Ga naar inhoud

Nunya

Lid
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Nunya

 1. Geen begeleiding ?? Is het geen 24 uurs locatie dan ? Hoe kan het anders dat er gewoon geen begeleiding is ? Ik werk niet in de GGZ, maar in de gehandicaptenzorg, wel 24-uurs locatie, lockdown of niet, er is altijd begeleiding. Overigens zou dat wel een risico kunnen zijn als de poep echt tegen de ventilator vliegt; wat gaan die gasten doen als ze geen begeleiding en (vooral) geen medicatie krijgen ? (in een "grid down situatie waarin de levering stokt) Niet om te stigmatiseren of bang te maken, maar dat komt de stabiliteit dan niet ten goede denk ik.
 2. Even ter info/aanvulling. Wat ik lees in de wet tekst zegt dat een katapult valt onder categorie 1 van de Wet Wapens en Munitie. Verder staat in artikel 13 van die wet het volgende: "1 Het is verboden een wapen van categorie I te vervaardigen, te transformeren, voor derden te herstellen, over te dragen, voorhanden te hebben, te dragen, te vervoeren, te doen binnenkomen of te doen uitgaan." Zie ook: https://wetten.overheid.nl/BWBR0008804/2020-01-01#Paragraaf3 Overtreding van deze wet is een misdrijf en kan bestraft worden met gevangenisstraf of een flinke geldboete. Ik heb trouwens geen duidelijke definitie kunnen vinden van wat een katapult volgens de wet nou eigenlijk precies is.
 3. Ach, een buitenkeuken is nog veel duurder ?
 4. Als OHV staat voor "Overhead valve engine" en dus niet het merk is, is het merk dan misschien Honda ? In dat geval heb je hier misschien iets aan (wel in het Engels). https://www.manualslib.com/manual/1085534/Honda-Em3100cx.html#product-EM5500CX
 5. Hier heb ik zeker wat aan, @Bijna12uur ! Dank voor de verheldering. Dat tollende kogeltje vind ik interessant, daar had ik nog nooit bij stil gestaan. Een veerbuks lijkt me ook de beste optie omdat die me het meest betrouwbaar lijkt aangezien die niet afhankelijk is van een perslucht fles of pomp. Als je die koopt met een paar essentiële reserve onderdelen zit je voor langere tijd goed. Ik ben ook het type dat het liefst een fiets heeft met zo min mogelijk versnellingen of toeters en bellen; alles wat er niet op zit kan ook niet stuk gaan. Dat richten voor een duif of een konijn is geen probleem. Ik heb vaker geschoten (niet alleen op de kermis ?) en dat lukt wel goed. Ik ga me eens oriënteren. Wanneer ik iets specifieks op het oog heb zal ik er wel iets over posten. Overigens, ik zal er vast niet de enige in zijn, maar het bezoeken van dit forum kan wel eens in de papieren gaan lopen. Ik denk steeds "o ja, dat is ook wel handig om te hebben" of "goed idee, wat zou dat kosten ?" enz. ??
 6. Dank je, @OBL-Rien , de tijd komt wel enigszins overeen met wat Kwakster zegt (50/60 en 70).
 7. Dank voor je reactie, @kwakster ! Nee, er zit geen moer, de knop is dicht/egaal. Ik heb me af zitten vragen hoe e.e.a. in elkaar steekt bij dit mes, o.a. hoe die knop vast zit. Het zit allemaal goed vast in elk geval, want ik krijg er (met de hand) geen beweging in. Dank voor de info over (waarschijnlijke) afkomst, jaartallen. Dat een restauratie meer kost dan de waarde van het mes was ik al wel zo'n beetje van uit gegaan. Het heeft voor mij dan ook vooral sentimentele waarde. Ik zal je pb-en. Dank zover.
