Ga naar inhoud

Sneard

Lid
 • Aantal items

  133
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Sneard

 1. Ik moest meteen hieraan denken... http://www.youtube.com/watch?v=1rpS42K35Dw
 2. Zie link: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21781201/__Malariamug_duikt_op_in_NL__.html "De afgelopen vijf jaar is het aantal lokale uitbraken van de loodgrijze malariamug sterk toegenomen. ,,Voor 2009 waren was er nog geen enkele uitbraak, dit jaar al zo'n tien", zegt ecoloog prof. dr. Piet Verdonschot van de Universiteit Wageningen. De loodgrijze malariamug kan de dodelijke malariaparasiet Plasmodium falciparum overdragen. Hoewel de muggen nu niet geïnfecteerd zijn, kán dat veranderen. ,,Uit Engeland is al een geval bekend waarbij deze mug vanuit een ziekenhuis de infectie van een malariapatiënt overbracht naar iemand anders", zegt Verdonschot. Vooralsnog zorgt het inspect alleen voor lichamelijk ongemak, zegt de muggenexpert in NRC. ,,Een steek van de loodgrijze malariamug geeft heel grote bulten. Veel groter dan van een gewone mug." Dat wordt dus extra aandacht besteden aan klamboes en medicijnen als deze trend zich doorzet!
 3. @MyronPrps Het gaat vaak niet om nieuwe informatie maar om nieuwe inzichten in de wereld om je heen en het leggen van verbanden. De wereld is vaak kleiner dan veel mensen denken en je hebt al snel invloed op personen of groepen personen. Ook stimuleert het om waakzamer te zijn, om meer informatie überhaupt op te pikken en te onthouden, maar ook om doelgerichter informatie en kennis te zoeken en te vinden. Ik ben benieuwd wat over een tijdje je bevindingen zijn!
 4. @lewieke Het is ook goed om een "scorecard" bij te houden van hoe mensen reageren als je ze om hulp vraagt. Uiteraard hebben ze al het recht om te weigeren, maar dit zal zeker consequenties hebben in de toekomst mochten zij mij nodig hebben... Specifiek als prepper is dit misschien nog belangrijker om te weten als SHTF. @MyronPrps Het gaat natuurlijk vooral om ontwikkelingen rondom personen en organisaties die voor jouw doelstellingen van belang zijn en die wellicht een bedreiging kunnen vormen. Op dit moment heb ik een aantal excel sheets gemaakt met voor mij relevante personen (zowel zakelijk als prive) en daarin schrijf ik op wat ik over en van hen hoor en zie. Vaak komt dit overeen en dat versterkt je inzicht. Waar verhalen niet kloppen of meerdere mensen iets anders zeggen moet je dan voorzichtiger zijn maar kun je ook inschattingen maken wat wel de waarheid is.
 5. @samurai ik ben het helemaal met je eens. Ieder mens heeft sterke en zwakke kanten en ik eis van vrienden en kennissen zeker geen perfectie. Mensen beter leren kennen op deze manier zorgt juist voor meer acceptatie en tolerantie en het is ook gemakkelijker om mensen te helpen waar je echt om geeft als je rationeel of instinctief merkt dat er dingen niet lekker gaan.
