Ga naar inhoud

Nunya

Lid
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Nunya won de laatste dag op 7 juni 2020

Nunya had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Nunya's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

25

Community reputatie

 1. Geen begeleiding ?? Is het geen 24 uurs locatie dan ? Hoe kan het anders dat er gewoon geen begeleiding is ? Ik werk niet in de GGZ, maar in de gehandicaptenzorg, wel 24-uurs locatie, lockdown of niet, er is altijd begeleiding. Overigens zou dat wel een risico kunnen zijn als de poep echt tegen de ventilator vliegt; wat gaan die gasten doen als ze geen begeleiding en (vooral) geen medicatie krijgen ? (in een "grid down situatie waarin de levering stokt) Niet om te stigmatiseren of bang te maken, maar dat komt de stabiliteit dan niet ten goede denk ik.
 2. Even ter info/aanvulling. Wat ik lees in de wet tekst zegt dat een katapult valt onder categorie 1 van de Wet Wapens en Munitie. Verder staat in artikel 13 van die wet het volgende: "1 Het is verboden een wapen van categorie I te vervaardigen, te transformeren, voor derden te herstellen, over te dragen, voorhanden te hebben, te dragen, te vervoeren, te doen binnenkomen of te doen uitgaan." Zie ook: https://wetten.overheid.nl/BWBR0008804/2020-01-01#Paragraaf3 Overtreding van deze wet is een misdrijf en kan bestraft worden met gevangenisstraf of een flinke geldboete. Ik heb trouwens geen duidelijke definitie kunnen vinden van wat een katapult volgens de wet nou eigenlijk precies is.
 3. Ach, een buitenkeuken is nog veel duurder ?
 4. Als OHV staat voor "Overhead valve engine" en dus niet het merk is, is het merk dan misschien Honda ? In dat geval heb je hier misschien iets aan (wel in het Engels). https://www.manualslib.com/manual/1085534/Honda-Em3100cx.html#product-EM5500CX
 5. Hier heb ik zeker wat aan, @Bijna12uur ! Dank voor de verheldering. Dat tollende kogeltje vind ik interessant, daar had ik nog nooit bij stil gestaan. Een veerbuks lijkt me ook de beste optie omdat die me het meest betrouwbaar lijkt aangezien die niet afhankelijk is van een perslucht fles of pomp. Als je die koopt met een paar essentiële reserve onderdelen zit je voor langere tijd goed. Ik ben ook het type dat het liefst een fiets heeft met zo min mogelijk versnellingen of toeters en bellen; alles wat er niet op zit kan ook niet stuk gaan. Dat richten voor een duif of een konijn is geen probleem. Ik heb vaker geschoten (niet alleen op de kermis ?) en dat lukt wel goed. Ik ga me eens oriënteren. Wanneer ik iets specifieks op het oog heb zal ik er wel iets over posten. Overigens, ik zal er vast niet de enige in zijn, maar het bezoeken van dit forum kan wel eens in de papieren gaan lopen. Ik denk steeds "o ja, dat is ook wel handig om te hebben" of "goed idee, wat zou dat kosten ?" enz. ??
 6. Dank je, @OBL-Rien , de tijd komt wel enigszins overeen met wat Kwakster zegt (50/60 en 70).
 7. Dank voor je reactie, @kwakster ! Nee, er zit geen moer, de knop is dicht/egaal. Ik heb me af zitten vragen hoe e.e.a. in elkaar steekt bij dit mes, o.a. hoe die knop vast zit. Het zit allemaal goed vast in elk geval, want ik krijg er (met de hand) geen beweging in. Dank voor de info over (waarschijnlijke) afkomst, jaartallen. Dat een restauratie meer kost dan de waarde van het mes was ik al wel zo'n beetje van uit gegaan. Het heeft voor mij dan ook vooral sentimentele waarde. Ik zal je pb-en. Dank zover.
 8. Dat klopt wel voor een aantal zaken, maar het meeste wordt gelukkig niet 1 op 1 over genomen. Vaak heb je het dan over culturele beïnvloeding, politieke beïnvloeding en financiële beïnvloeding. Of dat dan het domino effect is wat in deze post bedoeld werd weet ik niet. Gaat dat niet meer over het ene fenomeen wat het andere veroorzaakt, wat vervolgens weer iets aanzwengelt ?
