Ga naar inhoud

Richard

Lid
 • Aantal items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Richard

 1. Ik heb het nooit over plunderen gehad hoor!!! Dat hebben jullie er zelf van gemaakt! En je kan mij niet wijs maken dat als jullie langs een veld met maïs of iets gelijks lopen, je niks mee neemt. Tuurlijk kom je nu met het antwoord dat je het nooit zou doen, maar we weten allemaal beter.
 2. @prepass Ik denk dat er ook nog een middenweg in zit en vraag me af of jij dan een voorraad voor vijf jaar hebt? Zo niet dan ga jij dus uit eindelijk het zelfde doen! Maar wees maar niet bang, ik ga mij zelf echt wel redden hoor. Zullen we het nu weer over mijn kit hebben.
 3. Daar ben ik mij ook zeker van bewust, maar je moet ergens van uit gaan, en ik denk dat ik slimmer ben dan de gemiddelde Nederlander. En dus ook net wat verder kom als de rest.
 4. @prepass Ik neem het alleen mee als ik met de auto weg zou kunnen. Ik ben van mening dat meer inslaan niet werkt om dat als ik alle rieeele bedreigingen bekijk dan is het verstandig om weg te gaan waar ik nu woon. En dat betekend dat ik bijna al mijn spullen achter moet laten. Voedsel is in overschot aanwezig in NL, helemaal als er niks meer word vervoerd naar afnemers, denk aan boerderijen, tuinderijen ( denk aan weilanden die nog niet zijn ge oogst) groothandel, overslag bedrijven. Natuurlijk moet je er van uit gaan dat dit leeg is maar in de praktijk zal blijken dat hier nog genoeg is te halen. En als dat niet lukt is er nog wel het een en ander te vinden in de natuur.
 5. @prepass Ik heb thuis een grotere MSR waterfilter en zeker voor een maand eten, maar zo als ik al zij ben ik bang dat thuis blijven niet gaat lukken in een SHTF situatie. Ook denk ik dat er genoeg is te vinden aan voedsel als je weet waar je het zoeken moet. Ik heb verschillende slaapzakken voor verschillende temperaturen, maar als ik er een zou mee nemen zou het de Ajungilak Tyin winter zijn. Een top zak!! Als tent heb ik de Hilleberg Nallo 3 GT kost wat maar dan heb je ook kwaliteit. En mijn brander is de MSR Whisperlite internat combo.
 6. Ik lees veel over verschillende soorten EDC, BOB, GHB ideeën en systemen en uiteraard heb ik ook mijn ideeën hier over. Vandaar hier mijn systeem. Mijn idee is dat mijn systeem zo licht en klein mogelijk moet zijn, dit om dat je anders in de praktijk gaat zien dan het gewoon niet word mee genomen om dat het een last gaat vormen. Ook denk ik dat snelheid en niet opvallen key zijn in een SHTF situatie. Mijn systeem is hier ook op gebaseerd. Ik heb diverse lijnen (1e, 2e, en 3e) van spullen die ik bij mij heb. Mijn EDC heb ik altijd bij. Als ik langer dan een uur weg ben van huis of de auto neem ik altijd mijn survival kit mee (1e lijn) En Als ik een tas bij me heb, en dat is bijna altijd. dan gaat minimaal mee mijn survival kit en dit word uitgebreid met de onderstaande foto's Hier mee kan ik in principe makkelijk 48 uur mee rondkomen. Mijn tweede lijn neem ik mee als ik langer dan zes uur van mijn huis of auto verwijderd ben. Hier in zitten de belangrijkste spullen die ik nodig heb bij een mogelijke overnachting. Mijn derde lijn is een 55 liter rugzak en als ik deze nodig heb betekend dat ik minimaal een uur heb om in te pakken. Hier in zitten mij buitensport spullen zo als een tent, slaapzak, brander, matje, pannetje, waterfilter, kleding, ezv. Dit is mijn systeem. Als jullie iets willen weten of als ik niet duidelijk ben dan hoor ik het wel.
 7. Ik ben echt groot fan van Arc'teryx en helemaal van de LEAF serie. Super goede kwaliteit en oer degelijk. Ook de design is goed over na gedacht. Moet wel toe geven det de prijs erg hoog is, ook al is er weinig beters te krijgen. Zelf heb ik de Khard 30 en Echo.
 8. Ik prep voor alles. Ik ga er van uit dat bij welke situatie ook aan de orde is dat ik uit eindelijk mijn huis uit moet en mij dan zelf moet gaan redden. Als ik hier rekening mee hou dan ga ik van het ergste uit en kan het verder alleen maar makkelijker worden.
 9. Hier weet alleen mijn vrouw en twee beste maaten dat ik goed ben voorbereid! En dat vind ik genoeg. Nu doe ik veel aan bergsport dus krijg ik ook nooit de vraag waar ik alles voor nodig heb.
 10. Vroeger ging ik ook op mn zomer banden naar Zwitserland en kwam ik ook overal, maar heb al een tijdje winterbanden en moet zeggen nu kom ik overal een stuk makkelijken.
 11. Suunto vector!!!!
 12. Wat heeft dit met horloges te maken?