 6. Dank voor jullie reacties. Het gaat mij er niet om dat ik mensen ga volgen, camera's ophang of dat soort zaken. Ik ben geen NSA ;-) Wat ik eerder bedoel is dat de openbare informatie die je kunt winnen en informatie die je via via inwint bij vrienden, kennissen, collega's etc. vaak gemakkelijk tot een groter verband kunt brengen waardoor je inzicht groeit. Zo kun je met behulp van Facebook, twitter etc. al heel wat informatie inwinnen waarvan je denkt: dat is goed om te weten, daar kan ik misschien iets mee. Ook denk ik niet dat je hier per se paranoia van moet worden. Van veel vrienden weet ik al wat ik aan ze heb, of ze personen zijn die open zijn of graag dingen verbergen. En uiteraard ben ik ook al redelijk kieskeurig als het om vrienden en kennissen gaat, waardoor er geen echt foute mensen in mijn kring zitten.
 7. In navolging van de overheids spionagediensten als de AIVD, CIA, NSA, FBI etc. zijn er tegenwoordig ook private intelligence services actief zoals STRATFOR. Wat ik me afvroeg: kun je in het klein niet zoiets opzetten voor jezelf, je familie of je organisatie? Het inwinnen van informatie en het tijdig kunnen zien van dreigingen en kansen is essentieel in de moderne wereld, met of zonder SHTF. Welke vrienden kun je wel of niet vertrouwen? Hoe verder je buiten je intieme kring gaat hoe belangrijker deze vraag wordt. Zelf heb ik tot doel om elke week een half uurtje mijn omgeving te analyseren op verschillende vlakken: familie, vrienden, collega's, concurrenten etc. Door alles wat je op hebt gevangen en wat interessant is op te schrijven kom je waarschijnlijk tot nieuwe inzichten en verbanden die je anders niet had gezien. Wat zijn jullie ideeen?
 8. Flevoland heeft veel natuur en ruimte. Welke (natuur)gebieden kennen jullie goed en zouden gebruikt kunnen worden bij SHTF?
 9. En @Cyberbeer natuurlijk even mentionen als auteur van deze thread.
 10. @Amber Ik kan dit soort initiatieven alleen maar toejuichen. Wie mee wil doen doet mee en anders niet. Jammer dat de discussie over de mogelijke inhoud dan verzand door (teveel) kritiek. Iedereen staat uiteraard vrij om zijn eigen systeem op te zetten, maar ik denk zeker dat het meer structuur geeft en een compleet pakket aan kennis en vaardigheden op een bepaald niveau. Dat maakt het een stuk gemakkelijker dan het wiel opnieuw uit te vinden. En er is geen sprake van een monopolie of verplichting; wie mee wil doen doet mee. Ook is het natuurlijk aan te moedigen dat je jezelf een beloning kunt geven met een certificaat als je grondig nieuwe kennis en vaardigheden hebt opgedaan.
 11. Ik neem sowieso altijd een GHB mee, geeft me sowieso een fijn gevoel. Daarnaast uiteraard kaarten (ook handig in niet-survival situaties) en als ik de taal niet goed begrijp een klein woordenboekje/taalgids. Wel moet ik zeggen dat ik nooit verder ga dan de "beschaafde" westerse landen in Europa. Bij bijzonderder locaties denk ik er wel wat beter over na.
 12. Hoi, Ik weet niet of een van de leden van het forum hier een aandeel in heeft, maar ik zag dit voorbijkomen op Weekendbaard.nl: http://www.weekendbaard.nl/overleven-of-doodgaan/ Weer een mooi stukje reclame lijkt me ;-)
 13. Sneard

