Ga naar inhoud

live2survive

Lid
 • Items

  147
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

live2survive's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

43

Reputatie

 1. Zuurkool is een vorm van eten fermenteren/ houdbaar maken. Zou geen probleem moeten wezen. Ben benieuwd naar je bevindingen! Ik zou het zelf met gemak durven eten!
 2. Een maat van me heeft de Gambia rivier in 2 maanden af gekano-ed, en had exact dezelfde bij. De eerste keer dat hij hem mee bracht heb ik een volle avond zitten slijpen om hem scherp te krijgen. Toen hij uiteindelijk zo scherp was dat hij door een papiertje kom snijden zonder kracht te zetten heeft hij hem weer mee genomen samen met een wetstone met 2 grofheden (simpele coclans geloof ik) Anyways, toe hij weer terug kwam in Nederland was hij door het klimaat bijna helemaal door geroest. Het is vrij zacht staal wat erg snel gaat roesten. Ikzelf heb de gator machete, en dat zou voor hem ook de keus zijn bij een volgende trip. Hij was zeeeeeer te spreken over de massa verdeling. Hij hakt heel fijn, en een appeltje schillen lukte ook met het grootste gemak. Onze conclusie: fijn ding, lekker goedkoop, niet duurzaam. Je moet hem helaas goed in het vet/ olie houden in er langer plezier van te hebben. Handvat zuigt.
 3. Ik vind de titel een beetje fout... Ik mis een woord... Logischer is denk ik: heej eikel, koffie! ?
 4. Haha, thnx! En ja, dat is hij ook! Veel zwart wit en weinig kleuren komen de sfeer ten goede!
 5. Thnx to KPN glasvezel installatie met proef abonnement film 1 gister heerlijk een preppers film gekeken en wel te verstaan: The Day... Keiharde aanrader! Ik ga niet spoilen, maat hij valt echt wel heel hard onder preppen en survival! Lekker bloederig, soms een beetje overkill, maar altijd leuk hoe 5 jongeren welke al jaaaaren samen reizen een boerderij moeten verdedigen.
 6. Zonnenpanelen zijn een fantastische uitvinding die zeker voor ons preppers een welkome aanvulling is op onze uitrusting. Omdat dit een relatief nieuwe techniek is zijn er maar heel weinig mensen die de ins en outs van deze apparaten weten. Ik durf te wedden dat we op dot forum niet verder komen dan 1 hand vol... Een kennis heeft op zijn boot een fanatieke hoeveelheid panelen laten monteren door een energie maatschappij en heeft de leuke grote mannen speelgoed software erbij gekregen waarmee hij zijn volledig energie gebruik (en dat van anderen!!!!!!!!!) in de gaten kan houden. Wat blijkt nu, bij volle zon klappen de panelen op offline omdat ze teveel stroom beginnen op te wekken (soort overspanningsbeveiliging) Uiteindelijk heeft hij de maatschappij opgebeld ivm het rendement en kwamen ze even buurten. De panelen stonden netjes op zone Nederland, maar dat zorgde ervoor dat ze iedere keer offline gingen. De monteur is toen illegaal aan de slag gegaan (volgens de gebruiksaanwijzing dan) en heeft ze op zone Bulgarije gezet. En wat denk je? Bijna het dubbele aan stroom opgewekt als voor de nieuwe afstelling. Mijn mening richting zonnenpanelen bezitters is dan ook: verdiep je eens heel goed in je grote kinderen spulletjes en wie weet kun je met het grootste gemak ook een veel hoger rendement halen, een hoogte die dicht in de buurt komt van wat de maatschappijen beloven bij hun panelen. Het is dus niet alleen de kwaliteit van de panelen, maar de afstelling is nog velen malen belangrijker!!! En ja, de Duitse zitten toch het beste in elkaar. Zijn ook stukken beter voor je verzekering! Ik hoop dat deze info iemand kam helpen.