 9. Ik zal niet hier verder off topic de discussie aangaan over of er racisme is en wat dat dan is. Als je dat wel wilt, laat maar weten in welk passend topic je me verwacht ? Gegroet, Nunya.
 10. Volgens mij maakt het als ontvangende partij niks uit of iets voorkomt uit wat jij "echt" racisme noemt. Ik denk dat het aantal openlijke en fanatieke racisten inderdaad wel meevalt, maar racisme is er in vele vormen en gradaties zeker volop. Of de huidige opleving van de anti racisme beweging er nu is als gevolg van het domino effect na Corona betwijfel ik. Ik denk dat het eerder een optelsom is van de vele "incidenten" die er de afgelopen jaren geweest zijn, naast het haast "standaard" en systemisch aanwezige racisme en nu is de maat vol. Mogelijk heeft de afgelopen Corona periode wel bijgedragen aan bv. de saamhorigheid die mensen voelen, of het idee "it's now or never" of iets dergelijks, er zal beslist invloed van uit gaan. Maar de oorzaak zit (imo) in "de maat is vol". Gegroet, Nunya.
 11. Da's dan zeg maar de mondings-snelheid, of hoe noem je dat ? Hoe hoger, hoe sneller, hoe meer kracht. Zoals ik in m'n post van net ook zei: ik ga me er eens in verdiepen, thnx ! Gegroet, Nunya.
 12. Een wild zwijn ? 7,62mm, dat zijn dan wel serieuze "proppen" die je schiet ? En dat is gewoon legaal neem ik aan ? Heb even gauw gekeken, bij dicks.nl kost zo'n ding bijna 1400 euro !! Dat is ruim boven mijn budget. Dan zou zo'n HW97 van tegen de 500 euro voor mij een betere optie zijn, dan maar geen wild zwijn op m'n bord ? Ik zal me eens verdiepen in de materie. Ik had als kind een Norica (50, geloof ik uit m'n hoofd), maar dat is natuurlijk niet te vergelijken. Hoewel zoiets wel weer leuk zou zijn voor m'n zoon. Gegroet, Nunya.
 13. Dat is zo. Volgens mij kom je zelfs in de problemen als je met een hamer loopt op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Van de kluswinkel naar huis geen probleem, maar loop je ergens waar net rellen zijn uitgebroken, dan heb je heel wat uit te leggen. Of met een hockeystick. Het gaat vooral om het "voorhanden hebben" en het gebruiksklaar zijn van iets wat als wapen gebruikt kan worden. En het gaat om de context. Een katapult met de bandjes er af zal geen probleem zijn, met de bandjes er aan wel. Gegroet, Nunya.
 14. Heb dat vroeger wel gehad. Leuk voor playmobiel poppetjes en wegwerpaanstekers. Met een voldoende krachtige zul je ook wel een vogel of zelfs een konijn kunnen doden, toch ? Nu nog leren hoe ik van zo'n beest met vacht/veren een lekker maaltje maak. Alleen voor wanneer supermarkten en boeren e.d. geen vlees meer leveren natuurlijk. Gegroet, Nunya.
 15. Dank je voor je antwoord. Ik weet dat een katapult een verboden wapen is. Als ik me niet vergis mag je er (veilig) mee schieten op doelen in je eigen achtertuin, maar je mag er zeker niet mee jagen of de straat op. Tenminste, niet met de banden er aan. (gebruiksklaar) Grappig dat je de wichelroede noemt, dat smoesje had ik me ook al bedacht ? Ik denk niet dat oom agent er in trapt, maarja. Mijn vraag betreft echt een situatie na SHTF en waar het gezag afwezig is. Dan spelen de juridische overwegingen een stukje minder mee zeg maar. Natuurlijk zijn een boog of kruisboog effectiever, maar om zelf een goede te maken met voldoende kracht lijkt me een stuk ingewikkelder dan een katapult. En duurder. Misschien moet ik het eens proberen, een goede boog maken, maar heb daar tot nu toe tegen op gezien (geen super klusser he). Gegroet, Nunya.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...