Ga naar inhoud

Sneard

Lid
 • Aantal items

  133
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Sneard

 1. Yep een andere automaat. Dus dat zal het zijn. Maar dan vraag Ik me nog steeds af of mensen hier ook al contant geld aan het hamsteren zijn en of de banken al met zo'n scenario rekening houden. Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
 2. Dat is het ook niet. Ik heb al weken geen geld opgenomen, en op meerdere passen die voldoende saldo hadden kreeg ik doe melding. Morgen maar eens proberen bij een andere automaat. Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
 3. Het vreemde vond ik niet dat er een lage limiet was, maar dat werd aangegeven dat ik niet genoeg saldo zou hebben. Er werd niets gezegd over een limiet, terwijl ik me van vroeger kan herinneren dat dit wel altijd werd aangegeven als je over de limiet ging. Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
 4. Zojuist probeerde ik geld op te nemen bij een automaat. Op elke pas die ik probeerde kon ik maximaal 250 opnemen, en bij meer zei hij dat mijn saldo niet voldoende was, ondanks dat er veel meer op mijn rekening stond. Ik vond dit erg vreemd, vooral omdat ik dit nooit eerder heb meegemaakt. Ik vroeg me af of er in Nederland stiekem ook al geld gehamsterd wordt en de banken hier ook al voorzorgsmaatregelen nemen? Anticiperen ze al op een Grexit? Juncker duidde ook al op "gedetailleerde plannen voor een Grexit". Maar misschien zie ik wel spoken en was het een glitch in het systeem (waar meer systemen vandaag last van lijken te hebben...) Verstuurd vanaf mijn SM-G925F met Tapatalk
 5. Inderdaad een mooi verhaal van die twee oudere mensen. Verstuurd vanaf mijn SM-N9005 met Tapatalk
 6. Geenstijl ziet een patroon. Weten de bankiers iets dat wij niet weten? http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/shit_topbankiers_plegen_massaa.html
 7. Met de BOB in de auto moeten we deze storm wel aankunnen Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
 8. Ik moest meteen hieraan denken... http://www.youtube.com/watch?v=1rpS42K35Dw
 9. Zie link: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21781201/__Malariamug_duikt_op_in_NL__.html "De afgelopen vijf jaar is het aantal lokale uitbraken van de loodgrijze malariamug sterk toegenomen. ,,Voor 2009 waren was er nog geen enkele uitbraak, dit jaar al zo'n tien", zegt ecoloog prof. dr. Piet Verdonschot van de Universiteit Wageningen. De loodgrijze malariamug kan de dodelijke malariaparasiet Plasmodium falciparum overdragen. Hoewel de muggen nu niet geïnfecteerd zijn, kán dat veranderen. ,,Uit Engeland is al een geval bekend waarbij deze mug vanuit een ziekenhuis de infectie van een malariapatiënt overbracht naar iemand anders", zegt Verdonschot. Vooralsnog zorgt het inspect alleen voor lichamelijk ongemak, zegt de muggenexpert in NRC. ,,Een steek van de loodgrijze malariamug geeft heel grote bulten. Veel groter dan van een gewone mug." Dat wordt dus extra aandacht besteden aan klamboes en medicijnen als deze trend zich doorzet!
 10. @MyronPrps Het gaat vaak niet om nieuwe informatie maar om nieuwe inzichten in de wereld om je heen en het leggen van verbanden. De wereld is vaak kleiner dan veel mensen denken en je hebt al snel invloed op personen of groepen personen. Ook stimuleert het om waakzamer te zijn, om meer informatie überhaupt op te pikken en te onthouden, maar ook om doelgerichter informatie en kennis te zoeken en te vinden. Ik ben benieuwd wat over een tijdje je bevindingen zijn!
 11. @lewieke Het is ook goed om een "scorecard" bij te houden van hoe mensen reageren als je ze om hulp vraagt. Uiteraard hebben ze al het recht om te weigeren, maar dit zal zeker consequenties hebben in de toekomst mochten zij mij nodig hebben... Specifiek als prepper is dit misschien nog belangrijker om te weten als SHTF. @MyronPrps Het gaat natuurlijk vooral om ontwikkelingen rondom personen en organisaties die voor jouw doelstellingen van belang zijn en die wellicht een bedreiging kunnen vormen. Op dit moment heb ik een aantal excel sheets gemaakt met voor mij relevante personen (zowel zakelijk als prive) en daarin schrijf ik op wat ik over en van hen hoor en zie. Vaak komt dit overeen en dat versterkt je inzicht. Waar verhalen niet kloppen of meerdere mensen iets anders zeggen moet je dan voorzichtiger zijn maar kun je ook inschattingen maken wat wel de waarheid is.
 12. @samurai ik ben het helemaal met je eens. Ieder mens heeft sterke en zwakke kanten en ik eis van vrienden en kennissen zeker geen perfectie. Mensen beter leren kennen op deze manier zorgt juist voor meer acceptatie en tolerantie en het is ook gemakkelijker om mensen te helpen waar je echt om geeft als je rationeel of instinctief merkt dat er dingen niet lekker gaan.
