Ga naar inhoud

Abdars

Lid niveau 2
 • Items

  96
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Abdars won de laatste dag op 12 februari 2021

Abdars had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Abdars's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

83

Reputatie

 1. Yo JJ&A, lange tijd. Ik heb nog geen kennis over borium enz, maar dat komt met de tijd. Kamelen mest is niet iets die je gemakkelijk kunt verkrijgen in groot aantal en waarschijnlijk is het ook erg duur. ik heb in ieder geval een put gegraven en later wil ik nog heel wat dieper gaan. Het land heb ik opgeknapt en ongeveer anderhalf hectare die nog kaal is wil ik pas vol planten met bomen zodra ik dieper gegraven heb en de put ready for use is. tot zover 97 olijfbomen die 30 jaren oud zijn. Reeds ongeveer 43 fruit bomen geplant incl 17 olijfbomen. We will see how that will go. verder zal ik wat foto’s plaatsen van before and after, hoe de olijfbomen waren en hoe ze zijn nadat ik ze gesnoeid heb. En het een video zal ik ook plaatsen als dat me lukt. houd jullie goed en gezond!
 2. @sjuul, Lange tijd geleden alweer. Alles goed met jou en je geliefden? het was een hitte bij ons in de stad en we hebben veel droogte gehad. Weinig tot geen regen tot sinds kort weer 4 dagen lang regenval. Alhamdoelilah. Hoeveel jaren ben je verwijderd van je wens om in Portugal te leven? Moge Allah je zaken vergemakkelijk en je goede gebeden verhoren. Amien. op het dak heb ik simpelweg granen gezaaid en bonen en tomaten. Hopelijk kan dat wel de hitte aan. 6 kids is prima maar ik hoop op een stuk meer dan 6 kids. 7e kind is alweer op komst dus dat is top. Ik heb een put laten graven, een diepte van 161 meter. Wat water aderen geraakt, maar ik wil voor eind dit jaar nog 110-140 meter dieper graven zodat ik een ondergrondse rivier raak want dat ligt an de kant waar ik land heb diep. Terwijl het elders op 70 meter ligt.
 3. @Sjuul Hello Sjuul, how is everything going? Hier gaat het ze gangetje. met vrouwen en kids gaat het goed. Pas geleden me 6e kind (4e zoontje) geboren, weet niet of ik dit al heb gemeld. Put is er nog omdat ik nog hen vergunning heb gekregen. Maar die verwacht ik binnen twee weken in sha Allah (als God het wil). Verder op het dak met de bomen in die potten, in die hitte golf van 45-50 graden is alles verbrand doordat die potten heet werden en dus de bomen gekookt werden. Helaas. Slechts de druiven zijn in leven. Ik zal dus nooit meer bomen op het dak planten behalve planten die tegen de hitte kunnen. Heb er van geleerd. Nederland heeft veel regen en kou en dat heeft allerlei wijsheden die wij niet kennen en Marokko heeft weinig regen en veel hitte en zon en hierachter schuilen ook wijsheden die wij als mensen niet kennen. Hopleijk gaat het goed met jouw ideeën en plannen! Klopt, dieren waren vroeger gigantisch, zo ook de insecten en vissen en planten en bomen en fruit etc. De eerste mens zoals wij als moslims geloven, was Adam en hij was 90 voet in lengte (ongeveer 30 meter). En ze leefden veel langer dan wij nu. Maar later werden de mensen kleiner en dieren en de leeftijd werd ook korter en Allah weet het beste wat de redenen hiervoor zijn. In ieder geval, take care! Als ik nog in leven ben dan zal ik updates blijven geven. Ik ben jullie niet vergeten ondanks ik heel laat reageer
 4. @JJ&A Hey bro, Lange tijd alweer haha. Druk bezig geweest met wereldse zaken. Hoe gaat met jullie? Heb binnenkort mijn vergunning om een put te mogen graven in sha Allah (als God het wil). Met put doel ik op grond water winnen, dus een ondergrondse rivier gebruiken. En vervolgens materiaal aansluiten om het water op te pompen en de bassin met op te vullen en te zuiveren en hup doorschieten naar de bomen en planten. Natuurlijke voeding zoals mest, zout (gezien olijfbomen van zout houden) en eventueel vitamines ijzer etc (wat ik liever slechts gebruiken zal als het echt nodig is). tot zover waren die bomen die ik momenteel heb jaren lang verwaarloost en werden ze jaren en jaren niet gesnoeid noch behandeld tegen pest en andere ziekten noch kregen ze regelmatig water: slechts regen die af en toe valt. En in Maroc valt er niet veel regen in deze richting dus ze waren gelig en bruin van kleur. maar heb ze nu een aantal maanden regelmatig water gegeven en ze zien er veel beter uit. Doe de laksheid van onderhoud al die jaren, hadden slechts een paar bomen veel vruchten gegeven, niet allemaal. Maar toch van die paar bomen, die achterin stond en dus bereikt werden door water dat door een kleine gegraven baan die leid van de rivier naar die bomen als het hard geregend heeft in de bergen en dus veel water langs stroomt in die rivier voor enkele uren, heb ik toch 960 kilo kunnen eruit laten plukken. Heb er olie van gemaakt zonder toegevoegde middelen noch zout toegevoegd. Heb per 100 kilo 17 liter gewonnen. Totaal 165 liter. Toch knap van verwaarloosde bomen. Heb zelf 25 liter gehouden en de rest geschonken aan familie in NL en België en vrienden in Marokko. Mijn eerste oogst, daar wil ik mensen mee verblijden. Nu is het dus de bomen snoeien, de dode takken verwijderen, behandelen tegen ziekten, de aarde los halen van onder de bomen en bemesten en regelmatig voldoende water geven. Zodat ze hopelijk komend jaar of de jaar erop, 10 keer meer vruchten geven dan wat ik deze keer uit heb kunnen halen. Olijfolie kost nu 50-60 dirham per liter. Dat is afgerond 5-6 euro per liter. Zodra ik me vergunning heb wil ik starten met het graven van een put met een diepte van tussen 80-140 meter. Daarna een bassin maken, zonnepanelen regelen etc, het land vol planten met olijfbomen en tussen door ook een aantal verschillende soorten fruitbomen. En tussen de olijfbomen in (ik wil ze planten op een afstand van 7 meter tussen iedere twee olijfbomen) wil ik kijken wat ik ga zaaien aan groenten en wat goed verkoopt in die omgeving etc. Dus nog veel werk haha. Hopelijk gaat het goed. Moge Allah jullie geluk brengen en succes in jullie leven. Amien.
 5. @Sjuul @JJ&A alles goed? ik heb een paar hectaren gevonden en gekocht. Het al 90 olijfbomen die 25 jaren oud zijn gemiddeld. Ik heb het geploegd want er was veel wildgroei, ik heb nog geen eigen put maar die zit er aan te komen.
 6. @Sjuul @JJ&A hey Sjuul en JJ&A. Alles goedjes? Ik heb een aantal foto’s geplaatst van de omgeving waar ik land zoek. en heb een korte video van de omgeving zo’n beetje. Er is daar water op 100 meter diepte, er is elektriciteit en water voorziening van de staat (dus wie water wilt van de staat die betaald maandelijks ervoor). uitzicht vind ik wel goed, aarde lijkt me goed. Rode aarde en weinig stenen in de grond, 10 minuten van de stad Taza vandaan. Kost per hectare 3-5k. https://files.fm/f/5h4juq9xn
×
×
 • Nieuwe aanmaken...