Ga naar inhoud

Vantazzy

Lid niveau 2
 • Items

  913
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  8

Vantazzy won de laatste dag op 24 oktober 2022

Vantazzy had de meest gelikete inhoud!

4 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  De planeet aarde
 • Interesses
  ademen
 • Beroep
  eigen baas

Recente bezoekers van dit profiel

2289 profielweergaven

Vantazzy's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

505

Reputatie

 1. Sorry voor de late response @SamenPreppenIsFijner, ben niet vaak online meer de laatste tijd. Check het van tijd tot tijd. Vooral met die hittegolven de laatste tijd, ik kan daar niet tegen preppen. Hoewel, ik ben me een beetje aan het verdiepen met die hondenmatjes, die met warm weer daarmee zichzelf kunnen laten afkoelen, om daar een bodysuit van te maken voor hete periodes. --- Saywer waterfilter is een goed merk, maar er zitten nepperds bij. Die verkopen jou iets waar niets in zit of gewoon eentje met piepschuim erin voor een soortgelijk "gewicht" want het enige wat je ziet is een sticker van Saywer en tegenwoordig kunnen we veel faken met kleurenprinters/3D Printers... Je bedoelt dat groene filter met ingebouwd pompje? Ik heb hem nog steeds. Wat een degelijk ding, zou het liefst er nog eentje van willen hebben. Zit een keramisch filter in, die kun je telkens hergebruiken door hem goed door te koken met die blokjes die men gebruikt in aquariums in een pan. Buitenlucht laten opdrogen en weer terug in het houdertje vastmaken. Iets soortgelijks is de Purewell Water Purifier Pump with Replaceable Carbon 0.01 Micron Water Filter - tenminste het lijkt erop en is lekker klein. Die Katadyn die ik had, was groot en zwaar, die heb ik aan me broer gegeven. Sinds die ontwikkelingen die tegenwoordig gaande zijn, issie van skeptisch naar gelover geworden en ben ik van dat grote logge ding af. Ik zei "je mag kiezen, de goedkope of de peperdure, qua doen is hetzelfde" en hij pakte de peperdure Zo ken ik mijn broer! De Saywer gebruikt volgens mij een soort glasvezel bundel. Die kun je ook doorkoken, uitdrogen en hergebruiken mits supervuil, maar daar is ook een methode voor om hem ter plekke te reinigen. (omdraaien en water de andere kant uit laten komen, zo doorspoelen <<< zou ik na elk gebruik doen dan) Evenals de Tulip waterfilter, die is meer geschikt voor een basecamp, omdat ik hem ook vrij groot vind. --- Hoop dat je nog bij Preppers.nl zit, het is een baken aan uiterst nuttige informatie. Groetjes, V Ook een leuk linkje hoe je zelf actieve kool maakt en voor allerlei toepassingen, heel duidelijk uitgelegd met plaatjes
 2. Zie de tab "Introductie" voor mijn laatste bericht.

  1. mevr.Grijpstra

   mevr.Grijpstra

   Hoi @Vantazzy,

    

   Kun je iets duidelijker zijn , dit klinkt een beetje cryptisch.

   Ik kan iig geen laatste bericht van je vinden.

    

   Of is laatste bericht ook als laatste bericht bedoeld ?

   Dat mag ik toch hopen van niet.....

    

   groet,mevr.Grijpstra

  2. Vantazzy

   Vantazzy

   Hoi @mevr.Grijpstra,

   Nou blijkbaar niet, aangezien JJ&A mij een persoonlijk bericht had gestuurd waarna ik weer op deze site heb ingelogd. En nu dus jouw bericht heb mogen zien.

   Cryptisch? Mmh, ik denk dat ik toen enorm in een diep dal zat, depressies. Teveel zorgen aan mijn hoofd. Het werd me teveel en dan nog hier aanwezig zijn... Die zijn er nu ook nog wel steeds, maar ik kan ze loslaten nu. 

   Ben ook nog steeds een prepper hoor, alleen denken de mensen die mij hebben geholpen de afgelopen jaren dat ik dat niet meer doe. "Psssst ze denken als je een prepper bent, dat je zwakbegaafd en krankzinnig bent, hihihi" - heb wel iets van 75% van alles wat ik had, weg moeten doen. Weg geven, weg gooien of verkopen. Zit nu weer zelfstandig en probeer dat wat ik weg had gedaan nog enigszins terug te halen.

