Ga naar inhoud

Schatkist

Lid niveau 2
 • Items

  271
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Schatkist

 1. Inderdaad, check hoe het zit met de hypotheek. Toen wij hierheen verhuisde hadden we nog onze Nederlandse banden die we mee konden nemen. Heel veel banken snapte dat niet of wilde dat risico niet aangaan dus bij ons werd de keuze aardig beperkt. Daar komt wel bij dat wij niet aan de NL grens gingen wonen. Zoals gezegd eigen geld is een must. Verder kan ik ook niet hee erg helpen aangezien wij een grondstuk gekregen hebben en er op gebouwd hebben. Ps. Mocht je hier niet uit m’n verhaal halen wij zijn dus ook ondertussen verhuisd naar Duitsland. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 2. Edit: whoops foutje van mijn kant. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 3. Je bedoeld een grote tank buiten neem ik aan? Kleine tankjes zijn namelijk zo leeg en de kosten van het vullen is relatief hoog. Qua eisen durf ik het niet te zeggen maar hier in Duitsland weet ik dat de eisen best streng geworden zijn tav zulke tanks. Qua kosten denk ik dat een vaste aansluiting goedkoper zal blijven maar natuurlijk een prepgehalte van 0% Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 4. Ik ben helemaal up2date met m’n inentingen. Reden is dat ik voor werk regelmatig onderweg ben naar soms “interessante” landen dus liever het zekere voor het onzekere. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 5. Erg leuk dat je het deelt met ons en om zoiets te hebben lijkt me me geweldig. Zowel vanuit het preppers-perspectief maar zeker ook voor je eigen welzijn. Ik zie dat je foto’s “Bildxxxxx” heten. Is het ergens in Duitsland (of ligt dat aan mijn telefoon) zo ja waar in de buurt als ik vragen mag. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 6. Update, kreeg hem binnen maar niet in de bestelde kleur dus hij gaat retour. Wel even gekeken en het lijkt er op dat mijn Suunto en mogelijk ook mijn G-Shock op de band passen Het nadeel is dat je 2 volledige links zal missen, met de 1.5/2 die ik er moet afhalen voor de juiste pasvorm hou je er nog maar weinig over.
 7. bij een open scheermes gebruik je voor dagelijks gebruik de leren riem, eens per x keer gebruik je een compount en dat neemt makkelijker een zeer kleine hoeveelheid metaal af.
 8. Zou ik nog geen leatherman Wave hebben (ander kaliber dat weet ik) zou ik deze zeker kopen, goede tools, zeker het slijpertje lijkt mij een goede aanwinst.
 9. Mission failed toch maar besteld om te kijken of het wat is. Weliswaar voor onder de boom maar dat mag de pret niet drukken. Nu maar hopen dat de airports allemaal op de hoogte zijn van de leatherman tsa claim aangezien ik regelmatig reis. @Keyser Suze, zit er een soort van TSA verklaring bij just in case
 10. Je kan een muismatje (zachte kant) en een stukje schuurpapier nemen in verschillende korrels. Verder is inderdaad een stuk gewoon leer (oude leren riem) voldoende, compound is leuk als je het heb, het maakt hem zeker scherper maar moet zeker niet.
 11. Bedankt @Simurgh helemaal duidelijk, lijkt er op dat er weer iets op het lijstje bij komt
 12. @Changing the mindset, hoe zit het met de houdbaarheid van zo'n accu, ik snap dat je hem niet moet opladen en dan een jaar niet gebruiken, maar als je hem elke 3 maanden volgens voorschrift via het stroom oplaad of via panelen opgeladen laat, hoe lang gaat dan deze accu ongeveer mee en tegen welke prijs is deze eventueel zelf te vervangen? Ik vind 450,- namelijk een behoorlijk bedrag (maar ik snap waardoor het deze prijs heeft; eenvoud, omvormer, type accu, veelzijdigheid) als hij "maar" 3 jaar bijvoorbeeld meegaat. Ik heb in reviews hier ook weinig over gelezen.
