Ga naar inhoud

AWOL

Lid niveau 2
 • Aantal items

  3705
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  16

AWOL won de laatste dag op 20 oktober 2015

AWOL had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Noord-Holland
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

AWOL's Achievements

Mankinds only hope

Mankinds only hope (10/11)

4.6k

Community reputatie

 1. Lees anders de 2 openingsposts nog eens: -diverse incidenten die hebben plaatsgevonden zowel in mijn priv├ę leven als in de community -het forum te groot is geworden voor ons...nu breekt ons dit op -De laatste maanden is het meer en meer tijd gaan kosten...kost ons teveel tijd en energie en het lukt niet meer om dat te combineren met ander werk -We hebben de laatste maanden al meerdere signalen afgegeven dat we er grote moeite mee hebben en het potje met energie ervoor is op -Met geld heeft het niks te maken, maar wel met dingen doen die je energie geven -we zijn zeker niet over 1 nacht ijs gegaan (dus niet zonder blikken of blozen) Het is niet aan jou om dit "niet noemenswaardige" redenen te noemen, jij bent de eigenaars niet. Je zult simpelweg moeten accepteren dat dit de beslissing is. Het is meer een gevoelskwestie voor hen dan dat er direct praktische redenen zijn. En nee, een forum is niet "per definitie een plaats waar je alles kan bespreken, eventueel op het scherpst van de snede", dit wordt bepaald door de eigenaren van het forum en hun visie. Jou staat het vervolgens vrij om daar aan deel te nemen, binnen de gestelde regels, of niet. Je hebt geen rechten of zo.
 2. @vheeswijk je hebt minder haast dan je denkt. Ook als het forum op slot gaat kun je gewoon nog bij je oude posts omdat het forum gewoon blijft bestaan, maar zonder dat je nog nieuwe posts kunt maken of reageren. In dit stadium lijkt het aannemelijk dat het forum als archief er nog wel minimaal een jaar zal zijn en ik vermoed flink langer dan dat.
 3. En de prepper handdoekenset? Voor niets al die kudo's lopen sparen
 4. PM systeem blijft wel werken tot kerst. Je hebt dus een week om hier met elkaar te overleggen en dan nog tot kerst om eventueel via PM contacten te leggen. Tegen die tijd moet je toch een aardig email/skype/watsapp archief hebben kunnen aanleggen?
 5. Zeg Dion je bent wel rijkelijk laat met je zorgen vind je niet? @Dr.Prepper heeft aangegeven op korte termijn nog een aantal vragen te beantwoorden en wellicht dat hij dan ook kans ziet om iets te zeggen over wat er zal gebeuren met de database zelf, gebruikersgegevens enz. We willen allemaal graag dat er waardig afscheid kan worden genomen van het forum. Laten we het leuk houden. Het speculeren dat je nu doet gaat verder ook nergens toe leiden en zoals gezegd, als de forumeigenaren misbruik hadden willen maken van de gegevens dan hadden zij dat waarschijnlijk al lang gedaan.
 6. Het forum zal voor langere tijd nog toegankelijk blijven als archief. Hoe lang precies durf ik niet te zeggen.
 7. Ik heb een Sony Xperia P en ik schrok mij om 12:00 de tyfus toen ik opeens het NL alert test bericht binnen kreeg. Kortom het werkt
 8. Kijk, een bos hout voor de deur om een boom mee op te zetten. ( )
 9. Het hebben van koude ledematen en het gebruik van brandnetel om dit tegen te gaan wil nog niet zeggen dat je het dan hebt over onderkoeling. Je kunt ook gewoon last hebben van slechte doorbloeding en daardoor koude ledematen als je in een veilig huis bent waarin een houtvuur brandt. Het lijkt mij dus niet zo onwaarschijnlijk dat dit gebruikt werd als medicijn door de Romeinen maar niet zozeer als overlevingsmethode bij onderkoeling.
 10. Dat staat je allemaal vrij. Toch raad ik je aan ook het gedeelte te lezen waarom er hier niet (meer) over wapens gesproken mag worden. En verder, zoals je merkt, mensen die vreemde vragen stellen worden wat argwanend ontvangen. Ze zijn dus in zekere zin hetzelfde als jij. Precies wat je zoekt! Voorstellen is inderdaad niet verplicht maar het giet wat olie in de raderen. Het zal je verbazen hoeveel je kunt vertellen zonder je anonimiteit te verliezen. Hoe dan ook: welkom!
 11. AWOL