   Die snappen die levensstijl gewoon niet. Dat ik het lichamelijk niet meer aankan, dat besef ik nou wel, maar het zit er geestelijk nog ingebakken. 

   Hoop dat het goed met je gaat, tot binnenkort...
   groetjes,
   Vantazzy

  3. mevr.Grijpstra

   mevr.Grijpstra

   Hoi @Vantazzy!

   Wat leuk om te lezen dat je weer terug hier op het forum bent beland!

    

   Ik heb je bijdragen altijd zeer kunnen waarderen,en heb me heel vaak afgevraagd waar je toch gebleven was!

    

   Ach ja,zo lopen soms de dingen in het leven,he, soms volgen we een kronkelend pad!

   Tof dat je dan toch weer op het prepperspad terug uitgekomen bent 👍!

   Blijf het als het even kan volgen,zeker in deze onzekere tijden, ook al moet het misschien enigszins aangepast,dat mag niet deren.

    

   Blij dat het weer redelijk goed met je gaat en dat je enigszins door je depressies heen "geworsteld" bent! Dat vind ik heel knap!

   Met mij gaat het best ook wel goed !

   Awel, ik zou zeggen :see you later

   🙋‍♀️

    

 3. @Sjuul Hey, ge doet alsof ik dit ding heb uitgevonden... 😛 😛 😛 Als ik zoiets zou uitvinden, had ik gewoon een grote grindzak gebruikt, ook weersbestendig. Die grote shoppers van de Jumbo of Aldi bijvoorbeeld, sterk en oerdegelijk plastic! Zou je die kunnen hergebruiken, 10 of 20 van zulke tassen, open snijden en dan allemaal aan elkaar vastzetten. Krijg je een groot stuk grondzeil waar je flink mee uit de voeten kunt toch? Maar ja, het is licht en klein van formaat wat past in elke rugzak samen met de andere meuk. In geval van nood, tegen wind en regen... Beter iets dan niets. Ik zie weleens op die andere forums, plaatjes voorbij komen met "instructies" en meeste meuk daar hebben geen "shelter tegen weersomstandigheden" (zie foto 1 - infographic) - alleen maar een regenjas/poncho. Meeste mensen weten geeneens wat je met takken, bladeren en mos kunt doen, anders dan eroverheen lopen en zeggen "och, het is bijna net zo leuk als het poppen van dat bubbeltjesplastic" Je hoofd houd de noodtent overeind. Maar een stevig tak met een sok aan het uiteinde kan ook wonderen doen (meerdere, van die nep inzittenden). Of anders kijk naar dit filmpje: Dan zie je dat er aan weerszijdes een stukje grondzeil zit, waar jij met je tedere billetjes op kunt zitten. Maar je mag best wat extra vuilniszakken meenemen, of die big shopper van de Aldi/Jumbo, of je eigen grondzeil idee of wat ook een mogelijkheid is, dat stuk schuim die ze gebruiken als je gaat tuinieren waar je je knieën op kunt rusten (zie foto 2) Maar goed, persoonlijk vind ik hem wel ideaal voor waar die voor is bedoelt en voor het formaat. Houd je warm, droog en geen gevoel dat je je in een vergroot mondkapje zit. Mijn BOB zit al vol, neem gewoon een tent mee met een groot stuk schilderszeil, is misschien een stukkie groter dan deze noodtent, maar daarin kun je tenminste liggen en je benen strekken. En qua prijs is het hetzelfde.
 4. Correct, met je billen bloot... oh nee, gewoon op de natte grond ja - noodtent, uit de wind en uit de regen... Maar je mag ook staan
 5. Geen slecht idee, denk dat een stuk rubber of stevig elastiek ook een goed object is om in je rugzak te hebben. In een zip-bag, want dat materiaal is ook niet eindeloos houdbaar. Katapults maakten ik en mijn broer vroeger altijd, leuke bezigheid. Idd, penetratie is vrijwel nihil, maar je kunt er wel je prooi mee versuffen of ze knock-out maken. Nu ik erover denk, PVC buis was ook handig, papieren pijltjes met een lichtgewicht scherp puntje (punaise, waarvan het platte deel was afgeknipt met een tang) : #JeugdHerinneringen Who cares wat verboden is of niet. SHTF of niet, het gebeurt gewoon. Regels vervallen zowiezo wanneer er een goeie en heftige SHTF plaats vind. Man man, wat zullen er veel "misdaden" plaatsvinden. Denk maar aan die oorlog in Vietnam, waarvan de soldaten last hadden van blauwe ballen... "In times of war, everything is allowed" - Kun je SHTF ook zien als oorlog? Ik denk deels wel, dus wat zogeheten verboden is, heb ik geen gehoor aan. Bewaar ze gewoon in delen, zoals in dit geval de katapult, alleen de rubberen band. Trouwens, een oude fietsband verleent zich PRIMA als elastiek
