Ga naar inhoud

live2survive

Lid
 • Aantal items

  147
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door live2survive

 1. Zuurkool is een vorm van eten fermenteren/ houdbaar maken. Zou geen probleem moeten wezen. Ben benieuwd naar je bevindingen! Ik zou het zelf met gemak durven eten!
 2. Dat riepen we een paar jaar geleden ook over bitcoin... De toekomst zal het uitwijzen
 3. @dixy, Allereerst maak je een digitale portemonnee aan bij dogevault.com Hierna kan je coins gaan mimen (iets waar ik mijn vingers nog niet aan gebrand heb) Ik ben zelf opzoek gegaan naar dogecoins op marktplaats en eBay, en kwam er al snel achter dat het heel makkelijk is om wat virtuele muntjes van iemand te kopen. Je hebt in je wallet een lange code staan waarop je munten kan ontvangen. Als je die doorgeeft, heeft die persoon de mogelijkheid om jou de munten te sturen en al snel zie je de hoeveelheid munten in je wallet staan. Belangrijk: vergeet je inloggegevens niet, en wacht tot de waarde gaat stijgen! Tot dusver stijgt het heel gestaag, maar met een paar media tikken tussendoor kan het ineens hard gaan!
 4. Maar of die óóit in waarde zal stijgen betwijfel ik...
 5. Beste allen, Bitcoin heeft een mooie spurt gehad vorig jaar, en rommelt nu weer rond de 500 euro. Maar vrij nieuw is de Dogecoin. Dit virtuele muntje kost momenteel 3x niks, en kan interessant zijn om in te stappen. Dat de munt 'gehackt' is is geen mooi begin, maar ook slecht nieuws is in dit geval goed nieuws, het is aandacht in de media. Ik heb zelf meer dan 50.000 munten voor nog geen 25 euro kunnen kopen, en ja, ik lach me suf als de waarde straks gaat stijgen. Voor de klein risico investeerders dus mischien leuk om hiermee naast of zonder de bitcoin mee aan de slag te gaan. Heel gestaag is het muntje al aan het stijgen in waarde... Naast dat, allen beste wensen, en dat jullie mogen kunnen preppen wat bij jullie situatie past! Mvg, Live 2 Survive
 6. Wie heeft het over euro's op de bank? Ik heb al tijden het minimale bij de bank geparkeerd... Hou van cash en edelmetalen!
 7. Och, over een paar weken worden ze weer geloosd in Azië en valt de koers weer als een baksteen. Ben blij dat ik ze (tot dusver zonder bemoeienis van de overheid) al weer heb geloosd. Heb tijdens een shtf liever euro's dan bitcoins. Die kan je iedergeval nog in de fik steken. Heb ik iedergeval aanmaak materiaal, en jij? Ga je je harddisk in de fik steken? Mijn tip aan de bitcoin houders: kopen als ze goedkoop zijn en verkoop als je er aan verdiend. Wordt niet te hebberig, je komt van een kouwe kermis thuis. Het is makkelijk om via bitcoins een paar extra maandsalarissen te scoren, maar koop nooit meer dan je bankrekening of portemonnee aankan!
 8. Een bio ethanol tafel haard... Heeeeel romantisch!!!
 9. Een maat van me heeft de Gambia rivier in 2 maanden af gekano-ed, en had exact dezelfde bij. De eerste keer dat hij hem mee bracht heb ik een volle avond zitten slijpen om hem scherp te krijgen. Toen hij uiteindelijk zo scherp was dat hij door een papiertje kom snijden zonder kracht te zetten heeft hij hem weer mee genomen samen met een wetstone met 2 grofheden (simpele coclans geloof ik) Anyways, toe hij weer terug kwam in Nederland was hij door het klimaat bijna helemaal door geroest. Het is vrij zacht staal wat erg snel gaat roesten. Ikzelf heb de gator machete, en dat zou voor hem ook de keus zijn bij een volgende trip. Hij was zeeeeeer te spreken over de massa verdeling. Hij hakt heel fijn, en een appeltje schillen lukte ook met het grootste gemak. Onze conclusie: fijn ding, lekker goedkoop, niet duurzaam. Je moet hem helaas goed in het vet/ olie houden in er langer plezier van te hebben. Handvat zuigt.
 10. Ik vind de titel een beetje fout... Ik mis een woord... Logischer is denk ik: heej eikel, koffie! ?
 11. Haha, thnx! En ja, dat is hij ook! Veel zwart wit en weinig kleuren komen de sfeer ten goede!
 12. Thnx to KPN glasvezel installatie met proef abonnement film 1 gister heerlijk een preppers film gekeken en wel te verstaan: The Day... Keiharde aanrader! Ik ga niet spoilen, maat hij valt echt wel heel hard onder preppen en survival! Lekker bloederig, soms een beetje overkill, maar altijd leuk hoe 5 jongeren welke al jaaaaren samen reizen een boerderij moeten verdedigen.
 13. Toch de trein maar pakken.... Ghb iets voller, dit keer extra energie koekjes wat extra water en een poncho erbij gedaan. Mocht ik niet meer thuis komen met de trein wordt het een 3 uur lange wandeling tegen de wind in... Jeeeeej, lekker uitwaaien!!!