 13. Hey, Ik ben van mening dat een BOB een tas moet zijn met echt de basics om te overleven of om thuis mee tekomen. Dit alles moet dus in een kleine tas (21l) zitten die je makkelijk overal mee naar toe kan nemen. 4 x Break light 1 x Petzl hoofdlamp 1 x PD 30 van Fenix Reserve baterijen Rain cover Poncho Fluit notitieboekje Pen Stift Markeerstift Duck tape op een pasje 5 m paracord Tie raps Vuurstaal Aansteker Zonnebril Lippenbalsem USB met belangrijke gegevens Condoom Mini waterfilter Nood bivak zak Telefoon lader
 14. Hey, Mijn EDC bestaat uit het volgende! Horloge (met compas), Paracord armband, lamp (80 lume), Mes, Iphone, pinpas rijbewijs en creditcard.
 15. Gransfors small forest axe!!! Geniaal
 16. Deze tas heb ik thuis liggen als BOB. wel aan de prijs, maar hij is het waard. http://leaf.arcteryx.com/Product.aspx?EN/Mens/Packs/Echo
 17. En ook de kit uit mn auto. Dit zit ook in een Elite bag (heup of been tas). [ATTACH=CONFIG]1225[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]1226[/ATTACH] Mayo/Geudel Airway size ../05 GEEL Mayo/Geudel Airway size 09/02 GROEN Mayo/Geudel Airway size 10/03 ORANJE Mayo/Geudel Airway size 11/04 ROOD Nasaltube airway size 6 Nasaltube airway size 7 Aquagel ARS naald NAR Asherman chest seal Wondfoli 20 x 30cm Emergency Bandage 10cm Emergency Bandage 15cm Exsupad 9 x 11 cm Quickclot ACS+ 50g H&H Gompressed gauze C.A.T. Alcohol wipes Hecht strip Burnshield dressing 10x10cm Alu reddeken 220cm x 160cm Driekante doek Kleding schaar Handschoenen maat XL Beademingsmasker/gelaatsdoekje Richard
 18. Hier mijn Trauma rugzak Hier zit mijn ILS (intermidiate life support) uitrusting in. De tas is een Elite bags. Airway: Mayo/Geudel Airway size 01 WIT Mayo/Geudel Airway size 02 GROEN Mayo/Geudel Airway size 03 ORANJE Mayo/Geudel Airway size 04 ROOD Mayo/Geudel Airway size 05 GEEL Nasaltube airway sise 6 Nasaltube airway sise 7 Aquagel NARP suction divice Magill tang vol Breathing: beademings ballon Leardal pocketmask Pulz oxy meter Asherman chest seal ARS naald Severe Bleeding: Emergency Bandage 10cm Emergency Bandage 15cm HemCom 10 x 10cm Exsupad 9 x 11cm CAT Bandage: Pleister Classic 1m x 6 cm Hibicet Gaaskompres steriel 10 x 10cm Hechtstrip Leukoplast 2.5 cm x 5 cm Ideaal Zwachtel 6 x 400cm Kleef verband 6 cm Wondfoli 20 x 30cm Medicamenten: Paracetamol 500mg ibuprofen, 400mg Cyclizine 50mg loperamide Dextro ORS Burnkit: Hydrogel 5 ml Waterjel dressing 10x10cm Waterjel dressing 10x40cm Waterjel dressing 20x45cm Alu reddeken 220cm x 160cm Handschoenen latex vrij Inmobilisatie: Sam splint spalk Stifneck Select volwassen Stifneck Select kinder Driekante doek Pelvic Sling 81-127 cm Poc-kit stretcher Tools: Glucose meter Pincet Redding's schaar EMS schaar Markeerstift Zwart Handschoenen latex vrij Naalde container Teken tang Cyalume/Snaplight 12 Hour Stethoscope Littmann Classic 2 SE BP cuff Richard
 19. Hey, Ik heb deze geript van zombie squad, maar wel erg leuk! Show hier jouw eerste hulp kit. Graag foto's en inhoud!! Om te beginnen hier de mijne. Dit is mijn Trauma kit. Deze heb ik voornamelijk bij me als ik de bergen in ga, maar ook in mn BOB. De tas is een Maxpedition FR1 pouch Pleister Classic 10 x 6 cm 1 st Alcohol wipes 4 st Hechtstrip 6 st Exsupad 9 x 11 cm 2 st Bloed lanced 2 st Veiligheidsspeld 1 st Ibuprofen 8 st Cyclizine 50mg 6 st loperamide 6 st Aspirine 80mg 2 st Driekante doek 1 st Emergency Bandage 10cm 1 st Alu reddeken 220cm x 160cm 1 st Beademingsmasker (gelaats doekje) 1 st ARS naald 1 st Nasaltube airway sise 6 1 st Nasaltube airway sise 7 1 st Aquagel 1 st Hemcon 10x10cm 1 st H&H compressed gauze 1 st Handschoenen 2 pr Teken tang 1 st ORS 2 st Kleding schaar 1 st Sam splint spalk 36'' 1 st Richard
 20. @ Zanshin Meestal heb ik wel wat contant bij. Grote dingen die jullie beschrijven heb ik allemaal in mn BOB zitten, en die hou ik ook minimaal. Het punt is dat ik niet steeds met een grote tas wil slepen. Wat zit er dan in mn BOB? dat zal ik je zeggen: 4 x Break light 1 x Petzl hoofdlamp 1 x PD 30 van Fenix Reserve baterijen Rain cover Poncho Tie raps Fluit notitieboekje Pen Stift Markeerstift Duck tape op een pasje Vuurstaal Aansteker Zonnebril Lippenbalsem USB met belangrijke gegevens 5 m paracord Condoom Mini waterfilter Nood bivak zak Telefoon lader en los een traumakit die ik kan mee nemen of thuislaten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...