 7. Zo dan kans.... Sta ik tussen het limoncello maken dit snel te lezen. Ik vrees dat je voor velen meerdere spijkers op de kop slaat. Thnx voor je mooie inzicht, het schud weer ff wakker! En laten we aub hopen dat wij met z'n allen niet preppen voor een shtf, maar voor onze levens verrijking!
 8. Het belangrijkste lijkt mij dat hij na installeren onafhankelijk van internet is en niet zwaar draait zodat het geen accu vreter wordt.
 9. Voor mij is het en lucifers en aanstekers. Voor lucifers de weatherproof met coating. Voor aanstekers liever die van big, die werken het fijnst en het langst vind ik. Gaan ook niet zo snel kapot. Daarnaast uiteraard zippo en storm aansteker. Iedereen weet waarom... Iets wat de meesten blijken te vergeten os dat gas aanstekers kunnen exploderen. Ervaringen van een vriend met zijn kano trip door Afrika leerden ons dat de beste gas aanstekers onder hogere en vochtigere temperaturen uit het niets kunnen exploderen. Daarom ALTIJD lucifers als back-up. Nu zal het in ons kaas landje wel mee vallen, maar de zielen die een bol in een warmer buitenland hebben doen er goed aan zich niet alleen op aanstekers te focussen....
 10. Btw, 5 liter benzine? Gewoon zorgen dat je tank nooit onder de helft komt. Dit is alleen maar gevaarlijk. Kies dan voor een hevel slang, das praktischer en minder risicovol
 11. Houdt er rekening mee dat je 2 liter water 's nachts gaat bevriezen in de auto. En ik spreek uit ervaring hoe groot het zooitje kan worden... Na iedere rit het water er dus ff uithalen en weer pakken als je weer gaat rijden. Voor de rest: -nood radio -vaseline (houdt je deur rubbers in goede staat en ze bevriezen niet -reserve wiel of nood reparatie bus - trechter voor vullen vloeistoffen -bezempje om sneeuw te verwijderen -een goeie ijs krabber -Alcohol tester -mesje -pen en papier -schade formulier Naar mijn idee liever geen anti vries spray, dit tast je rubbers heel snel aan.
 12. Misschien nog een leuke tip, Speksteen neemt snel warmte op en laat het daarna langzaam los. Als je rondom een vuurtje of welke vorm van verwarming speksteen zet heb je ipv ongeveer een half uur tot een uur makkelijk 3 tot 4 uur warmte. Speksteen is niet duur maar wel erg fragiel. 3 tot 4 plaatjes zijn makkelijk op de kop te tikken en verzekeren minder brandstof gebruik. Voor degenen die wel de mogelijkheid hebben tot een openbaarde oid, ze zijn er ook als gas haard, alles stokers en gewone hout kachels. Eventueel met giet ijzeren ringen bovenop zodat je er nog op kan koken! Plezier allemaal, en alvast een gelukkige vrijdag toegewenst!!!!
 13. Hoi allemaal, Misschien bestond de topic al... Had niet veel tijd om het uit te pluizen (so what, big whoop, wanna fight about it?) Maar kwam 2 zeer nuttige en bovenal lekker Hollands GRATIS!!!!!!! PDF bestanden tegen. Where there is no doctor Where there is no dentist. Deze twee boeken leggen alles uit wat je in situaties moet doen. Bij het doorslikken lekker niet aanmelden en dus op no thanks drukken, dan kom je alsnog bij de boeken terecht. Lekker weekendje lezen dus en de info opzuigen als een spons! En nu snel weer verder werken! Ciao L2S http://www.tacticalintelligence.net/blog/where-there-is-no-doctor-and-dentist-free-download.htm
 14. Ik speel nu al 16 jaar met messen waarvan de laatste 8 jaar professioneel (ja, heb ook mijn koksdiploma...) en dit is de 3e keer dat er Iets gebeurt waarvan de eerste in de laatste 9 jaar. Botte messen zijn levens gevaarlijk omdat ze weg kunnen schieten (blijkt dus heus echt) Scherpe zijn alleen gevaarlijk bij mensen die niet weten wat ze doen... Ik had gewoon botte pech... Dankzij de honing wond bijna helemaal over na een weekje! Top spul!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...