Ga naar inhoud

elloco999

Lid niveau 2
 • Items

  245
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

elloco999 won de laatste dag op 29 oktober 2015

elloco999 had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

elloco999's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

182

Reputatie

 1. Je kunt een convex snede ook op een gewone (water)steen slijpen, is alleen wat lastiger dan b.v. een scandi. Maar een plankje met daarop aan de ene kant een mouspad en schuurpapier en aan de andere kant een stuk leer er op gelijmd zou ik niet echt een specialitische tool noemen. En is nog lichter dan een slijpsteen ook. Maar je hebt op zich wel gelijk. Dat is ook waarom ik zelf niet zo snel een holle snede zou kiezen voor een mes. Een schrijfblok, dat zal ik eens proberen. Bedankt voor de tip! Hoe grof/ fijn schuurpapier zou ik moeten nemen?
 2. Een hoop info over houtwallen. Ik leer hier meer dan ik kan toevoegen Een ding wat ik wel even wil meegeven is het volgende: houtwallen als in in de lengte richting op elkaar gestapeld dood hout kan in droge periodes een brand gevaar opleveren.
 3. Het gaat om het preppers mes dat door @Gamble ontworpen is. Liever gezegd het gaat om twee messen, de vos en de wolf. Beide in D2 staal. @Erny had me ook al via PM geadviseerd om wat meer info over het mes te geven maar dat was me helaas weer ontschoten. Dus bedankt voor de herinnering @kwakster
 4. Daarom zijn keuken messen ook niet 5mm of meer dik (met een mogelijke uitzondering voor hakmessen dan)
 5. Bedankt voor de reacties allemaal! Een machine zie ik niet zo zitten maar dat is vooral door de ruimte die dat in neemt. Ik heb gewoon geen plek om hem te laten. Omdat een mes een erg nuttige tool is waar je heel erg veel mee kunt doen. Nou moet ik zeggen dat ik niet zo snel een concaaf/ hol geslepen mes zou nemen, maar waarom zou je geen convex mes willen?
 6. elloco999

  Convex mes slijpen

  Hoi allemaal, Aangezien ik binnenkort een mes met een convex snede ga krijgen zat ik me af te vragen hoe ik zo'n mes het beste kan slijpen. Welke materialen heb ik nodig, en welke techniek kan ik het beste gebruiken? Ik heb een tijd zitten zoeken op het internet en kom vooral veel het advies tegen om een mousepad met schuurpapier er op te gebruiken. (Water)stenen lijken dan weer erg weinig gebruikt te worden voor convex snedes. Op steen lijkt het mij vooral lastig dat je eigenlijk de hoek moet variëren om de originele hoek op de snede te houden. En is het nodig om een mes te stroppen (dus met leer en een stropping compound)? Ik hoor graag wat jullie vinden en zelf gebruiken. Groetjes, elloco
 7. Het idee is wel aardig maar de batterijen hebben slechts een capaciteit van 1000mAh. Gewone alkaline AA batterijen hebben 2-3x zo grote capaciteit en je kunt er toch gauw 3x zoveel van kopen voor hetzelfde geld. Je betaald dus 6-9x zoveel per mAh, alleen zodat je ze onbeperkt kunt opslaan. Misschien interessant om zoals gezegd in caches te stoppen waar je niet zo makkelijk bij kunt om eens in de zoveel tijd de batterijen te verversen, maar oplaadbare batterijen met een zonnelader lijken mij in de meeste gevallen een betere optie. Wel goed gevonden @Maan
 8. Die Anker is zeker interessant. Ik vind de prijs van Goal Zero veel te hoog. Anker heeft ook een 21W variant. Nu te koop bij amazon.de voor 60 euro. Misschien ook interessant voor @CrossbowClan? Voor 15 euro meer 50% meer power.
 9. Interessant. Zeker voor die prijs, zou een goede prep zijn. Zeker voor mensen die in de buurt van de zee wonen
 10. Ah, die had ik ook overwogen. Ik wilde er eigenlijk de 1/2" x 6" van firesteel.com maar die verzenden niet naar NL. Toen zag ik die bij selfreliance outfitters en was al bezig hem te bestellen totdat ik zag dat ie in china gemaakt word. Eerst maar eens in China kijken dus, en op aliexpress vond ik er 1 voor 10 euro incl gratis verzending. Dus die heb ik toen gekocht. Prima firesteel, produceert een regen van vonken. Als we eens beide op een SC zijn zou ik ze graag eens vergelijken. Voor 10 euro verwachte ik er niet veel van maar ik ben er zeker tevreden over. Toch ben ik benieuwd of die van selfreliance outfitters het nog een stukje beter doet Edit: voor wie geïnteresseerd is hier nog de link van de firesteel bij ali.
 11. Mooie firesteel! 5,5" zo te zien? Mag ik vragen waar je die gekocht hebt? Niet bepaald de meest milieu vriendelijke tondel hè, plastic en schuimrubber. Prima als alternatief in een noodsituatie, maar voor dagelijks gebruik...
 12. Mooie scoop en een leuke actie @Simurgh! Maar ik houd het persoonlijk toch op de Sawyer mini, al was het maar omdat je daarmee water kunt filteren en dat in een fles oid mee kunt nemen. Je hoeft dus niet steeds door het filter te drinken. Dat vind ik het grootse nadeel van een lifestraw. Volgens mij kun je voor drinkzakken zoals b.v. camelbak en platypus ook inline filters met actieve kool krijgen. Als je die koppelt aan de uitgang van een Sawyer mini heb je hetzelfde effect.
 13. Ik heb verschillende fire kitjes (in mijn bob, mijn ghb, mijn edc in de noodpakketten thuis en in de auto's) maar de meeste bevatten het volgende: - 1 of meerdere gas aanstekers (zowel met wieltje + vuursteentje als met elektrische ontsteking) - waterbestendige lucifers - vaseline watten - tampon - firesteel - aluminium folie In een aantal kitjes zit ook: - benzine aansteker (zippo, peanut lighter) - charcloth - puntenslijper - lens - experimentele firestarters zoals watten met vaseline in kaarsvet, (strike anywhere) lucifers in kaarsvet en andere dingen die ik op het internet heb gezien en mijn eigen variaties daarop - waxine lichtjes/ kaarsjes Watten met vaseline zijn een fantastische firestarter, maar zijn ook best rommelig. Verpak ze dus goed want je wilt niet al je spullen onder de vaseline hebben zitten. Ik gebruik hiervoor oude doosjes voor foto rolletjes (kun je gratis bij de meeste foto speciaal zaken krijgen) of ik verpak ze in rietjes zoals @vheeswijk doet mijn zijn lucifers. De aluminium folie kan gebruikt worden om een droge basis te maken als de grond nat is. En het reflecteert de hitte ook nog eens omhoog waardoor alles sneller vlam vat. De puntenslijper kun je gebruiken om van een droog takje snel een lading dun tondel te maken dat makkelijk vlam vat. Gaat sneller dan met een mes krullen schaven of feathersticks maken en het resultaat is ook veel dunner dan ik het met een mes kan krijgen. Ik wil nog even een kanttekening plaatsen bij het gebruik van pluis uit de droger. Dit werkt inderdaad erg goed maar houd er rekening mee dat hier vaak ook materiaal in zit dat niet goed brand of erg kan stinken wanneer het verbrand (haar, synthetische vezels, wol) Daarom gebruik ik liever 100% katoenen watten. Bij b.v. de action voor heel weinig te koop (0,60 voor een pak o.i.d.).
 14. Eigenlijk heel simpel, maar je moet er maar op komen. Bedankt voor het delen van deze tip @carismo!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...