, voor derden te herstellen, over te dragen, voorhanden te hebben, te dragen, te vervoeren, te doen binnenkomen of te doen uitgaan." Zie ook: https://wetten.overheid.nl/BWBR0008804/2020-01-01#Paragraaf3 Overtreding van deze wet is een misdrijf en kan bestraft worden met gevangenisstraf of een flinke geldboete. Ik heb trouwens geen duidelijke definitie kunnen vinden van wat een katapult volgens de wet nou eigenlijk precies is.
 2. Ach, een buitenkeuken is nog veel duurder ?
 3. Als OHV staat voor "Overhead valve engine" en dus niet het merk is, is het merk dan misschien Honda ? In dat geval heb je hier misschien iets aan (wel in het Engels). https://www.manualslib.com/manual/1085534/Honda-Em3100cx.html#product-EM5500CX
 4. Hier heb ik zeker wat aan, @Bijna12uur ! Dank voor de verheldering. Dat tollende kogeltje vind ik interessant, daar had ik nog nooit bij stil gestaan. Een veerbuks lijkt me ook de beste optie omdat die me het meest betrouwbaar lijkt aangezien die niet afhankelijk is van een perslucht fles of pomp. Als je die koopt met een paar essentiële reserve onderdelen zit je voor langere tijd goed. Ik ben ook het type dat het liefst een fiets heeft met zo min mogelijk versnellingen of toeters en bellen; alles wat er niet op zit kan ook niet stuk gaan. Dat richten voor een duif of een konijn is geen probleem. Ik heb vaker geschoten (niet alleen op de kermis ?) en dat lukt wel goed. Ik ga me eens oriënteren. Wanneer ik iets specifieks op het oog heb zal ik er wel iets over posten. Overigens, ik zal er vast niet de enige in zijn, maar het bezoeken van dit forum kan wel eens in de papieren gaan lopen. Ik denk steeds "o ja, dat is ook wel handig om te hebben" of "goed idee, wat zou dat kosten ?" enz. ??
 5. Dank je, @OBL-Rien , de tijd komt wel enigszins overeen met wat Kwakster zegt (50/60 en 70).
 6. Dank voor je reactie, @kwakster ! Nee, er zit geen moer, de knop is dicht/egaal. Ik heb me af zitten vragen hoe e.e.a. in elkaar steekt bij dit mes, o.a. hoe die knop vast zit. Het zit allemaal goed vast in elk geval, want ik krijg er (met de hand) geen beweging in. Dank voor de info over (waarschijnlijke) afkomst, jaartallen. Dat een restauratie meer kost dan de waarde van het mes was ik al wel zo'n beetje van uit gegaan. Het heeft voor mij dan ook vooral sentimentele waarde. Ik zal je pb-en. Dank zover.
 7. Da's dan zeg maar de mondings-snelheid, of hoe noem je dat ? Hoe hoger, hoe sneller, hoe meer kracht. Zoals ik in m'n post van net ook zei: ik ga me er eens in verdiepen, thnx ! Gegroet, Nunya.
 8. Een wild zwijn ? 7,62mm, dat zijn dan wel serieuze "proppen" die je schiet ? En dat is gewoon legaal neem ik aan ? Heb even gauw gekeken, bij dicks.nl kost zo'n ding bijna 1400 euro !! Dat is ruim boven mijn budget. Dan zou zo'n HW97 van tegen de 500 euro voor mij een betere optie zijn, dan maar geen wild zwijn op m'n bord ? Ik zal me eens verdiepen in de materie. Ik had als kind een Norica (50, geloof ik uit m'n hoofd), maar dat is natuurlijk niet te vergelijken. Hoewel zoiets wel weer leuk zou zijn voor m'n zoon. Gegroet, Nunya.
 9. Dat is zo. Volgens mij kom je zelfs in de problemen als je met een hamer loopt op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Van de kluswinkel naar huis geen probleem, maar loop je ergens waar net rellen zijn uitgebroken, dan heb je heel wat uit te leggen. Of met een hockeystick. Het gaat vooral om het "voorhanden hebben" en het gebruiksklaar zijn van iets wat als wapen gebruikt kan worden. En het gaat om de context. Een katapult met de bandjes er af zal geen probleem zijn, met de bandjes er aan wel. Gegroet, Nunya.