 13. MUST RESIST aaahhhh wat een gaaf ding, zo ik heb wat op m'n kerst shortlist staan denk ik
 14. Heel erg interessant stukje, zelf heb ik met deze gedachte ook veelvuldig gespeeld, alleen het vaste goede leven wat we nu hier hebben zal je dan achter moeten laten. Ik zal dit draadje op de voet volgen. Succes met jullie avontuur! En inderdaad snel Duits leren, daarmee maak je zoveel sneller vrienden en kennissen.
 15. Ik weet niet wat je allemaal mee wilt nemen, maar ik heb in Schotland met 2 personen 10 dagen gewandeld met al het eten bij ons en onze 2 rugzakken wogen 19kg en 14kg. Wat we ongeveer bij ons hadden: -tent - 2 slaapzakken - 2 slaapmatjes - 1 kookstel plus gasbusje - 1 pan - 2 borden - eten (3 maaltijden per dag) - 1 snack per dag tussendoor (jerky nootje) - kaarten kompas gps - 2 goede messen - 2 lepels - reserve broek per persoon - regenkleding per persoon - 2 extra onderbroeken per persoon - 2 paar sokken per persoon - waterfilter -biologisch afbreekbaar toiletpapier - noodpakketje - telefoon - ehbo setje zelf samengesteld het eten was bij ons het zwaarst dit werd minder uiteraard naarmate de reis verliep. Water zal in Nederland misschien iets lastiger zijn te verkrijgen en de paalcamping heeft pas de pomp tegen april weer aangesloten volgens mij. Veel plezier!!!
 16. Niet echt een zaklopen maar meer voorwaarden: Ik heb een goalzero zonnepaneel welke aa kan laden, dus 1 voorwaarde voor mij is aa batterijen de andere is een robuuste body, dus geen plastic troep.
 17. @Loreen, dat zijn mooie matjes, ook zelfopblazend! 3/4 is meer dan genoeg inderdaad en scheelt nog eens gewicht ook.
 18. Leuk verslag. Zelf ben ik zo begonnen met voorbereiden voor een hike in Schotland en die ervaring gebruik ik nu nog (prepte toen nog niet). Een niet al te zwaar matje, een therm à rest neoair. Zijn wel vrij prijzig maar slaapt goed.
 19. @Windmill, voor mij komt het over zoals de afkorting vermeld, het is tenminste houdbaar tot een bepaalde datum, maar het kan langer zijn. Misschien heb ik een vertekend beeld natuurlijk en andere afkortingen zie ik ook geen probleem mee. Meer met het afschaffen van zoiets in z'n geheel. @Roel, klopt wij doen veel met de neus nadeel is wel dat je niet alles ruikt wat resulteerde in een Surinaamse eiersaladefestijn van 2dagen ondanks netjes bewaard ps. Geef de Nederlander de kans om te klagen en het gebeurd (zonder gein).
 20. Ik denk dat de THT wel goed is. Werk zelf in de voedingsmiddelenindustrie dus weet ook waar het vandaan komt. Microbiologische testen en smaaktesten over tijd. Voor zout nee daar hoeft het van mij niet op. Blikken, microbiologisch blijft het goed, maar als er geen THT op staat krijg je als producent klachten omdat het niet lekker meer smaakt zoals het vers smaakt. THT houdt er ook rekening mee dat mensen met oude koelkasten bijv niet de Tevens willen mensen "schonere" producten met minder conserveermiddelen dus zal de THT ook soms korter zijn afhankelijk van het product en het proces. Verpakking die de houdbaarheid aangeeft is wel erg mooi, maar daar zit een kostenplaatje aan. Als je pak melk 5ct duurder wordt door een fancy indicatortje zal je minder verkopen omdat we allemaal op de kleintjes letten en dus naar de concurrent gaan. Ik zeg zeker niet dat bovenstaande voor de gemiddelde prepper geld, die is vaak een stuk bewuster, maar je zou de klachten eens moeten zien, je lacht je dood.
 21. Ja ik heb hem voor het werk gekocht, en privé maar gelijk even aan de tand gevoeld
 22. Thermische camera bedoel je @doom? heb zo'n fluks VT-04 die voor electronica storingen bv wordt gebruikt, het werkt ook goed om isolatielekken in je huis te zien.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...