  Dit is het huidige Amerika

  [mod] ik zet vast de tegenaanval in met een opmerking dat er op dit forum niet over wapens dient te worden gesproken, want je voelt de discussie al aankomen...[mod]
 12. AWOL

  Convex mes slijpen

  Een leren riem is meestal al ruw aan de binnenzijde en ja dat werkt ook al, maar minder goed. Zelf heb ik wel eens staalschuurmiddel als pasta gebruikt en alhoewel niet ideaal werkte het wel. Zie hier een experimentje van mij: http://preppers.nl/forum/threads/6025-Slijp-en-polijstmiddelen?p=293288&viewfull=1#post293288
 13. Prima filmpje en leuk om te zien. Ben zeer benieuwd naar je Sawyer film daar ik die zelf heb en nog steeds denk dat dit (qua prijsverhouding en opberg volume) de betere filter is. Wel een puntje van kritiek. Als dit soort filmpjes ook bedoeld zijn om het "onwetende publiek" te informeren dan vind ik het belangrijk dat je duidelijk maakt dat dergelijke filters niet geschikt zijn voor zout/brak water en dat er nog meer aspecten zijn om rekening mee te houden. Daarnaast is het goed om mensen duidelijk te maken dat juist sloten, die langs weilanden lopen, potentieel vervuild zijn door chemicali├źn die niet door dergelijke filters eruit worden gehaald. Ofwel dat men in het algemeen enige common sense moet gebruiken voor de waterbron (dus niet in de buurt van industrie enz.) Stel dat mensen jouw filmpje zien als aanleiding om een filter te kopen maar zich verder nooit verdiepen dan hebben ze nog steeds niet alle belangrijke informatie die ze wel zouden moeten hebben waardoor ze zich mogelijk uiteindelijk toch nog ziek maken met het filter. Mocht je er iets aan hebben, hieronder een link naar een handleiding voor de Sawyer mini waarin ik ook dergelijke aspecten en meer bespreek. http://preppers.nl/forum/threads/13528-Handleiding-SAWYER-MINI-SP128-%28Nederlands%29 (mocht je die willen linken dan geen bezwaar) P.S., als juist je bedoeling is mensen een introductie te geven en het juist laagdrempelig te houden is misschien handig om naast je advies om er in de praktijk mee te oefenen ook aan te geven dat het verstandig is wat research te doen naar dergelijke filters.
 14. In dit draadje schreef ik onderstaande en zo voel ik er nog steeds over: http://preppers.nl/forum/threads/12090-Nieuw-Leatherman-Signal-SURVIVAL-Bushcraft-Multi-Tool
 15. AWOL

  De dienstplicht

  Sorry wat betreft de verloren kudo's, no can do Mijn ervaring met dienst was dan weer anders. Okay, ik verdiende ook (iets) minder maar had nog geen rijbewijs (B) en die haalde ik in dienst. Ik stond ook niet zo te trappelen maar kon mijzelf ook niet gewetensbezwaarde noemen in die tijd. Uiteindelijk heb ik na de HAVO vervroegde dienst aangevraagd om het gewoon achter mij te hebben en er van af te zijn terwijl ik nadacht wat ik wilde in het leven. Zonder een beroepsopleiding heb ik in de eerste jaren na mijn diensttijd flink wat banen gehad op basis van dat rijbewijs dus dat wat wel handig. Tja, echt veel geleerd heb ik er ook niet, zeker niet in direct militaire zin alhoewel je natuurlijk dingen oppikt. Maar ik heb waarschijnlijk geen "standaard" diensttijd gehad doordat ik als landmacht was toegevoegd aan een helikopter squadron en squadron chauffeur was, Weinig oefeningen en als we wel een oefening hadden had ik de luxe dat ik de landrover kon volstouwen met extra dingetjes. In de dagelijkse praktijk kwam het voor mij neer op een 9-5 baan (ik kon vrijwel altijd 's avonds gewoon naar huis) met voorgeschreven werkkleding en had ik weinig last van autoritair gedrag. Dat laatste even los van de eerste 2 maanden opleiding, maar dat viel mij eigenlijk ook allemaal wel mee. Ik was en ben goed in mij aanpassen aan heersende omstandigheden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...