 13. Dank voor jullie reacties. Het gaat mij er niet om dat ik mensen ga volgen, camera's ophang of dat soort zaken. Ik ben geen NSA ;-) Wat ik eerder bedoel is dat de openbare informatie die je kunt winnen en informatie die je via via inwint bij vrienden, kennissen, collega's etc. vaak gemakkelijk tot een groter verband kunt brengen waardoor je inzicht groeit. Zo kun je met behulp van Facebook, twitter etc. al heel wat informatie inwinnen waarvan je denkt: dat is goed om te weten, daar kan ik misschien iets mee. Ook denk ik niet dat je hier per se paranoia van moet worden. Van veel vrienden weet ik al wat ik aan ze heb, of ze personen zijn die open zijn of graag dingen verbergen. En uiteraard ben ik ook al redelijk kieskeurig als het om vrienden en kennissen gaat, waardoor er geen echt foute mensen in mijn kring zitten.
 14. In navolging van de overheids spionagediensten als de AIVD, CIA, NSA, FBI etc. zijn er tegenwoordig ook private intelligence services actief zoals STRATFOR. Wat ik me afvroeg: kun je in het klein niet zoiets opzetten voor jezelf, je familie of je organisatie? Het inwinnen van informatie en het tijdig kunnen zien van dreigingen en kansen is essentieel in de moderne wereld, met of zonder SHTF. Welke vrienden kun je wel of niet vertrouwen? Hoe verder je buiten je intieme kring gaat hoe belangrijker deze vraag wordt. Zelf heb ik tot doel om elke week een half uurtje mijn omgeving te analyseren op verschillende vlakken: familie, vrienden, collega's, concurrenten etc. Door alles wat je op hebt gevangen en wat interessant is op te schrijven kom je waarschijnlijk tot nieuwe inzichten en verbanden die je anders niet had gezien. Wat zijn jullie ideeen?
 15. @lewieke ben je "likes" aan het verzamelen? ;-)
 16. Flevoland heeft veel natuur en ruimte. Welke (natuur)gebieden kennen jullie goed en zouden gebruikt kunnen worden bij SHTF?
 17. En @Cyberbeer natuurlijk even mentionen als auteur van deze thread.
 18. @Amber Ik kan dit soort initiatieven alleen maar toejuichen. Wie mee wil doen doet mee en anders niet. Jammer dat de discussie over de mogelijke inhoud dan verzand door (teveel) kritiek. Iedereen staat uiteraard vrij om zijn eigen systeem op te zetten, maar ik denk zeker dat het meer structuur geeft en een compleet pakket aan kennis en vaardigheden op een bepaald niveau. Dat maakt het een stuk gemakkelijker dan het wiel opnieuw uit te vinden. En er is geen sprake van een monopolie of verplichting; wie mee wil doen doet mee. Ook is het natuurlijk aan te moedigen dat je jezelf een beloning kunt geven met een certificaat als je grondig nieuwe kennis en vaardigheden hebt opgedaan.
 19. Ik neem sowieso altijd een GHB mee, geeft me sowieso een fijn gevoel. Daarnaast uiteraard kaarten (ook handig in niet-survival situaties) en als ik de taal niet goed begrijp een klein woordenboekje/taalgids. Wel moet ik zeggen dat ik nooit verder ga dan de "beschaafde" westerse landen in Europa. Bij bijzonderder locaties denk ik er wel wat beter over na.
 20. Mensen moeten sowieso een keer door het dal heengaan willen ze erkennen dat er fouten worden gemaakt. De generatie van nu heeft de oorlog niet meegemaakt en alle ellende die daarvoor en daarna plaatsvond. In de jaren 90 en 0 werd er uitgegeven alsof er geen einde was en daar gaan we nu de rekening van betalen. Ik put er in ieder geval enige troost uit dat mijn mentaliteit en die van preppers in het algemeen zo is dat we waarschijnlijk beter door deze situatie heenkomen dan de rest.
 21. Hoi, Ik weet niet of een van de leden van het forum hier een aandeel in heeft, maar ik zag dit voorbijkomen op Weekendbaard.nl: http://www.weekendbaard.nl/overleven-of-doodgaan/ Weer een mooi stukje reclame lijkt me ;-)
 22. Sneard

  Bankrun Cyprus

  Miljarden uit Cyprus weggesluisd. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2013/03/nieuwsuur_maakt_understatement.html Zero Hedge: de achterdoor voor de Russen om hun geld ergens anders naartoe te sluizen stond zo open dat er waarschijnlijk al miljarden weg zijn. http://www.zerohedge.com/news/2013-03-25/have-russians-already-quietly-withdrawn-all-their-cash-cyprus Morgen gingen de banken weer open toch?
 23. Sneard

  Bankrun Cyprus

  En ook de beurs reageert (eindelijk) negatief op Cyprus. Zal wel komen omdat we vlak tegen het weekend zitten en niet weten hoe de situatie er maandag voorstaat. http://www.z24.nl/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...