 6. Brainfart #001: Zag ik laatst deze emergency "tent" en op zich, het heeft onluchtingstunneltjes en een schattig raampje, weersbestendig en opvallend : de Highlander noodtent 4 tot 5 personen. Niet prettig is de kleur, als de zon op schijnt is het een hel met dat oranje licht, maar je valt wel op voor reddingswerkers. Maar kun je dan beter gewoon een tuinmeubelset beschermhoes pakken? Ook weersbestendig, ontluchting kun je zelf doen dan... hahaha Maar nee, de Highlander Noodtent is van dun materiaal, kan niet scheuren en als je hem klein maakt issie ook ontzettend klein, ideaal ook weer voor in je B.O.B. - dus er is wel degelijk over nagedacht. Maar als je hem zo ziet, ziet er gewoon uit als een zak gemaakt met restmateriaal wat ze nog over hadden in de tentfabriek. En dat zet je aan het denken, als budget-prepper "kan dit niet goedkoper en toch net zo effectief?" Resultaat: Nee, niet echt. Tuinmeubelset is van dikker materiaal, is zwaar en log. Maar het was leuk om dit te "exploren". Kan wel alles lezen, maar als je gaat exploren, anders kijken, wikken en wegen, blijft het langer plakken. Verbeter me als ik dit fout heb, maar zo leer ik meestal de meest gekste dingen, blijf je een creatieve geest houden. Vuilniszak nog goedkoper, 1 persoons... LOL
 7. Mja, teveel foto's is weer niet wenselijk meende ik ergens gelezen te hebben in de forum regels. Maar misschien zijn die inmiddels alweer aangepast? Weet het zo niet precies. Ik kan met schrijven nogal uitdijen, wat eventueel voor anderen storend kan zijn, dus wilde het houden op iets wat in mijn optiek redelijke gebalanceerd is. En informatief genoeg dat anderen zelf ook aan de slag gaan met het opzoeken van alle/sommige elementen die benoemd waren. Mijn posts zie ik ook weer als een soort van dagboek.
 8. Had laatst toch dat grandioze idee met die accu, zonnepaneel en warmtelamp? Geen goed plan... Batterijen hebben een functioneringsgrens van ruim 3 tot 5 jaar, na die periode neemt hun effect geleidelijk aan af tot absolute nulpunt en hebben kans op ontploffing. (tenzij ze in een case zitten, maar meeste zijn gewoon van die losse "zakjes" - als het zakje openscheurt en buitenlucht komt erin: BOEM) Er zijn ook accu's, misschien hebben die een langere werking, zijn dan wel giftig en hebben een bepaalde handelingswijze. Zonnepanelen hebben een functioneringsgrens van ruim 40 jaar, daarna neemt het ook geleidelijk aan af. Wat is beter? Gewoon helemaal nix, gewoon lekker alternatief. Ja oké, een dynamo dan als je echt niet zonder stroom kunt. Die gaan heel lang mee en ze wekken elektriciteit op door kracht van buitenaf. Eventueel: windmolen watermolen trapmolen handmolen (op de foto, lijkt op een pepermolen, maar onderin zit een USB aansluiting om iets mee op te laden) Maar je blijft met spullen zitten die stroom nodig hebben, eventueel een batterij hebben. Ik denk, voor mij persoonlijk, voor mijn ramp scenario's waar ik voor prep, moet ik niet afhankelijk zijn van batterijen of iets gerelateerd met elektriciteit. Heb wel een warmtelamp vorig jaar aangeschaft met zo'n kap eromheen, 60 watt, da's 0,02 cent per uur. Die mijn vader destijds ook had voor zijn kippen. Dat ding is vrij goed, vreet weinig stroom en je krijgt toch die