  Buurt verkennen

  Interessant topic, ik zat er gisteren nog over te denken om er een draad van te maken. Maar dan meer in het algemeen: hoe goed ken jij je buurt en wat is waar te vinden als SHTF? Dit in het geval van het zoeken van vluchtroutes, het samenkomen met andere buren, maar ook waar kun je bepaalde etenswaren of andere voorraden vinden wanneer de SHTF echt groot is en er een WROL situatie heerst.
 14. En daarom altijd een BOB in de auto, zeker met dit soort weer. Je kunt namelijk nergens naartoe als het ijskoud is buiten en je wilt in een dorp in de buurt je geluk beproeven. In de zomer is dat heel anders.
 15. Nee hoor, ik heb voor 2 personen een maand aan eten. Maar mijn voorraad is niet zodanig dat ik voor een week aan kaasfondue op voorraad heb (we aten kaasfondue gisteren). Maar inderdaad, dit was zeker weer een nieuwe stimulans om extra voedsel in te slaan. Dit wil je niet meemaken als er echt eten nodig is.
 16. Gisteravond (let wel, zondag!) ging ik nog een aantal kleine inkopen doen omdat een vriend onverwachts op bezoek kwam. Even naar de Albert Heijn zou je denken. Totdat die hele winkel stampvol gehaaste mensen stond, die allemaal nog "even" voor de kerst inkopen moesten doen en waardoor het zodanig druk was dat je met moeite normaal kon manoeuvreren. Ik werd er zelf nogal gestresst van. En angstig. Waarom? 1. Waarom denken deze mensen niet wat eerder aan het op tijd inkopen doen? Het beangstigd mij dat mensen gewoon niet vooruit denken. 2. Als het nu al zo druk is met gestresste mensen die allemaal snel snel inkopen moeten doen, hoe gaat het dan als er echt iets aan de hand is? Als SHTF? Dan wordt het letterlijk matten in de supermarkt. Ik vond het echt een nogal beangstigende ervaring. Wat zijn jullie ervaringen en hoe denken jullie hierover?
 17. Ik heb zelf in 2005 een half jaar alleen maar rauw voedsel gegeten; fruit, groente, noten en zaden. Ik viel elke week 2 kilo af. Op een gegeven moment kon ik daar de klok op gelijk zetten. Van 100 kilo ging ik naar 78 kilo in een half jaar. Ik moet zeggen dat ik me nooit beter heb gevoeld dan toen. Maar dan, dit kan ook komen doordat je zo ontzettend veel druivensuiker eet (suiker uit fruit) waardoor je high wordt. Wat de lange termijn effecten zijn weet ik niet. Wel moet ik zeggen dat ik na terugvallen in een "normaal" eetpatroon maximaal 90 kilo werd; het jojo-effect was dus zeker niet 100%.
 18. De laatste tijd merk ik dat mijn conditie ook erg slecht is. Ik ben veel te zwaar en voel me ook gewoon niet lekker meer. Daar komt nog bij: wat als er een SHTF gebeurtenis is? Ongetwijfeld val je dan vanzelf af, maar of je de tijd dan mee kunt maken dat je op een normaal gewicht bent is dan een goede vraag. Ik heb mezelf voorgenomen elke dag minimaal 30 minuten te bewegen en een stuk bewuster te kijken naar mijn eetpatroon. Ik denk dat dit vanzelf al langzaam wat gewichtsvermindering op zal leveren. Wat ik merk ik dat naarmate je zwaarder wordt elke kleine actie als "zwaar" en vervelend wordt gezien, wat je in een vicieuze cirkel gooit. Tijd om daar dus bewust uit te stappen. Daarnaast heb ik al een tijd een sportschool abonnement, maar zoals velen houd ik dat niet voel. Ik houd niet zo van die sportschooltypes en ik wandel of fiets dan liever in de natuur, zodat ik er ook van kan genieten. Hopelijk wordt het steeds gemakkelijker om in beweging te komen (en te blijven) en gaat de vicieuze cirkel de goede kant op.
 19. Sneard

  Sneeuw

  Bedankt voor de goede tips allemaal! Ik zal toch echt wat WC-papier en wat aluminium thermodekens in mijn GHB doen. Lijkt me net iets comfortabeler.
 20. Sneard

  Sneeuw

  Het Rode Kruis adviseert vandaag een noodpakket mee te nemen in de auto, met daarin eten, water en een deken. http://www.telegraaf.nl/binnenland/21140014/__SNEEUWJACHT_OVER_NEDERLAND__.html Joh, je verwacht het niet! Waarom kunnen mensen hier zelf niet aan denken? Als ik langere reizen maak, of met winterweer zoals dit neem ik altijd mijn GHB mee. Dat voelt veilig en je kunt gemakkelijk 1-2 dagen winterweer overleven. 2 jaar geleden heb ik 8 uur vastgestaan in de file, en dat wil je niet meemaken zonder eten en drinken. Pech wil je niet meemaken zonder warmte en een dekentje. En je wilt met dit weer niet in een auto zonder benzine komen te staan. Dus: zorg ervoor dat de tank altijd minimaal halfvol zit!
 21. @Mrs.Lotte allemaal praktische punten. Bedankt!
 22. Leuk topic! Inderdaad de basics heb ik wel. - Zeep - Shampoo - Douche gel - Toiletrollen - Gas plus gasbrander - Haardhout - Kaarsen - Campingsetje pannen - Pijnstillers - Dettol - Uierzalf
×
×
 • Nieuwe aanmaken...