Ga naar inhoud

live2survive

Lid
 • Aantal items

  147
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door live2survive

 1. Zuurkool is een vorm van eten fermenteren/ houdbaar maken. Zou geen probleem moeten wezen. Ben benieuwd naar je bevindingen! Ik zou het zelf met gemak durven eten!
 2. Een bio ethanol tafel haard... Heeeeel romantisch!!!
 3. Een maat van me heeft de Gambia rivier in 2 maanden af gekano-ed, en had exact dezelfde bij. De eerste keer dat hij hem mee bracht heb ik een volle avond zitten slijpen om hem scherp te krijgen. Toen hij uiteindelijk zo scherp was dat hij door een papiertje kom snijden zonder kracht te zetten heeft hij hem weer mee genomen samen met een wetstone met 2 grofheden (simpele coclans geloof ik) Anyways, toe hij weer terug kwam in Nederland was hij door het klimaat bijna helemaal door geroest. Het is vrij zacht staal wat erg snel gaat roesten. Ikzelf heb de gator machete, en dat zou voor hem ook de keus zijn bij een volgende trip. Hij was zeeeeeer te spreken over de massa verdeling. Hij hakt heel fijn, en een appeltje schillen lukte ook met het grootste gemak. Onze conclusie: fijn ding, lekker goedkoop, niet duurzaam. Je moet hem helaas goed in het vet/ olie houden in er langer plezier van te hebben. Handvat zuigt.
 4. Ik vind de titel een beetje fout... Ik mis een woord... Logischer is denk ik: heej eikel, koffie! ?
 5. Haha, thnx! En ja, dat is hij ook! Veel zwart wit en weinig kleuren komen de sfeer ten goede!
 6. Thnx to KPN glasvezel installatie met proef abonnement film 1 gister heerlijk een preppers film gekeken en wel te verstaan: The Day... Keiharde aanrader! Ik ga niet spoilen, maat hij valt echt wel heel hard onder preppen en survival! Lekker bloederig, soms een beetje overkill, maar altijd leuk hoe 5 jongeren welke al jaaaaren samen reizen een boerderij moeten verdedigen.
 7. Zonnenpanelen zijn een fantastische uitvinding die zeker voor ons preppers een welkome aanvulling is op onze uitrusting. Omdat dit een relatief nieuwe techniek is zijn er maar heel weinig mensen die de ins en outs van deze apparaten weten. Ik durf te wedden dat we op dot forum niet verder komen dan 1 hand vol... Een kennis heeft op zijn boot een fanatieke hoeveelheid panelen laten monteren door een energie maatschappij en heeft de leuke grote mannen speelgoed software erbij gekregen waarmee hij zijn volledig energie gebruik (en dat van anderen!!!!!!!!!) in de gaten kan houden. Wat blijkt nu, bij volle zon klappen de panelen op offline omdat ze teveel stroom beginnen op te wekken (soort overspanningsbeveiliging) Uiteindelijk heeft hij de maatschappij opgebeld ivm het rendement en kwamen ze even buurten. De panelen stonden netjes op zone Nederland, maar dat zorgde ervoor dat ze iedere keer offline gingen. De monteur is toen illegaal aan de slag gegaan (volgens de gebruiksaanwijzing dan) en heeft ze op zone Bulgarije gezet. En wat denk je? Bijna het dubbele aan stroom opgewekt als voor de nieuwe afstelling. Mijn mening richting zonnenpanelen bezitters is dan ook: verdiep je eens heel goed in je grote kinderen spulletjes en wie weet kun je met het grootste gemak ook een veel hoger rendement halen, een hoogte die dicht in de buurt komt van wat de maatschappijen beloven bij hun panelen. Het is dus niet alleen de kwaliteit van de panelen, maar de afstelling is nog velen malen belangrijker!!! En ja, de Duitse zitten toch het beste in elkaar. Zijn ook stukken beter voor je verzekering! Ik hoop dat deze info iemand kam helpen.
 8. Zo dan kans.... Sta ik tussen het limoncello maken dit snel te lezen. Ik vrees dat je voor velen meerdere spijkers op de kop slaat. Thnx voor je mooie inzicht, het schud weer ff wakker! En laten we aub hopen dat wij met z'n allen niet preppen voor een shtf, maar voor onze levens verrijking!
 9. Het belangrijkste lijkt mij dat hij na installeren onafhankelijk van internet is en niet zwaar draait zodat het geen accu vreter wordt.
 10. Voor mij is het en lucifers en aanstekers. Voor lucifers de weatherproof met coating. Voor aanstekers liever die van big, die werken het fijnst en het langst vind ik. Gaan ook niet zo snel kapot. Daarnaast uiteraard zippo en storm aansteker. Iedereen weet waarom... Iets wat de meesten blijken te vergeten os dat gas aanstekers kunnen exploderen. Ervaringen van een vriend met zijn kano trip door Afrika leerden ons dat de beste gas aanstekers onder hogere en vochtigere temperaturen uit het niets kunnen exploderen. Daarom ALTIJD lucifers als back-up. Nu zal het in ons kaas landje wel mee vallen, maar de zielen die een bol in een warmer buitenland hebben doen er goed aan zich niet alleen op aanstekers te focussen....
 11. Btw, 5 liter benzine? Gewoon zorgen dat je tank nooit onder de helft komt. Dit is alleen maar gevaarlijk. Kies dan voor een hevel slang, das praktischer en minder risicovol
 12. Houdt er rekening mee dat je 2 liter water 's nachts gaat bevriezen in de auto. En ik spreek uit ervaring hoe groot het zooitje kan worden... Na iedere rit het water er dus ff uithalen en weer pakken als je weer gaat rijden. Voor de rest: -nood radio -vaseline (houdt je deur rubbers in goede staat en ze bevriezen niet -reserve wiel of nood reparatie bus - trechter voor vullen vloeistoffen -bezempje om sneeuw te verwijderen -een goeie ijs krabber -Alcohol tester -mesje -pen en papier -schade formulier Naar mijn idee liever geen anti vries spray, dit tast je rubbers heel snel aan.