subtiele warmte. Kan tot 175watt. Alleen als je er pal onder zit. Maar ja, stroom he. Dat is een luxe en sure, kijk als je een warmtelamp met grote accu en zonnepaneel en nog wat andere meuk hebt, kun je je verwarmen in je eigen huis als alle service bedrijven zijn uitgevallen, goed voor tijdelijk. Maar tijdelijk kan ook voor altijd zijn. Petroleumkachel, is ook fijn. Zolang je voldoende brandstof hebt en sokjes. Zit nog te overwegen nog een Foetsie (van 50 euro) aan te schaffen, want je krijgt er nu een tweede sok er gratis bij, nieuw kosten ze al 18 euro ofzo. Dit jaar heb ik uiteindelijk maar die gaskachel (zie foto 3 - van 40 euro) gekocht, werken op gasflesjes. Dus daar maar flink op preppen de komende jaren. Kun je op koken en de ruimte waar je in zit (niet al te groot) mee verwarmen, huis of tent, om het even. Voedsel... Op het moment prep ik voornamelijk op gedroogd voedsel, met name aardappelpuree, aanmaak soep, koffie, thee, rijst, pannekoekmeel, peper, zout, kaneel, amandel poeder, kurkuma en noodles. Elke keer naar de winkel voor je wekelijkse boodschappen, een kleine graai naar deze specifieke producten, voor nog geen 15 euro kun je je verzameling uitbreiden per keer. Tenzij al het water verdampt op de aarde, dan heb ik er niets meer aan natuurlijk. (maar dat lijkt me stug, tenzij de zwaartekracht ineens ophoud met bestaan) Ik zie die producten wel bij die prep shops maar die vind ik persoonlijk stervensduur en in tijden als nood hoef ik geen gepaneerd schnitzellapje met gebakken aardappeltjes, appelmoes, tuinbonen en weet ik wat nog meer. Ben allang blij met een slok bouillon en een hap aardappelpuree. Alternatief tegen bloedsuiker als er geen pillen/spuiten meer zijn natuurlijk inbegrepen, alleen houd ik die gegevens nog voor mezelf. De hoeveel pillen die nu slik is niet normaal meer en spuiten zie ik niet zitten, dus ik slik me een eind heen. Wat ik nog wel wil doen zijn flessen vullen met water. Maar toen ik een relatie had, was dat niet zo handig. Die maakte alle flessen leeg en bracht ze naar de supermarkt voor het statiegeld. Kon die er weer sigaretten van kopen. Sindsdien hangt er hangslot aan de deur van één kamer. Nu nutteloos nu ik vrijgezel ben? Nee, vrienden van mij hebben de huissleutel, voor het geval dat ik niets meer van me laat horen, dat ze me kunnen controleren. Maar niet dat ze ineens in mijn speciale kamer komen en dingen gaan denken. Maar goed, ik ga me vanaf nu alleen nog maar bezig houden met non-elektrische oplossingen. Leven doe ik ook traploos, dus waarom niet met de rest ook? Weet er iemand hier waar je goedkoop aan plastic niet-transparante emmers met deksel kunt komen? Zie ze weleens staan bij BOL of ergens anders, maar die vragen er toch snel 8 tot 12 euro voor. Kan ook gewoon naar de Zeeman gaan, die hebben die plastic bussen met deksel van 5 liter (maar niet altijd op voorraad), hoef ik alleen in te wikkelen met iets dat geen licht doorlaat (of gewoon in een vuilniszak steken), die dingen kosten slechts 3 euro per stuk. Maar als het goedkoper kan, zie ik dat graag natuurlijk! En alles met FLEECE is natuurlijk geweldig. Het is dun, flexibel en warm, ondanks de koude die eromheen hangt. Maar ik zou niet zuinig aan doen met gereedschap. Zoals die firestarters bijvoorbeeld, er zijn er die van 3,95 - dan krijg je magnesium van een dikte van een luciferhoutje. Breekt de helft vanaf na een paar keer strijken. Ideaal voor een B.O.B. natuurlijk, goed voor een paar dagen, maar niet voor langere termijn. Vond ik die sticks van Fosco, 8,95 en de stick is flink en bestaat niet uit twee delen. Prepshop verkoopt die ook. Sommige firestarters hebben een dikke steel maar die bestaat uit twee delen, dan denk je