 8. Dat klopt wel voor een aantal zaken, maar het meeste wordt gelukkig niet 1 op 1 over genomen. Vaak heb je het dan over culturele beïnvloeding, politieke beïnvloeding en financiële beïnvloeding. Of dat dan het domino effect is wat in deze post bedoeld werd weet ik niet. Gaat dat niet meer over het ene fenomeen wat het andere veroorzaakt, wat vervolgens weer iets aanzwengelt ?
 9. Ik zal niet hier verder off topic de discussie aangaan over of er racisme is en wat dat dan is. Als je dat wel wilt, laat maar weten in welk passend topic je me verwacht ? Gegroet, Nunya.
 10. Volgens mij maakt het als ontvangende partij niks uit of iets voorkomt uit wat jij "echt" racisme noemt. Ik denk dat het aantal openlijke en fanatieke racisten inderdaad wel meevalt, maar racisme is er in vele vormen en gradaties zeker volop. Of de huidige opleving van de anti racisme beweging er nu is als gevolg van het domino effect na Corona betwijfel ik. Ik denk dat het eerder een optelsom is van de vele "incidenten" die er de afgelopen jaren geweest zijn, naast het haast "standaard" en systemisch aanwezige racisme en nu is de maat vol. Mogelijk heeft de afgelopen Corona periode wel bijgedragen aan bv. de saamhorigheid die mensen voelen, of het idee "it's now or never" of iets dergelijks, er zal beslist invloed van uit gaan. Maar de oorzaak zit (imo) in "de maat is vol". Gegroet, Nunya.
 11. Da's dan zeg maar de mondings-snelheid, of hoe noem je dat ? Hoe hoger, hoe sneller, hoe meer kracht. Zoals ik in m'n post van net ook zei: ik ga me er eens in verdiepen, thnx ! Gegroet, Nunya.
 12. Een wild zwijn ? 7,62mm, dat zijn dan wel serieuze "proppen" die je schiet ? En dat is gewoon legaal neem ik aan ? Heb even gauw gekeken, bij dicks.nl kost zo'n ding bijna 1400 euro !! Dat is ruim boven mijn budget. Dan zou zo'n HW97 van tegen de 500 euro voor mij een betere optie zijn, dan maar geen wild zwijn op m'n bord ? Ik zal me eens verdiepen in de materie. Ik had als kind een Norica (50, geloof ik uit m'n hoofd), maar dat is natuurlijk niet te vergelijken. Hoewel zoiets wel weer leuk zou zijn voor m'n zoon. Gegroet, Nunya.
 13. Dat is zo. Volgens mij kom je zelfs in de problemen als je met een hamer loopt op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Van de kluswinkel naar huis geen probleem, maar loop je ergens waar net rellen zijn uitgebroken, dan heb je heel wat uit te leggen. Of met een hockeystick. Het gaat vooral om het "voorhanden hebben" en het gebruiksklaar zijn van iets wat als wapen gebruikt kan worden. En het gaat om de context. Een katapult met de bandjes er af zal geen probleem zijn, met de bandjes er aan wel. Gegroet, Nunya.
 14. Heb dat vroeger wel gehad. Leuk voor playmobiel poppetjes en wegwerpaanstekers. Met een voldoende krachtige zul je ook wel een vogel of zelfs een konijn kunnen doden, toch ? Nu nog leren hoe ik van zo'n beest met vacht/veren een lekker maaltje maak. Alleen voor wanneer supermarkten en boeren e.d. geen vlees meer leveren natuurlijk. Gegroet, Nunya.