 13. Misschien nog een leuke tip, Speksteen neemt snel warmte op en laat het daarna langzaam los. Als je rondom een vuurtje of welke vorm van verwarming speksteen zet heb je ipv ongeveer een half uur tot een uur makkelijk 3 tot 4 uur warmte. Speksteen is niet duur maar wel erg fragiel. 3 tot 4 plaatjes zijn makkelijk op de kop te tikken en verzekeren minder brandstof gebruik. Voor degenen die wel de mogelijkheid hebben tot een openbaarde oid, ze zijn er ook als gas haard, alles stokers en gewone hout kachels. Eventueel met giet ijzeren ringen bovenop zodat je er nog op kan koken! Plezier allemaal, en alvast een gelukkige vrijdag toegewenst!!!!
 14. Hoi allemaal, Misschien bestond de topic al... Had niet veel tijd om het uit te pluizen (so what, big whoop, wanna fight about it?) Maar kwam 2 zeer nuttige en bovenal lekker Hollands GRATIS!!!!!!! PDF bestanden tegen. Where there is no doctor Where there is no dentist. Deze twee boeken leggen alles uit wat je in situaties moet doen. Bij het doorslikken lekker niet aanmelden en dus op no thanks drukken, dan kom je alsnog bij de boeken terecht. Lekker weekendje lezen dus en de info opzuigen als een spons! En nu snel weer verder werken! Ciao L2S http://www.tacticalintelligence.net/blog/where-there-is-no-doctor-and-dentist-free-download.htm
 15. Ik speel nu al 16 jaar met messen waarvan de laatste 8 jaar professioneel (ja, heb ook mijn koksdiploma...) en dit is de 3e keer dat er Iets gebeurt waarvan de eerste in de laatste 9 jaar. Botte messen zijn levens gevaarlijk omdat ze weg kunnen schieten (blijkt dus heus echt) Scherpe zijn alleen gevaarlijk bij mensen die niet weten wat ze doen... Ik had gewoon botte pech... Dankzij de honing wond bijna helemaal over na een weekje! Top spul!
 16. Samurai, Ik had me van de week ernstig in mijn hand gestoken met mijn mes... Per ongeluk dan wel, maar gewoon een stomme actie dankzij mijn moeheid... Ik miste op een haar na de pees van mijn duim. Dik gat waarin ik mijn pees kon zien bewegen. Enkel 1 bloedvat geraakt dus kon niet goed schoon spoelen... Anyways, omdat ik bang was voor infecties ben ik direct manuka honing 25+ erop gaan smeren en ben helemaal verkocht. Van een gat dat gehecht moest worden nu een klein korstje zonder infecties. Daarom ga ik de manuka zaden over laten komen vanuit nieuw Zeeland. Ik ga een rits planten op kweken en die uitdelen. Kan ik je daar ook blij mee maken? Staat vast goed tussen je groenten in je tuin en zorgt voor een immense gezonde bijen populatie. Is weer goed voor je bestuiving! Lang verhaal kort... Plantjes hebben? Wordt wel pas het voorjaar vrees ik...
 17. Ik ga binnenkort wat ruimte creëren door wat spullen de deur uit te doen. Iemand nog iets hard nodig? Dan kan ik kijken of ik je ermee kan helpen. Tevens ook droger en grote ikea kleding (voorraad) kasten in de aanbieding!
 18. Harde en duidelijke woorden... Ik voel me, ondanks dat ik het aangegeven heb dat het een meter klus zou worden, toch aangesproken... (Schuld gevoel? Team gevoel?) Het kaf wordt inmiddels van het koren gescheiden, en daar ben ik blij mee. Liever een selecte groep waar op te bouwen valt dan een mand met rotte appels. Ik hoop dat we binnenkort toch weer een meeting kunnen regelen. Ik kijk ernaar uit jullie allen beter te leren kennen!
 19. Zoals al lang duidelijk was, kon ik er niet bij zijn... Het is de laatste tijd simpelweg te hectisch geweest om hiervoor een gat in de agenda te kunnen maken. Begrijp le miet verkeerd, ik wilde echt heel graag komen, maar lukte niet... Zelfs mijn motto, "tijd heb je niet, tijd maak je" ging deze keer niet op... Zijn er al plannen voor een nieuwe meeting?
 20. Ik ga mijn uiterste best doen! Kan nog niks beloven, tis allemaal wat drukjes deze weken en vrouwtje lief wil ook wat aandacht! Maaaaaarrrrrr.... Tijd heb je niet, tijd maak je, dus... Ik doe mijn uiterste best!
 21. @crossbowclan, dat vind ik heel tof van je. Laten we er geen maanden mee wachten, maar er snel werk van maken! @Samurai, en dat is 4! Heb je toch binnen korte tijd 50% van de groep zover gekregen dat ze het nut van een ontmoeting inzien! Btw, niet lachen, maar ik heb een aanvraag voor een volkstuin gedaan!
 22. Voor de gene die het interessant vinden, Gisteren hebben samurai, vempain en ik een kleine meeting gehad. We hebben elkaar op het station opgezocht, elkaar voorgesteld en vervolgens een frisje genuttigd in het eerste beste veel te warme café. Zo'n ontmoeting is zoals velen denken best raar. Je hebt elkaar wel eens gesproken op het forum, maar weet totaal niet wat voor persoon je voor je hebt en wat zijn of haar doelen in het leven en op het forum zijn. Zo'n ontmoeting is dus best spannend en vreemd. Opeens zit je met mensen rond de tafel waarmee je eenzelfde interesse deelt, maar wat dan ook weer een beladen onderwerp is om over te praten. Samurai heeft heel fijn het voortouw in de ontmoeting genomen en kon het ijs goed breken. We hebben het over van alles gehad wat met preppen en zelf voorziend leven te maken heeft. Ook de doelen van vempain deden mij bijna van mijn stoel afvallen, maar waar ik inmiddels ontzettend veel respect voor heb! Kortom, ik ben blij dat ik deze totaal verschillende maar toch redelijk dezelfde personen heb leren kennen via deze weg. Het was erg spannend, maar absoluut fijn. Ik kan iedereen hier van harte aanraden om elkaar in het echte leven ook op te zoeken, mits je interesse daadwerkelijk ligt bij preppen/ zelf voorziend leven. Degenen die bang zijn om van een ander zijn kennis te leren of de jouwe te delen, liever met messen spelen en het tof vinden om een kampvuurtje aan te leggen moeten goed nadenken of ze wel op hun plaats zijn in deze groep. Een grote voorraad kast is niet de oplossing voor je shtf, de mensen rondom je veel waarschijnlijker wel! Dus nogmaals... Avondje ontmoeten ergens? Jij kiest waar en hoelaat!
 23. live2survive