dat je een goeie hebt, maar eigenlijk heb je er eentje die normaal 3,95 kost met een stuk aluminium waar je nix aan hebt en je hebt dan gelijk 13 euro uitgegeven eraan. Zelfde met die nooddekens, ze zijn geweldig natuurlijk. Maar sommige bedrijven verkopen ze te goedkoop. En dat merk je als je je product hebt gekregen. Je vouwt ze open en dan zie je dat het midden helemaal geen zilver/goud laag heeft, gewoon transparant materiaal. Alleen de buitenrand heeft die, die als je hem opvouwt, denkt dat ie volledig die lagen bevat. Maar ja, dat is een risico. Ook die Sawyer waterfilter, je bestelt hem en dan denk je dat het een goeie is, blijkt dat er geen filter in zit. Je krijgt alleen maar het omhulsel. Producten de laatste tijd, zijn niet meer zoals ze zijn. Wees erop voorbereid, koop alleen producten van een erkend bedrijf. Goedkoop is meestal miskoop, tenzij het om bepaalde producten gaat waar het niet zo van belang is. (zoals plastic emmers bijvoorbeeld) Heb ook iets van 15 jaar geleden deze waterfilter (foto 2 - die ze bij het leger ook gebruiken) aangeschaft en vaak zat gebruikt, goed voor 1000 tot 2000 liter. Mooie is, dat je hem gewoon kunt schoonmaken en weer hergebruiken, door de staaf die erin zit even door te koken met wat kraaltjes van aquarium cleaners. Dacht eerst dat het plastic pompje vrij snel zou breken maar het is verbazingwekkend duurzaam. Kleinschalig gebruik, maar wel effectief. Niet tegen zware metalen en chemicaliën, maar daar kun je die filters pakken die je voor aquariums dan weer gebruikt. Zie ze nog dikwijls te koop staan voor niet al te duur meer. Lekker klein in een etuitje. Enige wat wel "kapot" kan gaan zijn die plastic tubes. Die van mij zijn de uiteindes best wel wat uitgewoond, maar isolatie-tape doet wonderen. Beter dan die Katadyn, die zit ook in een rugzak, zwaar, lomp en veel te groot en gebruikt losse koolstof in plastic zakjes. Dus een hele rompslomp om dat koolstof in die Katadyn te krijgen om uiteindelijk schoon water te kunnen drinken. Eenmaal koolstof geplaatst, ruim 2 maanden houdbaar. Nee dat was een miskoop. Die krengen kosten wel 300 euro per stuk hey, niet normaal man! Maar goed, ik houd het weer tot deze post. Misschien val ik in herhaling, ach ja, kan gebeuren. Maar ben er bijna elke dag mee bezig. En als er slechts één iemand hier iets aan heeft, hey dan heeft mijn post gewerkt! Fijne dag nog!
 9. Ik ga volgend jaar es knutselen met een Tubular Heater, zo'n verwarmingsunit voor broeikassen, om te gebruiken om een kleine ruimte te verwarmen. 45watt = tot 32 graden Celsius 135watt = tot 72 graden Celsius Deze wil ik combineren met een mobiele accu, die tevens beschikt over een type-C contact en zonnepaneel. Ten behoeve van het feit dat het elektronica netwerk plat kan gaan of de centrale verwarming kapot is en een fix zit er voorlopig niet in... of nooit... Dat je dan toch, een ruimte kunt verwarmen. We hebben die tubular heaters puur voor aquariums en/of broeikassen, maar waarom beperken tot alleen dat? Je kunt ze in je BOV bouwen, gebruiken zeer weinig vermogen maar doen uitstekend hun werk. Alleen zit ik zo te denken. Je hebt van die folie, waarvan 1 kant is zilver en de andere is goud. Vaak worden ze verkocht als nooddekens. Zilver kaatst de warmte terug van waar het vandaan komt en goud absorbeert deze juist. Wat nou als je die folie, de gouden kant over die Tubular Heating winkelt en de zilveren laag aan de buitenkant. Zou het effect: - Zich verdubbelen? - Doet helemaal niets? - Is juist minder effectief? En hoe verder, hoe dan toch het stralingsvermogen te vergroten ZONDER iets te veranderen aan het wattage. Want zuiniger als deze doch elektrische verwarming ken ik nog niet. Misschien