 10. Heb dat vroeger wel gehad. Leuk voor playmobiel poppetjes en wegwerpaanstekers. Met een voldoende krachtige zul je ook wel een vogel of zelfs een konijn kunnen doden, toch ? Nu nog leren hoe ik van zo'n beest met vacht/veren een lekker maaltje maak. Alleen voor wanneer supermarkten en boeren e.d. geen vlees meer leveren natuurlijk. Gegroet, Nunya.
 11. Dank je voor je antwoord. Ik weet dat een katapult een verboden wapen is. Als ik me niet vergis mag je er (veilig) mee schieten op doelen in je eigen achtertuin, maar je mag er zeker niet mee jagen of de straat op. Tenminste, niet met de banden er aan. (gebruiksklaar) Grappig dat je de wichelroede noemt, dat smoesje had ik me ook al bedacht ? Ik denk niet dat oom agent er in trapt, maarja. Mijn vraag betreft echt een situatie na SHTF en waar het gezag afwezig is. Dan spelen de juridische overwegingen een stukje minder mee zeg maar. Natuurlijk zijn een boog of kruisboog effectiever, maar om zelf een goede te maken met voldoende kracht lijkt me een stuk ingewikkelder dan een katapult. En duurder. Misschien moet ik het eens proberen, een goede boog maken, maar heb daar tot nu toe tegen op gezien (geen super klusser he). Gegroet, Nunya.
 12. Dank voor de reactie. Nee, voor verdediging is het vrij nutteloos, precies om de redenen die je noemt. Persoon A met het schilmesje is bij me voordat ik een tweede schot kan nemen na m'n gemiste eerste schot. Ik bedoelde puur om op klein wild te jagen (duif, konijn).
 13. Hallo, Wat denken jullie van een katapult als (budget) onderdeel van je preps ? In een land waar vuurwapens stevig aan banden liggen, niet iedereen daar toegang toe heeft en een goede hand- of kruisboog aardig wat duiten kosten, kan een katapult dan misschien een budget vriendelijk alternatief zijn voor na SHTF ? Of doet het qua efficiëntie teveel onder voor bv. een (kruis)boog ? Ik denk dat het een alternatief kan zijn. Op groot wild jagen zal hier sowieso moeilijk zijn, maar een duif of een konijn moet je wel neer kunnen leggen met een krachtige katapult....denk ik. Ik ben geen jager, dus zeker ben ik daar niet van. (input welkom) Het is niet moeilijk om een katapult zelf te maken, ik heb het gedaan en ik ben geen super-klusser. Gewoon wat multiplex, 2 stukken op elkaar lijmen, grove vorm uitzagen met decoupeerzaag, verfijnen met vijlen/schuren, theraband (gold) voor de bandjes en een oude leren jas verknippen voor het buideltje. (en voor het mooie en bescherming het hout lang laten weken in lijnzaadolie) Zo heb ik verschillende katapulten gemaakt die krachtig genoeg zijn om op 20mtr door een conservenblikje te schieten. (ik schiet met kogellager balletjes van 8mm of 10mm) Kosten zijn enkele tientjes en dan heb je niet 1 maar verschillende katapulten. De kogellager balletjes zijn ook niet zo duur. Een voordeel is ook dat een katapult klein en licht is, waar een vuurwapen en bogen groot zijn, meer wegen. Munitie voor vuurwapens is veel duurder en munitie voor (kruis)bogen is duurder & groter. Nog een voordeel is dat een reparatie aan een katapult ook goedkoop door jezelf gedaan kan worden, waar reparaties aan vuurwapens en (kruis)bogen al gauw duurder zijn en soms/vaak gedaan moeten worden door een specialist met specialistische werktuigen. Nadeel is natuurlijk de mindere kracht van een katapult en de mindere penetratie van de munitie op een doel. Wat denken jullie ? Als je geen vergunning voor een vuurwapen hebt en geen goede (kruis)boog kunt betalen, is een katapult dan een alternatief wat voldoet ? Of toch beter door sparen tot je wel een goede (kruis)boog kunt kopen ? Gegroet, Nunya.
 14. Top 5 dingen op mijn wishlist: - Een goed mes. Ik denk aan een Fällkniven F1 Pro, maar ben er nog niet helemaal aan uit. (en ik weet nog niet hoe ik mijn vrouw ga overtuigen dat een slordige 260 euro voor een mes een goed idee is ) - Een goede handzaag. Ik denk aan een Silky Bigboy. - Een goede rugzak (daypack) - Een goede generator op zonne-energie. (moet ik nog onderzoek naar doen) - Het volgen van een meerdaagse cursus bushcraft. (tijd en geld ontbreekt steeds) Gegroet, Nunya.