 15. Dank je voor je antwoord. Ik weet dat een katapult een verboden wapen is. Als ik me niet vergis mag je er (veilig) mee schieten op doelen in je eigen achtertuin, maar je mag er zeker niet mee jagen of de straat op. Tenminste, niet met de banden er aan. (gebruiksklaar) Grappig dat je de wichelroede noemt, dat smoesje had ik me ook al bedacht ? Ik denk niet dat oom agent er in trapt, maarja. Mijn vraag betreft echt een situatie na SHTF en waar het gezag afwezig is. Dan spelen de juridische overwegingen een stukje minder mee zeg maar. Natuurlijk zijn een boog of kruisboog effectiever, maar om zelf een goede te maken met voldoende kracht lijkt me een stuk ingewikkelder dan een katapult. En duurder. Misschien moet ik het eens proberen, een goede boog maken, maar heb daar tot nu toe tegen op gezien (geen super klusser he). Gegroet, Nunya.
 16. Dank voor de reactie. Nee, voor verdediging is het vrij nutteloos, precies om de redenen die je noemt. Persoon A met het schilmesje is bij me voordat ik een tweede schot kan nemen na m'n gemiste eerste schot. Ik bedoelde puur om op klein wild te jagen (duif, konijn).
 17. Hallo, Wat denken jullie van een katapult als (budget) onderdeel van je preps ? In een land waar vuurwapens stevig aan banden liggen, niet iedereen daar toegang toe heeft en een goede hand- of kruisboog aardig wat duiten kosten, kan een katapult dan misschien een budget vriendelijk alternatief zijn voor na SHTF ? Of doet het qua efficiëntie teveel onder voor bv. een (kruis)boog ? Ik denk dat het een alternatief kan zijn. Op groot wild jagen zal hier sowieso moeilijk zijn, maar een duif of een konijn moet je wel neer kunnen leggen met een krachtige katapult....denk ik. Ik ben geen jager, dus zeker ben ik daar niet van. (input welkom) Het is niet moeilijk om een katapult zelf te maken, ik heb het gedaan en ik ben geen super-klusser. Gewoon wat multiplex, 2 stukken op elkaar lijmen, grove vorm uitzagen met decoupeerzaag, verfijnen met vijlen/schuren, theraband (gold) voor de bandjes en een oude leren jas verknippen voor het buideltje. (en voor het mooie en bescherming het hout lang laten weken in lijnzaadolie) Zo heb ik verschillende katapulten gemaakt die krachtig genoeg zijn om op 20mtr door een conservenblikje te schieten. (ik schiet met kogellager balletjes van 8mm of 10mm) Kosten zijn enkele tientjes en dan heb je niet 1 maar verschillende katapulten. De kogellager balletjes zijn ook niet zo duur. Een voordeel is ook dat een katapult klein en licht is, waar een vuurwapen en bogen groot zijn, meer wegen. Munitie voor vuurwapens is veel duurder en munitie voor (kruis)bogen is duurder & groter. Nog een voordeel is dat een reparatie aan een katapult ook goedkoop door jezelf gedaan kan worden, waar reparaties aan vuurwapens en (kruis)bogen al gauw duurder zijn en soms/vaak gedaan moeten worden door een specialist met specialistische werktuigen. Nadeel is natuurlijk de mindere kracht van een katapult en de mindere penetratie van de munitie op een doel. Wat denken jullie ? Als je geen vergunning voor een vuurwapen hebt en geen goede (kruis)boog kunt betalen, is een katapult dan een alternatief wat voldoet ? Of toch beter door sparen tot je wel een goede (kruis)boog kunt kopen ? Gegroet, Nunya.
 18. Top 5 dingen op mijn wishlist: - Een goed mes. Ik denk aan een Fällkniven F1 Pro, maar ben er nog niet helemaal aan uit. (en ik weet nog niet hoe ik mijn vrouw ga overtuigen dat een slordige 260 euro voor een mes een goed idee is ) - Een goede handzaag. Ik denk aan een Silky Bigboy. - Een goede rugzak (daypack) - Een goede generator op zonne-energie. (moet ik nog onderzoek naar doen) - Het volgen van een meerdaagse cursus bushcraft. (tijd en geld ontbreekt steeds) Gegroet, Nunya.