gewoon plaatsen in een bloempot of iets anders wat keramisch is en sterk warmte tot zich opneemt? Speksteen bijvoorbeeld? Kijk dit is leuk om naar vooruit te kijken. Als ik het geld ervoor had, nu direct, had ik ze meteen aangeschaft, maar sta de laatste maanden te vaak in het rood. Die tubular heating kost slechts 18 euro, dat zonnepaneel 50 euro en die accu met type-C contact 170 euro. Maar de investering denk ik wel waard, om toch een ruimte te kunnen verwarmen zonder te hoeven stoken. De ruimte die ik wil verwarmen is een kamer van 2 bij 3 meter.
 10. Tuit je lippen, zoals je je oma zou moeten kussen. Niet je geliefde, komt gelijk die tong erbij kijken... Dan met die getuite lippen, duw je met je bovenlip je onderlip een beetje naar beneden. Heel klein beetje maar. Zodat er wat stress op die onderlip komt. Dan blazen. Zachtjes. Dit is nog niet fluiten, maar de tuit en het luchtkanaal is gevormd. Dus is het kwestie van dat luchtkanaal, wat nog een beetje lijkt op een sterretje, wat ronder te maken. Dus dat is met je lip spieren, zorg er wel voor, dat je nog steeds die getuite lippen houd. En dat het luchtkanaal zo groot is dat er net een breinaald in past. Wat heel belangrijk is, is die onderlip. Die zorgt in feite voor het fluitje. Je bovenlip beweegt amper. Je onderlip beweegt een beetje naar binnen, naar buiten, naar links en ja, zelfs naar rechts. Heel klein beetje. En dan beetje creatief zijn met die spieren, met je tong eventueel. Dat gaat vol automatisch, creatief. Als je meerdere tonen wilt maken, dat doet je tong. Je tong, als jij die dik en dun kan maken op commando, dan kan dat. Maar niet als ie verlamd is. Een voorbeeldje, als je je tong helemaal naar achteren doet en een beetje tegen die wand aandrukt, word ie vanzelf een beetje dikker (wel dat je nog steeds kunt fluiten uiteraard) dan krijg je een soort uilen fluitje, diepere tonen. Hoop dat dit in praktijk genomen kan worden voor de mensen die met hun handen kunnen fluiten? Ik kan dat namelijk niet. Waarschijnlijk te vertalen volgens hetzelfde principe. En hoop dat je al fluitend verder kunt in het leven zonder je handen te gebruiken. "Kijk mamma, zonder handen!" 😛
 11. Zullen er nu wel een hele hoop bij komen na dit Corona gedoe vermoed ik.
 12. "Einde van de wereld" Zoals de wereld NU is en er zou iets veranderen zodat we kunnen praten van "nou, vroeger deden we dit in plaats van hoe we het nou doen" - dat is een subtiel voorbeeld. Of je hebt huisje, boompje, beestje en ineens gebeurt er iets in je leven en je raakt ALLES kwijt, behalve je leven dan. De wereld zoals jij die kende is veranderd, je word geforceerd anders te leven, anders te beredeneren. Maar dan praten we over een persoonlijke SHTF. Dat scenario kan ook grootschalig zijn, een hele stad plotseling dakloos of een heel land, maar omdat dan iedereen op elkaar gehoopt ligt, zullen er veel ten onder gaan. Afwachtend op iets wat niet komt en zou er iets komen is het niet wat je verwacht had... De beleving van toen is niet meer de beleving van nu... De bedoeling is uiteraard dat je geniet van je leven. Da's normaal. Niets met preppen te maken. Iedereen probeert er het beste van te maken. Zelfs een dakloze kan er nog iets van maken, ondanks alle tegenslagen. Omdat ze op zichzelf zijn aangewezen, hebben een dosis levenservaring van hun point-of-view en niet afwachtend opdat de staat komt om hun te helpen. Jammerlijk zie je ook veel youtubers die doen alsof ze dakloos zijn en laten zien hoe makkelijk het is om aan geld te komen, dumpsterdiving en dat soort dingen. Ze hebben zelf geld zat, maar met hun arrogantie willen ze hun kijkers laten zien dat dakloos zijn een keuze is en dat ze het lang niet zo slecht hebben. Na