Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Adrie

Lid
 • Aantal items

  470
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

86 Uitstekend

Over Adrie

 • Titel
  Senior Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. vriend Ieder zit in zijn eigen schuitje; huur of koop, stedelijk of landelijk, low budget of plenty en ieder prept dus naar zijn of haar mogelijkheden. Probeer binnen je eigen mogelijkheden zo onafhankelijk mogelijk te zijn.
 2. oke, bij ons is het wel toegestaan in een huurhuis, wordt het zelfs aangemoedigd.
 3. ??? wat is dat nu voor reactie, hoezo zou het op een huurhuis niet kunnen?
 4. Ik raad de houtkachel aan, net deze week een geinstaleerd, warm in een wip en je kan er ook op koken. Verder zonnepanelen en een windmolen. Probeer zelfvoorzienend te zijn ipv afhankelijk zijn van het energiebedrijf, waterschap, of gas.
 5. Ik heb het niet kunnen vinden en heb uiteindelijk een stuk bamboe gebruikt ipv fiberglass. Werkt tot nu toe nog heel goed in mijn zelfgeknutselde kinderboogjes.
 6. Pardon? Een taak van de overheid? Volgens mij sla je hier de plank volledig mis. Er wordt je een fantatisch idee aangereikt, ga het eens proberen met een groepje van 10 man, moet jij zien wat er allemaal mogelijk is en je hoeft niet voor die 350 man iets te verbouwen, maar eerst voor het groepje, en het hoeft ook niet direct voor het hele jaar elke dag volledig te zijn, maar maak een begin en kijk hoe het uitpakt. Niemand vraagt je om de hele dag hard op het land of in een tuin te gaan werken, maar er vast een andere bijdrage die je kunt leveren. De organisatie, de contacten onderhouden
 7. Die heb ik al in huis staan, maar een koe in de tuin van een rijtjes huis is net een stapje te ver, maar paracetamol en wiskey passen wel onder mijn bed.
 8. Ik ga dan bij de boerderijen en maneges langs om twee paarden, een koe en wat kippen te halen, die kan ik nu og niet kwijt maar zullen zeer waardevol zijn tegen die tijd. Verder moet ik bij de bouwmarkt langs voor extra bouwmateriaal en bij de schoen en kleding winkels voor de wat grotere mate voor de kinderen. Mijn motto is dan geen geld maar spullen.
 9. Ik heb toevalligeen paar weken geleden ook aanmaakblokjes gemaakt, ze zijn voor in mijn survival kitje die ik sinds twee weken dus altijd bij me draag. De foto,s ervan zal ik later uploaden. Maar het bestond uit pluis van de droger, daarin een likje vaseline vouwen en onder dompelen in oud kaarsvet. De blokjes ter grote van een winegum branden ongeveer 5 minuten en zijn als je ze openbreekt gemakkelijk met de fire steel aan te krijgen. Perfect, bijna gratis en in 5 minuten krijg ik wel een vuurtje aan de praat.
 10. Heb je al eens naar het verschil in prijs gekeken? eem graan molen kost al snel meer dan 100 euro. Die kofie molens voor 3.50 metteen gaan halen. Ik zoek al tijden naar een koffiemolen, maar onder de 15 euro niet te vinden. Als je ook gaat shelter campingen dan neem ik er een van je over. Ikwil er ook graag suiker in malen voor poedersuiker, graan malen en kruiden.
 11. Goed idee, gewoon de volgende proberen. Watvinden jullie ervan?
 12. Hey dank, ik zie net dat het geld terug gekomen is, verkeerde nummer en naam, ik zal het vandaag nog eens opnieuw doen.
 13. Weet je @lucifer, het heeft helemaal geen zin om je erdruk overte maken, want het veranderd er niets aan als je dat doet en meestal gaat het toch allemaal anders dan jij denkt of anderen voorspellen. Doe als velen van ons, regel water vuur en voedsel en dan langzaam verder uitbouwen in jouw eigen tempo.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...