Ga naar inhoud

Richard

Lid
 • Items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Richard's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

33

Reputatie

 1. Ik heb het nooit over plunderen gehad hoor!!! Dat hebben jullie er zelf van gemaakt! En je kan mij niet wijs maken dat als jullie langs een veld met maïs of iets gelijks lopen, je niks mee neemt. Tuurlijk kom je nu met het antwoord dat je het nooit zou doen, maar we weten allemaal beter.
 2. @prepass Ik denk dat er ook nog een middenweg in zit en vraag me af of jij dan een voorraad voor vijf jaar hebt? Zo niet dan ga jij dus uit eindelijk het zelfde doen! Maar wees maar niet bang, ik ga mij zelf echt wel redden hoor. Zullen we het nu weer over mijn kit hebben.
 3. Daar ben ik mij ook zeker van bewust, maar je moet ergens van uit gaan, en ik denk dat ik slimmer ben dan de gemiddelde Nederlander. En dus ook net wat verder kom als de rest.
 4. @prepass Ik neem het alleen mee als ik met de auto weg zou kunnen. Ik ben van mening dat meer inslaan niet werkt om dat als ik alle rieeele bedreigingen bekijk dan is het verstandig om weg te gaan waar ik nu woon. En dat betekend dat ik bijna al mijn spullen achter moet laten. Voedsel is in overschot aanwezig in NL, helemaal als er niks meer word vervoerd naar afnemers, denk aan boerderijen, tuinderijen ( denk aan weilanden die nog niet zijn ge oogst) groothandel, overslag bedrijven. Natuurlijk moet je er van uit gaan dat dit leeg is maar in de praktijk zal blijken dat hier nog genoeg is te halen. En als dat niet lukt is er nog wel het een en ander te vinden in de natuur.
 5. @prepass Ik heb thuis een grotere MSR waterfilter en zeker voor een maand eten, maar zo als ik al zij ben ik bang dat thuis blijven niet gaat lukken in een SHTF situatie. Ook denk ik dat er genoeg is te vinden aan voedsel als je weet waar je het zoeken moet. Ik heb verschillende slaapzakken voor verschillende temperaturen, maar als ik er een zou mee nemen zou het de Ajungilak Tyin winter zijn. Een top zak!! Als tent heb ik de Hilleberg Nallo 3 GT kost wat maar dan heb je ook kwaliteit. En mijn brander is de MSR Whisperlite internat combo.
 6. Ik lees veel over verschillende soorten EDC, BOB, GHB ideeën en systemen en uiteraard heb ik ook mijn ideeën hier over. Vandaar hier mijn systeem. Mijn idee is dat mijn systeem zo licht en klein mogelijk moet zijn, dit om dat je anders in de praktijk gaat zien dan het gewoon niet word mee genomen om dat het een last gaat vormen. Ook denk ik dat snelheid en niet opvallen key zijn in een SHTF situatie. Mijn systeem is hier ook op gebaseerd. Ik heb diverse lijnen (1e, 2e, en 3e) van spullen die ik bij mij heb. Mijn EDC heb ik altijd bij. Als ik langer dan een uur weg ben van huis of de auto neem ik altijd mijn survival kit mee (1e lijn) En Als ik een tas bij me heb, en dat is bijna altijd. dan gaat minimaal mee mijn survival kit en dit word uitgebreid met de onderstaande foto's Hier mee kan ik in principe makkelijk 48 uur mee rondkomen. Mijn tweede lijn neem ik mee als ik langer dan zes uur van mijn huis of auto verwijderd ben. Hier in zitten de belangrijkste spullen die ik nodig heb bij een mogelijke overnachting. Mijn derde lijn is een 55 liter rugzak en als ik deze nodig heb betekend dat ik minimaal een uur heb om in te pakken. Hier in zitten mij buitensport spullen zo als een tent, slaapzak, brander, matje, pannetje, waterfilter, kleding, ezv. Dit is mijn systeem. Als jullie iets willen weten of als ik niet duidelijk ben dan hoor ik het wel.
 7. Ik ben echt groot fan van Arc'teryx en helemaal van de LEAF serie. Super goede kwaliteit en oer degelijk. Ook de design is goed over na gedacht. Moet wel toe geven det de prijs erg hoog is, ook al is er weinig beters te krijgen. Zelf heb ik de Khard 30 en Echo.
 8. Ik prep voor alles. Ik ga er van uit dat bij welke situatie ook aan de orde is dat ik uit eindelijk mijn huis uit moet en mij dan zelf moet gaan redden. Als ik hier rekening mee hou dan ga ik van het ergste uit en kan het verder alleen maar makkelijker worden.
 9. Hier weet alleen mijn vrouw en twee beste maaten dat ik goed ben voorbereid! En dat vind ik genoeg. Nu doe ik veel aan bergsport dus krijg ik ook nooit de vraag waar ik alles voor nodig heb.
 10. Vroeger ging ik ook op mn zomer banden naar Zwitserland en kwam ik ook overal, maar heb al een tijdje winterbanden en moet zeggen nu kom ik overal een stuk makkelijken.
 11. Suunto vector!!!!
 12. Wat heeft dit met horloges te maken?
 13. Hey, Ik ben van mening dat een BOB een tas moet zijn met echt de basics om te overleven of om thuis mee tekomen. Dit alles moet dus in een kleine tas (21l) zitten die je makkelijk overal mee naar toe kan nemen. 4 x Break light 1 x Petzl hoofdlamp 1 x PD 30 van Fenix Reserve baterijen Rain cover Poncho Fluit notitieboekje Pen Stift Markeerstift Duck tape op een pasje 5 m paracord Tie raps Vuurstaal Aansteker Zonnebril Lippenbalsem USB met belangrijke gegevens Condoom Mini waterfilter Nood bivak zak Telefoon lader
 14. Hey, Mijn EDC bestaat uit het volgende! Horloge (met compas), Paracord armband, lamp (80 lume), Mes, Iphone, pinpas rijbewijs en creditcard.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...