Ga naar inhoud

Sneard

Lid niveau 2
 • Items

  133
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Sneard won de laatste dag op 23 mei 2013

Sneard had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  OPSEC
 • Beroep
  OPSEC

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sneard's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

41

Reputatie

 1. Ik moest meteen hieraan denken... http://www.youtube.com/watch?v=1rpS42K35Dw
 2. Zie link: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21781201/__Malariamug_duikt_op_in_NL__.html "De afgelopen vijf jaar is het aantal lokale uitbraken van de loodgrijze malariamug sterk toegenomen. ,,Voor 2009 waren was er nog geen enkele uitbraak, dit jaar al zo'n tien", zegt ecoloog prof. dr. Piet Verdonschot van de Universiteit Wageningen. De loodgrijze malariamug kan de dodelijke malariaparasiet Plasmodium falciparum overdragen. Hoewel de muggen nu niet geïnfecteerd zijn, kán dat veranderen. ,,Uit Engeland is al een geval bekend waarbij deze mug vanuit een ziekenhuis de infectie van een malariapatiënt overbracht naar iemand anders", zegt Verdonschot. Vooralsnog zorgt het inspect alleen voor lichamelijk ongemak, zegt de muggenexpert in NRC. ,,Een steek van de loodgrijze malariamug geeft heel grote bulten. Veel groter dan van een gewone mug." Dat wordt dus extra aandacht besteden aan klamboes en medicijnen als deze trend zich doorzet!
 3. @MyronPrps Het gaat vaak niet om nieuwe informatie maar om nieuwe inzichten in de wereld om je heen en het leggen van verbanden. De wereld is vaak kleiner dan veel mensen denken en je hebt al snel invloed op personen of groepen personen. Ook stimuleert het om waakzamer te zijn, om meer informatie überhaupt op te pikken en te onthouden, maar ook om doelgerichter informatie en kennis te zoeken en te vinden. Ik ben benieuwd wat over een tijdje je bevindingen zijn!
 4. @lewieke Het is ook goed om een "scorecard" bij te houden van hoe mensen reageren als je ze om hulp vraagt. Uiteraard hebben ze al het recht om te weigeren, maar dit zal zeker consequenties hebben in de toekomst mochten zij mij nodig hebben... Specifiek als prepper is dit misschien nog belangrijker om te weten als SHTF. @MyronPrps Het gaat natuurlijk vooral om ontwikkelingen rondom personen en organisaties die voor jouw doelstellingen van belang zijn en die wellicht een bedreiging kunnen vormen. Op dit moment heb ik een aantal excel sheets gemaakt met voor mij relevante personen (zowel zakelijk als prive) en daarin schrijf ik op wat ik over en van hen hoor en zie. Vaak komt dit overeen en dat versterkt je inzicht. Waar verhalen niet kloppen of meerdere mensen iets anders zeggen moet je dan voorzichtiger zijn maar kun je ook inschattingen maken wat wel de waarheid is.
 5. @samurai ik ben het helemaal met je eens. Ieder mens heeft sterke en zwakke kanten en ik eis van vrienden en kennissen zeker geen perfectie. Mensen beter leren kennen op deze manier zorgt juist voor meer acceptatie en tolerantie en het is ook gemakkelijker om mensen te helpen waar je echt om geeft als je rationeel of instinctief merkt dat er dingen niet lekker gaan.
 6. Dank voor jullie reacties. Het gaat mij er niet om dat ik mensen ga volgen, camera's ophang of dat soort zaken. Ik ben geen NSA ;-) Wat ik eerder bedoel is dat de openbare informatie die je kunt winnen en informatie die je via via inwint bij vrienden, kennissen, collega's etc. vaak gemakkelijk tot een groter verband kunt brengen waardoor je inzicht groeit. Zo kun je met behulp van Facebook, twitter etc. al heel wat informatie inwinnen waarvan je denkt: dat is goed om te weten, daar kan ik misschien iets mee. Ook denk ik niet dat je hier per se paranoia van moet worden. Van veel vrienden weet ik al wat ik aan ze heb, of ze personen zijn die open zijn of graag dingen verbergen. En uiteraard ben ik ook al redelijk kieskeurig als het om vrienden en kennissen gaat, waardoor er geen echt foute mensen in mijn kring zitten.
 7. In navolging van de overheids spionagediensten als de AIVD, CIA, NSA, FBI etc. zijn er tegenwoordig ook private intelligence services actief zoals STRATFOR. Wat ik me afvroeg: kun je in het klein niet zoiets opzetten voor jezelf, je familie of je organisatie? Het inwinnen van informatie en het tijdig kunnen zien van dreigingen en kansen is essentieel in de moderne wereld, met of zonder SHTF. Welke vrienden kun je wel of niet vertrouwen? Hoe verder je buiten je intieme kring gaat hoe belangrijker deze vraag wordt. Zelf heb ik tot doel om elke week een half uurtje mijn omgeving te analyseren op verschillende vlakken: familie, vrienden, collega's, concurrenten etc. Door alles wat je op hebt gevangen en wat interessant is op te schrijven kom je waarschijnlijk tot nieuwe inzichten en verbanden die je anders niet had gezien. Wat zijn jullie ideeen?
 8. Flevoland heeft veel natuur en ruimte. Welke (natuur)gebieden kennen jullie goed en zouden gebruikt kunnen worden bij SHTF?
 9. En @Cyberbeer natuurlijk even mentionen als auteur van deze thread.
 10. @Amber Ik kan dit soort initiatieven alleen maar toejuichen. Wie mee wil doen doet mee en anders niet. Jammer dat de discussie over de mogelijke inhoud dan verzand door (teveel) kritiek. Iedereen staat uiteraard vrij om zijn eigen systeem op te zetten, maar ik denk zeker dat het meer structuur geeft en een compleet pakket aan kennis en vaardigheden op een bepaald niveau. Dat maakt het een stuk gemakkelijker dan het wiel opnieuw uit te vinden. En er is geen sprake van een monopolie of verplichting; wie mee wil doen doet mee. Ook is het natuurlijk aan te moedigen dat je jezelf een beloning kunt geven met een certificaat als je grondig nieuwe kennis en vaardigheden hebt opgedaan.
 11. Ik neem sowieso altijd een GHB mee, geeft me sowieso een fijn gevoel. Daarnaast uiteraard kaarten (ook handig in niet-survival situaties) en als ik de taal niet goed begrijp een klein woordenboekje/taalgids. Wel moet ik zeggen dat ik nooit verder ga dan de "beschaafde" westerse landen in Europa. Bij bijzonderder locaties denk ik er wel wat beter over na.
 12. Hoi, Ik weet niet of een van de leden van het forum hier een aandeel in heeft, maar ik zag dit voorbijkomen op Weekendbaard.nl: http://www.weekendbaard.nl/overleven-of-doodgaan/ Weer een mooi stukje reclame lijkt me ;-)
 13. Sneard

  Buurt verkennen

  Interessant topic, ik zat er gisteren nog over te denken om er een draad van te maken. Maar dan meer in het algemeen: hoe goed ken jij je buurt en wat is waar te vinden als SHTF? Dit in het geval van het zoeken van vluchtroutes, het samenkomen met andere buren, maar ook waar kun je bepaalde etenswaren of andere voorraden vinden wanneer de SHTF echt groot is en er een WROL situatie heerst.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...