 19. Even afgezien van ons verschil van inzicht over het complot of de complotten rondom covid19 en andere zaken; het feit dat je woorden als "psychopaat" of "clown" gebruikt en "Kill Gates" zegt i.p.v. "Bill Gates", zorgt er voor dat ik je woorden al een heel stuk minder serieus neem. Voor mij kom je dan al snel terecht in de categorie "aluminium hoedje" en het zou zomaar kunnen dat dit voor meer mensen zo is. Ik zeg dit niet om je aan te vallen of belachelijk te maken, maar het is misschien iets waar je over na kunt denken als je wilt dat je boodschap over komt en serieus wordt genomen. Just saying Wat betreft een mogelijke verplichte vaccinatie tegen covid19 ; ik ben niet anti-vax, ik denk dat een vaccin goed is en er voor kan helpen zorgen dat het leven weer terug kan naar normaal. Ik denk ook dat er teveel mensen zullen zijn die op basis van wat zij op bv. facebook lezen zullen besluiten zich niet te laten vaccineren. "Teveel" bedoel ik dan in die zin dat zogezegd de "dekkingsgraad" van het vaccin dan te laag is en het niet afdoende effect heeft. Ik zou dus juist voorstander zijn van een verplichte vaccinatie. Ik maak me dan meer zorgen over wat "Big Pharma" gaat doen met dit vaccin in de zin van prijs en beschikbaarheid. Gaat het betaalbaar en beschikbaar zijn voor iedereen ? Zal niet alleen het rijke Westen er over kunnen beschikken, maar ook de armere delen van de wereldbevolking ? Gegroet, Nunya
 20. Hmmm, ik denk juist dat dit soort dingen nu eenmaal wel gewoon kunnen gebeuren, ook op deze schaal. Dat er een keer zo'n virus zou komen werd al lang verwacht, de schaal hebben we te danken aan de globalisering en onze neiging om overal ter wereld op vakantie te gaan e.d. De Bill Gates die je noemt heeft al in 2015 gewaarschuwd voor een globale pandemie (en hij was niet de enige). Of hij al dan niet een psychopaat is laat ik aan jouw beoordeling over, maar waarom zou hij er in 2015 voor waarschuwen en het vervolgens in 2019/2020 (helpen) veroorzaken ? Om geld te verdienen aan vaccins e.d ? Ik denk dat hij door de economische malaise die volgt meer geld verliest dan hij er aan vaccins en mondkapjes bij zou kunnen verdienen. Ik geloof ook niet in een groot geheim plan om het volk te knevelen en een nieuwe wereldorde in te stellen. Maar da's intussen precies dat: je gelooft het of niet. Objectieve bewijzen zijn niet te vinden, want alles wat op zoiets wijst bestaat uit subjectieve informatie, verwachtingspatronen en wens gedachten. Ik denk dat het allemaal banaler is dan dat. Het gaat om winsten op korte termijn en de waan van de dag. En zo sukkelen we de ellende tegemoet. Gegroet, Nunya.