  Rupsen

  Je kunt de volgende keer ook naast je aangevreten groenten knoflook planten. Houdt er wel rekening mee dat knoflook absoluut niet samen gaat met stokbonen, erwten en kool soorten. Je kan ze misschien voor de tussentijd met de hand verwijderen? Wel handschoenen aan, voor het zelfde geld heb je er eentje die prikt.
 24. @samurai, Best balen dat je strandt, maar wel super tof dat je jou prepzels kom inzetten! Zo merk je maar dat je er niet voor niks mee loopt Rond te zeulen. Laten wij idd dan maar het voortouw nemen/ het ijs breken. En daarna gaan we de boel wel uitbreiden. Btw, wat weer jij van een koude kas bouwen? Sinds mijn aangelegde terras op het noorden zitten wij niet meer op het balkon op het zuiden. Ik wil de helft gaan gebruiken om een koude kas te bouwen van het liefst glas ivm uitstraling appartementen complex. Een lullig tentje zal ik echt moeten verwijderen... En zoals verwacht... Het moet low budget, maar wel degelijk en zo onopvallend mogelijk.
 25. @sumarai, Ik begrijp je keuze. Gefeliciteerd met je ouder iedergeval! En zijn na vandaag nog 2 palm Parkies, daarna houdt het weer op, maar ook daarna kunnen we daarn nog ontmoeten. Laten we iedergeval doorgaan met uitnodigen, en misschien ook als pm, als we op die manier de rest beter en directer kunnen bereiken. Het zal toch niet zo zijn dat deze groep pas contact gaan zoeken bij een shtf? Daarnaast ben ik persoonlijk erg geïnteresseerd in je skills met planten. Daarover heb ik toch wel wat vragen voor je. Mijn plan is volgend jaar een koude kas op het balkon te zetten. Voor zover is dit jaar qua groenten verbouwen een mooi test jaar ivm veel schaduw.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...