Ga naar inhoud

Adrie

Lid
 • Items

  470
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Adrie's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

87

Reputatie

 1. vriend Ieder zit in zijn eigen schuitje; huur of koop, stedelijk of landelijk, low budget of plenty en ieder prept dus naar zijn of haar mogelijkheden. Probeer binnen je eigen mogelijkheden zo onafhankelijk mogelijk te zijn.
 2. oke, bij ons is het wel toegestaan in een huurhuis, wordt het zelfs aangemoedigd.
 3. ??? wat is dat nu voor reactie, hoezo zou het op een huurhuis niet kunnen?
 4. Ik raad de houtkachel aan, net deze week een geinstaleerd, warm in een wip en je kan er ook op koken. Verder zonnepanelen en een windmolen. Probeer zelfvoorzienend te zijn ipv afhankelijk zijn van het energiebedrijf, waterschap, of gas.
 5. Ik heb het niet kunnen vinden en heb uiteindelijk een stuk bamboe gebruikt ipv fiberglass. Werkt tot nu toe nog heel goed in mijn zelfgeknutselde kinderboogjes.
 6. Pardon? Een taak van de overheid? Volgens mij sla je hier de plank volledig mis. Er wordt je een fantatisch idee aangereikt, ga het eens proberen met een groepje van 10 man, moet jij zien wat er allemaal mogelijk is en je hoeft niet voor die 350 man iets te verbouwen, maar eerst voor het groepje, en het hoeft ook niet direct voor het hele jaar elke dag volledig te zijn, maar maak een begin en kijk hoe het uitpakt. Niemand vraagt je om de hele dag hard op het land of in een tuin te gaan werken, maar er vast een andere bijdrage die je kunt leveren. De organisatie, de contacten onderhouden, koffie zetten etc etc. Sorry hoor maar dit schiet mij in het verkeerde keelgat. Ik ben lange tijd vrijwilleger geweest bij een voedselbank, maar ik ben ermee gestopt. Er is totaal geen dankbaarheid, ze krijgen twee broden maar willen ze neit want ze lusten alleen witbrood? Wat!! Ze lopen al twee jaar bij de voedselbank maar blijven rustig kind nummer tien fokken. Afhankelijk zijn blijven of worden. Eisen stellen. Kortom geen nuttige plaats. Samen een gemeente tuin of volkstuin onderhouden is in mijn ogen wel nuttig want dan doen de mensen het voor zichzelf en komt het niet allemaal aanwaaien. Even voor de duidelijkheid, ik weet dat er ook mensen bij de voedselbank komen die wel dankbaar zijn voor alles wat ze krijgen en wel werken aan weer zelfstandig kunnen eorden, maar dit was bij mijn voedselbank de overgrote minderheid. Heo kun je anderen helpen zonder dat ze afhankelijk worden, moeilijke zaak. Ik denk dat je er een tegenprsestatie voor moet vragen, zodat het toch werk is. Of je moet gewoon zelf iemand uitzoeken en heel incidenteel en onverwacht dingen geven, maar ja dan weten ze wie je bent. Maar jeweet nooit wat voor tegen prestatie jij ooit mag ontvangen van iemand die jij eens uit de brand geholpen hebt, je kan nog eens aangenaam verrast worden.
 7. Die heb ik al in huis staan, maar een koe in de tuin van een rijtjes huis is net een stapje te ver, maar paracetamol en wiskey passen wel onder mijn bed.
 8. Ik ga dan bij de boerderijen en maneges langs om twee paarden, een koe en wat kippen te halen, die kan ik nu og niet kwijt maar zullen zeer waardevol zijn tegen die tijd. Verder moet ik bij de bouwmarkt langs voor extra bouwmateriaal en bij de schoen en kleding winkels voor de wat grotere mate voor de kinderen. Mijn motto is dan geen geld maar spullen.
 9. Ik heb toevalligeen paar weken geleden ook aanmaakblokjes gemaakt, ze zijn voor in mijn survival kitje die ik sinds twee weken dus altijd bij me draag. De foto,s ervan zal ik later uploaden. Maar het bestond uit pluis van de droger, daarin een likje vaseline vouwen en onder dompelen in oud kaarsvet. De blokjes ter grote van een winegum branden ongeveer 5 minuten en zijn als je ze openbreekt gemakkelijk met de fire steel aan te krijgen. Perfect, bijna gratis en in 5 minuten krijg ik wel een vuurtje aan de praat.
 10. Heb je al eens naar het verschil in prijs gekeken? eem graan molen kost al snel meer dan 100 euro. Die kofie molens voor 3.50 metteen gaan halen. Ik zoek al tijden naar een koffiemolen, maar onder de 15 euro niet te vinden. Als je ook gaat shelter campingen dan neem ik er een van je over. Ikwil er ook graag suiker in malen voor poedersuiker, graan malen en kruiden.
 11. Goed idee, gewoon de volgende proberen. Watvinden jullie ervan?
 12. Hey dank, ik zie net dat het geld terug gekomen is, verkeerde nummer en naam, ik zal het vandaag nog eens opnieuw doen.
 13. Iemand die het artikel in wil scannen als de verkoop van het blad voorbij is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...