 21. @mods: ik weet niet of het "not done" is om zo'n oude draad weer nieuw leven in te blazen. Dus, als ik hiermee op iemand z'n tenen ga staan, m'n excuses. Maar toch: Ik zat deze oude draad door te kijken en kwam best veel links tegen die niet meer werken, of waarvan de winkel inmiddels opgedoekt is. Ik heb dus "even" alle links gevolgd en hier is een lijst van alle links uit deze draad die het nog doen. Sommige verwijzen inmiddels naar een andere site, dan staat hier nu de nieuwe. Ik heb geprobeerd om dubbele te voorkomen, ik denk dat dit aardig gelukt is. Inhoudelijk heb ik niks over al deze winkels te melden, dus deze lijst zegt niks over kwaliteit of betrouwbaarheid. Enjoy ! Gegroet, Nunya. http://shop.dehoopklarenbeek.nl/ https://weckenonline.eu/het-weckproces/ https://www.noorloos-se.com/ https://darksucks.com/ https://www.braumarkt.com/ https://www.unibrew-nederland.nl/index.php https://www.urbansurvival.nl/ https://www.dumpcompany.com/nl/ https://www.darkshop.nl/ https://www.noodzaken.nl/ https://workplanet.nl/veiligheidskleding https://shop.conserva.de/de/ https://www.countrystore.nl/ https://benscore.com/ https://www.wingsdump.nl/ http://raamfolies.nl/ https://www.bombersonline.com/ https://www.hard2find.nl/ https://firstcarecompany.nl/ https://www.obelink.nl/ https://www.shogun.nl/ https://www.outdoorsportshop.nl/ http://www.dumpstore.nl/ https://www.wereldzaden.nl/ https://www.vreeken.nl/ https://www.allimax.nl/ https://www.militarycollectibles4u.nl/ https://www.survivalgear.nl/nl/ https://globetrotter.nl/ https://survival.eigenstart.nl/ https://www.risicokaart.nl/ https://www.dicks.nl/ https://www.knivesandtools.nl/ https://www.kotte-zeller.de/ https://www.celticwebmerchant.com/nl/ https://www.spysecurityshop.nl/ http://www.com-anders.nl/ https://iversonssnowshoes.com/ https://www.reddingshop.nl/ https://www.countrystore.nl/ https://www.noodzaken.nl/ https://www.tarpshop.nl/ https://www.kampeergoed.nl/ https://www.aanhangerstore.nl/ https://www.camp4.de/ https://www.moosecampwebshop.nl/ https://militaria4you.com/ https://www.xmilitarystore.com/ https://private-security.nl/ https://www.zaadhandelvanderwal.nl/ https://www.newstartcenter.biz/ https://www.naturalspices.eu/ https://www.orientalwebshop.nl/ https://www.klimwinkel.nl/klettersteigen.html https://www.firmajorna.nl/nl/ https://www.sietsma-armygoods.nl/ https://www.deveteraan.nl/N_frame.html?https://www.deveteraan.nl/ https://www.qvist.nl/ https://amerikaantje.be/ http://home.kpn.nl/r.mveloo/ https://www.wietzaadjes.nl/ https://www.levenvanhetland.nl/ http://www.colloidaalzilver.nl/ https://www.vitexnatura.com/ http://www.fantastipack.com/nl/ https://www.hard2find.nl/ https://www.outdoorentravelemmeloord.nl/ https://www.conrad.nl/ https://www.airsoft-legends.nl/nl/ https://www.jerrycanshop.nl/ https://www.wolfswinkel.nl/ https://dump.startpagina.nl/ https://www.zaklampwinkel.com/ https://www.gearpoint.nl/ https://www.zwerfkei.nl/ https://www.rescuetools.eu/nl/ https://www.asmc.de/ https://www.olielampen.nl/ https://www.amazon.co.uk/ http://www.lowlandsdumptrading.nl/lowland/index.php?pag=home https://www.hiking-site.nl/winkels.php https://www.klimwinkel.nl/ https://www.aliexpress.com/ https://bedrijfskleding-best.nl/ https://boerenbond.nl/ https://www.bushcraftshop.nl/ https://www.noordhaghe.nl/ https://www.hesvanzweeden.nl/ https://www.notenstore.nl/
