Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Schatkist

Lid
 • Aantal items

  257
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

103 Uitstekend

Over Schatkist

 • Titel
  Senior Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Wow, toch wel erg onverwacht en zoals Range formuleert is het wel een "schok" aangezien dit mijn enigste prep community was waar ik met vlagen voorbij kwam hobbelen. Zijn de PB's nog wel mogelijk ivm het preppersmes? Toch wil ik iedereen bedanken voor het forum zoals het was,veel dingen opgestoken van dit forum en hopelijk ook een klein steentje bijgedragen
 2. Update, kreeg hem binnen maar niet in de bestelde kleur dus hij gaat retour. Wel even gekeken en het lijkt er op dat mijn Suunto en mogelijk ook mijn G-Shock op de band passen Het nadeel is dat je 2 volledige links zal missen, met de 1.5/2 die ik er moet afhalen voor de juiste pasvorm hou je er nog maar weinig over.
 3. bij een open scheermes gebruik je voor dagelijks gebruik de leren riem, eens per x keer gebruik je een compount en dat neemt makkelijker een zeer kleine hoeveelheid metaal af.
 4. Zou ik nog geen leatherman Wave hebben (ander kaliber dat weet ik) zou ik deze zeker kopen, goede tools, zeker het slijpertje lijkt mij een goede aanwinst.
 5. Mission failed toch maar besteld om te kijken of het wat is. Weliswaar voor onder de boom maar dat mag de pret niet drukken. Nu maar hopen dat de airports allemaal op de hoogte zijn van de leatherman tsa claim aangezien ik regelmatig reis. @Keyser Suze, zit er een soort van TSA verklaring bij just in case
 6. Je kan een muismatje (zachte kant) en een stukje schuurpapier nemen in verschillende korrels. Verder is inderdaad een stuk gewoon leer (oude leren riem) voldoende, compound is leuk als je het heb, het maakt hem zeker scherper maar moet zeker niet.
 7. Bedankt @Simurgh helemaal duidelijk, lijkt er op dat er weer iets op het lijstje bij komt
 8. @Changing the mindset, hoe zit het met de houdbaarheid van zo'n accu, ik snap dat je hem niet moet opladen en dan een jaar niet gebruiken, maar als je hem elke 3 maanden volgens voorschrift via het stroom oplaad of via panelen opgeladen laat, hoe lang gaat dan deze accu ongeveer mee en tegen welke prijs is deze eventueel zelf te vervangen? Ik vind 450,- namelijk een behoorlijk bedrag (maar ik snap waardoor het deze prijs heeft; eenvoud, omvormer, type accu, veelzijdigheid) als hij "maar" 3 jaar bijvoorbeeld meegaat. Ik heb in reviews hier ook weinig over gelezen.
 9. MUST RESIST aaahhhh wat een gaaf ding, zo ik heb wat op m'n kerst shortlist staan denk ik
 10. Heel erg interessant stukje, zelf heb ik met deze gedachte ook veelvuldig gespeeld, alleen het vaste goede leven wat we nu hier hebben zal je dan achter moeten laten. Ik zal dit draadje op de voet volgen. Succes met jullie avontuur! En inderdaad snel Duits leren, daarmee maak je zoveel sneller vrienden en kennissen.
 11. Ik weet niet wat je allemaal mee wilt nemen, maar ik heb in Schotland met 2 personen 10 dagen gewandeld met al het eten bij ons en onze 2 rugzakken wogen 19kg en 14kg. Wat we ongeveer bij ons hadden: -tent - 2 slaapzakken - 2 slaapmatjes - 1 kookstel plus gasbusje - 1 pan - 2 borden - eten (3 maaltijden per dag) - 1 snack per dag tussendoor (jerky nootje) - kaarten kompas gps - 2 goede messen - 2 lepels - reserve broek per persoon - regenkleding per persoon - 2 extra onderbroeken per persoon - 2 paar sokken per persoon - waterfilter -biologisch afbreekbaar toiletpapier - noodpakketje - telefoon - ehbo setje zelf samengesteld het eten was bij ons het zwaarst dit werd minder uiteraard naarmate de reis verliep. Water zal in Nederland misschien iets lastiger zijn te verkrijgen en de paalcamping heeft pas de pomp tegen april weer aangesloten volgens mij. Veel plezier!!!
 12. Niet echt een zaklopen maar meer voorwaarden: Ik heb een goalzero zonnepaneel welke aa kan laden, dus 1 voorwaarde voor mij is aa batterijen de andere is een robuuste body, dus geen plastic troep.
 13. @nu even niet, zoals @Jim90 aangaf. Die negatieve rente is wel iets dat er voor zorgt dat er nog minder geld op de rekening komt te staan zeker icm een belastingheffing over spaargeld wordt alles wel erg slecht voor de gewone (niet preppende) spaarder.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...