Ga naar inhoud

dR3

Lid
 • Items

  3257
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

dR3 won de laatste dag op 23 oktober 2013

dR3 had de meest gelikete inhoud!

3 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

dR3's prestaties

Mankinds only hope

Mankinds only hope (10/11)

938

Reputatie

 1. E-sigaret al geprobeerd? Na ruim 15 jaar stevig gerookt te hebben was ik overgestapt op een e-sigaret en binnen een maand ook daarmee gestopt, zo'n e-sig maakte voor mij die overgang een stuk gemakkelijker. Inmiddels ben ik bijna twee jaar gestopt.
 2. Ik zie dat er weinig reacties op je vragen zijn geplaatst, ik had je topic niet gezien en ben geen expert dus neem gerust mijn antwoorden met een korreltje zout. Ik heb geen idee waarom dit nuttig zou zijn, bij mijn kachel (die andere versie) heb ik nooit de kous gewassen. Ik zou de kous er in laten zitten. Ik zou de kachel bij het laatste gebruik leeg laten branden en leeg opslaan. Vol opslaan lijkt me niet verstandig in geval van brand. Wat ik ervan begreep word dat vlammen veroorzaakt door onvolledige verbranding, het lijkt mij dat dit niet heel veel meer warmte oplevert maar wel meer roet/co en brandstof kost.
 3. Kleine update: nav dit topic had ik deze petroleumkachel aangeschaft bij George Kniest. Regelmatig gebruikt afgelopen twee winters maar het mechanisme om de lont in hoogte te verstellen kreeg kuren en werkte uiteindelijk niet meer. Vorige week uiteindelijk aan toegekomen de kachel uit elkaar te halen waarop bleek dat ik het niet makkelijk zelf kon repareren. Ik had geen garantie meer (26 maanden na aankoop) maar heb toch de webshop gemaild met de vraag om hulp. Ik hoopte op een vervangend onderdeel evt uit een retour defecte kachel en had daar graag voor betaald maar hun aanbod was veel beter: ik mocht de kachel kosteloos retour sturen en kreeg een nieuwe onder garantie opgestuurd. Top service! Deze webshop is een aanraden imho. Over de kachel zelf: het is een prima redelijk onderhoudsvrije kachel, de glasvezel lont gaat jaren mee. De bouwkwaliteit/materialen voelt stukken beter dan "made in china" spul maar is niet "over-engineered", de prijs/kwaliteit verhouding is m.i. uitstekend. Ik neem aan dat het issue met het lont-verstel-mechanisme een "fluke" was.
 4. Jep, ik zat ook niet te denken aan drinkwater maken maar gewoon bleek bijvoorbeeld voor het toilet.
 5. Heeft iemand een idee of @vheeswijk hierover gepost had? Zelf bleek maken lijkt mij ook praktisch in het dagelijks leven (mits goedkoper)..
 6. Ik vermoed omdat er niets anders was? Ik heb er verschillende gehad maar was blij toen rugzakken met intern frame op de markt kwamen, het draagcomfort was (en is) vele malen beter.
 7. http://www.schradeknives.co/schrade_schf36.php Klinkt niet gek voor die prijs, waarom die powder coating eraf strippen?
 8. Ik weet niet of iemand anders of @Krullenbol het al in dit topic geplaatst had maar just in case: foto's van je dierbaren en als je religieus bent een miniversie van je favoriete sprookjesboek. Persoonlijk hecht ik aan beide geen waarde, maar mensen die daar wel waarde aan hechten doen er goed aan om dit nu alvast te regelen. Een stapel fotoboeken of een statenvertaling van een paar kilo ga je niet meezeulen...
 9. Mooi werk (incl de messen), cool dat je gebruikt leer een nieuw leven geeft
 10. Je draait oorzaak en gevolg om, het blijft juist duur als het alleen voor weinig voorkomende situaties gebruikt wordt. Door ook (niet exclusief) zo'n systeem voor vaker voorkomende situaties in te zetten ontstaan hogere volumes sms en wordt het makkelijker om te onderhandelen over bulkprijzen. Misschien zijn er inmiddels betere oplossingen voor last-minute roosterwijzigingen maar het lijkt mij de moeite waard om dit te onderzoeken. Er zijn heel veel scholen en nog meer leerlingen & ouders, dat zal voorlopig nog wel blijven inclusief last-minute roosterwijzigingen. Telco's richten zich hooguit op een gezin (pa, ma, paar kinderen) en niet op families (ooms, tantes, neven en nichten incl aanhang), bij een ongeval & ziekenhuisopname kan het handig zijn om in 1x de hele familie op de hoogte te brengen. Een groep voor nucleaire rampen is handig (ik zou me ook aanmelden) maar levert vrijwel geen verkeer op....
 11. Wat andere toepassingen die me te binnenschieten en wellicht enigszins commercieel aan te pakken zijn: scholen met last minute rooster wijzigingen of families met belangrijk familie nieuws (ongeval bijv). Misschien bedrijven die met meerdere oproepkrachten werken (groep sms is makkelijker dan een stapel mensen bellen).
 12. bullsh!t-bel, oftewel onzin of urban hoax. Dank voor je reactie, ik zag in de comments in de link ook meerdere mensen met positieve ervaringen waardoor m'n interesse gewekt werd. Ben benieuwd of dat ontgiften echt werkt of dat het een placebo is.
 13. Heb je dit destijds nog verder onderzocht? Ik had hier nog niet van gehoord, het klinkt interessant maar m'n bs-bel rinkelt wel...
 14. Niet als je het als hobby of ervaring opdoen ziet
×
×
 • Nieuwe aanmaken...