 14. Zonnenpanelen zijn een fantastische uitvinding die zeker voor ons preppers een welkome aanvulling is op onze uitrusting. Omdat dit een relatief nieuwe techniek is zijn er maar heel weinig mensen die de ins en outs van deze apparaten weten. Ik durf te wedden dat we op dot forum niet verder komen dan 1 hand vol... Een kennis heeft op zijn boot een fanatieke hoeveelheid panelen laten monteren door een energie maatschappij en heeft de leuke grote mannen speelgoed software erbij gekregen waarmee hij zijn volledig energie gebruik (en dat van anderen!!!!!!!!!) in de gaten kan houden. Wat blijkt nu, bij volle zon klappen de panelen op offline omdat ze teveel stroom beginnen op te wekken (soort overspanningsbeveiliging) Uiteindelijk heeft hij de maatschappij opgebeld ivm het rendement en kwamen ze even buurten. De panelen stonden netjes op zone Nederland, maar dat zorgde ervoor dat ze iedere keer offline gingen. De monteur is toen illegaal aan de slag gegaan (volgens de gebruiksaanwijzing dan) en heeft ze op zone Bulgarije gezet. En wat denk je? Bijna het dubbele aan stroom opgewekt als voor de nieuwe afstelling. Mijn mening richting zonnenpanelen bezitters is dan ook: verdiep je eens heel goed in je grote kinderen spulletjes en wie weet kun je met het grootste gemak ook een veel hoger rendement halen, een hoogte die dicht in de buurt komt van wat de maatschappijen beloven bij hun panelen. Het is dus niet alleen de kwaliteit van de panelen, maar de afstelling is nog velen malen belangrijker!!! En ja, de Duitse zitten toch het beste in elkaar. Zijn ook stukken beter voor je verzekering! Ik hoop dat deze info iemand kam helpen.
 15. Zo dan kans.... Sta ik tussen het limoncello maken dit snel te lezen. Ik vrees dat je voor velen meerdere spijkers op de kop slaat. Thnx voor je mooie inzicht, het schud weer ff wakker! En laten we aub hopen dat wij met z'n allen niet preppen voor een shtf, maar voor onze levens verrijking!
 16. Ik denk persoonlijk dat het al lang verkocht is. Wanneer is het voor het laatst écht gecheckt? De afgelopen 10 jaar zoieso niet... En we (hun, den haag) kunnen het ook niet zomaar terug vragen
 17. Het belangrijkste lijkt mij dat hij na installeren onafhankelijk van internet is en niet zwaar draait zodat het geen accu vreter wordt.
 18. Voor mij is het en lucifers en aanstekers. Voor lucifers de weatherproof met coating. Voor aanstekers liever die van big, die werken het fijnst en het langst vind ik. Gaan ook niet zo snel kapot. Daarnaast uiteraard zippo en storm aansteker. Iedereen weet waarom... Iets wat de meesten blijken te vergeten os dat gas aanstekers kunnen exploderen. Ervaringen van een vriend met zijn kano trip door Afrika leerden ons dat de beste gas aanstekers onder hogere en vochtigere temperaturen uit het niets kunnen exploderen. Daarom ALTIJD lucifers als back-up. Nu zal het in ons kaas landje wel mee vallen, maar de zielen die een bol in een warmer buitenland hebben doen er goed aan zich niet alleen op aanstekers te focussen....
 19. Btw, 5 liter benzine? Gewoon zorgen dat je tank nooit onder de helft komt. Dit is alleen maar gevaarlijk. Kies dan voor een hevel slang, das praktischer en minder risicovol
 20. Houdt er rekening mee dat je 2 liter water 's nachts gaat bevriezen in de auto. En ik spreek uit ervaring hoe groot het zooitje kan worden... Na iedere rit het water er dus ff uithalen en weer pakken als je weer gaat rijden. Voor de rest: -nood radio -vaseline (houdt je deur rubbers in goede staat en ze bevriezen niet -reserve wiel of nood reparatie bus - trechter voor vullen vloeistoffen -bezempje om sneeuw te verwijderen -een goeie ijs krabber -Alcohol tester -mesje -pen en papier -schade formulier Naar mijn idee liever geen anti vries spray, dit tast je rubbers heel snel aan.
 21. Misschien nog een leuke tip, Speksteen neemt snel warmte op en laat het daarna langzaam los. Als je rondom een vuurtje of welke vorm van verwarming speksteen zet heb je ipv ongeveer een half uur tot een uur makkelijk 3 tot 4 uur warmte. Speksteen is niet duur maar wel erg fragiel. 3 tot 4 plaatjes zijn makkelijk op de kop te tikken en verzekeren minder brandstof gebruik. Voor degenen die wel de mogelijkheid hebben tot een openbaarde oid, ze zijn er ook als gas haard, alles stokers en gewone hout kachels. Eventueel met giet ijzeren ringen bovenop zodat je er nog op kan koken! Plezier allemaal, en alvast een gelukkige vrijdag toegewenst!!!!
 22. Hoi allemaal, Misschien bestond de topic al... Had niet veel tijd om het uit te pluizen (so what, big whoop, wanna fight about it?) Maar kwam 2 zeer nuttige en bovenal lekker Hollands GRATIS!!!!!!! PDF bestanden tegen. Where there is no doctor Where there is no dentist. Deze twee boeken leggen alles uit wat je in situaties moet doen. Bij het doorslikken lekker niet aanmelden en dus op no thanks drukken, dan kom je alsnog bij de boeken terecht. Lekker weekendje lezen dus en de info opzuigen als een spons! En nu snel weer verder werken! Ciao L2S http://www.tacticalintelligence.net/blog/where-there-is-no-doctor-and-dentist-free-download.htm
 23. Ik speel nu al 16 jaar met messen waarvan de laatste 8 jaar professioneel (ja, heb ook mijn koksdiploma...) en dit is de 3e keer dat er Iets gebeurt waarvan de eerste in de laatste 9 jaar. Botte messen zijn levens gevaarlijk omdat ze weg kunnen schieten (blijkt dus heus echt) Scherpe zijn alleen gevaarlijk bij mensen die niet weten wat ze doen... Ik had gewoon botte pech... Dankzij de honing wond bijna helemaal over na een weekje! Top spul!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...