 22. Ik geloof niet dat dit virus deel is van een vooropgezet plan om wetten er door te duwen of een politiestaat in te stellen. Ik geloof wel dat men dit virus aangrijpt om dingen te veranderen die er anders nooit door zouden komen, of veel moeilijker. (never waste a good crisis) Weer is er een "reden" om onze privacy nog verder in te perken. Grote bedrijven hebben geld van de overheid "nodig" om overeind te blijven, dus verder met het privatiseren van de winsten en collectiviseren van de risico's (de gewone man krijgt de rekening, de elite profiteert). De zorg wordt natuurlijk nog veel meer "te duur", dus een hogere zorgpremie en over een poosje (na de verkiezingen) toch weer bezuinigingen. En natuurlijk de wederom toenemende macht van "Big Tech", de facebooks en googles. Die spinnen garen. Ook de bol.coms en de amazons wrijven in hun handjes; de kleine middenstand gaat er nog snellere aan en zij doen betere zaken dan ooit. Dit allemaal in plaats van de lijst met "essentiële beroepen" te gebruiken om opnieuw te beoordelen wat er nu ècht belangrijk is voor onze maatschappij en dat te vertalen in waardering/beloning (spoiler alert: het is niet de CEO van een of ander duur adviesburo, het is de vakkenvuller, de zorgmedewerker). Wat die politiestaat betreft heb ik wel zorgen over de steeds maar uitbreidende bevoegdheden van justitie en de gestage afkalving van onze rechten en vrijheden, maar een echte politiestaat zie ik hier nog niet ontstaan, zó erg is het nog niet. Maar we moeten waakzaam zijn, want we zitten al wel op de glijdende schaal. Dit virus zou een wake up call kunnen zijn om veranderingen ten goede in gang te zetten. In plaats daarvan grijpen andere krachten hun kans en laten wij het gebeuren. En onze premier was nog nooit zo populair, de premier die verantwoordelijk was voor bezuinigingen op de politie, de zorg en de publieke sector, verantwoordelijk was voor de verregaande flexibilisering van de arbeidsmarkt waardoor vele mensen nu hun werk kwijt zijn. En toch gaan veel mensen straks weer op zijn club stemmen, want "hij heeft het zo goed gedaan in de crisis".
 23. Spellen zijn leuk en houden je geest actief. Schaken Risk Stratego Carcassonne Speelkaarten En niet echt een bordspel, meer "tabletop", maar redelijk klein te houden: Necromunda (van Games Workshop). Géén Monopoly, want dat eindigt meestal in Cluedo: wie heeft wie vermoord, waar en met wat ? ? Gegroet, Nunya
 24. Hallo, Als kind heb ik een mes gekregen van mijn opa. Ik heb het toen geprobeerd te slijpen, maar dat liep meer uit op een mishandeling met als gevolg krassen op het lemmet. ? Daarna is het vele jaren steeds mee verhuist van de ene plek naar de andere in dozen. Nu kwam ik het weer tegen en ik zou het mes eigenlijk weer in goede staat willen laten brengen. Mijn eerste vraag is dus of iemand hier een goed & betrouwbaar adres weet voor het laten herstellen en slijpen van zo'n mes ? Ik heb gezocht op internet en kom veel tegen voor koksmessen e.d., maar niet voor messen zoals deze. Voor het slijpen is er maar zat te vinden, maar voor het herstellen niet zo en ik zou ook het handvat in goede staat willen laten brengen. Daarnaast zou ik graag meer over het mes willen weten. Aan familie kan ik het niet vragen, want degenen die het zouden kunnen weten hebben intussen zogezegd het tijdige al voor het eeuwige verwisseld. Ik zou graag willen weten wat voor mes het is, welk merk/maker, welke herkomst, hoe zit de constructie in elkaar, is het bijzonder of juist massa productie e.d. ? Ik zal een paar foto's aan deze post hangen voor het geval iemand hier er zelf iets van kan zeggen. (enige markering die er op staat is "pat inox", wat denk ik wil zeggen dat het roestvrij staal is ?) De totale lengte in 29cm, waarvan 18cm lemmet. (dat is 2mm dik en 2,5cm breed) Verder dus de vraag of iemand een goed & betrouwbaar adres weet voor zo'n identificatie ?? Oh, en een goede schede op maat laten maken (leder), waar zou ik daarvoor terecht kunnen ? Alle tips zijn welkom ! ? Gegroet, Nunya
×
×
 • Nieuwe aanmaken...