het zien van dat soort publicaties zijn jongeren op daklozenjacht gegaan en ze van hun centjes beroven. Die zagen het "snelle geld" van een doelgroep waar tegenwoordig teveel mensen zien als de "ondermensen" - worden opgevoed dat ze geen respect voor die mensen hoeven te hebben... Terwijl vanuit mijn persoonlijk standpunt, zijn die jongeren die anderen van hun geld beroven in mijn ogen de low life uit de diepste laag. Daar hoef ik GEEN respect voor te hebben. Deze daklozen, al hebben ze hun scenario qua SHTF al mogen ervaren, de kans dat dit weer kan gebeuren is een dagelijkse angst. Maar wanneer ze zelf in zo'n situatie terecht komen, komen ze uiteindelijk bij die daklozen aankloppen... Let maar op. Je hebt ook "daklozen" (tussen haakjes; die hebben er wel voor gekozen) - dat zijn dan van die hippies/wappies van rond de 20 jaar oud, hebben wel plek thuis maar zwerven liever rond, vrijheid, blijheid. Die doelgroep, daar heb ik het dus niet over. Wel jammer voor onze pensioentjes (mocht de SHTF nooit zover komen) omdat er minder belasting word betaald. Was ik maar net zo jong, deed ik hetzelfde! 😛 Maar dan wel in een pipo wagen hoor!! Maar dit zie ik dus ook al als "einde van de wereld" - ik ken nog een tijd, waar jongeren een andere rol hadden in de maatschappij, die respect toonden voor oudere mensen en een eerlijke duit wilden verdienen. Tuurlijk, ik zeg niet dat er toen geen criminaliteit was, maar toen was het percentage ook niet zo hoog. Misschien 11% en nu lijkt het wel 89%, rollen omgedraaid. Ik weet wel hoe het komt, die straattaal is ook niet voor niets zo zoals het klinkt, maar ik ga daar niet verder op in. De groepering "jongeren" is wel zo ontzettend divers de laatste tijd, dat je heel nadrukkelijk het onderscheid ervan moet aangeven over wie je het hebt. Dankzij de digitale wereld (internet/smartphones/TV) is alles sneller toegankelijk geworden, elke vol idioot kan filmpjes en foto's maken. Door dat "fenomeen" is het ook gevaarlijker geworden voor iedereen. GPS bijvoorbeeld, is iets, qua technologie, wat nog blijft werken na een heftige SHTF. Mocht er een vol idioot een appje hebben gemaakt die alle andere GPS signalen (van andere mensen die proberen uit het zicht te blijven maar nog wel GPS willen gebruiken om hun omgeving in kaart te brengen) kan weergeven, is het einde vrij snel in zicht. Sommige technologie hebben ze vrijgegeven tot het publiek zonder na te denken: VPN, Drones... Zo ontwikkelen ze een anti-gedragsnorm "ik kan alles doen wat ik wil online, niemand kan mij toch tracen" - grootheidswaanzin en als ze labiel zijn, zijn het regelrechte monsters. (hoewel, VPN maakt je niet 100% onzichtbaar, als men je wilt vinden, vinden ze je heus wel, duurt alleen langer) Mensen maken elkaar en hun leefomgeving kapot! Weer: Einde van de wereld... Privacy? Wat is dat? Als je poen teveel hebt heb je niets te klagen. Maar geluk kun je overal halen. Geluk is een moment in het leven. Als de nacht valt, kruip je in een verzameling aan kartonnen dozen, trek je wat isolatie materiaal over je heen en het geluk is er als je de volgende dag weer wakker mag worden zonder te bibberen van de kou. Is de dag hetzelfde als gisteren? Dan heb je een goede dag te pakken. Geen einde-van-de-wereld gevoel. Ik kijk veel filmpjes hoe daklozen leven, hoe daklozen worden behandeld (goedschiks en kwaadschiks), welke instanties er allemaal zijn (zo werd ik een keer boos op een instantie die ALLEEN daklozen wilden helpen als je binnen het plaatje van LGBT+ viel) en ook hoe ze aan hun eten komen. Zo zag ik gisteren bijvoorbeeld hoe een arm gezin in een door afval gebouwd kot, een eigen zaak waren begonnen door het weggegooide voedsel te wassen, opnieuw bakken en verkopen voor een paar cent. En dankzij dat minescule inkomen, kon dat gezin weer een dag of twee overleven. Zo zie je maar hoe VEERKRACHTIG, CREATIEF en DAADKRACHTIG de mens is. Einde van de Wereld, is vrij betrekkelijk. Het is niet iets wat alleen maar kan gebeuren en alleen maar telt als het grootschalig is. Je hebt ook kleine persoonlijke scenarios. Want uiteindelijk ben JIJ het die het ervaren mag.