 15. @mods: ik weet niet of het "not done" is om zo'n oude draad weer nieuw leven in te blazen. Dus, als ik hiermee op iemand z'n tenen ga staan, m'n excuses. Maar toch: Ik zat deze oude draad door te kijken en kwam best veel links tegen die niet meer werken, of waarvan de winkel inmiddels opgedoekt is. Ik heb dus "even" alle links gevolgd en hier is een lijst van alle links uit deze draad die het nog doen. Sommige verwijzen inmiddels naar een andere site, dan staat hier nu de nieuwe. Ik heb geprobeerd om dubbele te voorkomen, ik denk dat dit aardig gelukt is. Inhoudelijk heb ik niks over al deze winkels te melden, dus deze lijst zegt niks over kwaliteit of betrouwbaarheid. Enjoy ! Gegroet, Nunya. http://shop.dehoopklarenbeek.nl/ https://weckenonline.eu/het-weckproces/ https://www.noorloos-se.com/ https://darksucks.com/ https://www.braumarkt.com/ https://www.unibrew-nederland.nl/index.php https://www.urbansurvival.nl/ https://www.dumpcompany.com/nl/ https://www.darkshop.nl/ https://www.noodzaken.nl/ https://workplanet.nl/veiligheidskleding https://shop.conserva.de/de/ https://www.countrystore.nl/ https://benscore.com/ https://www.wingsdump.nl/ http://raamfolies.nl/ https://www.bombersonline.com/ https://www.hard2find.nl/ https://firstcarecompany.nl/ https://www.obelink.nl/ https://www.shogun.nl/ https://www.outdoorsportshop.nl/ http://www.dumpstore.nl/ https://www.wereldzaden.nl/ https://www.vreeken.nl/ https://www.allimax.nl/ https://www.militarycollectibles4u.nl/ https://www.survivalgear.nl/nl/ https://globetrotter.nl/ https://survival.eigenstart.nl/ https://www.risicokaart.nl/ https://www.dicks.nl/ https://www.knivesandtools.nl/ https://www.kotte-zeller.de/ https://www.celticwebmerchant.com/nl/ https://www.spysecurityshop.nl/ http://www.com-anders.nl/ https://iversonssnowshoes.com/ https://www.reddingshop.nl/ https://www.countrystore.nl/ https://www.noodzaken.nl/ https://www.tarpshop.nl/ https://www.kampeergoed.nl/ https://www.aanhangerstore.nl/ https://www.camp4.de/ https://www.moosecampwebshop.nl/ https://militaria4you.com/ https://www.xmilitarystore.com/ https://private-security.nl/ https://www.zaadhandelvanderwal.nl/ https://www.newstartcenter.biz/ https://www.naturalspices.eu/ https://www.orientalwebshop.nl/ https://www.klimwinkel.nl/klettersteigen.html https://www.firmajorna.nl/nl/ https://www.sietsma-armygoods.nl/ https://www.deveteraan.nl/N_frame.html?https://www.deveteraan.nl/ https://www.qvist.nl/ https://amerikaantje.be/ http://home.kpn.nl/r.mveloo/ https://www.wietzaadjes.nl/ https://www.levenvanhetland.nl/ http://www.colloidaalzilver.nl/ https://www.vitexnatura.com/ http://www.fantastipack.com/nl/ https://www.hard2find.nl/ https://www.outdoorentravelemmeloord.nl/ https://www.conrad.nl/ https://www.airsoft-legends.nl/nl/ https://www.jerrycanshop.nl/ https://www.wolfswinkel.nl/ https://dump.startpagina.nl/ https://www.zaklampwinkel.com/ https://www.gearpoint.nl/ https://www.zwerfkei.nl/ https://www.rescuetools.eu/nl/ https://www.asmc.de/ https://www.olielampen.nl/ https://www.amazon.co.uk/ http://www.lowlandsdumptrading.nl/lowland/index.php?pag=home https://www.hiking-site.nl/winkels.php https://www.klimwinkel.nl/ https://www.aliexpress.com/ https://bedrijfskleding-best.nl/ https://boerenbond.nl/ https://www.bushcraftshop.nl/ https://www.noordhaghe.nl/ https://www.hesvanzweeden.nl/ https://www.notenstore.nl/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...