 13. @Sjuul Ook bij: - Internet Outdoorshop 75,95 (en weer een website om door te spitten voor eventuele koopjes) Goedkoopste die ik kon vinden op het internet. Maar @QuickFix dat vind ik een hele goeie tip van die BuyBay retourkansjes! Daar wist ik nog helemaal NIETS van! +1
 14. Vind deze wel schattig... Het is gewoon een grote ruime zak die je over je heen doet. Een noodtent voor 4 personen (zie foto 1) Dit soort dingen activeert je creativiteits-knobbel Dus zat ik te kijken of ik zoiets zou kunnen nabootsen en goedkoper. En die vond ik, bij een verhuisbedrijf. Die hebben van die plastic matrassenzakken. Die zijn vrij robuust en waterdicht. Helaas spierwit, maar dat is even niet aan de orde. Had er eentje besteld in een tweepersoons uitvoering voor 5 euro. Nou, die zak was behoorlijk groot. Had ook een zeil gekocht van de bouwmarkt. 4x5 meter, 9 euro, maar dat was een tikkie TE groot. Het was maar 40 micron (moest 70 zijn), had ik me ook in vergist, dat is hetzelfde als die plastic zakken bij de supermarkt, dan weet je over wat voor dikte ik het heb. Heb een tentje van de hel, die heb ik besloten bij mijn BOB te doen, een mini-popup tentje, de welgevreesde Quickpitch Compact (zie foto 2). Met een aantal gaatjes er al in, komt door dat urenlang gestuntel om die tent uiteindelijk weer terug in de hoes te krijgen. Komt toch zeil overheen. Bedoeld voor 3 tot 5 dagen ergens te schuilen. Voor wildkamperen gebruik ik mijn High Peak Sparrow (zie foto 3), alleen daar is een deel van de bodem losgescheurd omdat ik vergeten was mijn klompen uit te doen. Oops. Ducttape zit er nu, maar toch... Ja ben grote man, lompe boer... 😛 Dus ik gebruik die plastic matrassenhoes als Tarp, eronder komt dat blauwe stevige afdekzeil als footprint en dan de tent erop. Of dat zeil van 4x5 meter, zodanig gevouwen dat mijn tent er bovenop ligt en dat blauwe afdekzeil als Tarp. Enige wat me interesseert is dat het goedkoop was en waterdicht. En aan het eind, lacht iedereen zich het apenlazerus, terwijl ze toekijken hoe ik dat helse tentje weer terug in dat vreselijk kleine hoesje probeer te krijgen... Tenzij ze zich al dood hebben gelachen toen ze midden in de nacht een enorm scheur geluid hoorde (omdat ik door de tent heen gescheurd was). Hoop dat er nog meer budgetpreppers hier zijn die wat te delen hebben met hun creatieve geest of onpraktische geest of omslachtige geest. Maakt niet uit, je bent bezig en je komt met je eigen oplossingen. Je kan van A naar Z komen binnen een paar uur met je privé-jet omdat je geld zat hebt maar je kunt ook heel goedkoop doen, duurt misschien langer, maar je komt aan bij locatie Z, uiteindelijk.
 15. Met de fiets... Maar mijn fiets is nog niet klaar voor SHTF... Wil van die vol rubberen banden en bagagedragers eromheen. En als het kan, zo'n pagode/fietsparaplu om de fiets, dat je nog droog zit als je aan het fietsen bent en je tassen ook. (zie foto 2 en 3) Een campertje is natuurlijk altijd een droom. Maar ik begrijp het wel, als je poen hebt, de juiste auto, de juiste situatie en lichamelijk fit, gaat alles gemakkelijk en eenvoudig. Zat paar jaar geleden te denken aan een kruiwagen, maar tegenwoordig is dat ook van de baan. Maar dat zou dan deze zijn geweest: (zie foto 1)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...